Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 216

Tema: Djeca u oblaku duhanskog dima

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Ova vaša iskustva su me baš iznenadila- negativno. Ne razumijem čovjeka koji zapali unatoč zabrani, a ne razumijem ni osoblje koje mu donese pepeljaru umjesto da mu pokaže vrata. Eto, ja sam imala samo pozitivna iskustva pa nisam ni pomislila da bi moglo biti drugačije.
    Da nažalost ima svega. Ne razumijem niti ja da netko puši unatoč zabrani i da ga nije sram pred drugima koji se drže te zabrane ili ne puše ( ovo mislim u svezi bilo čega ne samo pušenja).
    Kad sam bila trudna ljudi su redovito pušili kraj mene a meni je užasno smetao dim i dizao mi se želudac i ti ljudi koji su pušili su to znali. Bili smo kod MM-ove sestrične i njenog dečka i oni su bez pardona pušili a s nama je bila moja šogorica s kojom živim i koja je znala da mi se diže želudac i ona je također pušila i moram priznati da me to čak i povrijedilo ( nisam joj dala do znanja).
    Kad sam se žalila MM-u kako ljudi uopće nemaju obzira što sam trudna on mi je rekao da što se čudim jer su ljudi izgubili osjećaj za drugoga i koga je briga što oni pred tobom puše. Isto to kaže danas kad se čudim kako puše pred mojim djetetom.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi imamo neki sistem. Ako je toplo gosti i MM puše na prozoru, a ako je hladno kraj upaljene nape. Pošto nam rijetko dolaze gosti, a i dijete je već "veliko" nije neka frka. Kod mojih se puši na balkonu. Sveki izbjegavam kad je ružno vrijeme jer je onda kod njih sve zatvoreno i zadimljeno. Kad je lijepo vrijeme smo na terasi.
    Ne pada mi na pamet nekome u njegovoj kući držati predavanja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa mi smo dok je još Janko bio mali (tada nije bilo zabrane, ali je bilo odvojeno u restoranima dip za nepušače) bili u meksičkom restoranu, naravno na djelu za nepušače i došlo neko društvo za stol do nas, zatražili pepeljaru, konobar je bio onako, ne bi baš smio, ovi ono, a daj ajde, ovaj njima na kraju donio pepeljaru i reko da im je to na vlastitu odgovornost. Mislim onak, koju vlastitsu odgovornost, pa tko bi platio kaznu, oni ili restoran? Svašta. Toi se desilo dok još nisam znala pokazati zube pa sam samo živčanila u sebi i poprijeko gledala ove kaj su dimili pored nas! Grrrr.

Meni dijete od 3 godine, pa čak ni ovo od 6 nije dovoljno veliko da bi moralo udisati nečiji cigaretni dim! Dok ih sama mogu zaštititi od toga, radit ću to.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se iskreno nadam se brinete oko alkohola u istoj mjeri kao i oko cigareta, da gostu koji vozi ne branite piti alkohol, isto tako da muž ili neka od vas ne pije ako vozi, bez obzira na kakvoj veselici bili.

kod mene gost u kući smije zapaliti, ako je mali savršeno zdrav i naravno da ne popuši tri kutije.
    i veliku ulogu u ovoj odluci ima činjenica da su dječije sobe izvan dosega tog dima.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ana.m znaš što mi je najgore što da se meni sada tako nešto dogodi ja bih šutila da ne ispadnem neka živčana babetina koja se žali a i imam razumijevanja da su ljudi ovisni i da im se puši međutim oni se ne obaziru, oni ne razmišljaju o mojem djetetu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ja se iskreno nadam se brinete oko alkohola u istoj mjeri kao i oko cigareta, da gostu koji vozi ne branite piti alkohol, isto tako da muž ili neka od vas ne pije ako vozi, bez obzira na kakvoj veselici bili.

kod mene gost u kući smije zapaliti, ako je mali savršeno zdrav i naravno da ne popuši tri kutije.
    i veliku ulogu u ovoj odluci ima činjenica da su dječije sobe izvan dosega tog dima.
    Mislim da se to ne može usporediti. Gostu koji je punoljetan, vozi i pije ne branim ali neću svoje dijete posjesti u auto s njim. Ni MM ni ja nebi pili pa vozili svoje dijete.
    Time što netko pije ne ugrožava zdravlje moga djeteta a 2-3 sata provedenog u dimu je za moje dijete od 9mj otprilike kao da je popušilo kutiju cigareta.
    Dakle kad idem u goste ne kažem domaćinu da ugasi cigaretu ali u svojoj kući imam potpuno pravo zaštiti svoje dijete od duhanskog dima a ja bih rekla da imam čak i obavezu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da gostu koji vozi ne branite piti alkohol, .
    ovo je trebalo biti "da gostu koji vozi branite"

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se to ne može usporediti. Gostu koji je punoljetan, vozi i pije ne branim ali neću svoje dijete posjesti u auto s njim. Ni MM ni ja nebi pili pa vozili svoje dijete.
    Time što netko pije ne ugrožava zdravlje moga djeteta a 2-3 sata provedenog u dimu je za moje dijete od 9mj otprilike kao da je popušilo kutiju cigareta.
    Dakle kad idem u goste ne kažem domaćinu da ugasi cigaretu ali u svojoj kući imam potpuno pravo zaštiti svoje dijete od duhanskog dima a ja bih rekla da imam čak i obavezu.
    pa da, svaka medalja ima dvije strane. s jedne strane se sjaji, a s druge zahrđala.
    bitno da je meni i mom dobro, za drugog me nije briga. neka se prijatelj/kum/brat nalije, sjedne i vozi, a djecu će mu valjda bog čuvat.

kad već tako moraliziramo, moram visokomoralno reći da mi je alkohol stotinu puta gori.
    da je idiot koji je ubio moju sestru barem popušio deset kutija cigareta u mojoj kući, umjesto što je popio i ubio.
    i ne, ne treba sad nitko reći -žao mi je što ti se to dogodilo, nije u tome poanta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne branim alkohol, što me briga ?? To stvarno nije moja stvar. Ja branim pušenje radi svog djeteta, ne radi pušača.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa da, svaka medalja ima dvije strane. s jedne strane se sjaji, a s druge zahrđala.
    bitno da je meni i mom dobro, za drugog me nije briga. neka se prijatelj/kum/brat nalije, sjedne i vozi, a djecu će mu valjda bog čuvat.

kad već tako moraliziramo, moram visokomoralno reći da mi je alkohol stotinu puta gori.
    da je idiot koji je ubio moju sestru barem popušio deset kutija cigareta u mojoj kući, umjesto što je popio i ubio.
    i ne, ne treba sad nitko reći -žao mi je što ti se to dogodilo, nije u tome poanta.
    Meni je jako žao da ti se dogodila takva tragedija ali to je sasvim neka druga tema. Ako ćemo pričati o ljudima koji pijani sjedaju za volan i voze strogo sam protiv toga i to mi je prestrašno. A kod mene se ljudi baš nešto i ne naljevaju pa voze. Par puta kad smo bili vani i kad su se određeni previše napili pokušala sam ih odgovoriti od vožnje, uzeti ključeve i tako dalje ali kažem to je sasvim druga tema i nema nikakve veze s ovim.
    Alkohol je gori od cigareta za čovjeka koji pije međutim za moje dijete od 9mj nije jer ono ne pije,ali zato pasivno puši u društvu pušača.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa ok, u čijem se domu ne puši, djeca mu nisu u zadimljenom
    u restoranima se ne puši, slastičarnama, mek donaldsima i na mjestima gdje se djeca kreću
    i sve 5
    stvarno ne vidim gdje je problem

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    u restoranima se ne puši, slastičarnama, mek donaldsima i na mjestima gdje se djeca kreću
    i sve 5
    aleluja!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kakve veze ima zdravlje mog dijeteta s time da li netko pije ili ne???
    Muž i ja ne pijemo!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 07.02.2011. at 15:52

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nisam sve stigla pročitati ali sam i ja uuuuužasno ljuta i luuuda zbog pušača u prostoriji u kojoj su djeca!! ne shvaćam takve ljude niti ću ih shvatiti!!! užasno mi je to i sebično i nekulturno i štajaznam sve ne!!!
    pogotovo kad se radi o najužoj obitelji! to mi je indirektna poruka - nije mi stalo za tvoje dijete! katastrofa!

ne dozvoljavamo da se puši kod nas i to se zna! ali u tuđoj kući ni ja, koliko god sam duga na jeziku, nemogu izreći: "možeš li ugasiti cigaretu?"
    situacija: ljetos na moru, mi se probudili, jutro, miris mora, svježina...ulazimo u dnevnu, a tamo: oblak dima ali doslovna. svekrva je stigla večer prije, ujutro se probudila, sjela za stol, radiza kompom i puši jednu za drugom! skoro sam na dupe pala, a r. još ni godinu dana nema...a zna naš stav da se ne puši kad je r. u blizini, ali eto, njezina kuća, pa kao, može kaj hoće radit! cijeli dan sam bila vani, nisam htjela doma ni na ručak, ni na pišanje...kad se muž vratio iz ribolova i kad sam mu ispričala, odmah joj je reko neka ne puši više unutra...a njezin je komentar bio: pa šta bi joj smetalo, vama ništa nije bilo!!!

pušila je i u trudnoći (2sina) i pred djecom

i sad, kako si izuzeti takve situacije od cjelokupnog dojma o osobi! ja recimo, koliko god se trudila, ne mogu iz glave izbaciti takve stvari i imati sliku o istoj osobi kao što sam imala prije...

i kad smo kod njih, puši se..ali kao izađe se u hodnik, koji je spojen sa dnevnom di smo svi i naravno da dim ulazi ili se odmakne onako ruka u stranu, kao onda dim ne ide...

rijetke su situacije kad se izađe na balkon...ali tu je i moj dragi papak jer nikada ništa ne kaže svojim starcima, pa sam ja glavna oštrokondža

p.s. pušim povremeno, muž isto...
    Posljednje uređivanje od kudri : 07.02.2011. at 15:54

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i sve 5

baš to.
    ja primjerice pušim kao četiri turčina, ali isključivo na balkonu - smeta mi smrad u stanu. a to kaj mi dijete svake prijestupne provede sat vremena u zadimljenom prostoru me uopće ne zabrinjava. da me zabrinjava, jednostavno bih odabrala drugi prostor. osim toga, kad smo kod nekog, najčešće mi odrasli dimimo u jednoj prostoriji, a klince iz praktičnih razloga steramo u drugu prostoriju koja nije zadimljena.

i da, dopuštam da ljudi oko mene prde. mislim da suzdržavanje nije zdravo

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovdje pričamo o ljudima koji se ne obaziru na to da li će zapaliti cigaretu u blizini malog djeteta ili trudnice. I koji ne mogu razumjeti da nekome to smeta i ne mogu izdražti zbog djeteta ni pola sata da ne zapale...
    I onih koji bi željeli pušiti kod ljudi kod kojih se ne puši i još se i naljute ako im se to ne dozvoli.
    I o ovima koji puše na radnim mjestima gdje je to zakonom zabranjeno! Mislim, jeste bar pročitale o čemu se piše ovdje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mislim, onak, pa dozvolite da ima onih kojima i sat vremena dima smeta!
    Ja sam danas bila s klincima u parku, ušla sam u kafić na 5 minuta po kavu za van. Jedva sam izdržala i tih 5 minuta. A ako je meni muka nakon 5 minuta zašto bih vlastitu djecu izlagal tome i pola sata sat?
    Ovdje ima onih kojima to kao i meni npr. smeta a oko njih se nalaze nerazumni ljudi koji im još i govore kako njihovoj djeci neće biti ništa od malo dima.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ali nikto mi nije odgovorio ako netko pita dali smeta da zapalim. Ja ni tada nisam mogla reći da smeta jer sam u tuđoj kući i kažem naravno da ne.
    Ako pitaju, naravno da ih ljubazno možemo zamoliti da ne puše.
    Svatko kome je stalo do tebe može izdržati sat-dva ili pušiti na balkonu/prozoru.
    Što se tiće pušenja kod nas doma, nejjednostavnije je neimati pepeljaru u kući

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ana.m znaš što mi je najgore što da se meni sada tako nešto dogodi ja bih šutila da ne ispadnem neka živčana babetina koja se žali a i imam razumijevanja da su ljudi ovisni i da im se puši međutim oni se ne obaziru, oni ne razmišljaju o mojem djetetu.
    x
    sumanuta inverzija
    bojiš se da ne ispadneš nepristojan jer maltretiraš druge,
    a u stvari su oni nepristojni i maltretiraju tebe (tvoje dijete)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ana.m dupli potpis
    stvarno me smeta što ispada da cjepidlačim zbog nekakvih sat-dva povremeno što će moje dijete provesti u dimu jer mu nebu ništa bilo, pa ja dođem kući kao pijana i s glavoboljom nakon toga a kamoli ne moje dijete!
    E pa nebu ništa bilo niti onome tko puši ako ode pušiti van ili se suzdrži tih sat vremena.
    I imam pravo da me to smeta pa makar bilo na sat vremena! I stvarno ne razumijem zašto sam ja sad čudak jer mi to smeta a ovi s druge strane nisu.
    Bila sam pušač i prestala sam pušiti i družila sam se s pušačima i bila u zadimljenim prostorima i nisam tražila da se zbog mene ugasi cigareta i nitko me nikada nije pitao dali mi smeta niti MM-a koji ima astmu i svi to znaju pa kad dođe kući mora uzeti ventolin i nismo se žalili ali mislim da kad su u pitanju djeca da se pravila malo mijenjaju ako ne zbog njih onda zbog koga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod mojih i svaki mali dim , daje najmanje tjedan i više neprestanog kašljanja, tak da izbjegavamo ići kod moje sister kad je šogor doma .
    kod nas se ne smije pušit, jer ja ne dam, a kad smo živjeli kod svekra, on je svako malo znal ušit, pa odmah crta i van s klincem, ili se zatvorili u sobu i igrali,. Uvijek kad bi ko nama došel, obavezno je pital dal bu tko s njim podunfal, a pošto niked ni bilo interesanata, onda je on zgibal van.

Inače moj šogi je od onih rjetkih ( ili čestih) koje drži dete na krilu i puši nad njemu, a sestra ga ne želi ili ne zna krstiti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i sve 5
    Pa tu ni nema problema. Problem su (meni) neke situacije tipa: pozvani smo kod prijatelja, insistiraju da dodjemo sa bebom a onda puse. Ok, pokupimo se i odemo. Pa sledeci put neko slavlje, opet smo pozvani, ne odemo. Pa onda deciji rodjendan, slavi se u kuci, roditelji puse deca se igraju u blizini. Ne odemo. Pa onda opet neko okupljanje nasi prijatelji sa decom, opet se pusi, opet ne odemo. Pa onda je meni krivo jer se nisam vec dva meseca videla sa prijateljima pa ih pozovem kod nas na druzenje. Dodju njih dvoje, od 9 pozvanih (jer se u nasoj kuci ne pusi). Pa sledeci put dodju i onda vreme provedu na terasi. I tako nekoliko godina.
    Neki od tih pusaca su (bili) moji dobri prijatelji, neki su njihovi partneri ili drugi gosti.
    Ne pada mi na pamet da menjam tudje navike niti da im govorim kad treba da puse i koliko.
    Samo mi je krivo, krivo mi je sto se vise ne vidjam sa njima, sto im je pusenje vaznije od druzenja sa mnom. Sto je MMovom tati vaznije da pali jednu za drugom nego da vidi moje dete....
    Pa se malo zalim ovde na forumu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj da, beogradski djecji rodendan, izasla sam zadimljenija nego iz najzadimljenije birtije znaci nema osobe, roditelja ili posjetitelja, koji ne pusi, nema

md me pito kasnije, pa di ste vi bili, ja i mali smrdimo ko pepeljare, cijeli auto je smrdio, nismo se mogli izluftati danima
    Posljednje uređivanje od mikka : 07.02.2011. at 19:33

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje pričamo o ljudima koji se ne obaziru na to da li će zapaliti cigaretu u blizini malog djeteta ili trudnice. I koji ne mogu razumjeti da nekome to smeta i ne mogu izdražti zbog djeteta ni pola sata da ne zapale...
    I onih koji bi željeli pušiti kod ljudi kod kojih se ne puši i još se i naljute ako im se to ne dozvoli.
    I o ovima koji puše na radnim mjestima gdje je to zakonom zabranjeno! Mislim, jeste bar pročitale o čemu se piše ovdje?
    ma pročitala sam, jašta dabome
    i dalje ne vidim problem
    ono, imam bebu par tjedana/godina staru iiii...
    u kojoj bi mi to situaciji netko mogao pušiti pored nje?
    u bolnici? ne.
    u nekoj javnoj ustanovi? ne.
    u restoranu? ne.
    u vrtiću? ne.
    u igraonici? ne.
    u kinu? ne.
    u mom autu? ne.
    ne znam gdje ako se ni kod mene u kući ne puši?!
    u kafić ju ne vodim, kod babe/dide koji puše k'o turčini ju ne vodim...
    o kakvim mi to situacijama pričamo?
    o takvima gdje ljudi puše u svojoj kući?
    pa nek puše, šta onda?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma pročitala sam, jašta dabome
    i dalje ne vidim problem
    ono, imam bebu par tjedana/godina staru iiii...
    u kojoj bi mi to situaciji netko mogao pušiti pored nje?
    u bolnici? ne.
    u nekoj javnoj ustanovi? ne.
    u restoranu? ne.
    u vrtiću? ne.
    u igraonici? ne.
    u kinu? ne.
    u mom autu? ne.
    ne znam gdje ako se ni kod mene u kući ne puši?!
    u kafić ju ne vodim, kod babe/dide koji puše k'o turčini ju ne vodim...
    o kakvim mi to situacijama pričamo?
    o takvima gdje ljudi puše u svojoj kući?
    pa nek puše, šta onda?
    ipak nisi pročitala

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da se razumijemo
    i moja djeca su bila mala i boležljiva
    sad ovo boležljiva manje više, nije ni važno, važno je da nikome dim nije na zdravlje da je 100 % zdrav
    jedan od pokušaja je bio kad je susjeda došla vidjeti malu, pa izvadila na stol cigarete
    rekla sam: sori, ne pušimo pored male
    ona je rekla ok, i spremila cigarete
    ostali su znali jer već dugo ne pušimo u kući, s bebom ili bez nje
    ali ako smo pozvani negdje, a znam da su ljudi pušači
    ako mi smeta da mi djeca budu u zadimljenom neću ih voditi
    ako ih nemam s kime ostaviti, neću ići ni ja
    vidjet ćemo se u proljeće, ljeti, u jesen brate kad se dimi na terasi i kad djeca mogu biti vani
    ili kod mene ako im odgovara režim s cigaretom na balkon
    pa šta ćemo se sad čuditi što netko puši u svojoj kući? ili mu nametati naša pravila?
    kada idemo kod muževog bratića koji puno puši i još ako je društvo pušača veće, ne vodim ju, stoji doma.
    ako ju nemam s kime ostaviti, a to mi baš jako smeta - ne idem ni ja.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mitovski draga, stvarno ne vidim smisla iščuđavati se nečijim nezdravim navikama
    ili nečijoj bešćutnosti jer pored moje djece želi pušiti (a ja mu ne dozvolim)
    i ne mari za naše prijateljstvo jer nas cigareta razdvaja :vene_reže:
    izbjegavaj mjesta i ljude koji ti smetaju.
    pročitala sam ja, samo ne znam što osim plakanja jedna drugoj na ramenu, želite?
    da ljudi ne puše u situacijama gdje su mala djeca i trudnice i oni kojima smeta dim cigarete?
    pa ako mu domaćin dozvoli, što tebe briga? bešćutan je i eto, slažem se s tobom.
    druga je stvar bih li ja to napravila ili ne
    evo da ti rečem, ne bih.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa pusti nas onda brate mili da se iščuđavamo i razglabamo, raspravljamo ili šta već
    kad im već ne možemo u lice reći šta ih ide da im kažemo ovdje

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ahaaa
    ajd dobro, sori!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa daaaaa
    neispavana sam jer me J budi svaka 2 sata, po cijele dane cendra i hoće se nositi, idu joj zubi i sad mi ti još nedaš da se ovdje iščuđavam ljudima koji puše u blizini moga djeteta....mislim stvarno

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam totalno beskompromisna i osim jedne osobe nikad nisam imala problema s ljudima.
    većina kad i vide dijete sami odluče ne pušiti u blizini.
    ali nemam problem s tim reći unaprijed i ponoviti da ne želim pušenje u blizini, otići ako treba i izbjegavam mjesta gdje znam da je zadimljeno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod mene osobno takve situacije nisu česte, ali ima ih ponekad, a to mi je dovoljno da mi ide na živce. Jer mi ide na živce kad moja stara koja jako dobro zna da se kod nas ne puši i zna da to ne mora ni pitati, ipak svaki put pita da joj otvorim prozor u kuhinji da puši na prozoru. Meni je muka od toga svaki put jer što da joj više objašnjavam kad ZNA! A mene zbog toga svaki put neki grč u želucu stisne. Kao da baš moooora zapaliti dok ej kod nas u stanu!
    Kad njoj ne puši pred djecom znači samo ne puši im dim u facu i možeš tako dovjeka.
    Što imam jednu jako dragu sestričnu koja doduše rijetko dođe i volim da mi dođe, ali bez obzira što ZNA da se kod nas ne puši ipak traži pepeljaru za koju zna da ju nemam, pa je vrhunac bio kad je uzela dječju zdjelicu za puding i u nu stepala pepel na dječjem ročkasu! Nije znala da je to dječja zdjelica, ok, ali stajala je u vitrini u kuhinji sa svim ostalim suđem, pobogu, kak ti tak nekaj padne napamet uzeti i stepati pepel unutra. Ajme kad sam to vidla!!! Ali njoj mogu svašta reći, dođem joj skoro kao starija sestra.
    Ne hodamo po dječjim rođendanima gdje se puši, ali razumijem ove koje to jako smeta.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh da, kad sam bila trudna (ne mogu se sjetiti jesam li to već napisala, ako jesam negdje da ponovimo gradivo), bilo je ljeto, ovo ljeto, ja u visokoj trudnoći s klincima u parku (u kojem ima čikova na izvoz :zbljuvfujbljak. Sjedim na klupici i dolazi neka...baka...s unučetom...Sjedne pored mene (a ja u zen stanju, onako pustite me svi na miru, meditiram u komadiću hlada u parku gdje mogu sjediti, vruće mi je i jedva dišem) i krene pričati o tome kako si je loše crocse kupial jerbo sad ima žuljeve, koje mi prito pokazuje, a svakim zamahom ruke do mog osjetljivog trudničkog nosića dopire i prekjučerašnji znoj s njene sintetičke majce! Sve ja onako kao pristojno kimam, da, da, jyes, sve 5. Smijem se kao...Kad li teta vadi cigaretu i zapali je pored mene!!! A ja..... U takvim mi situacijama srce počen jako lupati, sva se uznemirim, glas mi počne drhtati od muke...Kađem ja teti da je lijepo molim da ugasi cigaretu (ili se makne) jerbo mi njen dim ide ravno u nos, a tu su i djeca. Na što će teta meni sva važna da na otvorenom niej zabranjeno pušenje!!! Helouuuuu????? Koji teror! Samo sam joj hladno ismireno što sam više mogla rekla da je ona sjela pored mene, a ne ja pored nje. Ustala je bez riječi i otišla na drugu stranu.
    I zašto je ona sad mene morsala dovesti u takvu situaciju. Digla mi tlak i živce, izbervirala me, uznemirila me...Jednu obični trudnicu. Kao prvo mogla si je misliti da nemre zapaliti pored trudnice i još oko djece, a drugo, ako to već i nije znala, mogla je bar pitati da li mi smeta, ako je već sjela pored mene.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pušila sam i bilo bi me sram zapaliti pored trudnice ili djeteta pa čak i vani.
    Meni je često znao čak više zasmetati miris cigarete na otvorenom a pogotovo kad sam bila trudna i višekratno grlila školjku u danu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A kako vi odlučite na koji rođendan ne idete? Tražite popis gostiju i napravite anketu koliko pušača ima među njima? Ili?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi doma nismo dali pušiti niti prije djece.

Nije mi problem ako odemo negdje gdje su kratkotrajno izloženi manjoj količini dima, ali ako smo pozvani u manji prostor s puno pušača, odemo ranije jer mi djeca poslije danima kašlju.

Ah, bili smo na rođendanu gdje je kompletna rodbina pušila pokraj djeteta s teškim i trajnim zdravstvenim problemima. Meni je to bilo prežalosno. Negdje treba povući crtu.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja bez imalo srama kažem da moje dijete ima česte bronhitise i da ne puše na rođendanu među djecom (ako je unutra, odnosno neka se izventiliraju negdje drugdje ako djeca vani trče.
    ono za-bo-li me đon ako se netko uvrijedi za nešto što je zapravo osnovna stvar da se djeca ne ugrožavaju. lai najčešće nema takvih situacija jer su ljudi relativno uviđavni kad su djeca u pitanju- ili se posrame sami sebe i prilagode situaciji.
    kažem, samo sam jednom imala oveći konflikt sa (naravno) svojom bližom rođakinjom oko pušanja u prostorijama a dijete boravi isto tu. nakon te svađe je prestala, nezadovoljna i bez razumijevanja, ali iskreno, manje me smeta takav stav i to što se uvrijedila nego da mi je dijete trovala.
    zaista nemam problema sa time da takve situacije razriješim. iako mi nisu drage

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpis pod Adio Mare, a i tash.

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima zdravlje mog dijeteta s time da li netko pije ili ne???
    Muž i ja ne pijemo!
    Ako su ti djeca sudionici u prometu, onda bi trebalo imati veze.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Generano naravno da ima veze, ali ovdje ne pričamo o tome, nego o nečem sasvim desetom. Ne kužim čemu sada uopće ovo mješanje te dvije stvari.
    Bezveze! Ajde onda radije otvorite novu temu!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja mama je napokon prestala pušiti kad se rodio moj stariji sin i kad je vidjela da mi nipošto ne damo pušiti u kući, a ni na balkonu gdje su se sušile pelene i drugi veš. Gdje je volje - nađe se i načina.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ni ja ni MM ne pušimo, ali nikad ne branim gostima pušenje, doduše, sobe su na katu, pa kad su djeca gore to zaista ne smeta, ali i da su tu ne bi branila pušenje jer nitko neće popuštiti kutiju u 2-3 sata dok je u kući. Smatram još i da su ljudi postali previše komplicirani jer 'ovi puše', 'oni jedu E-ove', drugi pak rade nešto treće što mi ne radimo i na kraju se svede da ti nitko ne odgovara, pa se zato i druženje svodi na minimum, ugl. sa rodbinom na nekakvim rođendanima ili spec.occasions.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kad je Bog hodao po svijetu (čitaj: kad su ljudi bili pristojni)
    bio je običaj prije paljenja cigarete pitati: "Smijem li?" ili "Da li vam smeta?"
    Uz još mnoga druga dobra stara pravila ponašanja koja su svima činila život
    ugodnijim i ovo je otišlo u ropotarnicu prošlosti

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MariolaST prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ni MM ne pušimo, ali nikad ne branim gostima pušenje, doduše, sobe su na katu, pa kad su djeca gore to zaista ne smeta, ali i da su tu ne bi branila pušenje jer nitko neće popuštiti kutiju u 2-3 sata dok je u kući. Smatram još i da su ljudi postali previše komplicirani jer 'ovi puše', 'oni jedu E-ove', drugi pak rade nešto treće što mi ne radimo i na kraju se svede da ti nitko ne odgovara, pa se zato i druženje svodi na minimum, ugl. sa rodbinom na nekakvim rođendanima ili spec.occasions.
    I opet ti mješaš. Pa baš mene briga tko i što jede, meni ne smeta što netko drugi jede. Ali mi semta tuđi dim jer sam time pasivni pušač, a to mi smeta i ne želim to biti. A pogotovo ne želim da moja djeca to budu..
    I da, ajd sad počnite s autima, i ne znam čime sve ne.
    Kakve sad veze hrana ima s dimom. Jesi ti pasivni žderonja ako netko natrpa 20 hamburgera u sebe?
    Posljednje uređivanje od ana.m : 08.02.2011. at 09:50

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj MariolaST prvotno napisa Vidi poruku
    A ja ne razumijem kako uvijek mi kojima smeta da nam djeca budu u dimu postanemo komplicirani a pušači nikako nisu komplicirani jer zbog svojeg užitka i komocije nisu ČAK niti zbog djece voljni ugasiti cigaretu na sat vremena.
    I nije mi jasno kako se našao alkohol na ovoj temi i kakve veze ima alkohol s time da moje dijete udiše tuđi dim cigarete ili mislite da se napije udišući alkoholne pare onoga tko pije.

Za vrijeme ovih blagdana su kod nas bili moja najbolja prijateljica i njezin dečko 3 tjedna. I on puši i išao je pušiti na balkon. I onda sam ja dobila grižnju savijesti jer sam se osjećala kao loš domaćin što jadan mora ići pušiti po toj zimi na balkon i rekla to svojoj prijateljici kao da mi je žao pa eto neka za Novu godinu puši u kući na što mi je prijateljica rekla da jesam li ja normalna ako će trovati sebe neka se truje na balkonu ali da dijete trovati neće pa čak niti na kratko.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pasivno pušenje u dječjoj dobi povezano je s brojnim zdravstvenim rizicima, uključujući astmu, iznenadnu smrt dojenčeta, bronhitis, pneumoniju i upale uha.

Sam duhanski dim sadržava brojne toksične tvari, čak njih oko 4000, uključujući i oko 40 koje mogu sudjelovati u razvoju raka. Postoji visoka koncentracija štetnih tvari (katran, nikotin i dr.) u dimu koji udišu pasivni pušači a koje čak ne postoje u dimu koji udišu pušači.

Dječja pluća koja se još razvijaju su posebno osjetljiva na utjecaje duhanskog dima i to iz više razloga. Ponajprije zbog fizičkog razvoja, ali i zato što djeca imaju veću frekvenciju disanja od odraslih i udišu više zraka u odnosu na svoju tjelesnu masu što znači da udišu i više dima, to jest kod njih se apsorbira više štetnih tvari kod iste razine izloženosti.

Kod pasivnog pušenja smanjena je opskrba tkiva kisikom. Uz to dječji imuni sustav je slabije razvijen i teže se može suprotstaviti štetnim utjecajima. I djeca imaju slab utjecaj na zatvorenu okolinu u kojoj žive i teže ju samostalno napuste.

I zato ne volim da mi je dijete izloženo duhanskom dimu pa čak i na sat vremena.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Aa pušači nikako nisu komplicirani jer zbog svojeg užitka i komocije nisu ČAK niti zbog djece voljni ugasiti cigaretu na sat vremena.
    I.
    a vi niste čuli da pušenje izaziva ovisnost? dakle, nije to užitak i komocija, nego - potreba.

inače, mitovski, ok za ventilanu, ali nemoj si toliko komplicirat život. u tvojoj kući - nema pušenja i gotovo. niš pušačima neće bit od malo zime na balkonu.
    pa i kad si kod drugih, ako su ti bliski, ne vidim razloga zašto ih ne zamoliti da ne puše u blizini djeteta.

potpisujem AM i tash, da ne duljim.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ja ne razumijem kako uvijek mi kojima smeta da nam djeca budu u dimu postanemo komplicirani a pušači nikako nisu komplicirani jer zbog svojeg užitka i komocije nisu ČAK niti zbog djece voljni ugasiti cigaretu na sat vremena.
    mitovski, pa i meni smeta da mi je dijete u zadimljenom.
    kažem ti kako sam to riješila...
    u svojoj kući sam postavila svoja pravila, a hvala Bogu, i zakon mi ide na ruku, pa u pizzerijama, restoranima i tako dalje nisam to dužna podnositi.
    kada idem u birc na kavu, biram mjesta gdje se može zapaliti.
    kada povedem dijete u birc na kavu, znam što mogu tamo očekivati i ne čudim se k'o picek glisti jer znam da se tamo gdje ju povedem - puši. kada to ne bih željela, odvela bih ju u prostor za nepušače.
    sve ovisi o domaćinu... ako njemu ne smeta da se puši u stanu bio on pušač ili ne, uvijek će biti ljudi koji će zapaliti cigaretu bez obzira bila u prostoriji trudnica, bila dvomjesečna beba bio ne znam tko.
    to što se netko ne želi odreći cigarete u korist nepušača i onih kojima to stvarno jako šteti (mala djeca, trudnice)...
    pa uvijek je bilo ljudi i bit će koji će bez problema baciti papir ili stare novine po pol ceste
    zbog takvih nije fer trpati sve u isti koš
    radi se o iznimkama, a ne o pušačima u globalu. je l se slažeš samnom?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je Bog hodao po svijetu (čitaj: kad su ljudi bili pristojni)
    bio je običaj prije paljenja cigarete pitati: "Smijem li?" ili "Da li vam smeta?"
    Uz još mnoga druga dobra stara pravila ponašanja koja su svima činila život
    ugodnijim i ovo je otišlo u ropotarnicu prošlosti
    U tome je i stvar, što ako te i netko kod koga si u gostima pita "smeta li vam ako zapalim" većinom je teško reći "da, smeta", kad se čovjek nalazi u svom domu.
    Ni ja se ne bih protivila, eventualno da mi je dijete zbilja bolesno rekla bih.
    Ovako bih vjerojatno rekla "nema problema, samo bih otvorila malo prozor zbog djeteta" - ili nešto u tom stilu. Ako bi procijenila da je previše dima u prostoriji pošli bi ranije doma, ali bih drugi put kad bi me ta osoba zvala u goste predložila da se radije nađemo negdje vani, i tu mi već ne bi bio problem reći da bih radije da se dijete ne nalazi u zadimljenoj prostoriji.
    Ne dijelim nikome lekcije oko pušenja, ni oko alkohola. I ne volim previše dramatizirati, i jedno i drugo reguliraju zakoni. Osobe koje te zakone ne poštuju teško da ću baš ja promijeniti. Svi znamo što bi ih promijenilo: stroge novčane kazne.
    Usporedba s vožnjom u pijanom stanju mi nije sasvim legla. Prekršaj je druge vrste, posljedice su vrlo različite, ali i naša mogućnost utjecanja je različita. Ako mi smeta dim cigarete, bar lako mogu otići.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postavile ste se, kao da mi ostale svoju djecu sušimo na duhanskom dimu i vas uvjeravamo da je to čisto ok i da bi trebale i vi.
    nitko nije ni rekao da je dim dobar, sve smo se izjasnile da ne izlažemo djecu dimu i ne kužim čemu to skakanje non-stop.
    nitko nikoga ne tjera da ide u zadimljene prostore.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 08.02.2011. at 11:30

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mitovski, pa i meni smeta da mi je dijete u zadimljenom.
    kažem ti kako sam to riješila...
    u svojoj kući sam postavila svoja pravila, a hvala Bogu, i zakon mi ide na ruku, pa u pizzerijama, restoranima i tako dalje nisam to dužna podnositi.
    kada idem u birc na kavu, biram mjesta gdje se može zapaliti.
    kada povedem dijete u birc na kavu, znam što mogu tamo očekivati i ne čudim se k'o picek glisti jer znam da se tamo gdje ju povedem - puši. kada to ne bih željela, odvela bih ju u prostor za nepušače.
    sve ovisi o domaćinu... ako njemu ne smeta da se puši u stanu bio on pušač ili ne, uvijek će biti ljudi koji će zapaliti cigaretu bez obzira bila u prostoriji trudnica, bila dvomjesečna beba bio ne znam tko.
    to što se netko ne želi odreći cigarete u korist nepušača i onih kojima to stvarno jako šteti (mala djeca, trudnice)...
    pa uvijek je bilo ljudi i bit će koji će bez problema baciti papir ili stare novine po pol ceste
    zbog takvih nije fer trpati sve u isti koš
    radi se o iznimkama, a ne o pušačima u globalu. je l se slažeš samnom?
    opet ti , naravno da se ne slažem
    Ma sve to stoji što si ti napisala ali meni smeta kada me netko pozove u goste i to s djetetom i zna da ne volimo da se pred njom puši a onda bez pardona puši i naravno da ja u njegovoj kući neću reći da mi smeta nego ću trpiti na štetu moga djeteta. I nemojte mi reći nemoj ići kod takvih jer većina ih puši pa mislim s kim ću se družiti .
    I da uvijek je takvih bilo i biti će ali to nije razlog da mi o njima ovdje ne raspravljamo, baš naprotiv zato su to i zaslužili .

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •