Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 216

Tema: Djeca u oblaku duhanskog dima

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Djeca u oblaku duhanskog dima

Stavila sam temu ovdje jer je povezana sa zdravljem a ako ne spada molim da se premjesti.
    U mojoj kući se ne puši, ni ja ni MM nismo pušači (ja sam prestala prije 10g) i pušačima koji nam dolaze u kuću to damo i do znanja jer zbog bebe od 9mj ne dam da se puši. Međutim kada negdje idemo u goste pa čak i kod moga brata ljudi puše.
    Evo neki dan smo bili u gostima mojoj bivšoj šogorici i njenom mužu i nakon što su zapalili samo su iskomentirali ne bu joj ništa.
    Kako vi rješavate takve situacije? Ja nekako ne mogu u tuđoj kući prevaliti preko usta da ne bih da se puši pred djetetom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jednostavno izbjegavam takva mjesta i ljude, osim u iznimnim situacijama.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam bivši pušač...mm još uvijek puši..ali otkad smo saznali da sam trudna...prvi put..odmah smo prestali pušiti u kući..sad mm puši vani...
    i svi koji dođu kod nas znaju da je tako...i činjenica e da su se gostovanja nekako prorijedila...što je tu je..
    i kao trudnica sam izbjegavala prostorije u kojima se puši...jednostavno, to mi ne ide jedno s drugim...
    ali, kad idemo nekome u goste, prilagodim se njihovim uvjetima..ne namećem svoja...mislim da nemam baš prava...
    zato takve situacije svedem na minimum...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Isto kao marta. Ja sam rekla da ne bih da se puši kad je moje dete tu. Ali je ispalo totalno glupo jer sam u tuđoj kući. Tako da prve 2-2.5 godine nismo nigde išli gde smo znali da će biti pušenja i pušača. A od tad idemo bez deteta.
    Većina mojih prijatelja nema decu, a oni koji imaju (a pušači su) uglavnom ne štede decu duvanskog dima. Tako da takva društva izbegavamo kad smo sa detetom.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da pa najlakše je izbjegavati takve situacije ali pa imamo se i mi koji imamo djecu pravo družiti .
    Ja sam imala čak i situaciju kad smo kod nekoga bili i onda bi taj pitao kao hoće joj smetati ako zapalim i ja ne bih imala snage u njegovoj kući reći ne, a i mislim si zar moraš pitati dali 9-mjesečnom djetetu smeta dim cigarete.
    Uglavnom kad smo bili kod te moje bivše šogorice ja sam cijelo vrijeme u glavi vidjela kako taj dim ulazi u pluća moje Jane i kroz njenu kožu i nikako si to nisam mogla izbiti iz glave. Dali bi bilo nepristojno u tuđoj kući reći ako vas pitaju dali vam smeta da vam smeta. Jer pušači pitaju dali smeta ali većina očekuje odgovor naravno da ne.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Da pa najlakše je izbjegavati takve situacije ali pa imamo se i mi koji imamo djecu pravo družiti .
    Ili nemamo

Ja sam dugo bila ogorčena zbog toga, naročito zato što sam i ja nepušač i asmatičar koji se ceo život prilagođava. Jer mogla sam isto tako, družiti se ili ostati kod kuće.
    Ali činjenica je da 90% ljudi iz moje okoline puši, i da je kod nas normalno da se svuda zapali. Mi kad smo išli da maloj uradimo prijavu prebivališta (moraju doći oba roditelja a to znači i beba od mesec dana), službenica u miliciji je opušteno pušila u kancelariji u kojoj smo mi bili sa bebom.
    Ja sam se sad toliko odvikla od dima da kad smo negde gde puno ljudi puši ja obavezno stojim kod prozora jer u protivnom znam da me čeka 2-3 dana kašlja. A isto tako se, kad se vratim iz tih pohoda komplet svlačim, tuširam i perem kosu jer ne mogu da zamislim da se uvučem u krevet pored deteta sa kosom punom dima.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne idemo tamo gdje znamo da ce biti duhanskog dima.
    Onima s kojima sam dobra, rekla sam da ne zelim da se pusi nad/pred mojom djecom, a kako mi nije ok da zahtijevam od njih da se u svojim kucama ponasaju prema mojim pravilima, necemo dolaziti dok ne mozemo doci bez njih (iako, ni ja ne volim biti u zadimljenom) - oni kojima je stalo da se druze s nama, uvijek provjetre kucu i ne puse kad smo kod njih, s drugima se ne druzimo ili se druzimo na otvorenom.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imaš pravo možda i nemamo barem ne s pušačima.
    Ne znam ja sam bila pušač međutim nikada mi nije palo napamet ne zapaliti nego uopće pitati da zapalim pored nečijeg djeteta ili u kući nepušača.
    Prije 2g MM-ova rođakinja je rodila i objavila da se u njihovoj kući više ne puši i postala predmet ismijavanja i sprdavanja cijele rodbine i velikog broja prijatelja koji im više ne dolaze u posjete jer ona oštrokonđa neda da se puši. Pretpostavljam da sam ja sada oštrokonđa br. 2 .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ne idemo tamo gdje znamo da ce biti duhanskog dima.
    Onima s kojima sam dobra, rekla sam da ne zelim da se pusi nad/pred mojom djecom, a kako mi nije ok da zahtijevam od njih da se u svojim kucama ponasaju prema mojim pravilima, necemo dolaziti dok ne mozemo doci bez njih (iako, ni ja ne volim biti u zadimljenom) - oni kojima je stalo da se druze s nama, uvijek provjetre kucu i ne puse kad smo kod njih, s drugima se ne druzimo ili se druzimo na otvorenom.
    Isto tako.

Od onih kojima je stalo do moje djece ocekujem da ne puse. Drugima kojima nije stalo ni ne dolazim u kucu sa djecom.

Inace mi je logicno da svatko ima pravo u svoj kuci odrediti pravila i ne trazim da se radi nas gostiju mijenjaju.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam ja sam bila pušač međutim nikada mi nije palo napamet ne zapaliti nego uopće pitati da zapalim pored nečijeg djeteta ili u kući nepušača.
    to je tako kad si osvješteni pušač
    ni meni to nikad nije palo napamet. čak štoviše, jako sam se ružno osjećala i kad bi na otvorenom zapalila blizu nečijeg djeteta. to mi jednostavno ne ide zajedno...
    ali, većina ljudi nije osvještena...pri tome mislim...svjesna drugih...već je samo sebična

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako.

Od onih kojima je stalo do moje djece ocekujem da ne puse. Drugima kojima nije stalo ni ne dolazim u kucu sa djecom.

Inace mi je logicno da svatko ima pravo u svoj kuci odrediti pravila i ne trazim da se radi nas gostiju mijenjaju.
    Ma da naravno da je svatko u svojoj kući gazda zato i nikome ne govorim da mome djetetu smeta ako puše u svojoj kući međutim možda bi ipak trebali biti obazriviji ako su nas već pozvali da dođemo i to s djetetom. Ja ako pozovem nekoga u goste trudim se da napravim sve što mogu da mu bude ugodnije.
    Ali nikto mi nije odgovorio ako netko pita dali smeta da zapalim. Ja ni tada nisam mogla reći da smeta jer sam u tuđoj kući i kažem naravno da ne.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 05.02.2011. at 20:36

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam oštrokonđa koja ne da pušiti u svojoj kući i primijetila sam da mi neki (bliski) ljudi rjeđe zbog toga dolaze, a kad dođu žale se. To me čini nervoznom uvijek prije njihovog dolaska. Kad idem u goste prihvaćam pravila ljudi kojima dolazim u kuću. S djecom izbjegavam prezapušena mjesta ...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo tu sreću da oko nas, dakle ljudi s kojima se družimo ne puše, tako da baš nemam tih problema.
    Puši moja stara ali s njom se ne vidimo često, a i kada je kod nas ne puši u stanu jer zna da mi to ne odobravamo.
    A inale totalno izbjegavam zadimljene prostore.
    I strašno mi idu na živce ti ljudi bez osjećaja i s komentrima kak im ne bude niš.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ili nemamo

Ja sam dugo bila ogorčena zbog toga, naročito zato što sam i ja nepušač i asmatičar koji se ceo život prilagođava. Jer mogla sam isto tako, družiti se ili ostati kod kuće.
    Ali činjenica je da 90% ljudi iz moje okoline puši, i da je kod nas normalno da se svuda zapali. Mi kad smo išli da maloj uradimo prijavu prebivališta (moraju doći oba roditelja a to znači i beba od mesec dana), službenica u miliciji je opušteno pušila u kancelariji u kojoj smo mi bili sa bebom.
    Ja sam se sad toliko odvikla od dima da kad smo negde gde puno ljudi puši ja obavezno stojim kod prozora jer u protivnom znam da me čeka 2-3 dana kašlja. A isto tako se, kad se vratim iz tih pohoda komplet svlačim, tuširam i perem kosu jer ne mogu da zamislim da se uvučem u krevet pored deteta sa kosom punom dima.
    Ajme katastrof, pa kaj se to kod vas smije?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zapaliti pored bebe je nepristojno i neljudski. Od prijatelja sa kojima se posjećujemo nitko ne puši a bratić, koji je strastveni pušač, prije bi sam sebe išamarao nego zapalio pred djecom. Svi drugi koji to čine ne spadaju u kategoriju dragih mi osoba, pa ih obično "počestitam" i maknem se čim dalje. Ako su oni dovoljno sebični da ugrožavaju djeci zdravlje zbog 5 minuta ugode, onda si ja priuštim da im uputim pet edukativnih riječi.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I ja luuudim zbog toga. Ja sam isto bivši pušač, ali ne mogu shvatiti toliku nekompromisnost od strane pušača. Pa kaj je tak teško izdržat sat vremena bez cigarete dok smo kod nekog u gostima ili pušit na prozoru? I to moji bližnji
    Mene muči jedna druga stvar. Moja mama redovito puši kad čuva D. I već sam joj napomenula, jedno vrijeme se kontrolira i onda opet po starom. Kao da nemam posla s odraslom osobom. Do kada ću morat odgajat?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Dok se ne posvađate zbog toga onda će joj valjda doće iz riti u glavu

Ni kod nas u stanu se ne puši.Imamo balkon, pa se zapali tamo.Rijetko kad idemo kod nekog, kafiće naravno, izbjegavamo, osim po ljeti kad sjedimo na terasi.
    Hrpa drugih stvari nam zagađuje djecu, nemora još i duhanski dim.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa eto kod mene je brat taj koji me ne sluša što se toga tiće. Kad je prvi put došao vidjeti malu izvadio je odmah cigarete na stol i ja sam mu rekla da se ne puši pred Janom na što se on još i uvrijedio jer nije on niti mislio. Dok sam ja otišla presvuči Janu on je zapalio i vraćam se i imam šta vidjeti (inače smo trenutačno sa svekrvom i svekrom tako da mu nisu ništa rekli) i nisam htjela ući nego sam s djetetom stajala na hodniku. Kad dođemo kod njega on uredno zapali cigaretu tako da sve rijeđe idemo kod njega.
    Kao što je netko napisao prije ne mogu shvatiti da se netko ne može strpiti tih sat-dva koliko smo u posjeti ili otići zapaliti van.
    A ovo što je vissnja napisala sam ja doživjela u zagrebu u carinskoj upravi kad sam došla predati neke papire u 8.mj trudnoće. Sjede njih tri u sobi, svakoj kava na stolu a cigarete drže u otvorenim ladicama stola i lijepo se sve dimi i bez pardona puše predamnom.
    Bila sam s obzirom na zabranu ali očito kod nas zakoni vrijede za neke a za neke ne.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

MM pusi na kuhinjskom balkonu, gosti takodjer. U db eventualno dopustim da se pusi ravno kroz prozor i s zatvorenim vratima prostorije.
    Ovo se pokazalo kao najbolja metoda, ljudima je neugodno zbog mog teatralnog zatvaranja vrata, pomicanja loncanica s prozora, a i i nije im bas neki uzitak pusiti cigaretu napola viseci kroz prozor na -5 stupnjeva. Tako da najcesce ni tu prvu ne ispuse do kraja, a kamoli da zapale drugu.

Prijatelji kojima mi idemo u goste su uglavnom puni razumjevanja.

Jedino kad idemo kod MMovih u Bosnu- e tu stvarno ne mogu utjecati na situaciju . Nas posjet se uvijek pretvori u sedmodnevno sijelo koje ukljucuje citavu siru rodbinu, sve zaklete pusace. Dim se reze nozem, a ljudi komentiraju: Nek se dijete celici.
    Srecom, ljeto je, kuca ima okucnicu- cesto su i okupljanja na otvorenom. Kad je bas najzesce, fino se pozdravimo sa svima (ja brojim koliko je udisaja povukla) a onda kazem da je beba nervozna i zeli gledat koke.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stariji je asmatičar tak da kad smo prije išli u goste uvijek sam napominjala da ak ima pušača koji misle pušiti nek mi odmah kažu jer ne dolazimo. Danas mogu biti u stanu gdje se uzmimo u kuhinji zapali pod uvjetom da djeca ne dolaze u kuhinju. U svom stanu ne dozvoljavam pušenje.
    Inače, 2007 god. dok mi je mali ležao u ŠI bolnici u sestrinskoj sobi, tik do dječje sobe, osoblje je dimilo ko parna lokomotiva.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ali nikto mi nije odgovorio ako netko pita dali smeta da zapalim. Ja ni tada nisam mogla reći da smeta jer sam u tuđoj kući i kažem naravno da ne.
    Moje dijete je sad već starije, a kako ne idemo baš kod nekih pušača, ne brine me to što će možda jednom mjesečno biti pokraj nekoga tko puši. Ako kod nas dođe tko od pušača, puše ili na balkonu ili u kuhinji u kojoj Maša tada ne boravi.
    No, dok je bila manja i dok je sveki pušila, nikada se nije pušilo unutra, a kada bismo bili kod nje, dok su pušili u kuhinji, ja bih s M. bila u sobi.
    Kada bi me netko pitao smeta li mi, ja bih rekla da ću se odmaknuti s djetetom u drugu prostoriju dok svoje ne popuše.
    Tako sam radila i kod brata gdje puše i on i šogorica.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A da, fora mi je komentar moje sestre koja bi da može, pušila i dok spava: Neka se navikava? REkla sam joj: Pa da, ajde daj joj odmah cigaretu u usta pa nek se odmah navikne. Ljudi su bolesni!
    Inače, i MM i ja smo bivši pušači, ali stvarno nam nikada nije palo na pamet pušiti pred djetetom ili trudnicom. Uvijek sam znala grditi druge kada bih vidjela da to rade.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jedini pušači s kojima se družimo su moji starci. Oni su u Dalmaciji, viđamo se 3-4x godišnje, i oni smiju pušiti kod nas u stanu zimi. Inače zapale na balkonu. Kod mojih doma se puši, ali je sve stalno otvoreno pa se i ne kuži. Tako se rijetko, nažalost, viđamo, da mi to nije problem.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

kod nas u kući nema pušaća (svekrva ponekad al večinom na poslu, nebi se moglo reći da je neki pušač) što mi je drago a i da ima nebi pušili u kući definitvno (iako živim sa svekrvom i svekrom) tko voli nek truje sam sebe a druge nek pusti da uživju u čistome zraku. tako večinom i bliski kojima odlazimo u posjete rijetko tko puši a i kod nas se puši samo vani na terasi ako tko želi, tako da baš nemamo problema sa tim. Što se tiče pušenja pred malom dijecom to je pitanje kulture pušača barem ja, da pušim otišla bih iz pristojnosti zapaliti van, a sad je pitanje tko se toga pridržava ili ne?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo pušači ali se u našoj kući ne puši. To svi naši znaju i svima je to super jer znaju koju žrtvu podnosimo radi djece i zanimljivo mi je da ne poznajem nikoga tko ne puši u vlastitoj kući. Ali kad odemo kod nekog drugoga, uključujući moje, njegove i bilo koga, tamo se puši, pušimo i mi.
    Ne žderem se radi nekog kratkog vremena provedenog u dimu dok god žive u zdravoj sredini bez nikotina. Nikad mi nije palo napamet reći mom ocu ili bratu da ne puše u svojoj kući jer mi to nebi bilo normalno. Nitko mene ne tjera da ja svoju djecu vodim tamo, mogli smo lijepo ostati kući i zvati dida i uju kod nas. A božesačuvaj da prijateljima dajem do znanja da mi smeta pušenje u njihovoj kući, nit mi smeta niti bi mi to bilo normalno.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad mi nije palo napamet reći mom ocu ili bratu da ne puše u svojoj kući jer mi to nebi bilo normalno. Nitko mene ne tjera da ja svoju djecu vodim tamo, mogli smo lijepo ostati kući i zvati dida i uju kod nas. A božesačuvaj da prijateljima dajem do znanja da mi smeta pušenje u njihovoj kući, nit mi smeta niti bi mi to bilo normalno.
    ni ja nikome ne stavljam do znanja da mi nešto smeta u njegovoj kući.
    u svojoj kući mogu kako hoće, jednako kao što kod nas ne puše, jer poštuju da mi u kući ne pušimo.
    stvarno mi to ne bi ni palo na pamet da ovdje nisam pročitala.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam jednom pitala decka od drugarice da ne pusi dok smo mi kod njih. Naime situacija je bila sledeca: oni su tek uselili i zvali nas da dodjemo da vidimo. N je tada imala malo vise od mesec dana. Mi smo rekli da ne mozemo bez deteta, oni su rekli: ma super, dodjite sa njom, jao divno, beba, bla bla.... I mi smo dosli (stvarno na kratko), pogledali stan, popili sok i onda je MM otisao da im namesti nesto oko rerne. I njen decko je uzeo da zapali, a ja sam ga zamolila da saceka jos 10-15 minuta jer mi odlazimo cim MM to zavrsi. I iskreno, nije mi bilo pravo, toliko su insistirali da dodjemo kod njih, znaju da smo nepusaci, beba ima mesec dana.
    Kasnije vise nismo isli kod njih, osim na druzenja u dvoristu, dok N nije malo porasla. Sad idemo sa njom samo u nekim posebnim prilikama, inace ostaje kod kuce.
    Ni na kraj pameti mi nije da krojim pravila u tudjoj kuci, pa moji svekar i svekrva nisu videli N vec skoro 5 meseci, jer oni ne mogu da ne puse u kuci, a moje dete je stalno bolesno i uz to alergicno (zive u drugom gradu pa idemo kod njih na ceo dan). Vidjaju se leti kad je lepo vreme, pa smo napolju, ali zimi ne.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jednom pitala decka od drugarice da ne pusi dok smo mi kod njih. Naime situacija je bila sledeca: oni su tek uselili i zvali nas da dodjemo da vidimo. N je tada imala malo vise od mesec dana. Mi smo rekli da ne mozemo bez deteta, oni su rekli: ma super, dodjite sa njom, jao divno, beba, bla bla.... I mi smo dosli (stvarno na kratko), pogledali stan, popili sok i onda je MM otisao da im namesti nesto oko rerne. I njen decko je uzeo da zapali, a ja sam ga zamolila da saceka jos 10-15 minuta jer mi odlazimo cim MM to zavrsi. I iskreno, nije mi bilo pravo, toliko su insistirali da dodjemo kod njih, znaju da smo nepusaci, beba ima mesec dana.
    Kasnije vise nismo isli kod njih, osim na druzenja u dvoristu, dok N nije malo porasla. Sad idemo sa njom samo u nekim posebnim prilikama, inace ostaje kod kuce.
    Ni na kraj pameti mi nije da krojim pravila u tudjoj kuci, pa moji svekar i svekrva nisu videli N vec skoro 5 meseci, jer oni ne mogu da ne puse u kuci, a moje dete je stalno bolesno i uz to alergicno (zive u drugom gradu pa idemo kod njih na ceo dan). Vidjaju se leti kad je lepo vreme, pa smo napolju, ali zimi ne.
    Eto vissnja ali meni je to tuzno jer ja ne idem vise kod brata jer on ne može izdržati niti pola sata da ne zapali a tvoji svekar i svekrva nisu vidjeli unuku 5mj jer ne mogu da ne puše u kući. Ne mogu to shvatiti, kažem bila sam pušač ali nikada mi cigareta nije bila ispred moje nećakinje koja je tada bila mala.
    Ne pada ni meni napamet krojiti pravila u tuđoj kući i ako je na kratko odemo tamo gdje ljudi i puše ali moram priznati pa makar me napale da mi je to od strane onoga tko nas zove u goste s djetetom i jedva čeka da ju vidi a zna naš stav da kod nas nema pušenja pred njom malo čak bezobrazno.

Dali ste bili u situaciji da ste s djecom npr išli na vjenjčanje i da se tamo naravno pušilo, kako ste to izdržali. Mi idemo na vjenjčanje dobrim prijateljima i moju Janu nema tko čuvati i već sad imam noćne more od toga kako će cijelu večer biti u oblaku dima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da je bezobrazno, i neuviđavno. Sasvim bih sigurno tražila da se ne puši pred djetetom. dijete mi ima svakojake vrste respiratornih problema, i ne pada mi na pamet izlagati je duhanskom dimu. Srećom - ne mogu se sjetiti da poznajem ljude koji puše kod kuće, pa se nisam našla u situaciji da netko pred djetetom puši. MM-ov tata je jednom pušio kraj otvorenih balkonskih vrata, ja to nisam niti skužila ali sam osjetila da smrdimo po dimu kad smo se vratili kući, i rekla sa MM-u da ga zamoli da više ne puši kad smo mi kod njih.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma sad na stranu. Svako ima neka svoja kućna pravila.
    Ali općenito smatram pušaće sebičnima. To što oni puše i truju sebe je njhiova stvar.
    Ako zovu nekoga u goste tko ne puši, mislim da nisu baš dobri domaćini ako goste za koje znaju da ne puše, izlažu dimu. Pogotovo još ako su u pitanju i djeca. Samim time i nisu neki dobri domaćini i čovjek baš i nema neku želju opet se pojaviti kod njih u gostima...

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Dali ste bili u situaciji da ste s djecom npr išli na vjenjčanje i da se tamo naravno pušilo, kako ste to izdržali. Mi idemo na vjenjčanje dobrim prijateljima i moju Janu nema tko čuvati i već sad imam noćne more od toga kako će cijelu večer biti u oblaku dima.
    zašto te to brine? Otkad je uvedena zabrana, u restoranima, salama i sl. nema pušenja. Mi smo prošle godine bili na par vjenčanja i ljudi su uredno išli van zapalit.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mm je pušač, ja ne. kad se rodilo prvo dete, on se dobrovoljno "prognao" na terasu da puši. tako čini i dan-danas. prema gostima pušačima, koji su u goste dolazili uveče, kad deca već legnu, bili smo popustljivi - pušilo se kad oni dodju. s tim što bih, čim odu, skidala i prala zavese, a dnevnu sobu luftirala do jutra bez obzira na spoljnu temperaturu...grozim se smrada duvana u životnom prostoru.
    e, a onda sam pre par godina imala gadan poremećaj imuniteta koji se, izmedju ostalog manifestovao uvećanim limfnim žlezdama u grudnom košu i promenama na plućima. dok nisu otkrili šta mi je bogami sam i gadno, suvo kašljala. od tada mi jako smeta duvanski dim i sve svoje goste sam zamolila da se pridruže m-u na terasi u pušenju. videlo se, nekima baš i nije bilo pravo! još dugo su, došavši u posetu, molećivo zagledali i zapitkivali mislim li ja to ozbiljno.
    sad već odavno svi već znaju za pravila. a ja se,takodje odavno, pitam kako sam mogla biti tako blesava i dopuštati da se u mojoj kući puši samo zato da bi pušačima bilo komotno?
    no, stav o tome se valjda stiče sa godinama. sličan teror sam proživela i na poslu, pa se sa još nekim istomišljenicima izborila za čist vazduh. no, sad je srećom, to regulisano zakonom...
    još nešto me baš iritira, a to je pušenje u liftu. par komšija je zbog toga više puta "popilo" grdnju kada bih ih, stojeći napolju sa decom, zatekla kako izlaze iz lifta sa upaljenom cigaretom. neki su se čak i svadjali sa mnom, ne shvatajući šta oni to loše čine...no, sad već svi u zgradi znaju da je bolje ne kačiti se oko takvih stvari ...
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 06.02.2011. at 15:59

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ana.m vise se ne sme, ali tek nedavno je doneta zabrana pusenja u zatvorenom prostoru (javne zgrade i to)

ja ne bih rekla da su pusaci sebicni, mislim, stvarno imam gomilu pusaca oko sebe i mnogi od njih su mi jako dobri prijatelji
    ali ne mogu da razumem da neko cigarete stavlja ispred ljudi
    tj. ne mogu da razumem da su nekome vaznije cigarete od npr. vidjenja sa prijateljima

mi smo stvarno mnogo prijatelja izgubili tj. udaljili se u ove skoro 4 godine od kad se N rodila
    nekima ne odgovara sto se kod nas ne pusi, pa ne dolaze
    neki su nas zvali u kafice, a mi uglavnom nismo mogli (jako retko baka cuva N i to tek od kad je naunila 3 godine)
    kod mnogih mi vise ne idemo isto zbog pusenja
    sa svekrom i svekrvom se ne vidjamo po celu zimu

ja sam posebno ogorcena na moju mamu, pusila je u trudnoci i dok me je dojila
    ne kazem da zbog toga imam astmu, ali se dobro secam kad joj je moj doktor rekao: ne pusite u prostorijama u kojima boravi dete
    ja sam imala 11-12 godina i kasalj od kojeg nocima nisam spavala
    onda alergijske probe, pumpica, lekovi......
    i moji su izbacili zavese, tepihe, kupili mi antialergijski jastuk, cebe, dusek
    ali su nastavili da puse u kuci
    i ja se secam koliko sam mrzela i koliko me je bilo sramota sto mi sve stvari smrde na duvan
    secam se da sam iz masine vadila svoj cisti ves i vukla ga u moju sobu, da se u ostalim delovima stana ne bi usmrdeo
    i secam se da me baka ljubi u kosu i komentarise: ovi tvoji dime po ceo dan....
    nikad u zivotu nisam zapalila cigaru
    i zeludac mi se dize od tog mirisa
    i zbog tih negativnih iskustava sklanjam svoje dete najvise sto mogu

i bas mi je tesko kad me neke drugarice zovu da izadjemo, a ja jednostavno ne mogu
    kao sto one ne mogu da izdrze pola sata, sat da ne zapale tako ni ja ne mogu da izdrzim pola sata sat u zadimljenoj prostoriji

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam kao ala imala astmatični bronhitis. Ali su moji svejedno dimili u stanu
    Imam jednu prijateljicu čije dijete ima laringitis i ona unatoč tome puši u stanu.Stalno govori kako niej nejno pušenje uzrok laringitisa (pušila je i trudna), ali ne kužim, an n jenom mjestu nema šanse da bih dijete izlagala dimu i još dodatno "komplicirala" stvari...Možda mu nije od toga, ali ne bih baš rekla da mu ne smeta.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja se sjećam svoje nećakinje kad je bila mala kad god bi došla kod mene od kuće i kad bih je zagrila smrdila je kao pepeljara ma kao najgori pušač jer brat i šogorica puše. I dan danas mi je žao koliko je to dijete pasivno popušilo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne mogu vjerovati koje izjave na ovoj temi. hebate, nebi da pričamo o narkomanima, teškim alkoholičarima....prekinuta prijateljstva radi pušenja, prestanci druženja i izlaženja radi pušenja..Što ste vi svi malo maknuti, ne kužim? Ja ko da živim u nekom drugom svijetu kad pročitam neke rečenice.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zašto? Koje su te rečenice uvjerile da smo maknuti?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mogu vjerovati koje izjave na ovoj temi. hebate, nebi da pričamo o narkomanima, teškim alkoholičarima....prekinuta prijateljstva radi pušenja, prestanci druženja i izlaženja radi pušenja..Što ste vi svi malo maknuti, ne kužim? Ja ko da živim u nekom drugom svijetu kad pročitam neke rečenice.
    ne razumem šta ima "maknuto" u činjenici da nekome zbog zdravlja ZAISTA smeta pušenje i da iz tog razloga lepo zamoli prijatelje da ne puše u njegovom ili prisustvu njegove dece? a i da niko nema zdravstvenih problema, zbog čega neko mora biti talac nečije loše navike? i kao što pušači imaju pravo da puše, tako i nepušači imaju pravo da ne, pa makar i pasivno. i, šta ako se nekom pušaču baš ne da da ispoštuje moju molbu? možda će i dalje insistirati i na taj način pokazati nepoštovanje prema meni, ali najverovatnije će ubuduće slabije dolaziti...
    u tudjim kućama naravno da nemam pravo ni nameru da zavodim red. ipak, činjenica je da sa pojedinih sedeljki i slavlja (kolikogod bilo prijatno, a ljudi dragi) ubrzo odlazimo iz prostog razloga jer mi dim smeta. i ne želim da ga moja deca udišu. čudno? ako nekome i jeste, to mi nije bitno...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Trina možda si mislila kako su maknuti oni koji puše u prisutnosti beba i djece i na taj način ne shvaćaju koliko ih truju i to tuđu djecu i nemaju niti malo obzira da izađu na balkon, terasu da popuše ili ne daj Bože da se strpe tih sat-dva vremena pa onda mi koji djecu ne želimo s pravom izlagati duhanskom dimu moramo izbjegavati takva druženja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa Vidi poruku
    ne razumem šta ima "maknuto" u činjenici da nekome zbog zdravlja ZAISTA smeta pušenje i da iz tog razloga lepo zamoli prijatelje da ne puše u njegovom ili prisustvu njegove dece? a i da niko nema zdravstvenih problema, zbog čega neko mora biti talac nečije loše navike? i kao što pušači imaju pravo da puše, tako i nepušači imaju pravo da ne, pa makar i pasivno. i, šta ako se nekom pušaču baš ne da da ispoštuje moju molbu? možda će i dalje insistirati i na taj način pokazati nepoštovanje prema meni, ali najverovatnije će ubuduće slabije dolaziti...
    u tudjim kućama naravno da nemam pravo ni nameru da zavodim red. ipak, činjenica je da sa pojedinih sedeljki i slavlja (kolikogod bilo prijatno, a ljudi dragi) ubrzo odlazimo iz prostog razloga jer mi dim smeta. i ne želim da ga moja deca udišu. čudno? ako nekome i jeste, to mi nije bitno...
    x

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Trina možda si mislila kako su maknuti oni koji puše u prisutnosti beba i djece i na taj način ne shvaćaju koliko ih truju i to tuđu djecu i nemaju niti malo obzira da izađu na balkon, terasu da popuše ili ne daj Bože da se strpe tih sat-dva vremena pa onda mi koji djecu ne želimo s pravom izlagati duhanskom dimu moramo izbjegavati takva druženja.
    Tako je.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eh, da mi je dijete, muž ili ja bolesni i smeta nam dim cigarete, nema tog prijateljstva ili rodbinske veze koju ne bih mogla "prekinuti" zarad zdravlja.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja izbjegavam posjete kucama u kojima se puši, osim u krajnoj nuzdi. u principu je to jedino kod moje sestre. i onda mi njoj nije bed rec da nek ne pusi u sobi, ona se sad vec i navikla pa ni sama ne pusi u sobama nego samo u kuhinji. moji su doma pusili kad sam bila djete bez pardona, al nekako sam uspjela kroz godine (bolje receno desetljeca) to pusenje locirat na jednu prostoriju u stanu. kod mene se moze pusit na balkonu.

meni pusenje odvratno smrdi, i smatram da su pusaci stvarno malo sebicni i bezobrazni po to pitanju. da ja fino bez ustezanja prdnem jednom u necijem stanu smatrali bi me nepristojnom, dok oni dime jednu za drugom i to je ok

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vecina nasih prijatelja ne pusi, a rijetki koji puse znaju da moraju izici van mog stana kad puse. Ocekujem od njih da ne puse kada su moja djeca prisutna, ako netko zapali pobunim se ili jednostavno odem.
    Jedni muzevi rodjaci jako puse i iako su mi inace jako dragi od kada sam prvi put trudna bila kod njih doma i rodjendan provela na prozoru jer se dim mogao nozem rezati (srecom pa je bilo proljece) vise tamo ne idemo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U našoj kući se ne puši. Oduvijek nam svima smeta dim. Još dok smo puno izlazili i družili se, prorijedili smo prijateljstva s pušaćima.
    Zvuči glupo, ali tako je ispalo. Jednostavno nam nije bilo praktično održavati druženja gdje je pola pušaća, a pola nepušaća.
    Tako da nakon dolaska djeteta u principu nemamo doticaja s pušaćima.

MM - ov tata puši, ali kod sebe doma na dvorištu, tako da to nije problem.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    zašto te to brine? Otkad je uvedena zabrana, u restoranima, salama i sl. nema pušenja. Mi smo prošle godine bili na par vjenčanja i ljudi su uredno išli van zapalit.
    Itekako ima razloga za brigu. Mi smo bili u svatovima prije mjesec dana i pušilo se toliko da se dim mogao rezati nožem, oči su mi bile pune suza (inače sam nepušač). A odjeću sam zračila dva dana nakon toga i na kraju odnijela na kemijsko.
    Zabrana stoji, ali svi nekako to progledaju kroz prste. Isto zabava na dočeku Nove - kao ne smije se pušiti, ali su na kraju dozvolili i samo su rekli prije nego dođe TV snimati za reportažu, pepeljare će biti uklonjene i samo u to vrijeme snimanja se neće smjeti pušiti.

Kod nas se u kući ne puši i veći dio društva ne puši. A imamo jedne rođake kod kojih se strašno puno puši. Moja djeca su kod njih bila svega nekoliko puta i to na kratko.

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo u nasoj kuci svi pusaci ali pusimo na balkonu i pred vratima kuce ..... kod mene je pravilo da nema pusenja u kuci kome se to ne svida ne mora mi dolaziti u goste
    ipak kad odemo nekud pa nemogu bas sad ja ljudima u njihovoj kuci nametat moja pravila
    iako me strasno ljuti ako sami ne reagiraju na to ,,tj ako sami ne ponude da se pusi van
    izbjegavamo takva mjesta nademo se s takvima negdje vani na kavi i svima super

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Švrćo prvotno napisa Vidi poruku
    Itekako ima razloga za brigu. Mi smo bili u svatovima prije mjesec dana i pušilo se toliko da se dim mogao rezati nožem, oči su mi bile pune suza (inače sam nepušač). A odjeću sam zračila dva dana nakon toga i na kraju odnijela na kemijsko.
    Zabrana stoji, ali svi nekako to progledaju kroz prste. Isto zabava na dočeku Nove - kao ne smije se pušiti, ali su na kraju dozvolili i samo su rekli prije nego dođe TV snimati za reportažu, pepeljare će biti uklonjene i samo u to vrijeme snimanja se neće smjeti pušiti.

Kod nas se u kući ne puši i veći dio društva ne puši. A imamo jedne rođake kod kojih se strašno puno puši. Moja djeca su kod njih bila svega nekoliko puta i to na kratko.
    Da pa upravo zato jer sam ja bila isto na svadbi kao trudnica i bila je zabrana i rekli su da se neće moći pušiti a onda su polako počele stizati pepeljare a dva mladića su pored mene trudne pušili i stresali u tanjur dok nisu stigle pepeljare. Teško da se ljudima na svadbi pod utjecajem alkohola može nešto zabraniti. Tako da sam poprilično zabrinuta što će mi dijete satima biti u dimu a nemam šta drugo napraviti.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas se ne puši, svekrva je prestala prije 4 godine i od tada ne da da se puši u kući. Bilo je iznimaka kada se dopuštalo, kad su bili neki rođendani ili sl., ali od kad sam ja ostala trudna i od kad se D. rodio, iznimaka nema. Izlaze na balkon kad hoce zapalit ili se strpe tih sat dva dok su kod nas.
    Sto se tice odlazaka u goste, rodbinu pitam da li je moguće da ne zapale dok smo tamo, i nitko se do sad nije bunio, bar ne direktno meni. Čak zadnjih par puta tetka je izračila kuću bez da sam joj rekla i tetak i bratići su išli van pušiti.
    Kum isto izlazi iz svoje kuće van na balkon, bez da mi ista kazemo. Tako da sam imala pozitivna iskustva sto se tice toga. Ali nije mi problem reći da mi smeta. Jer ne želim da mi dijete bude izloženo dimu.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da pa upravo zato jer sam ja bila isto na svadbi kao trudnica i bila je zabrana i rekli su da se neće moći pušiti a onda su polako počele stizati pepeljare a dva mladića su pored mene trudne pušili i stresali u tanjur dok nisu stigle pepeljare. Teško da se ljudima na svadbi pod utjecajem alkohola može nešto zabraniti. Tako da sam poprilično zabrinuta što će mi dijete satima biti u dimu a nemam šta drugo napraviti.
    Ova vaša iskustva su me baš iznenadila- negativno. Ne razumijem čovjeka koji zapali unatoč zabrani, a ne razumijem ni osoblje koje mu donese pepeljaru umjesto da mu pokaže vrata. Eto, ja sam imala samo pozitivna iskustva pa nisam ni pomislila da bi moglo biti drugačije.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •