Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
.
mislim da ako želite na neko englesko govorno područje lakše je otići u Australiju ili Kanadu mada nije ni to jednostavno jer ni jedna zemlja ti ne želi ljude koji će raditi neke obične poslove tipa konobarenja takvih imaju i doma, ako imate neku struku koja je dosta tražena u toj zemlji onda pokušajte odavde tražiti u toj zemlji posao, inače možete dobiti eventualno turističku vizu na 3 mj. i potom živjeti u ilegali što je vrlo nesigurno
Ja sam prije koju godinu razmisljala o odlasku,dakle dok kriza jos nije toliko dala maha,prijavila se on-line za Kanadu i iako savrseno govorim i francuski i engleski,imam medjunarodno priznatu diplomu nisam se kvalificirala za vizu jer nemam deficitarno zanimanje ni struku koja je njima bila potrebna! Tocno su znali koji im kadar nedostaje i te su primali! Dok je moj tadasnji mladic odmah prosao jer je informaticar!

Mislim da ces pogotovo sada tesko bez struke koja je trazena i perfektnog engleskog uspjeti jer nigdje vise nije bajno,svuda je kriza,strajkovi isl..
Prijateljica mi se udala u Belgiju,vec godinu dana bezuspjesno trazi posao jer nezna flamanski,a engleski rastura i radila je u internacionalnom lancu hotela...
Sad je upisala tecaj jezika pa se nada da ce mozda tako naci posao....