Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam jednom pitala decka od drugarice da ne pusi dok smo mi kod njih. Naime situacija je bila sledeca: oni su tek uselili i zvali nas da dodjemo da vidimo. N je tada imala malo vise od mesec dana. Mi smo rekli da ne mozemo bez deteta, oni su rekli: ma super, dodjite sa njom, jao divno, beba, bla bla.... I mi smo dosli (stvarno na kratko), pogledali stan, popili sok i onda je MM otisao da im namesti nesto oko rerne. I njen decko je uzeo da zapali, a ja sam ga zamolila da saceka jos 10-15 minuta jer mi odlazimo cim MM to zavrsi. I iskreno, nije mi bilo pravo, toliko su insistirali da dodjemo kod njih, znaju da smo nepusaci, beba ima mesec dana.
Kasnije vise nismo isli kod njih, osim na druzenja u dvoristu, dok N nije malo porasla. Sad idemo sa njom samo u nekim posebnim prilikama, inace ostaje kod kuce.
Ni na kraj pameti mi nije da krojim pravila u tudjoj kuci, pa moji svekar i svekrva nisu videli N vec skoro 5 meseci, jer oni ne mogu da ne puse u kuci, a moje dete je stalno bolesno i uz to alergicno (zive u drugom gradu pa idemo kod njih na ceo dan). Vidjaju se leti kad je lepo vreme, pa smo napolju, ali zimi ne.
Eto vissnja ali meni je to tuzno jer ja ne idem vise kod brata jer on ne može izdržati niti pola sata da ne zapali a tvoji svekar i svekrva nisu vidjeli unuku 5mj jer ne mogu da ne puše u kući. Ne mogu to shvatiti, kažem bila sam pušač ali nikada mi cigareta nije bila ispred moje nećakinje koja je tada bila mala.
Ne pada ni meni napamet krojiti pravila u tuđoj kući i ako je na kratko odemo tamo gdje ljudi i puše ali moram priznati pa makar me napale da mi je to od strane onoga tko nas zove u goste s djetetom i jedva čeka da ju vidi a zna naš stav da kod nas nema pušenja pred njom malo čak bezobrazno.

Dali ste bili u situaciji da ste s djecom npr išli na vjenjčanje i da se tamo naravno pušilo, kako ste to izdržali. Mi idemo na vjenjčanje dobrim prijateljima i moju Janu nema tko čuvati i već sad imam noćne more od toga kako će cijelu večer biti u oblaku dima.