Učiteljica sam i imam neke informacije:
1.Škola ne dobiva službeno od nijedne državne institucije obavijest tko kreće u prvi razred,znači da dok se god ne pojavite na predupisu ili testiranju i sl.mi u školi ne znamo tko od djece je školski obveznik.
2.Ako ste dobile obavijest,onda je škola isključivo od vrtića dobila podatke vašeg djeteta, što vrtići ne smiju nikome davati.I tu kreću vaši problemi.Škole imaju manjak djece i bore se na taj način da popune razrede,zovu roditelje kući i prisiljavaju ih da se pojave na predupisu.
Moja škola to ne radi u dogovoru s vrtićima,ne uzima podatke od njih i ako u mojoj školi ne želite da Vam dijete ide u školu,jednostavno kada čujete da su predupisine ne dođete te već sljedeće godine.
Sad imam 24 učenika,svi učenici imaju preko 7 godina,samo jedan učenik je šestogodišnjak i emocionalno nije spreman za školu.
Provjerila sam informacije u ministarstvu,jer je rođakinja ove školske godine imala probleme s upisom.Ako se pojavite na predupisu procedura kreće i morate službeno dobiti odgodu.
Kao učitelj i roditelj vrlo inteligentne djevojčice,nikada ne bih dala dijete prije 7 god.