Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
to je razlog "razlicitosti" ovog foruma od bilo kojeg drugog roditeljskog foruma. ovaj je forum - forum s vizijom. nije obicno chataliste i mjesto razmjene recepata (iako jest i to, al sporedno). nije mjesto prepucavanja i nadglasavanja. ovo je mjesto edukacije, ucenja, sirenja vidika, propitivanja i promjene misljenja. ovo je forum s misijom.

i to sto ti, pettite (a vjerojatno i jos ponetko), imas osjecaj da se ovdje ne moze/smije biti "drugaciji" - nije bez razloga. ovdje ne mozes o svakoj temi napisati bilo sto i - ostati "ziv". ovdje zadnja mora biti u skladu s rodinom vizijom.
napisati koje su i kakve preporuke svjetske zdravstvene organizacije i pedijatara...

i jos nesto - ono sto udruga promovira, sto cini sukus cijele te "spike" oko edukacije i sirenja znanja i korisnih spoznaja - nije skup anegdotalnih iskustava i subjektivnih misljenja grupe roditelja koji su udrugu osnovali i (nesto vece) grupe roditelja (i zainteresiranih) koji udrugu cine u ovom trenutku. to su znanja i stavovi koje, da, bira udruga, ali su saznanja eminentnih svjetskih strucnjaka i institucija, saznanja koja imaju svoje uporiste i teziste i za koje udruga smatra da su od vaznosti za roditeljstvo u hrvatskoj danas.
Vidiš, istina je sve što si napisala iako osobno nisam uopće nikad razmišljala o tome - da je ovaj forum ustvari medij rodinih stavova.

Većina ljudi s kojima sam ja okružena i družim se nema dobro mišljenje o Rodi općenito, jer izuzevši neke akcije udrugu smatraju krutom i ekstremističkom. Kad sam se odnedavno pridružila forumu učinila sam to prevenstveno kako bih chatala s drugim trudnicama i majkama. Ne mislim da sve znam o majčinstvu i trudnoći, daleko od toga, ali s velikim dijelom onoga što Roda propagira nisam suglasna, pa nemam ni potrebe ići na topice na kojima se o tome raspravlja i busati se u prsa da ja imam drukčije mišljenje i neću postupati isto kao drugi. Dosad nisam bila napadana zbog onoga što sam pisala, što, kao što napomenuh, ima ponajviše veze s činjenicom da na velik broj topica ne idem, jer sam odrasla osoba koja je prerasla borbu s vjetrenjačama i borbu protiv 'establishment'-a u kojem se nalazim (konkretno ovdje rodinog).

Iz istog razloga, pročitala sam tek nekoliko tema na stranicama Roda, a to da ima hrpa različitih stručnih mišljenja o istim temama diljem svijeta, mogu pjevati i ptice na grani. Pa kako meni netko može tvrditi da stručnjaci tvrde da je ovo i ovo ispravno, tako i ja mogu sigurno naći i stručnjake suprotnih mišljenja. S dosta takvih suprotstavljenih mišljenja i mirenja istih se bakćem na poslu, pa nemam potrebe to činiti i u privatno vrijeme.

Ponavljam, ja sam ovdje prvenstveno zbog slušanja i prenošenja osobnih iskustava i spoznaja, a ne zbog eminentnih svjetskih stručnjaka i institucija, pa dok mogu dobiti prvonavedeno, ja zadovoljna