Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
Svi kažu da Zakon nigdje izričito ne brani vožnju djeteta dvosjedom u smjeru vožnje s isključenim zračnim jastucima.
Kako i rekoh.
Ja, priznajem, nisam neki 'čitalac i tumačitelj' Zakona, pa radije to prepuštam osobama koje su za to školovane (zato sam i zvala vještake i odvjetnika). I totalni sam frik za sigurnost djece u autu.
Žao mi je što Zakon ništa ne govori o dvosjedima, nadam se da će se to promijeniti. A dotad, očito ćemo tumačiti taj Zakon kako kome odgovara. Ja zaista smatram da je moje dijete sigurno u dvosjedu (ništa manje sigurno nego u našem drugom autu).

Jedan od vještaka mi je rekao otprilike ovako:
Zakon izričito ne brani vožnju djeteta u dvosjedu. Dvosjedi su automobili napravljeni na način da je više pažnje posvećeno aktivnoj i pasivnoj sigurnosti (kabine i putnika) negoli kod 'normalnih' automobila. Naravno, ako je dijete u AS, ispravno vezano i s isključenim airbagom, možete biti mirni.

PS: Ispričavam se, Daddycool, što sam rekla da širiš neistine, nisam se htjela tako grubo izraziti i ne mislim to. U žurbi su mi prsti bili brži od mozga. Oprosti.