e cure, znate sta! mene vec pocelo pomalo brinuti sta nam se bzara ne javlja nekoliko dana! ipak nam je ona ode skoro svakodnevno.
nadam se da uziva negdi na suncu sa svojom curom!
I ja bas to danas pomislila, nema Bzare...Valjda ce se brzo javit da ne brinemo!
Roza draga
Klarita pusa curki da brzo ozdravi!
Osijek sad sam vec nestrpljiva, jedva cekam da nam prijavis trudove a onda i da se veselimo dolasku tvoje bebe!
Tibi jos malo za bebolince i naravno tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~
bambus u tvojim postovima se bas jasno vidi koliko si mirnija otkad ti je Ivan stigao, bas se osjeca tvoja sreca
Ja se pokusavam suzdrzavat od pretjeranog koristenja baby watchera, samo ujutro poslusam malo i to mi je dovoljno da mi uljepsa cijeli dan!
Iva, Optimisticna, marinA99, boa, Kejt....i sve koje nisam uspjela nabrojati, veeelika pusa!
cure, samo da vam se kratko javim! tak ste me dirnule što se brinete za mene!
vrijeme je stvarno divno, i koristimo svaki trenutak da idemo van!
Nia je 100/h, jednostavno je u fazi da nema ni sekunde odmora uz nju! navečer ide spavati najranije u 10, a budi se 7, uglavnom dani su nam ispunjeni totalno! ali je prekrasna i zanimljiva, i svakim danom me nečim novim iznenadi!
kad uhvatim više vremena napišem malo više!
sada samo škicam da vidim jel osijek dobila svoju Kim u naručje, i kako su nam naše trudnice, te kako su nam naše bebice!
svima šaljem veeeeelike puse!
sve cure držite nam se, i nemojte kriviti sebe, neke stvari su jednostavno izvan naše moći!![]()
ja se baš osjećam izgubljeno ovih dana. Dolazili mi nalazi, i kako su dolazili tako sam se ja opet vraćala unatrag na tu kiretažu i izgubljenu curicu.
Ko za inat, frendice su se zaredale sa svojim vijestima da su trudne, i koliko god sam sretna zbog njih, dio mene osjeća ljubomoru...sad bih već bila na pola trudnoće i vjerojatno presretna zbog curice.... to me tako kopka da je to strašno. Ne mogu dočekat da mi gin kaže da možemo opet pokušat s trudnoćom,zbilja jedva čekam jer si toooliko želim još jedno dijete, imam osjećaj da stalno dio mene fali iako imam svog malog vragolana koji me zabavlja iz dana u dan. al istovremeno se druge trudnoće strašno bojim....
bzara e sad smo mirni kad si nam se javila. ma pretpostavila sam ja da ste u skitnji i da ti nia oduzima svo vrime. samo ti nama uzivaj
iva to kako se sad osjecas je sasvim normalno. i meni je bilo jako tesko kad bi cula da je netko kog poznajem trudan, dio mene bi se radovao zbog tih zena, a dio mene bi umirao od tuge i jada...
i drago mi je sta vec razmisljas o novoj trudnoci. i znam da ce te biti strah, i da neces 100% biti opustena u novoj trudnoci, ali izgurat ces ti to. hrabra si ti zena! a i mi cemo sve biti uz tebe da te bodrimo do tvog cilja!
osijek kako je prosa pregled jucer? jos samo malo i mala srecica vam stize!
tibi draga ~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdrzis dane u bolnici. nadam se da ce te skoro pustit doma!
koksy ma cim ti osjetis malu nervozu, poslusaj ti sreceko svog bebaca da se umiris.
kod nas je jako toplo, bas smo se maloprije vratili iz setnje, pa je moj cupko zaspa. uziva na suncu. toliko mi je narasta i prominia se skroz. poceo se smijati na glas... ma predivan mi je.tako su mi dani ispunjeni od kad je on tu, i sretni....
cure malo je off topic ali kakva vam je bila menga nakon kiretaže?
meni došla točno mj dana nakon, ali je crna i smrdljiva i nije jako obilna...al baš ima nekakav miris
pokušavam se sjetiti, znam da sam je dugo čekala i da sam očekivala da će biti obilna, međutim mislim da je bila kao više-manje kao i svaka druga, no ja sam poslije kiretaže još 15 dana krvaruckala, možda mi se sve to time i očistilo...
ja sam nakon kiretaze krvarile nekih 15-tak dana. i prvu mengu sam dobila (sva 3 puta) nekih misec dana nakon. i bila mi je uglavnom kao svak druga menga, nije nesto obilno islo , samo sta bi mi zadnja dva dana se pojavilo isto nesto "crno". sicam se da sam zbog tog zvala ginekolga i on je je reka da je to uglavnom nomalnan proces ciscenja
ivaja se još uvijek tako osijećam što se tiče prijateljica koje su trudne ili rodile u vrijem kad i ja ili malo poslije. Ne možeš priotiv sebe!
Danas sam tako umorna jako naporan dan u šk pa neke obaveze s Klarom. Naručila sam se(u pon) maloprije kod nove ginekolog na pregled (papa, brisevi) i da malo popričam s njom da vidim zna li ona i koliko zna o mom problemu.nekako sam bezvoljna zadnjih dana, mm primjećuje i pokušava me oraspoložiti ali mu ne uspijeva.(nije mu jadnom lako sa mnom).valjda kako svi dolaze doma s bebama, slave a ja odrađujem te babine kao robot.jedva čekam da proleti ovaj drugi mjesec pa kad dođe 3. pomalo ću kupiiti što mi treba za dublin pa početkom 4.mj Klari rođ pa malo misli odlutaju.uf!
moj mali miš zaspao (za ne povjerovati) i odmah idem iskoristiti da vam napišem par riječi!
klarita, draga znam taj feeling!joj i ja sam odradila hrpetinu babinja tako da bi svaki puta došla kući i do sitnih sati jecala u krevetu od tuge i boli! uvijek sam čekala da mm zaspi da me ne čuje jer znam koliko je i njemu teško, a on se slomi kad mene vidi tužnu!
pomoći će ti put sigurno! napuniti ćeš baterije i maknuti se iz ovog okruženja!
bambus, nema ništa ljepše od tog njihovog slatkog smijehićajel da?
kako je Ivan već veliki dečko! pošalji mi malo slikica kad uhvatiš vremena!
iva draga odlično da razmišljaš o novoj trudnoći! samo hrabro draga, strah će uvijek postojati, ali vidjeti ćeš kako ćeš se polako početi opuštati kad ostaneš ponovno trudna! ja sam mislila da će mene infarkt kad sam vidjela plus, jer me panično bilo strah da neću preživjeti još jedan gubitak djeteta! međutim nakon nekog vremena sam se opustila, i počela stvarno istinski uživati! vidjeti ćeš, sve će doći na svoje, i nećeš se ni okrenuti spremati ćeš torbe za bolnicu ali da ideš roditi svoje malo prekrasno čudo!
Ares, ajme kako vrijeme leti! pa ti ćeš nama za čas doći do kraja! pa kad prije već toliko!
puuuuno ~~~~~~~~~~~ za malu bebicu! ja se više ne mogu sjetiti jel znate jel curica ili dečko? (oprosti ako si već negdje napisala)
Mandy od sveg srca najdraža ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam objaviš jedan veliki debeli plus!nitko sretniji od nas ovdje! napraviti ćemo tulum taj dan!
koksy super da si nabavila BW! doktor kod kojeg sam bila kad sam ostala trudna s Niom je patentirao BW (Engelbrecht). divan čovjek! da nije bilo njega mislim da ne bi bilo niti moje kćeri još!
Rozice, ja bi tako rado mojoj dječici na groblje, i jedva čekam da Nia još malo poraste pa da odemo za zg!
osijek, jel ima šta novo draga? kako Kim?
sutra ću zvrcnuti Tibi da čujem kako nam je! šaljem ~~~~~~~~~~~ za nju i dječicu!
svima vam šaljem veeeeliku pusu!
vidim da sam napisala dugometražni post! držite mi se curke moje! sve vas ljubim!
jucer, kad sam bila u petrovoj na obradi, upoznala sam neke drage cure. jedna od njih izgubila dvije trudnoce, sada je treci put trudna, nekih 6,5 tjedana. danas sam otisla po otpusno pismo i sretnem ju. ne vide plod na UZV-u. tako mi ju je bilo zao. sutra ce ponovno ic na UZV. jel moguce da se jos ne vidi plod? nevjerojatno je simpaticna. i onda ona mene tjesila, koja jos nisam ni trudna. govorila mi je da se trebam brinut, da ce sve bit ok sljedeci put, da nisam nista kriva....uzela sam njen broj mobitela. sutra cu joj poslat poruku da cujem...nadam se da ce sve bit ok.
ima divnih ljudi na ovom svijetu, jer kad se samo sjetim koliko me ljudi nakon svega odbacilo...ponekad se osjecam kao da sam stigmatizirana...puse svima....
Bzarice neka vi uživate u lijepo vremenu i šetnjama, zaslužili ste
Samo da vam zaželim laku noć, idemo ujutro, Bambus ako budemo išli kroz Split avizam te nekako preko fejsa pa možemo na kafu![]()
roza moze super!!! bas bi vas volila vidit!ostavim ti moj broj mob na fb u inbox
ja sam na prvi pregled došla sa 6 tjedana po zadnjoj mengi, međutim vidjela se samo gestacijska vrećica bez ploda i gin mi je rekao da je trudnoća nešto manja, da je zapravo 4+3 a ne 6. naručio me za desetak dana i tada se već vidio plod. ima još nade za nju, možda je imala kasniju ovulaciju kao i ja...... bit će sve ok....
hej!
evo mene s jednom prekrasnom vijesti! nocas oko 1 sat nasa osijek je rodila svoju Kim. teska je 3000g i dugacka 49 cm!
draga osijek, iskrene cestitke tebi i tvome muzu! kim dobro došla!)))))
JEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Draga naša Osijek od srca ti čestitam na rođenju prekrasne male curice!!!!
Zaslužili ste svu sreću ovoga svijeta!
Kim dobro nam došla mišice mala!
suze su mi krenule od sreće!
Osijek, od srca čestitam! Tako sam sretna zbog tebe.
draga osijek od srca čestitam tebi i tm a kim želim dobrodošlicu u ove naše forumske vode
![]()
Draga Osijek i TM cestitke od srca
Kim, dobro nam dosla![]()
ČESTITKE OD SRCA !!!!!
DOBRO NAM DOŠLA MALA KIM!!!!!!
obožavam kad netko s ovog pdf.-a rodi , ma srce mi odmah zaiskri!!!!!
p.s. jučer sam se sms-ala sa tibi, sve je ok, na infuziji, malo povišen šećer, bebice 550g i 650 g![]()
cestitam, osijek![]()
marinA žao mi je da sii ti morala to doživit, ali drago mi je da si kao i sve mi hrabra i da se ne predaješ. Držim fige da sve pretrage budu dobre i da čimprije dobiješ jedan "+" ić.
Roza, Špiro ima tako slatke VELIKE okice. Ah zete, zgodan si mi. Znam da ti je teško ić na groblje i meni je još uvijek. Mi smo svaki dan u šetnji pa jednom-dva puta tjedno idemo nosit svjećicu da sekici svjetli da je ne bude strah. Svaki put kad sam na grobu,kad vidim njeno ime na križu .... znaš i sama kako mi je.![]()
Osjek ČESTITAM od srca i želim vam svu sreću tega svijeta!!! Dobro došla pahuljica mala.....
osijek, čestitam na rođenju male buhtlice, koja je i svima nama ovdje donijela sreću i nadu.. evo, i suzu radosnicu sam pustila! cmok!
koksy, nadam se da ste super.. kako funkcionira baby watcher? je li ga dobro nabaviti? pitam jer su meni u bolnici, kad nisu mogli naći otkucaje srčeka (jer ih nije ni bilo) rekli da je otkucaje nekad nemoguće naći u 24.om tjednu ak se bebolino okrene leđima.. a to je s onom njihovom spravetinom od 50 kg!
iva, i naš phd, koji je stigao na isti dan kao i vaš, je pokazao isto. da te "utješim", moj je gin radio sve briseve i pretrage, a urinokultura mi je dva tjedna prije bila sterilna. govorim ti to u smislu da nitko, pogotovo ne ti, to nije mogao primijetiti i spriječiti, nažalost. čak i na sam dan smrti bebe/poroda (ja sam vrlo brzo skužila da se dečko ne miče, nekoliko sati nakon što je obavio jutarnje rastezanje, i odmah otišla u bolnicu) kod mene u organizmu nije bilo nikakvih znakova upale, crp nimalo povišen, ništa! bila je potpuno asimptomatska.
dobra vijest je da se taj tip upale, kaže moj gin, ne ponavlja. i ovako je vrlo rijetko da prijeđe na posteljicu, pa su šanse da se dva puta ponovi navodno minimalne. nazvao ju je "peh prirode" i "tihi ubojica".
dečko je, danas smo bili i kod drugog dr. na drugo mišljenje, i on nam je potvrdio da se radi o dečku, pa je još i mm zvao da ga dođe vidjeti, sad mi je muž cijeli dan u oblacima!!!
uglavnom, dečko napreduje, lijevi bok i dalje, ali me utješio jer je nalaz isti kao i prije 3 tj., dakle nije išlo na gore, a dr. kaže da je to čest nalaz kod žena koje su imale pobačaj, a za kontrakcije se previše ne uzbuđuje.
Posljednje uređivanje od Ares : 09.02.2011. at 16:26
evo, samo što čitam o zdravim malim bebicama koje se očekuju na ovom topicu, hvata me neki optimizam! jupi za male dečke i cure!
da li se već negdje pisalo o pretragama koje ste trebale napraviti nakon anđelaka? imate li neke preporuke, što ne propustiti? brisevi, hormoni štitnjače,... očito.
ISKRENE ČESTITIKE NAŠOJ OSIJEK A MALENOJ KIM VELIKA PUSA!BRAVO!
marinvidiš kako su neke žene jake i ne predaju se, mene to svaki put fascinira i svaka im čast.a ja sam s Marijom u trudnoći prvi put otišla sa 6.tj i bila je samo vrećica a nakon 10 dana se vidio plod. tako da može bit.
tibipuno vibrica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rozagrozai ja sam u St javi se!
velika jabukai mene zanima sve o pretragama
cure koje nisma nabrojala velika pusa!mene nešto u zadnje vrijem svaku večer boli želudac ali ja često znam reagirati na to psihički. to me umara!
Od srca cestitam Osijek na bebici. Citala sam njezinu pricu i zaista mi je drago da je sve proslo super.
Sto se tice pretraga, ja sam sad skroz u tome. Ima ih jako puno, od onih osnovnih; brisevi, papa, KKS, urin, urinokultura, hormoni stitnjace, secer, do onih na koje bas i ne salju samo tako, jer su navodno dosta skupe, tipa imunoloske, autoimune bolesti, koagulacija, testovi trombofilije, genetske.... ima ih vjerojatno jos puno, ali, eto, ja sam stigla do ovdje. Nazalost, za sve se trebamo izborit same. Osim, ako ne dospijes u ruke doktoru koji je spreman provjerit sve. Meni su cesto govorili da ne trebam nista dalje provjeravat jer se dogodilo prvi put. Citala sam da na neke pretrage salju tek nakon izgubljene 3. trudnoce.Zato sam stalno trazila drugo misljenje. I treba bit uporan ko konj.
Evo, danas mi se javila ona cura iz petrove; poslali je doma, da dodje tek za tjedan dana, a nije isla na UZV. Nadam se da ce srceko sljedeci tjedan lupat ko ludo.
Svima puse i zagrljaji!!!
na temu pretraga koje treba napraviti prije iduće trudnoće, nakon anđelaka (razlog-pretrage):
počet ću sa svojima, za koje za sad znam. dečka smo izgubili u 24. tjednu radi upale dijela posteljice, koja se nikako nije manifestirala na meni. uzročnik je ostao nepoznat, uz napomenu da je virus nemoguće naknadno identificirati pa bi moglo biti sve od obične viroze koja se spustila, na dalje.
odmah nakon poroda i ponovo dva tjedna nakon, vađen mi je KKS, CRP, Fibrinogen, D-dimeri i hormoni štitnjače (jer imam kronično oboljenje - hipotireozu). hormone štitnjače, ili bar TSH, je i inače dobro prekontrolirati kod zdravih trudnica jer tijekom trudnoće znaju poludjeti a mogu izazati ozbiljne posljedice.
doc je za tri mjeseca preporučio urinokulturu, kontrolne briseve i, ako sam dobro shvatila, kontrolu virusa u krvi. samo to. rekao je, ako sve bude ok, da odmah možemo ponovo pokušati (to je dakle, ukupno, nakon tri i pol mjeseca), uz preporuku da i prije počnem piti folnu.
za mjesec dana idem kod prof. Đelmiša po, recimo, drugo mišljenje i eventualno nove preporuke za pretrage, pa javim..
Ajme Osijek!!! CESTITKE OD SVEG SVEG SRCA!!!!!!!![]()
![]()
![]()
jaoooo nije me zbilja dugo bilo na ovom pdf-u, dodem i imam sto vidjeti!!!
Kim dobro nam dosla!!!!![]()
osijek Čestitke!!!!
osijek , jejejejej!!!
cestitke od srca, docekala si svoju srecu!
Osijek cestitam ti od srca! Stvarno predivne vijesti!
Pusa Kim!
Velika jabuka ovaj moj watcher svaki put nade, ponekad se moram malo potrudit ali ja vjerujem da sto je beba veca tj. sto manje mjesta ima da je lakse jer ovako ja moram proc skoro cijeli trbuh i taman ga nadem i nakon 15 sekundi on "otpliva" dalje. Kazem on jer je Sven uvjeren da ce dobiti brata
Da li ga vrijedi nabaviti? Pa gle, da ga nisam posudila nebi ga kupovala jer mi je 900 kn stvarno puno posto ne radim. Ali uvjerena sam da moze pomoci ali isto tako je bitno, barem ja to tako vidim, da trudnica nije opaka panicarka tj. da ne slusa otkucaje svakih 10 minuta ili da ne trci na hitnu ako ne nade kucajeve za 2-3 minute jer to samo izaziva nervozu i stres a svi znamo da to za bebu nije dobro. Ja si poslusam ujutro na minutu-dvije i to je to. Jedno jutro nisam mogla naci ni nakon 15 minuta, odustala sam pa sam probala opet popodne i nasla odmah.
Posljednje uređivanje od koksy : 10.02.2011. at 21:35
Ares drago mi je da se nije ništa pogoršalo...ali ti svejedno nastavi dalje mirovati
velika jabuka i ivaa kod mene nisu išli u širinu po pitanju pretraga nakon gubitka beba jer su kod mene još u trudnoći posumljali na trombofiliju, samo što oni koji su trebali nisu reagirali...zato sam napravila te testove na trombofiliju čisto da se potvrdi i Papu...briseve sam radila kad sam ostala trudna
klarita ovo što si napisala za posjete family sa malim bebama...ako ti je preteško nemoj ići...samo se mučiš...ako su ti pravi prijatelji razumjet će te...ja nisam to mogla, čak sam jednom prilikom u dučanu (nakon gubitka) pobjegla od svoje vjenčane kume koja je u to vrijeme bila trudna pet mjeseci... nikad mi nije zamjerila i zahvalna sam joj na tome
nama je prije par dana stiglo mišljenje liječničke komisije kojoj smo se žalili na rad dotičnog ginekologa (trebalo im je 6 mjeseci)...kažu da misle da nije kriv, da je napravio sve kako je trebalo...sad kome vjerovati? njima koji vjerojatno štite svoga kolegu pogotovo jer je dotični napredovao na poslu ili onoj hrpetini drugih ginekologa koji me, čim spomenem trombofiliju, odmah pitaju jesam li i djecu testirala jer imam jako rijetku i najgoru kombinaciju dva "felerična" gena???
maleni raste, drugi tjedan idemo na neke pretragice jer je nedonošće...nadam se da će sve biti ok
a velika seka? s obzirom da mi je trenutno doma, ne šaljem ju u vrtić da ne donese neku boleštinu, više ništa ne može sama...kad ja hranim I. moram i nju, presvlačim I. moram i nju...ako joj spomenem da je velika i da mora i sama onda me samo zagrli i kaže mi da me voli...ti klinci su premazani svim mastima!!
sorry cure što vam se ne javljam češće (pročitam povremeno pa sam u toku), ali sam kako se kažu full-time mama pa stvarno ne stignem!!
ljubim vas sve!
![]()
tx, koksy.. zvuči ok. moji su se dečki poprilično rano, jako i često ritali, ali s obzirom na okolnosti mislim da je dobra ideja imati spravu za prisluškivanje pri ruci.. čisto da se mama smiri.
jako me veseli što se u tvojim postovima osjeti puno optimizma i zadovoljstva, prelazi i na mene. tješi me da ću i ja, kad dođe vrijeme, možda opet bit u takvoj poziciji, psihički. sad sam još koma, a pri samoj pomisli na iduću trudnoću i sve što će donijeti (nakon što sam izgubila privilegiju bit blissfully ignorant) mi padne mrak na oči..
boxica, dva su se doktora međusobno zapričala kad sam ja bila na pregledu i baš je bilo govora o tim liječničkim komisijama, krivnji doktora i slično.. pričali su totalno otvoreno o tome 'kak se to sređuje', iz perspektive liječnika. ukratko, pacijenti nemaju šanse.
joj kako žalim za tim vremenom i kako ponekad zavidim tim ljudima....blissfully ignorant
(vj šaljem ti pp na temu hipotireoze)
boxicajoj ta djeca, kako nas nasamare.a mi naravno popustimo na te izjave nježnosti.
ne izbjegavam više trudnice i bebe , jer non stop na njih nailazim ali ne gladam ih puno ni u stomak ni bebe.Zvuči grozno!
ares, tibi~~~~~~~~~~~~~~~~~
v.j. ma znam da se oni sve to sređuju...žalosno...ipak, hrpa drugih žena hvali dotičnog pa se nadam da je samo mene za..bao i da nitko drugi neće imati problema i plakati iz istog razloga...
a što se tiče tvoje buduće trudnoće, naravno da ćeš ostati trudna i sve će biti ok i držati ćeš bebicu u rukama!!
kejt nisam testirala E.smatram da je još premala pogotovo jer meni ova kombinacija ne radi probleme ako nisam trudna...na Rebru su mi izvadili 5 malih ampulica i 2 velike ampulice krvi za te testove tako da mi ju je žao sad voditi da ju gore mrcvare...pričekati ćemo da malo naraste...
a i sestru bi si trebala poslati tamo jer su mi i za nju rekli da bi mogla imati problema pa nek se ode testirati...
koksy ma sve će biti ok!!
klarita ne vruči grozno...ja, a i sve žene ovdje, te razumijemo...a kao što sam ti rekla, razumjet će te i pravi prijatelji, neće ti zamjeriti...onaj tko ti zamjeri, a zna što si prošla, dva puta bi razmislila o daljnjem druženju...![]()
Velika jabuka taj optimizam ti dode sam po sebi. Jednostavno si u glavi poslozis da ti strah nimalo ne pomaze i kako bude-bit ce. Ne mozes drasticno utjecati na ishod. To sam shvatila kad smo drugu bebu izgubili.
Ali sinoc sam se malo preplasila, imala sam kontrakcije koje su se naredale onako dosta cesto. Dosta sam jucer pospremala, iako se nisam iscrpljivala, radila sam ceste pauze ali me ipak svako malo nesto probadalo u donjem djelu trbuha. I onda te kontrakcije, ne prejake ali sam osjetila zatezanje. Baby watcher pokazao normalne otkucaje pa sam se umirila. Cim sam legla spavat smirile su se kontrakcije, valjda se nece vise ponavljat dok ne bude vrijeme...