Pokazuje rezultate 1 do 50 od 148

Tema: Koliki vam je budžet i kako živite s njim? - Majstori preživljavanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    ekoi mjesecni 3000 dok poplacate rezije i ono kaj morate ili su to primanja??
    ja minus nemam tako da ni ne mogu u njega...muz ima i sad se jedva izvukao al je pooceo opet upadati...imamo sve potrebno...trebamo jos hrpu toga srediti...budemo nekad...
    jok, 3 soma kuna su svi novci s kojima mi kao 3-člana obitelj živimo od 15.-tog do 15.-tog u mjesecu.!
    zadnji mjesec 1300 kn je otišlo na režije, vrtić, telefon i ostale izdatke, a od ostalog novca ide nam za hranu,dijete i kućne potrepštine.
    naravno,morala sam razviti hi tech metodu da od toga živimo a nikom ne ostanemo dužni.
    kad dobijem plaću, prvo izdvojim za režije i ostale mjesečne izdatke. onda napravimo mjesečni šoping namirnica i kućanskih potrepština za oko 500kn. naravno kupuje se najjeftinije i s akcija, planski s popisom u ruci. svježe jedemo narednih dana, a ostalo ide u škrinju. kuham za 2-3 dana i za gablec nosim od doma na posao. tokom mjeseca samo nadokupujem kruh, mlijeko i svježe voće. jednom mjesečno neko do nas troje dobije hlače,majicu ili što mu već treba, naravno isključivo na sniženjima.
    ne pušim, ne pijem kavu. pješice idem na posao (hodam oko 30 min) pa mi ne treba za kartu ili benzin.
    ništa ne peglam od kartica, sve plaćam kešom i čuvam izvadke iz bankomata. tako uvijek znam kolko još imam para do kraja mjeseca.
    e da! priuštim si i ja nešto! vodim plesni tečaj, a budući se i tamo osjeti kriza, većinu od prihoda mi ode na najam prostora a meni ostane za kikiriki pa odem 2-3 puta mjesečno na plivanje (15kn karta), s frendicom na čašu vina u petak naveče poslije posla, s mužem i sl. nađe se i za sitne gušte. a u njima prokleto uživam i drže me.
    pomažu nam svekiji u stilu, pitaju jel treba nešto kupit maloj, ili ode u nabavu pa mi donese povrće sa akcije isl. hvala im na tome.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi imamo mjesečno minimalno 11.500,00 primanja. A trenutno smo totalno u minusu, bolje ne reći koliko. Dotuko nas moj porodiljni i školarina.
    Krpamo se od plaće do plaće. Al dosta mi je toga više pa krećemo u recesiju konačno....
    Bacamo novce, ma užas, iskreno kad čitam ovo gore sramim se.
    Tak da neću ni komentirat više.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    onda napravimo mjesečni šoping namirnica i kućanskih potrepština za oko 500kn.
    mene ovo isto zanima???

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    mene ovo isto zanima???
    hmmm.. kombiniramo interspar, lidl i dm, to nam je sve u kvartu i točno znam što gdje kupujem, gdje je što povoljnije, pratim one letke kaj nam meću po sandučićima.
    mislim da sam ostalo već navela; idem s popisom u ruci, imajući na umu sve kombinacije namirnica tako da ništa ne završi u smeću, a ono što mislim da neću stići skuhati, stavim na led, da ne propadne.
    naš jelovnik sadrži piletinu, puretinu, junetinu, mješano meso i ribu, mnogo tjestenine, riže, umaka, juha, povrća, voća i mliječno. ne kupujem grožđe ako je recimo grejp na akciji i sl. ili brokulu ako cvjetaču dobijem puno jeftinije. tomu se uglavnom prilagođujem.
    od kozmetike kupujem samo sapun, šampon, dezedorans i kremu za sve nas. ne šminkam se, osim maskare. imam samo jedno sredstvo za čišćenje u kući s kojim čistim sve, a ostalo s vodom, krpom, octom. zaključak bi nekako bio - nisam potrošač, mislim da mogu bez puno više stvari nego što nam to svi svakodnevno nameću i reklamiraju kao da je život nemoguć bez toga, apsolutno ništa mi ne fali bez tih stvari. u toj svojoj skromnosti i organizaciji shvatila sam koliko je to bitno za razumijeti.
    eh da dobili smo i kuglu za pranje veša od bake, tak da je i deterđent za veš jedna stavka manje

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hmmm.. kombiniramo interspar, lidl i dm, to nam je sve u kvartu i točno znam što gdje kupujem, gdje je što povoljnije, pratim one letke kaj nam meću po sandučićima.
    mislim da sam ostalo već navela; idem s popisom u ruci, imajući na umu sve kombinacije namirnica tako da ništa ne završi u smeću, a ono što mislim da neću stići skuhati, stavim na led, da ne propadne.
    naš jelovnik sadrži piletinu, puretinu, junetinu, mješano meso i ribu, mnogo tjestenine, riže, umaka, juha, povrća, voća i mliječno. ne kupujem grožđe ako je recimo grejp na akciji i sl. ili brokulu ako cvjetaču dobijem puno jeftinije. tomu se uglavnom prilagođujem.
    od kozmetike kupujem samo sapun, šampon, dezedorans i kremu za sve nas. ne šminkam se, osim maskare. imam samo jedno sredstvo za čišćenje u kući s kojim čistim sve, a ostalo s vodom, krpom, octom. zaključak bi nekako bio - nisam potrošač, mislim da mogu bez puno više stvari nego što nam to svi svakodnevno nameću i reklamiraju kao da je život nemoguć bez toga, apsolutno ništa mi ne fali bez tih stvari. u toj svojoj skromnosti i organizaciji shvatila sam koliko je to bitno za razumijeti.
    e, ovako i mi.
    stvarno je jako bitno da postanes svjestan da ti puno toga zaista i ne treba - pogotovo kemikalije, kozmetika i junk food. mislim, i to se nade u kuci, ali su nam to vecinom donijeli baka/dida/teta XY kad je dosla na kavu/stricek XY za rodendan ili Bozic itd. roba i obuca je vecinom poklon moje mame - koja ne zna u kakvoj smo financijskoj situaciji nego samo uziva u kupovini za svoje najdraze
    uspijevamo jer uspijemo kombinirati dva dopustena minusa, pa praznis jedan dok se drugi "krpa", ali sve u svemu je minus od 2000kn sasvim podnosljiv. a i on se samo desio, jer nam se pokidalo auto.
    ne planiramo meni tokom tjedna jer tako zaista vise bacamo. jedemo kako kada, ali moram priznat da na prehrani jako puno stedimo. nije da nam ista fali, ali voljela bih sebi i svojim ponekad priustit npr. kilu eko-jabuka.
    rezije drzimo pod kontrolom. strogo pazim na skupu i jeftinu struju, lozimo na drva koja smo vec ljetos "odradila", telefon i internet je minimalno.

jos nesto? hmmmm....

kartice nemamo i ne zelim ih, vjerojatno bi se uvalila u gadan minus. znam kupovati djecije stvari tu na burzi ili se mijenjam s prijateljicama koje isto imaju djecu.

eto, sve u svemu se nadam da ce uskoro biti bolje. nadam se prosirenju posla i tako i vecoj placi....

i jos jedna jako vazna stvar: stvarno mislim da nam nista ne fali! sretni smo i zdravi - to je najvaznije - nismo gladni ni zedni. a da bi zivot mogao biti malcice laksi, mogao bi, ali nedaj Boze goreg zla.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

eh da dobili smo i kuglu za pranje veša od bake, tak da je i deterđent za veš jedna stavka manje

Ta kugla za pranje veša dođe 400 kuna, e sad mene zanima dal to stvarno vrjedi te novce i opere veš?

m&h avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jok, 3 soma kuna su svi novci s kojima mi kao 3-člana obitelj živimo od 15.-tog do 15.-tog u mjesecu.!
    zadnji mjesec 1300 kn je otišlo na režije, vrtić, telefon i ostale izdatke, a od ostalog novca ide nam za hranu,dijete i kućne potrepštine.
    naravno,morala sam razviti hi tech metodu da od toga živimo a nikom ne ostanemo dužni.
    kad dobijem plaću, prvo izdvojim za režije i ostale mjesečne izdatke. onda napravimo mjesečni šoping namirnica i kućanskih potrepština za oko 500kn. naravno kupuje se najjeftinije i s akcija, planski s popisom u ruci. svježe jedemo narednih dana, a ostalo ide u škrinju. kuham za 2-3 dana i za gablec nosim od doma na posao. tokom mjeseca samo nadokupujem kruh, mlijeko i svježe voće. jednom mjesečno neko do nas troje dobije hlače,majicu ili što mu već treba, naravno isključivo na sniženjima.
    ne pušim, ne pijem kavu. pješice idem na posao (hodam oko 30 min) pa mi ne treba za kartu ili benzin.
    ništa ne peglam od kartica, sve plaćam kešom i čuvam izvadke iz bankomata. tako uvijek znam kolko još imam para do kraja mjeseca.
    e da! priuštim si i ja nešto! vodim plesni tečaj, a budući se i tamo osjeti kriza, većinu od prihoda mi ode na najam prostora a meni ostane za kikiriki pa odem 2-3 puta mjesečno na plivanje (15kn karta), s frendicom na čašu vina u petak naveče poslije posla, s mužem i sl. nađe se i za sitne gušte. a u njima prokleto uživam i drže me.
    pomažu nam svekiji u stilu, pitaju jel treba nešto kupit maloj, ili ode u nabavu pa mi donese povrće sa akcije isl. hvala im na tome.
    :smajlićkojisedubokoklanja: Ovo treba zapamtiti i primeniti što pre!

Pažljivo sam pročitala ovu temu i vidim da nas iste brige more... Mi smo sedmočlana porodica bili do skora, sada nas je petoro - dve najstarije devojke su se odselile da žive kod momaka, ali i dalje finansiramo njihovo studiranje (starija na budžetu, srednja na privatnom faksu), ostala deca su đaci (I razred srednje i 2x VII osnovne). Mm radi, ja sam kod kuće, hraniteljica sam, ukupni prihodi (sad sam ubacila u konvertor) su nam oko 6.000 kuna (oko 80.000 dinara), vozimo auto star 22 godine, živimo u sopstvenoj kući, a troškove režija delimo sa mojom mamom (svako plaća svoju struju, svoj račun za fiksni telefon i za mobilne telefone; mi još plaćamo kablovsku i internet, a ona vodu i komunalije). Nemamo kredita, ali imamo 2 kreditne kartice koje su nam "dušu pojele" kamatama (ali su neminovnost). Režije budu oko 600 kuna, telefoni još oko 200, rate za kartice prosečno 600, za hranu nam treba minimalno 2.200, džeparci za đake iznesu oko 540 kuna, njihove vanškolske aktivnosti (treninzi, ekskurzije, izleti i sl) oko 450, što sve izađe na nekih 5.000 kuna. Preostala hiljadarka trebalo bi da pokrije sve ostalo (hemija, odeća, obuća, hrana za kućne ljubimce i računi za vet-a, gorivo za auto i popravke istoga...ma sve čega se mogu i ne mogu trenutno setiti), al ništa od toga jer je školarina za ćeru 1200 eura godišnje, pa se i to mora odvojiti. Kako - iskreno nemam pojma, snalazimo se nekako. Kupujem isto sa spiskom, u mega marketima (kod nas hipera nema), uglavnom IDEA (mislim da je to vaš Konzum), Tempo (lokalni), Merkator retko - preskup mi je, Interex, Metro - kad uspem da od nekog pozajmim karticu, ali kupujemo i usput u malim radnjama i to nam dosta odnosi. Pravim spiskove - ali ne držim ih se baš najuspešnije, nažalost to ću morati da se uvežbam. Kućnu hemiju sam ranije uzimala u DM-u i koristila popuste, sad su kod nas poprilično podigli cene. Kuvam svaki dan - ne sećam se kad smo zadnji put bili u restoranu (sem kad nije kakava svadba ili nešto takvo), na letovanje idemo u vikendicu na jezeru 45 km od nas pa je to podnošljiv trošak. Imam mesilicu za hleb, često je u pogonu, sama kuvam i džemove, mm-ovi imaju nešto imanja i ranije su proizvodili ponešto od povrća i voća - ali do tamo ima 25 km i dok platiš gorivo košta isto koliko i na pijaci.. Jedino znaš da je zdravije i da ga nisi prskao 500 puta. Pomagali su svekiji dok su mogli raditi to hranom proizvedenom u selu i pomaže moja mama sa kojom smo u kući stvarno puno, inače bi bilo jako teško...Izvinite zbog dugog i dosadnog posta...ali eto crtice iz susedstva...
    Posljednje uređivanje od m&h : 10.02.2011. at 22:02

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

genijalna si

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •