Evo ovako..
bila sam danas u CZSS i gospođa koja vodi moj slučaj bila je iznimno ljubazna i empatična.
Ovo joj je prvi ovakav slučaj i rekla je da je moja doktorica - koja je meni najavila da će me prijaviti, uz prijavu rekla da nikakvih ostalih pokazatelja da ja ne skrbim dobro o svojoj djeci nema te da ste strane misli da sam odgovorna majka. Djelatnica CZSS je nakon prijave zvala dječju pravobraniteljicu za uputu što napraviti u takvom slučaju i na to joj je ova rekla da samo odbijanje cjepiva nije razlog da se proglasi da ja ne skrbim za dijete, ako je sve ostalo u redu nije potrebno pokretati daljnje postupke. Uglavnom, razgovor je bio vrlo pristojan i ja sam lijepo objasnila svoje razloge necijepljenja - moguće nuspojave i mali rizik oboljevanja i napomenula da imam još dvoje djece koji nisu primili to cjepivo jer tada nije bilo obavezno i ne fali im ništa u životu bez toga. Također sam joj ispričala reakciju doktorice u rodilištu na moje upite o cjepivu - naime doktorica je agresivno reagirala na mene što uopće imam obzira tako nešto pitati i nije mi dala nijedan argument kojim bi me uvjerila da je cjepivo sigurno. Djelatnica CZSS je sve to stavila u zapisnik i zasada je priča gotova. Rekla je da bude još možda trebala jedan dan doći do nas doma, a kako i muž i ja radimo, rekla sam joj da ćemo se onda dogovoriti da mi uzmemo GO kako bi ona mogla i taj dio odraditi.
Eto, toliko, nadala sam se da će biti tako mirno i bilo je.
Hvala puno onima koji su mi dali savjete i podršku jer mi je stvarno trebala