Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
smedja ne znam od kuda imaš podatke, ali u porodu ne možeš osjetiti da li se beba miče uobičajenim intenzitetom, da li miruje jer spava ili jer joj srce ne kuca, da li se uznemiri(!). I ja sam bila još doma kad se sve to dogodilo, a tek sam po mahovinastoj boji plodove vode shvatila da ništa ( a ne nešto) nije u redu. Tako da mi unezvjeren i sućutan pogled babice nakon prijema u rodilište nažalost nije bio neočekivan.
Ali, čak ni takva "smetnja" ( saznanje da rađaš dijete koji nije živo ) neće zaustaviti porod. I bez dripa i epiziotomije rodila sam je par sati kasnije. Tako da mi je čudno da pričate o smetnjama koje mogu zaustaviti porod. Neudoban položaj, loše svjetlo, kriva muzika...ma dajte - nema toga što može zaustaviti porod!
Ne znam kako se osjecas i mogu ti samo izraziti iskrenu sucut i suosjecanje zbog tragedije koja ti se dogodila.

Mozda nisam tako opcenito trebala napisati ali imam podatke na temelju svoja dva poroda (trudnoce). Cijelu trudnocu sam osluskivala svoje bebe i osjetila sam ih skoro svaki trenutak. Osjetila sam njihov strah i uznemirenost, bas kao i srecu i zivahnost kako u trudnoci tako i u porodu...
Pogrijesila sam sto sam to generalizirala. To sto je meni bilo tako ne znaci da je i ostalima, ali iskreno tesko mi se uziviti u to (bas kao sto se tebi tesko uziviti u moj dozivljaj). Nisam razmisljala niti sam puno s ljudima o tome pricala pa ne mogu donositi zakljucke.