Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Prehrana u trudnoci sta se smi a sta se treba izbjegavati !?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Industrijskih tesko...od home-made kobasa napravljenih od neprovjerenog mesa i nedovoljno osusenih...da!
    To se i inace ne bi usudila jesti...
    Mene sis oprala da nisam smjela ni jesti salatu od sirovog kupusa jer da mos dobit listeriju...
    Ma sad najbolje da sve oko sebe steriliziramo...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja jedem buđolu i špekec koju mi doma radimo.Jedem i zelje i grahek i sve me napuhava al nemam grceve od sampinjona imam grceve

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne vjerujem da ćeš dobit e. coli preko salama. misli se na friško meso koje nije dovoljno kuhano.
    ja izbjegavam samo zelene salate svih vrsta, svježi ribani kupus, tunjevinu i pasa, plodove mora, mlade sireve i kremaste nepasterizirane sireve. da, i kikiriki.

nisam primjetila da mi nešto posebno smeta. smetaju mi eventualno mirisi dok se kuha, ali skuhano jelo ne.
    još nisam nikako povratila, muka mi je rijetko, tako da sam pomalo zabrinuta. još dan pa sam u 9. tjednu. nadam se da je sve ok sa bebama.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja nikakvih zelja nemam kaj se hrane tice sve jedem i zelenu salatu i zelje salatu i nista mi nije nisam nikakve parazite dobila.Ja sve to perem pod mlazom vode list po list i salate mi najvise pasu i juhice. Samo kaj sam vec napomenula volim jesti jako vrucu hranu sto bas i nije dobro

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A zasto ne kikiriki?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam, to sam negdje pročitala. ne mogu se sad sjetiti gdje. ali ja sam alergična na kikiriki pa ga ionako ne konzumiram

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ne vjerujem da ćeš dobit e. coli preko salama. misli se na friško meso koje nije dovoljno kuhano.
    ja izbjegavam samo zelene salate svih vrsta, svježi ribani kupus, tunjevinu i pasa, plodove mora, mlade sireve i kremaste nepasterizirane sireve. da, i kikiriki.

nisam primjetila da mi nešto posebno smeta. smetaju mi eventualno mirisi dok se kuha, ali skuhano jelo ne.
    još nisam nikako povratila, muka mi je rijetko, tako da sam pomalo zabrinuta. još dan pa sam u 9. tjednu. nadam se da je sve ok sa bebama.
    pratimo se,i ja sam u 9om tjednu...
    ja sam samo 1x povracala ali sam pojela pokvarenu ribu!zato mi je ona odsad na crnoj listi i dize mi zeludac ako je idem jest!
    mene muka uhvati samo ako sam gladna i prazan zeludac, i ono nekad ujutro i navecer imam neku "pozadinsku" ali ne takvu da bi od nje povracala...isto sam preosjetiljiva na mirise i ako mi hrana ima preintenzivan miris tesko cu je pojest...
    e,da i sad skoro od svega sto pojedem imam uvecer zgaravice grozne....
    ali stigne ti jos bit muka ne brini...nadam se da nece ali ako ces bit mirnija...zelim ti sto skorije mucnine!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

uh, naišla sam na netu da se nesmije bakalar, a ja ga brdo pojela ovih blagdana.....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    pratimo se,i ja sam u 9om tjednu...
    ja sam samo 1x povracala ali sam pojela pokvarenu ribu!zato mi je ona odsad na crnoj listi i dize mi zeludac ako je idem jest!
    mene muka uhvati samo ako sam gladna i prazan zeludac, i ono nekad ujutro i navecer imam neku "pozadinsku" ali ne takvu da bi od nje povracala...isto sam preosjetiljiva na mirise i ako mi hrana ima preintenzivan miris tesko cu je pojest...
    e,da i sad skoro od svega sto pojedem imam uvecer zgaravice grozne....
    ali stigne ti jos bit muka ne brini...nadam se da nece ali ako ces bit mirnija...zelim ti sto skorije mucnine!
    ovo ko da sam ja pisala. osim pokvarene ribe

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    uh, naišla sam na netu da se nesmije bakalar, a ja ga brdo pojela ovih blagdana.....
    zasto se ne smije bakalar?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a bice opet radi zive...ali moro bi pojest tonu takve ribe (tuna,pena itd) da ti se ista dogodi....nisu to takve koncentracije!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a bice opet radi zive...ali moro bi pojest tonu takve ribe (tuna,pena itd) da ti se ista dogodi....nisu to takve koncentracije!
    upravo tako, i ja mislim da to nije neka količina....ali čovjek se zamisli... bacam se samo na osliće i srdelice, to sam čitala da je ok

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma kad bi se trebala zamislit nad svime sto procitam glava bi me zabolila! umjerenost i raznovrsnost u svemu pa nece nista naskodit!
    evo,ja sam maloprije pretjerala s prsutom,ali sto cu kad imam taaakvu zelju da ga jedem...i sad ispastam...zgaravica...uf...ali isto je vrijedilo gusta...mmmmm

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene najviše muči kaj mi se pije gazirano......pa se trudim kuhat si čajeve,a opet i to previše pijem......ufff

žanet avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja sam u šesnaestom tjednu i strah me reći ali jučer i danas ne povračam,nemam mučninu i nadam se da sam se toga riješila,a mislila sam i još uvijek mislim da bi me moglo i držat cijelu trudnoću.
    Šta se tiče prehrane,zbog mučnina sam jela samo ono što sam mogla s time da svaki dan jedem kuhano i to dosta povrća koje sami uzgajamo u vrtlu i puno voća i meda.Ali bilo je i puno francuske,pečenog,coca cole a, pršut sam jela 20 dana uzastopno svaki,svaki dan.Tek sad me malo zgadio.
    Dobila sam 4 kilice što i nije malo ali mi se vidi na stomačiću,sise i malo u licu,a ostalo je približno isto.
    Danas sam odlučila pojest samo voća pa bioaktiv ali nisam izdržala pa sam pojela i čokoladni mus i njoke šta su mi ostale od ručka.E sad sam od sutra odlučila uvest kontrolu u popodnevnim satima inače ću dobiti 20 kg do kraja.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj cure kad vas čitam dobijem želju za jelom...ali,kad se došetam do frižidera i otvorim ga ništa mi ne paše
    Na početku trudnoće sam skroz izgubila apetiti,nisam imala mučnine niti jednom niti sam povraćala,već jednostavno nemam osjećaj gladi-tek sam u zadnjih tjedan-dva uspjela doći na težinu od prije trudnoće (do tada stalno na vaganju kod gin. bila na -2kg).
    Bila sam jako zabrinuta,ali sam čitala a i gin. mi je rekla da je normalno i dobiti i izgubiti 2-3kg u prvom tromjesečju.
    I dalje ne osjećam glad ali se prisiljavam jesti-najviše jedem voće i jogurte,pijem negazirane voćne sokove.
    Jakooo se veselim napadajim gladi i haranju frižidera,valjda će uskoro doći i to vrijeme...

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja jedem sve što mi tijelo traži.... nisu neke štetne tvari za bebu, ali pojedem svako toliko paštetu od tune doma napravljenu.... zadnji put sam ju jela prije mjesec dana... popojem čašu kole, kada previše pojedem da mi proradi a glad me ulovi navečer (možda više od dosade)... pa bi onda jela bijelu čokoladu s jagodom

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pozdrav za sve,a sta jesti?vidim da ima svakakvih odgovora pa da i ja sta kazem .Ja sam u 4 mj.tru.i jedem sve,imam jako slab apetit i drago mi je ako mogu bilo sta pojesti,treba jesti raznovrsnu hranu u malim kolicinama i ne razmisljat o kilama jer kazu da kad se u trudnoici kile dobijaju brzo posle tr.se isto tako gube,najbitnije je da je bebac dobro i da raste.cinjenice je da sta god vi jeli beba uzme sto se njoj svidja a ostatak odbaci tako da nema potrebe da se brinete toliko,ako moramo ovak drzat dijete zar tru.nije idealno vrijeme da papamo sto nam dusa pozeli

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je moja doktorica zabranila rižu, kruh, tjesteninu, slatko, krumpir...i to taman prije Božića
    Sve to navodno zbog glukoze, no koliko se ja razumijem i koliko znam čitati nalaze, meni je šećer sasvim u redu, jedem sve, ali umjereno, a mislim da za Božić ne jedem kolače i francusku
    Sad, kad mi se papa nekaj slatko, napravim voćnu salatu, trudim se jesti zdravila, ali ipak, ne izbjegavam ni one stvari koje mi je doktorica zabranila

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo zgodnog teksta sa portala o prehrani u trudnoci
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=146&Show=2845

i iz letka Trudnoca i porod
    http://issuu.com/quipos.art/docs/trudnoca_i_porod
    pogledajte trecu i cetvrtu stranicu

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Ja samo izbjegavam salame, paštete, domaći špek i kobasice što sad ima u izobilju kod nas al nije mi teško. U jutro uobičajeno konzumiram večinu namjernica na bazi mlijeka a i tako mi odgovara kruh na bazi sjemenka, bijeli izbjegavam. Popodne ne biram jelovnik šta ima to jedem, a nevećer voće. i eto popravila tlak ( bio je malo povišen) a i sa kilama zadovoljna.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja idem danas na pregled samo da infarkt ne doživim kad stanem na vagu i vidim koliko kila imam

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja idem danas na pregled samo da infarkt ne doživim kad stanem na vagu i vidim koliko kila imam
    nadam se da neće, ja imam sreću da vaga kod dr. uvijek pokazuje manje od moje kod kuće

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moram se pohvaliti da sam zadnjih mjesec dana dobila samo pola kila yay
    a mjesec prije skoro 3, užas. ali bio je božić i nova godina...

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam u ovih pet mjeseci dobila samo 6,5kg... Mada mi baš nije svejedno kad mi sestra veli, "Ajde dođi da te izvažem", uh muke, al dobro je...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u prvoj trudnoci jela sve, osim slatkog zbog dijabetesa. Imala sam prvih par mjeseci groznu fazu mucnina koje bi prolazile samo ako bi nesto stavila u zeludac - tako da sam natukla vise kila u prvom nego u drugom trimestru. Nisam jela samo ono sto mi nije odgovaralo - npr. mlijeko. A da su me naspotali zbog jaja na oko, zbog rumenog snicla (a bila neka fiiina teletina), brda gorgonzole i tuna-konzervi - jesu, ali se nisam obazirala. Pila sam i gazirano - iskreno, uopce ne razumijem u cemu je stetnost npr. mineralne vode??? Mislim da je sansa za zarazu s industrijski proizvedenom i kontroliranom hranom neusporedivo manja od neke komplikacije u trudnoci izazvane majcicom prirodom samom...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

uf,ja idem sutra na pregled...ne mislim (ne izgleda mi) da sam nesto puno dobila ali vidjet cemo...jedem vise nego prije,to sigurno,ali i vjezbam tako da je valjda balans... Sillyme, mineralna voda ili cola,fanta isl...biiig difference,u ovom potomnjem ima secera i secera....a ti radi diabetesa to onda ne bi nikako smjela!
    Casa Jamnice poslje objeda,da lakse flatam...milina...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E pa onda bi trebali govoriti da se ne smiju gazirani zasecereni sokovi, ne gazirano - ja sam ionako pila svaki dan gazirani donat i gaziranu jamnicu - isto je gazirano, zar ne? A i koju gaziranu bezalkoholnu pivicu Iako i dalje ne razumijem vecu stetnost gaziranog od negaziranog soka... Sto je to konkretno stetno u par mjehurica CO2???

Hvala na brizi inace, to je bilo pred 2 godine, sve je proslo super... Ali se izgleda spremam ponovno (sam da se ne zacopram, hi hi)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bila na pregledu...ne da nisam dobila nego sam jos izgubila po kila! a tlak 95/60,jos se malo povisio u trudnoci koliki mi je inace...baby tlak..

sillyme,ja mislim da nekako po defaultu svi kad kazu gazirano misle na colu isl...pa zato tako negativne konotacije...
    mislim da u gaziranim sokovima inace imas generalno vise secera,a ovi negazirani su ko prirodniji...
    sami C02 osim sto vecinu samo nadima mislim da nista drugu posebno stetno ne radi...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mene muče upozorenja oko salama. Danas sam si smazala 3 fete austrijskog Specka i uživala sam kao malo dijete. Do sada sam se vodila mišlju da sve ono što je meso (dakle špek, pršut, kuhana šunka - ona kao but, buđola i sl) nije štetno koliko i one "paštetaste" kao parizer, šunkarica, mortadela i sl... Ali bit će da ćemo i to drastično smanjiti.
    Srećom sada je sezona voća i povrća, pa ima jagoda, trešanja, brzo će marelice i breskve...
    Trudničice - što vi jedete u ove dane?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jedem sve što i inače..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja evo kako je zatoplilo imam manje apetita i bas mi se i nejede.....danas sam ribu za rucak,dosta voca,navecer u zadnje vrijeme samo jogurt i jabuku....

inace ljeti tamanim dinju (lubenicu),po kilo-dva pojedem to mi je najdraza vecera!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    I mene muče upozorenja oko salama. Danas sam si smazala 3 fete austrijskog Specka i uživala sam kao malo dijete. Do sada sam se vodila mišlju da sve ono što je meso (dakle špek, pršut, kuhana šunka - ona kao but, buđola i sl) nije štetno koliko i one "paštetaste" kao parizer, šunkarica, mortadela i sl... Ali bit će da ćemo i to drastično smanjiti.
    Srećom sada je sezona voća i povrća, pa ima jagoda, trešanja, brzo će marelice i breskve...
    Trudničice - što vi jedete u ove dane?
    ma ja sam imala period prije 20ak dana u kojem sam jela za doručak samo zdenka sir sa mini poli salamom. desetak dana.
    bebe dobile kil ovaj mjesec

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja jedem sve..sve što poželim,a u zadnjih dva mjeseca organizam mi traži nešto ful zdravo
    Pojedem ponekad sladoled-jedanput u tri tjedna,ali moj najveći grijeh su jagode sa šlagom..
    Nekada se desi da u tjedan dana,svaki dan moram pojesti takvu kombinaciju-i to je sve od moga slatkoga-jel,taj šlag..

Od salama pojedem ili onu De lux-kao 1% masnoća ili neki laks kare,a uglavnom redovito tamanim skutu.

Povrća u izobilju..

I sama sebi se čudim kako mi organizam traži takvu hranu jer kad nisam bila trudna,a recimo htjela sam koju kilu skinut prije mora,uf..morala sam se prisiljavat da se zdravije hranim-lakše mi je bilo ništa ne jesti.

I ne opterećujem se sa onim-to smiješ,to ne smiješ..ako i pojedem nešto što kao ne smijem,ne pojedem toga ne znam koliko i svaki dan..

Jedem što me organizam traži..

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam jela apsolutno sve i zdravo i nezdravo, udebljala se 22 kg, nakon poroda sve otislo i sada izgledam kao da nisam ni bila T...jedite sve sto vam odgovara

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pinky zdenka sir...to mi je isto udarno u zadnje vrijeme.
    Sada tamanim štapiće jer me takva mučnina ulovila da bih najradije plakala....

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja jedem gotovo sve. Također izbjegavam salame i paštete (prekršim naravno ponekad) i jedem puno jogurta, sira, voća i povrća, bijelo meso, ponekad i junetinu, intergralni kruh i sl. Doduše odrekla sam se svježeg kupljenog povrća radi ove bakterije koja trenutno hara i prebacila se isključivo na ono što trenutno imam u vrtu - zelena salata i mladi luk, peršin, celer. Do domaće rajčice i paprike, to povrće jedem isključivo termički obrađeno. 24 tj. u plusu 8 kg.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky zdenka sir...to mi je isto udarno u zadnje vrijeme.
    Sada tamanim štapiće jer me takva mučnina ulovila da bih najradije plakala....
    Bademi su odlicni za zgaravicu! Doduse meni sad u 35. tj. vise ne pomaze nista osim Donata.

Ja jedem sve kao i prije trudnoce! Salame, pastete i ostalo smece nije u mom jelovniku vec godinama. Voce i povrce, posebno salate razne jedem u velikim kolicinama jer mi strasno pasu, posebno krastavci.
    I sladoled...to me sad primilo i vec par dana pojedem bar malo svaki dan. 6 kg u plusu...ja zadovoljna.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •