Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kosjenka, super zvuče ovi tvoji zobeni keksići! Daš recept?
    I za kruh s lješnjacima i orasima! To mi zvuči mljac!!

Inače, pitanje za vas iskusne slastičarke...

htjela bih ove godine s Tonkom peći neke keksiće pa da ih ona izrezuje s onim modlicama, ukrasimo ih i spakiramo pod bor.

e, sad...trebam recept za keksiće, one najjednostavnije..znam da ih ima po netu k'o u priči, ali ja bih jedan provjereni...nisam baš vična kolačićima

druga stvar, htjela bih da ih ukrasnimo nakon što ih spečemo...ja sam si to zamislila kao neku špricu s kojom iscrtamo (odn. ona) nešto po kolačićima, što se stvrdne brzo i ostane gore...da li postoji nešto tog tipa i imate li ideju za neko jednostavno ukrašavanje

treća stvar, kad pakirate kolačiće za poklone, da li postoje neke vrećice u koje se to upakira ili kupite onu šuškavu foliju, pa u nju?
    I gdje se to kupuje, Interspar, Mueller i sl ili...?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hm, keksi, ja to odokativno, brašno, šećer, maslac, jaje i dodaci po želji - bojim se da nisam od pomoći tu.

za šaranje - ona glazura od limunovog soka i šećera u prahu , pa obojaš bojama za hranu.
    ili kupi os schnekoppe-a boje u tubicama, to ti je najjednostavnije za trogodišnjakinju.

imaš po ovim centrima vrećice od organdija u raznim bojama, par kuna koštaju8, ali ja obično kupim jedan prozirni papir za zamatanje, pa od njega režem komade i zavežem šarenim trakicama - jeftinije, a gotovo za čas.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zobeni su skinuti sa foruma Keksi od zobenih pahuljica by wildflower

Sastojci:
    3 salice zobenih pahuljica
    1 salica (200 g) margarina
    1 salica secera
    1 salica brasna
    2 zlice mlijeka
    1 vrecica vanilin-secera
    1 zlicica praska za pecivo
    1 salica grozdjica (ili nekog drugog sitnog ili isjeckanog suhog voca)

Postupak:
    1. Zagrijati pecnicu na 175° C.
    2. Kremasto izmijesati hladni margarin, secer i vanilin-secer.
    3. Umijesati mlijeko.
    4. U posebnoj posudi izmijesati brasno s praskom za pecivo, pahuljicama i grozdjicama.
    5. Dobro pomijesati obje smjese.
    6. Oblikovati kolacice velicine otprilike koliko stane u zlicu.
    7. Peci 15-20 minuta.
    8. Vruce pecene kolacice, jer su jako krhki, vaditi jednog po jednog lopaticom za kolace i pustiti da se ohlade i skrutnu na ravnoj povrsini.

Napomene:
    Volumne mjere, izrazene u salicama (cups), u metricki sustav preracunavaju se po pravilu: 1 salica = 2.366 dl. Nemojte se zbuniti jer izmijesana masa ne izgleda kompaktno - svaki kolacic se pojedinacno oblikuje stiskanjem u rukama. Inace, u originalnom receptu je vrijeme pecenja bilo 10-ak minuta, po meni je to premalo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pisala sam ja recept za suhe kekse (dobila ga od profesionalke ),a imaš i na prvoj strani još jedan. možete ih namočit u čokoladu, pa posipat šarenim mrvicama. Uglavnom, nešto jednostavno za dijete....

Meni su najdraži ovi zobeni

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj m.a.r.t.y. prvotno napisa Vidi poruku
    Kosjenka, super zvuče ovi tvoji zobeni keksići! Daš recept?
    I za kruh s lješnjacima i orasima! To mi zvuči mljac!!

Inače, pitanje za vas iskusne slastičarke...

htjela bih ove godine s Tonkom peći neke keksiće pa da ih ona izrezuje s onim modlicama, ukrasimo ih i spakiramo pod bor.

Mi svake godine pakiramo keksice za bake i prabake. Ja ih pakiram u celofan, na dno stavim neku bozicnu salvetu, gore keksice, zavezem sa rafijom i ukrasimo suhim narancama i cimetom.

Neki dan sam ih perla i uzela sam tu bju u tubicama, ali joj nije bas nesto islo ( ioja ima isto 3 god). Bilo joj je tesko istiskivati. Onda sam joj ooipila mlijecnu cokoladu i stavila u vrecicu za zamrzavanje i odrezala skroz malu rupicu i sa time joj je bolje islo. Ili napravis sama secerui glazuru, pa neka isto tako istiskuje.

e, sad...trebam recept za keksiće, one najjednostavnije..znam da ih ima po netu k'o u priči, ali ja bih jedan provjereni...nisam baš vična kolačićima

druga stvar, htjela bih da ih ukrasnimo nakon što ih spečemo...ja sam si to zamislila kao neku špricu s kojom iscrtamo (odn. ona) nešto po kolačićima, što se stvrdne brzo i ostane gore...da li postoji nešto tog tipa i imate li ideju za neko jednostavno ukrašavanje

treća stvar, kad pakirate kolačiće za poklone, da li postoje neke vrećice u koje se to upakira ili kupite onu šuškavu foliju, pa u nju?
    .

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ima netko ideju koliko bi se ovi keksi mogli peći u običnoj pećnici ?

http://www.coolinarika.com/recept/ke...litiga-linzeri

Hvala

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zagrijes rernu na 200 i onda smanjis na 180 pa peces kolacice izmedju 10 i 20 minuta, ovisi o pecnici. Uglavnom ih vadis cim prvi krene mijenjati boju.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zagrijes rernu na 200 i onda smanjis na 180 pa peces kolacice izmedju 10 i 20 minuta, ovisi o pecnici. Uglavnom ih vadis cim prvi krene mijenjati boju.
    a ako ih malo zaboraviš, tada kažeš gostima da je ta runda sa kakaom.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    da, to sam baš jučer napravila

rekli su, da, baš fina promjena. baš su onako gorkasti po kakau

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    da, to sam baš jučer napravila

rekli su, da, baš fina promjena. baš su onako gorkasti po kakau

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, i od kolača "mitologiju" pravite!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    joj, i od kolača "mitologiju" pravite!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Pa to se valjda podrazumijeva da je najbolja opcija reći da to tak treba bit. Ili kad ti palačinke ispadnu rupičaste jer si predugo miksala smjesu pa ispadnu biskvitne pa kažeš da su to npr. španjolske palačinke

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo jedan receptić za KRAŠULJKE;
    3 jaja ,25 dkg štaub šećera,1 margarin,pola kg oštrog brašna,25dkg mlj. oraha,25 dkg čokolade nasjeckati,pola praška za pecivo zamijesi i radi čim manje kuglice,peci 10 min na 170 stupnjeva

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja bih neki provjereni recept za keksiće, a ne bi bila loša ni koja ideja za ukrašavanje.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trimama prvotno napisa Vidi poruku
    sad me samo
    brine kako da ih sačuvam od sebe, naime da ih ne utamanim
    Zato ih ja sve zamrzavam. :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo na popis dodale jos i zobene kekse i cokoladne kuglice s kardamomom.... Frendica megalomanka, a ni ja nisam daleko... Uglavnom, ne znam gdje cemo skladistiti sve te kolace, al bacila sam oko na kolicine i bit ce ih preko 10kg. Mozemo slobodno svadbu organizirati. S tima da ona svako malo pita, "oce nam to biti dovoljno? jesi sigurna?"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a te kuglice od piškota ? može recept?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas sam uspjela napraviti:
    - kuglice od oraha s cimetom
    - kuglice od mrkve
    - zrna kave
    - kokos-roladu
    - bajaderu
    - tijesto za gingerbread keksiće (sutra pečem)
    - hot chocolate on the stick ('stick' stoji u tim kockicama, ali je smjesa još uvijek puno mekanija no što bi trebala biti i nekak mi se čini da to baš i nije trebalo tako izgledati.. ajd, barem je fino pa će se dati iskoristiti )

Sutra imam neke obaveze po gradu, ali mislim zamijesiti kore za mađaricu i medenu pitu te tijesto za 4 vrste kolačića te napraviti kuglice od ananasa i kokosa. Prekosutra su na redu kreme i glazure i mislim da sam gotova... ne da mi se više.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam zasada ispekla zobene i pojela ih skoro sve danas za doručak, ostatak pečem u četvrtak i to navečer...
    Dakle zobeni su opet na popisu....

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme MS, čitam te, i ne znam da li ti se više divim ili sam više " zavidna" na takvoj organiziranosti i umijeću!
    samo sam to svratila reći...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Flopice, da si me danas vidjela kako sam radila, počevši time što sam ujutro sam tražila što bih mogla peći i printala sam te recepte i još se dugo nisam mogla odlučiti što ću i kako ću...), vidjela bi da nemaš razloga niti za divljenje,niti za zavist - ovo su, naime, sve kolači koji se rade tako da se pomiješaju sastojci i onda oblikuju; ništa posebno niti komplicirano jer sam se razvlačila, muvala okolo i potratila cijeli dan, a mogla sam već sa svime biti gotova da sam bila organizirana .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Unatoc samokritici MS je iskusna pekacica/oblikovacica kolaca.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

uf, da se uključim - Mala Sirena ja sam danas pravila one tvoje mekane božićne kolačiće i nikako nisu dobro ispali. odnosno, ukusni su, ali su išli kao kuglice jer nije bilo šanse da ih režem kalupićem. lijepilo se sve na sve strane. negdje sam nešto fulala u receptu
    no, bitno da su ukusni , sad idu na ukrašavanje

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam za vikend napravila s djecom
    kokos cvjetiće - trebale su biti kiflice, ali je tijesto ispalo pretvrdo , pa su napravili dećki cvjetiće koje ćemo spajati nutelom
    kekse na kalupe
    kekse na mašinu
    limun zvjezdice
    šape
    kekse za išlere - kremu ću sutra.

sutra sam sama, pa mislim napraviti vanilin kiflice, orag roščiće, kuglice id oraha i čokolade,pijane kuglice od piškota,rafaelo,
    čoko-koko kuglice, i kekse od kokosa sa bijelom čokoladom.

ako mi ostane vremena prije predstave u školi, zamjesit ću i kore za mađaricu.

onda u srijedu napravim kremaste, kuglof i orehnjaču, u četvrtak slane stvari i gotovo...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Rozi prvotno napisa Vidi poruku
    uf, da se uključim - Mala Sirena ja sam danas pravila one tvoje mekane božićne kolačiće i nikako nisu dobro ispali. odnosno, ukusni su, ali su išli kao kuglice jer nije bilo šanse da ih režem kalupićem. lijepilo se sve na sve strane. negdje sam nešto fulala u receptu
    no, bitno da su ukusni , sad idu na ukrašavanje
    Je li ti tijesto odstajalo barem jedan dan?
    Trebalo je dosta brašniti kalupe, a prema potrebi dodati još brašna ili jako brašniti podlogu.
    Je li ti ispalo jako tvrdo? Zbog tvrdoće tih kolačića ove godine sam odustala od njih, ali sam napravila nešto slično po drugom receptu, samo sam začine stavila kao u ovom jer mi je okus super (to ću vidjeti danas kako će ispasti).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, evo ti moj isprobani recept za kekse na prešu (nije oriđiđi moj, skupila sam ga na Mib forumu)
    KEKSI OD KOKOSA
    70 dag brašna
    20 dag šećera
    25 dag maslaca
    10 dag kokosa
    2 jaja
    1 prašak za pecivo

lim na koji ih istiskuješ ne treba s ničim mazati, a ako se bojiš da će se zalijepiti, stavi masni papir
    Isprobala jučer - mislim da sam stavila 5 dag brašna manje (nije mi se dalo otvarati novu vrećicu) i ispali su mrvicu mekši nego bi trebali pa nisu baš idealno formirani, ali svejedno, moj sin kaže da su mu to najbolji keksi koje je ikad jeo... Hvala! Uz praksu ću ja to sve savladati.

I da - NE ide istiskivanje na masni papir, baš moraju ići ravno na lim, za papir se ne mogu zalijepiti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.12.2010. at 07:54

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam za sad napravila:
    zvjezdice
    paprenjake
    medenjake
    one puffice (i opet ih nisam probala)
    danas planiram:
    kore za madjaricu (to nisam nikad radila i ne znam da li cu plakati ili se radovati )
    mozda probam napraviti te zobene kekse
    bajaderu

inace sam u subotu imala brdo ljudi doma i nisam im dala da mi potamane zvjezdice, ispala sam grozna, cak je i MM molio da ce kupiti druge za bozic , na kraju sam se skoro rasplakala i jos se osjecam fuj.
    ali covjece ne da mi se opet to mijesati, pa cekati u frizideru, pa vaditi, pa peci, pa ljepiti dzemom.
    uglavnom rekla sam MM-u da nagodinu izvoli kupiti kolace za bozic, da se ne mucim
    Posljednje uređivanje od spajalica : 21.12.2010. at 07:59

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kao si stroga. :D
    Ja sam te zvjezdice radila duplu smjesu, pola se pojelo odmah , ostatak sam zamrznula (i spasila do Božića).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

He he he... moji su za sada do kraja uništili prvu rundu crne salame s bademima i 90% kuglica s čokoladom i kokosom. Moram ponoviti - dečki su obećali da će pomagati (stariji melje kekse, mlađi mota kuglice) pa nek uživaju... Prije sam spašavala, sad ništa - nek jedu.... Moram još samo išlere od sitnih napraviti, a i oni neće biti dugog vijeka. Uglavnom se odmah ne pojedu oni kolačići koji su bolji kad odstoje (medenjaci, raspucani kifli...) ali ne opterećujem se time.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma sve mogu jesti, ali bas zvjzdice ne. to mi je nesto najnaj za bozicno jutro. i ja i BC ih obozavamo.
    sirius ja sam pekla 4 doze i uvijek mi ih fali.
    a sigurna sam da se potiho pojela bar jedna. ko male pcelice su.
    ali u subotu nas je bilo 6 odraslih i 5 djece. osale bi samo mrvice.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 21.12.2010. at 08:22

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam stigla na pola puta - čupavci, šubare, lješnjak trokutići i vanilin roščići su gotovi
    prošli tjedan sam radila princes puffiće, crno-bijele kekse sa damijeneštoslatko bloga i kekse s krokantima, ali toga više nema

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    sirius ja sam pekla 4 doze .

Da bi rijeć rekla. Razumijem reakciju nakon četri doze .

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naš meni kolača: ABC torta(prefina, predobra i jako jako brza i jednostavna)
    Berlinski keksi
    Mađarica( nezaobilazan gost na svakoj fešti)
    Lažne kremšnite

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

limun zvjezdice
    čoko-koko kuglice, i kekse od kokosa sa bijelom čokoladom.

Mogu li zamoliti ove recepte?

Ja se jos uvijek odlucujem sto cu sve raditi... s tim da pokusavam raditi ono sto mogu s curama...
    Pocela sam danas prije posla (u pola 5) sa filom za napolitanke. Popodne cemo to nafilati i raditi one cokoladne zvijezdice ili islere...
    Jesu li ti keksi s kokosom dovoljno tvrdi da ih se moze i valjati ili iskljucivo na aparat?
    Posljednje uređivanje od smedja : 21.12.2010. at 09:02

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

IŠLERI - ima netko dobar recept?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

keksi s kokosom se rade na špricu - tijesto je dosta mekano.
    pišem recepte samo dok dam doručak djetetu
    i za išlere.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 21.12.2010. at 09:03

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Svaki dan vas čitam al nikako da nešto napišem.
    Smišljam i razmišljam jer sam alergična na jaja a Larica na KM i lješnjake.
    Odluka je pala, kokos rolada i čoko- kuglice, mađarica i vanilin kiflice to sve bez jaja ( umjesto lješnjaka staviti ću bademe).
    Ideja za kremšnite na Novu naravno bez jaja / krema od vanilin pudinga, samo se skuha da bude tvrđi da se dade lijepo rasporediti
    Kako MM obožava kremšnite, nema prigovora na kremu sa oudingom umjesto kuhane sa jajima
    A moja draga prijateljica / susjeda će ispeći 2 kg kolača sa jajima
    Tak oda nitko neće biti zakinut
    Posljednje uređivanje od lasada : 21.12.2010. at 09:09

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

babyboys
    Molim te recept za kekse sa kokosom, a ako ih već ima negdje napisano molim te link.
    Hvala ti

keksi s kokosom se rade na špricu - tijesto je dosta mekano.
    pišem recepte samo dok dam doručak djetetu
    i za išlere.
    Posljednje uređivanje od lasada : 21.12.2010. at 09:11

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    - kuglice od oraha s cimetom
    - kuglice od mrkve
    - zrna kave
    ja bih molim te receptice za ovo!!!! hvala

a evo jedan isproban receptic za zdravije kekse! (neka odstoje dva dana, budu finiji!)

200gr integralnog psenicnog brasna
    50gr sezama
    100gr mljevenih badema
    100gr maslaca
    100gr meda
    sok jednog limuna

sve zamijesiti i rukama oblikovati male medaljone (napravite loptice , pa ih zatim malo stisnete, jel' da). peci nekih 10-12 minuta na 170°C

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Može neki provjereni link za zvjezdice s cimetom? Znam da su se neke cure klele da se njihove tope u ustima pa ih molim da podijele znanje.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lucija, napisala sam ti ja ranije recept, moja majka ih radi tako i super su.

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene isto zanimaju zvjezdice s cimetom...

curke, ako danas napravim lagano slane čokoladne kekse (ove http://damijenestoslatko.com/?p=812) i zobene kekse, oni mogu stajati do Božića?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni je ovaj recept za išlere super:
    Išleri by SUNCE

Tijesto:
    20 dkg brašna
    14 dkg margarina
    7 dkg šećera u prahu
    1 žutanjak
    3 žlice kakaa

Priprema:
    Umijesiti, izrezati okrugle oblike s čašom ili kalupom i peći. Hladne lijepiti s kremom.

Krema:
    1/2 litre mlijeka zakuhati gusto s brašnom, umiješati 11 dkg margarina, 3 štange čokolade i šećera po želji. Slijepljene kolače umočiti cijele u čok. glazuru.

Samo si mislim, htjela sam ih lijepiti sa ganache kremom, tko zna jel bi to valjalo....? A s obzirom na klince, možda upotrijebim nutelu

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

babyboys, hvala, prekasno sam vidjela.
    to je ovo, je l' da:

evo tražene zvjezdice :
    CIMET ZVJEZDICE
    3 bjelanjka
    25 dkg šećera u prahu
    1 žličicu mjevenog cimeta
    2 žlice limunovog soka
    25 dkg sitno samljevenih badema

u čvrst snijeg od bjelanjaka umješati šećer u prahu i mutiti dik smjesa ne postane sjajna. 3 žlice odvojiti za ocaklinu. u ostatak umješati bademe, cimet i limunov sok, pa to tijesto staviti u hladnjak na sat vremena. razvaljati pola cm debelo na površini posutoj kristal šečerom, pa vaditi zvjezdice, premazati ih odvojenom ocaklinom i slagati na lim, pa ostaviti na zraku, najbolje preko noći, sutradan ih peći na 225 °c, 4-5 minuta, paziti da ocaklina ostane bijela.

- meni su najfinije s bademima, ali radila sam ih i s orasima i skroz su mi ok. sve sastojke možete povećavati i smanjivati po volji.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

je , to je to. ja sam ih radila ranijih godina, maoja mama će ove godine.

evo traženi recepti

LIMUN ZVJEZDICE SA ŽELEOM
    300 g brašna
    200 g šećera
    1 jaje
    125 g maslaca
    sok i naribana korica limuna

sve sastojke zamješati i izrezivati zvjezdice.
    ja sam na ovome ostala. u originalu se još dvije i dvije zvjezdice spajaju nekakvom kupovnom glazurom od limuna, premažu s njom i stavlja se žele bombon od limuna.
    ja ču ih spajati nugat kremom i ako mi se bude dalo, umakati u bijelu čokoladu.

KOKOS KEKSI S BIJELOM ČOKOLADOM
    300 g maslaca
    200 g šećera u prahu
    125 gustina
    350 ml kokosova mlijeka (ja stavim obično mlijeko i žlicu kokosa)
    prstohvat soli
    vanilin šećer ili aroma vanilije
    500 g brašna
    100 g bijele čokolade
    kokos

istucite maslac sa šećerom, dodajte gustin i mlijeko, pa sol i vaniliju, i na kraju prosijano brašno.

smjesu stavite u špricu sa zvjezdastim nastavkom i na lim istiskujte trake 10 cm duljine
    pecite 10 minuta ili dok keksi ne dobiju svjetlo žutu boju.

rastopite bijelu čokoladu pa keks po duljini do pola umočite u čokoladu i uvaljate u kokos.

- našla sam i jedne kokos kuglice bez mlijeka u prahu, pa evo recept:

KOKOS KUGLICE
    150 G BIJELE ČOKOLADE
    2 ŽLICE RUMA
    50 G KOKOSOVE MASTI( U MASLAC DODAJTE AROMU KOKOSA, DOĐE NA ISTO)
    100 G KOKOS BRAŠNA

otopite čokoladu, dodajte sve sastojke u nju , pa ostavite da se malo ohladi i oblikujte kuglice i do posluživanja držite na hladnom.

ČOKO KOKOS KUGLICE
    20 dkg keksa
    10 dkg kokosa
    25 dkg štaub šećera
    1 vanilin
    3 žlice ruma
    3 žlice putra
    10 dkg mliječne čokolade
    1,5 kavena šalica vode

sve osim kokosa i keksa prokuhati i u vruće umješati kokos i kekse
    kada se ohladi, oblikovati kuglice i uvalajti u kokos

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mene isto zanimaju zvjezdice s cimetom...

curke, ako danas napravim lagano slane čokoladne kekse (ove http://damijenestoslatko.com/?p=812) i zobene kekse, oni mogu stajati do Božića?
    u ovim cokoladnim nemas ni jaja, pa ne znam zasto ne bi mo gli stajati.
    a keksi su takvi da mogu uglavnom sugo stajati. bar po meni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se spremam raditi i Rafaello kuglice po novom receptu bez mlijeka u prahu. Nisam još probala raditi, pa ne mogu reći iskustva iz prve ruke, ali evo:

0,5 l mlijeka
    6 žlica gustina
    250 g margarina
    250 g štaub šećera
    300 g kokosa + kokos za posipanje
    100 g mljevenih lješnjaka

Skuhati mlijeko i gustin.

Posebno izraditi pjenasto margarin (na sobnoj temp.) sa štaubom.U mlako mlijeko dodati izrađeni margarin, kokos i lješnjake.Ostaviti u hladnjaku da se dobr ohladi i raditi kuglice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

babyboys - zakaj ne otvoriš slastičarnu?

Bome bi i marta mogla, Mala Sirena isto....apricot ni ne spominjem...Ima vas.... Svaka čast!

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •