Ima u knjižnicama - dakako da ja to nisam kupila...
Meni je ostao u sjećanju jedan od bisera: Ako djeca ne žele nositi papuče, kupite im frotir čarape pamučne, pa će "glancati" kad hodaju po kući...
Ima još - kako spremiti krevet - ne pretjerivati s količinom posteljine: plahta, jastuk, poplun šareni koji služi i kao dnevni prekrivač. Čak je opisano i kako njezin muž zateže krevet prije nego ustane...
Ima i jako dobrih upotrebljivih savjeta koje većina od nas živi, ali na zapadu nisu običaj, npr. izuvanje cipela u predsoblju i spremanje istih u ormar.
Ima opis "samoodržavajućeg" vrta i cvjetnjaka (sa sustavom navodnjavanja)
Ima opis odjeće za zaposlenu ženu, s puno praktičnih savjeta: npr. traperice su nosive i ljeti i zimi, a ako vam je problem kombiniranje odjeće, kupite HALJINU, pa ne trebate misliti što s čim paše...
Ima o lokaliziranju nereda (tako mi živimo): ne dozvoliti djeci da jedu po cijeloj kući - jede se u kuhinji i blagovaonici i to je to
Ima još toga, ne mogu se sad sjetiti...
Inače, knjigu će dobrom smatrati oni koji vole urednost, a treba im poboljšati organizacijske sposobnosti (u mom slučaju i sposobnost delegiranja - pala mi je šaka u pravom trenutku, kad je djecu i muža trebalo upregnuti da podmetnu leđa)
Inače - ne bu knjiga pospremila naš nered, najbitnije od svega je naučiti sam sebe (i obitelj) da se što manje nereda stvara. A to je upravo onaj savjet s početka "Ne idi praznih ruku"...![]()