jok, 3 soma kuna su svi novci s kojima mi kao 3-člana obitelj živimo od 15.-tog do 15.-tog u mjesecu.!
zadnji mjesec 1300 kn je otišlo na režije, vrtić, telefon i ostale izdatke, a od ostalog novca ide nam za hranu,dijete i kućne potrepštine.
naravno,morala sam razviti hi tech metodu da od toga živimo a nikom ne ostanemo dužni.
kad dobijem plaću, prvo izdvojim za režije i ostale mjesečne izdatke. onda napravimo mjesečni šoping namirnica i kućanskih potrepština za oko 500kn. naravno kupuje se najjeftinije i s akcija, planski s popisom u ruci. svježe jedemo narednih dana, a ostalo ide u škrinju. kuham za 2-3 dana i za gablec nosim od doma na posao. tokom mjeseca samo nadokupujem kruh, mlijeko i svježe voće. jednom mjesečno neko do nas troje dobije hlače,majicu ili što mu već treba, naravno isključivo na sniženjima.
ne pušim, ne pijem kavu. pješice idem na posao (hodam oko 30 min) pa mi ne treba za kartu ili benzin.
ništa ne peglam od kartica, sve plaćam kešom i čuvam izvadke iz bankomata. tako uvijek znam kolko još imam para do kraja mjeseca.
e da! priuštim si i ja nešto! vodim plesni tečaj, a budući se i tamo osjeti kriza, većinu od prihoda mi ode na najam prostora a meni ostane za kikiriki pa odem 2-3 puta mjesečno na plivanje (15kn karta), s frendicom na čašu vina u petak naveče poslije posla, s mužem i sl. nađe se i za sitne gušte. a u njima prokleto uživam i drže me.
pomažu nam svekiji u stilu, pitaju jel treba nešto kupit maloj, ili ode u nabavu pa mi donese povrće sa akcije isl. hvala im na tome.
![]()