-
Meni je jedino žao djece koja su često žrtve krenuvši od obitelji, preko društva općenito pa onda i farmaceutskih industrija.
Nije mi se dalo sve čitati, no ono što sam željela reći je kako si je većina ljudi sama kriva za svoje bolesti.
Najbolji primjer za to mi je ona odvratna reklama za lijek koji posjpješuje rad jetre s onom odvratnom babetinom koja ždere odrezak, prženi krumpir, cuga i vesela je i nasmijana jer pije lijek za regeneraciju jetre.
Ili Lekadol - muž vam ide na živce, djeca su vam preglasna, imate hrpu veša za oprati - boli vas glava - popijte Lekadol, ne stvara ovisnost. Fuj!
Moja sestra radi u Domu zdravlja i kada sam se jednom začudila kako njezina susjeda traži da joj ova nabavi Helex jer se više ni u Bosni ne može kupiti u slobodnoj prodaji, sestra mi je rekla kako ljudi masovno dolaze kod liječnika i za obične viroze i lagane bolesti zbog kojih osobno ne bih ni otišla kod liječnika traže antibiotike. I kada im ovi kažu da im antibiotici ne trebaju niti im mogu pomoći, oni odgovore: Tko te što pita, ja plaćam zdravstveno, daj mi antibiotik. A svi oni koji piju antibiotike kupljene preko interneta? Ma nikoga mi nije žao.
BArem se danas možemo hraniti zdravo. Povrće, voće, žitarice, kvalitetno meso, riba - svima nam je dostupno za ne tako velike pare, no lakše je kupiti gotovu hranu, slatkiše - sve prepuno aditiva, konzervansa koji totalno remete ravnotežu našeg organizma i onoga što jesmo. Samo treba malo misliti na sebe, na svoje zdravlje, više se potruditi, posložiti prioritete, a da ne pričam kako treba apsolutno ignorirati glupe, zatupljujuće, odvratne reklame na TV-u - i eto ti zdravije okoline, zdravijeg mišljenja, zdravije osobe.
Naravno, tu ne pričam o bolestima poput dijabetesa tipa 1, bolesti srca, urođenih bolesti i slično.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma