Ja sam rodila prije mjesec dana..
EPiduralnu ne daju drugorotkinjama..tim riječima..a iskreno kako sam primi na prvom porodu epi a na drugom ne drugi mi je bio puno puno lakši jer sam izbjegla drip..istina jedva iako sam imala dobre produktivne trudove i rodila za 4 sata od dolaska s 4 cm otvorenosti..molila sam da ga ne želim i uvažili su.
Babici sam zaboravila reči da me ne reže i nije me rezala..veljda samo kad moraju to rade..kontolirano tiskanje i mrvicu sam pukla..sjedila nakon 4 sata kad sam stigla u sobu za razliku od epi *drip *rezanje i nesjedenje 3 tjedna...
Muža nitko nije pitao za potvrdu.
Stolčić nemaju..
Pokušaj što više biti u predrađaoni jer u bo nema dizanja..mene nisu pustili ni na wc pišati već me kateterizirali i ozljedili me..peklo me tjedan dana kod pišanja..
Ono masiranje je iritantno i rijetko kome paše a ja sam ga uključila da mi svrati pozornost od bolova i uspjevalo je..
Potiču da što više pijemo tjekom poroda..
Meni su ostavili bebu samo 45 min jer je bila gužva za box ali tako su i napisali na otpusnom pismu( da je bila sam 45 min koža na kožu ne da je bila gužva).
Ja pripadam tu ali u sobi su bile 2 od nas 4 koje ne spadaju..
Ja sam zadovoljna sa svim osim koma cimericama tj. jednom koja je dramatizirala i grintala i niš joj nije bilo po volje..
Sestre su bile jako strpljive i ok..
Jedino si uzmi nešto protiv bolova jer me ovaj puta jako bolilo stezanje maternice... u toj mjeri da sam se par puta zatekla kako prodisavam kao da su trudovi a sestre daju samo plivit ili kak se zove..tek su mi dali zadnji dan kad sam ih molila nešto jače da mi ove tablete ne pomažu analgin i napokon podojila u miru.
AKo si ti ok i svi su gore ok..bar moje iskustvo..ja prezadoljna..