Pokazuje rezultate 1 do 50 od 123

Tema: (ne)urednost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    nedavno sam je posudila u knjižnici i pročitala. ako se za savjet koji čuješ kaže u jedno uho ušlo a u drugo izašlo, pitam se kako se može reći za pročitane savjete?
    što, nije ti se dopala?

makita, ako nađem šta zgodno za citirati, obećavam da hoću!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa Vidi poruku
    što, nije ti se dopala?

makita, ako nađem šta zgodno za citirati, obećavam da hoću!
    Ima u knjižnicama - dakako da ja to nisam kupila...

Meni je ostao u sjećanju jedan od bisera: Ako djeca ne žele nositi papuče, kupite im frotir čarape pamučne, pa će "glancati" kad hodaju po kući...

Ima još - kako spremiti krevet - ne pretjerivati s količinom posteljine: plahta, jastuk, poplun šareni koji služi i kao dnevni prekrivač. Čak je opisano i kako njezin muž zateže krevet prije nego ustane...

Ima i jako dobrih upotrebljivih savjeta koje većina od nas živi, ali na zapadu nisu običaj, npr. izuvanje cipela u predsoblju i spremanje istih u ormar.

Ima opis "samoodržavajućeg" vrta i cvjetnjaka (sa sustavom navodnjavanja)

Ima opis odjeće za zaposlenu ženu, s puno praktičnih savjeta: npr. traperice su nosive i ljeti i zimi, a ako vam je problem kombiniranje odjeće, kupite HALJINU, pa ne trebate misliti što s čim paše...

Ima o lokaliziranju nereda (tako mi živimo): ne dozvoliti djeci da jedu po cijeloj kući - jede se u kuhinji i blagovaonici i to je to

Ima još toga, ne mogu se sad sjetiti...

Inače, knjigu će dobrom smatrati oni koji vole urednost, a treba im poboljšati organizacijske sposobnosti (u mom slučaju i sposobnost delegiranja - pala mi je šaka u pravom trenutku, kad je djecu i muža trebalo upregnuti da podmetnu leđa)

Inače - ne bu knjiga pospremila naš nered, najbitnije od svega je naučiti sam sebe (i obitelj) da se što manje nereda stvara. A to je upravo onaj savjet s početka "Ne idi praznih ruku"...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Inače, knjigu će dobrom smatrati oni koji vole urednost, a treba im poboljšati organizacijske sposobnosti (u mom slučaju i sposobnost delegiranja - pala mi je šaka u pravom trenutku, kad je djecu i muža trebalo upregnuti da podmetnu leđa)
    ovo je moj slučaj...-)
    ne nadam se čaroliji sa isporukom knjige, of kors. samo tražim podsticaj za bolju organizaciju života petoro ukućana, od kojih je jedno beba koja upravo prohodava i stvara nevidjen haos...-)))

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače - ne bu knjiga pospremila naš nered, najbitnije od svega je naučiti sam sebe (i obitelj) da se što manje nereda stvara. A to je upravo onaj savjet s početka "Ne idi praznih ruku"...
    kod mene je problem što moja djeca ovo "ne idi praznih ruku..." shvaćaju na način da nikad ne dođu iz dječje sobe u dnevnu praznih ruku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •