Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da se to ne može usporediti. Gostu koji je punoljetan, vozi i pije ne branim ali neću svoje dijete posjesti u auto s njim. Ni MM ni ja nebi pili pa vozili svoje dijete.
Time što netko pije ne ugrožava zdravlje moga djeteta a 2-3 sata provedenog u dimu je za moje dijete od 9mj otprilike kao da je popušilo kutiju cigareta.
Dakle kad idem u goste ne kažem domaćinu da ugasi cigaretu ali u svojoj kući imam potpuno pravo zaštiti svoje dijete od duhanskog dima a ja bih rekla da imam čak i obavezu.
pa da, svaka medalja ima dvije strane. s jedne strane se sjaji, a s druge zahrđala.
bitno da je meni i mom dobro, za drugog me nije briga. neka se prijatelj/kum/brat nalije, sjedne i vozi, a djecu će mu valjda bog čuvat.

kad već tako moraliziramo, moram visokomoralno reći da mi je alkohol stotinu puta gori.
da je idiot koji je ubio moju sestru barem popušio deset kutija cigareta u mojoj kući, umjesto što je popio i ubio.
i ne, ne treba sad nitko reći -žao mi je što ti se to dogodilo, nije u tome poanta.