Stranica 47 od 92 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ivaa vidim da si iz Osijeka, ako nije problem da mi kažeš kod kojeg si ti liječnika vodila Gretu? Mi smo trenutno kod doktora Čurića, a sutra ću zvat na Rebro da se naručimo kod Dr. Rihtera.
    Kod nas se iz neznam kojeg razloga odgađa neka trajna terapija, a sad smo trenutno na Ventolinu 2x1 na babyhaler i to već tri dana, ali njoj nije skoro pa ni malo bolje već razmišljam da ju danas odvedem u bolnicu jer smo dobile uputnicu ako joj ne bude bolje.
    Od inhalacijskoh alergena jedino joj je pozitivna prašina i perje (vrlo malo), a sve ostalo su nutritivni alergeni i još k tome ima AD i angioedem, a doc joj nije dao nikakvu trajnu terapiju, pa smo bar jednom mjesečno na Ventolinu ili na hitnoj po dex-u.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod Čurića smo i ja sam zadovoljna.
    stručan je.
    djeluje malo smušeno al je ok doktor.
    bili smo u Crikvenici u Thallasoterapiji prije dvije godine i tamo su nas pitali za njega.
    Doktorica koja tamo radi kaže kak je on odličan doktor i kako imaju s njim dobra iskustva...
    otkako je on postavio dijagnozu i terapiju, Greta je bolje, pa za sad ne razmišljam o drugim doktorima.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo nocas imali vrhunac kasljala turbo sigurno sat u komadu .. a bili u svatovima dan prije, totalno smo neispavani. drugih simptoma osim kaslja za sada nema .. dakle sve nam pocelo proslu subotu kasljuckanjem po danu tu i tamo , pa sve cesce i ruznije, i na kraju i proslu i ovu noc . stavljam ju na full terapiju i ventolin 4x. nazalost nema vise skidanja..

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi danas idemo kod doktorice na pregled. ovo je 6. dan na ventolinu, a još kašlje...a tako mi je mali za sve to

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama su isto počeli simptomi (kašalj, pa čak i malo škripanje) - počeli smo s flixotidrom (1x1)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gadno je vrijeme za astmaticare
    ivar nije bio par tjedana u skoli i taman mu je bilo 3 dana ok, kad je jutros opet krenulo
    poslala sam ga u skolu jer je to previse izostanaka, a znam da sam pogrijesila

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, i baš sam se tebe sjetila jer je K. ove godine lupilo i narhinitis. Dosta kiše i curi joj voda iz nosa. do sada nismo to imali. Ali je zato nešto kasnije počela sa simptomima astme. Baš sam si mislila kako se dobro drži, a lijeska cvate i onda u petak/subotu je ovaj ludi vjetar valjda nosio pelud po zraku

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo i ja svoju ostavila doma , i pojačali danas flixotide

zhang jel to za manjeg, ak je za utjehu ( ak se to tak može nazvati) moj je već s manje od 6 mjeseci bil na ventolinu 3 tjedna

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi noćas laringitis, bez ijednog jedinog drugog simptoma.
    dobro, vjerojatno će krenuti danas, sutra, ali to dijete izgleda sasvim zdravo, ako zaboravimo na ovaj laringitis

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    evo i ja svoju ostavila doma , i pojačali danas flixotide

zhang jel to za manjeg, ak je za utjehu ( ak se to tak može nazvati) moj je već s manje od 6 mjeseci bil na ventolinu 3 tjedna
    a mis mali...i njemu je veselo.
    da.. to je za manjeg. stariji je sa 3,5 mjeseca imao bronhiolitis, ali mu je proslo nakon terapije ventolinom.
    mladjem se nakon 5 dana ventolina nista ne mijenja.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je skroz ok,
    ali zbog crijevne viroze od srijede nije u vrtiću. mislim da će sutra ići.
    bio joj je i nosić procurio al se brzo smirio.
    pije ampule immunal za imunitet i čine mi se skroz ok.
    samo je na flixotide-u 1x1
    Posljednje uređivanje od ivaa : 14.02.2011. at 15:26

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jos samo veceras trebamo inhalirati. i dobili smo prospan. vidjet cu kako cemo s time rijesiti kasalj.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni mi nikakvih simptoma osim kaslja .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    ja zbog nihove astme uvijek spavam ko zec...

baš si me nasmijala. i ja reagiram na svaki i najmanji kašljić ( čak i mamin ), ali zato u zadnje vrijeme ne čujem kad me zovu . Nedavno nam mama došla u sobu reć da me klinci zovu, a oni s nama.............tješim se da je to od umora.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U petak sam kupila Peak Flow Meter, cijena mu je 177,35 Kn .
    U srijedu je bio kod dermatologice na trećem po redu spaljivanju bradavice na peti, tako je strašno urlao i ridao (ali mislim više od straha nego od boli) dok mu je tu bradavicu sređivala. Nakon toga mi je počeo kašljati. Kod njega je pokretač kašlja obično viroza, ali sad nije, nego vjerojatno stres.
    I tako, krenem mu izmjeriti protok zraka prije nego mu dam Ventolin. Obzirom kako kašlje očekivala sam da će rezultati biti ono koma i katastrofa, ali sinko je napuhao bolje nego što je puhao kad smo bili u astma školi, a tad nije bilo ni traga nekom kašlju. Ventolin mu nisam dala, a u međuvremenu se stanje nešto smirilo.
    Ne znam, kad čitam vas i gledam njega, on je fakat netipičan astmatičar. Mislim si da ću pričekati početak trećeg mjeseca kad ću i s kćeri ići na Srebrnjak, da vidim što će njoj reći, a onda da ću potražiti drugo mišljenje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naJJEFTINIJI pEAK FLOO JE NA kNEŽIJI U fLAEMU oni su uvoznici
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.02.2011. at 09:35

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo mi bili mirni 4 dana i opet sve iz početka kašalj nosi i nezaobilazno kihanje do sada nije bilo toliko izraženo ali sad je počelo svako malo još uvijek smo na Fliksotidu 2x1 i singulairu 1x1
    jedva čekamo 1.3. pa da vidimo što će nam reći Marin nije više od pol noći spavao od teškog disanja i hroptanja

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, nemoj čekati termin pregleda. Ako dijete nije dobro, odi na hitnu ambulantu na Srebrnjaku

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Slažem se sa Nano. Ako teško diše i hropti, nemoj čekati, odi na hitnu. Jelena di je to na Knežiji? I mi bi išli kupiti peak flow.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Flaem, Braće Cvijića 23, tam gdi su oni crveni neboderi na Selskoj, onaj najniži ćini mi se bijeli. Rade do 15 sati

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Flaem, Braće Cvijića 23, tam gdi su oni crveni neboderi na Selskoj, onaj najniži ćini mi se bijeli. Rade do 15 sati
    Ja vas pratim redovno pa svako malo uletim kao padobranac, nama je doktorica isto preporučila da probamo nabaviti ovu spravicu pa da vježbamo puhanje. Evo link od dućana na Knežiji što jelena.O spominje http://www.festta.hr/hrv/index.php?pid=207
    Flaemnuova su inhalatori koje drže, a dućan je Festta. Sve se spremam zvati pitati za cijenu, pa nikako.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj javite cijenu, nas stari je pri kraju..samo pazite kakve skale ima, mora imat naljepnicu eu jer su se promijenile skale pa postoje razlike za cca 40 u mjerenju. http://www.peakflow.com/top_nav/converter/index.html

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo situacije da je moje zlato jedino zdravo u kući (kuc, kuc)
    MM viroza, kašalj, temperatura.
    Ja imam sinusitis, virozu, upalu uha, pluća mi krepavaju, 17ti dan sam bolesna.
    Pulmicort nam je spasio stvar oko miška i hvala vam svima na savijetu da ga nabavim.
    Tri puta nam je prevenirao odlazak u bolnicu.
    Neznam jel pročišćivać zraka, homeopatija ili nešto treće, al nek ostane tako.
    Hvala još jednom

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT. Odrasla sam na Knežiji - ne znam da je ijedan niži. Samo je jedan drugačije okrenut. No, možda sam ja u krivu- nikad ne gledaš nekaj kaj ti je pred nosom

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama doktor još nije ni spomenuo spirometriju?!
    u kojoj dobi su to vaši radili i što točno doznate pretragom?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    OT. Odrasla sam na Knežiji - ne znam da je ijedan niži. Samo je jedan drugačije okrenut. No, možda sam ja u krivu- nikad ne gledaš nekaj kaj ti je pred nosom
    mislila sam najbliže Horvaćanskoj

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala za link. Lunahor koji od ovih bi trebalo kupiti? Ja to niš ne kužim...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na peaku postoje 2 skale do 400 ( to imamo mi, mala ima 5 godina) i do 800 za veće, mi pušemo oko 200

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor kak znaš da je na kraju?? misliš premali?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunahor kak znaš da je na kraju?? misliš premali?
    Mislim da na mome piše da mu je rok trajanja 3 godine i skala mi ide do 400. Mene su u ljekarni pitali samo je li mi treba za dijete ili za odraslu osobu.
    Pronašla sam izračun koliko bi dijete trebalo moći napuhati obzirom na spol i dob:

http://www.astma.hr/pef_racun.htm

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam samo koliko se baš treba držati tih rezultata kao pijan plota, prema tom izračunu mi smo u žutoj zoni, a u astma školi su nam rekli da je ta vrijednost ok. Mislim da je ipak bitnije pratiti dijete i vidjeti koliki je njegov osobni maksimum, i tu vrijednost uzimati kao referentnu kad se npr. radi o tome uzeti Ventolin ili ne.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pitala sam za cijenu, dječji Peak Flow Meter košta 141,45 kn (115 kn + PDV)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam samo koliko se baš treba držati tih rezultata kao pijan plota, prema tom izračunu mi smo u žutoj zoni, a u astma školi su nam rekli da je ta vrijednost ok. Mislim da je ipak bitnije pratiti dijete i vidjeti koliki je njegov osobni maksimum, i tu vrijednost uzimati kao referentnu kad se npr. radi o tome uzeti Ventolin ili ne.
    mi smo ga dobili u stma školi i uopće ga ne koristimo. Lijek (ventolin) joj damo po osjećaju. OK, MM ima vlastitog iskustva, ali sam se i ja već izvježbala

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo naucili slusati djecu kako disu i znamo iz iskustva kad treba reagirati. pfm sam kupila nakon pocetne dijagnoze astme jer jedna doktorica nije vjerovala mojoj procjeni da trebam dati ventolin i rekla mi da moram to kupiti i voditi dnevnik da bi joj mogla pokazati. nakon toga smo se prebacili kod drugog doktora. ta spravica moze biti korisna, ali meni je nasa procjena na prvom mjestu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je ipak bitnije pratiti dijete i vidjeti koliki je njegov osobni maksimum, i tu vrijednost uzimati kao referentnu kad se npr. radi o tome uzeti Ventolin ili ne.
    NE SAMO NAJBItnije vec i jedino ispravno. mjeri jedno dva tjedna dok je zdrav ujutro i uvece i pisi, i to ti je njegov maximum u zdravom stanju , 20% manje kad napuse moras dati ventolin. i to je to. ima raznih programa koji ti sami racunaju zelenu zonu i zutu po netu. ja imam peek flow vec dugo , tj sigurno 4 godine i nekako sam si mislila da nemoze vise raditi kak treba od te sline silne. mislim perem ga ali mislim da to nije to. imamo i od lani mini piko digitalni i taj mi je bas fora, no uzasno je osjetljiv i vec sam ga cijelog poljepila , sav se raspao..
    ovo je dobra cijena za djecji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni se čini da je ovaj proračun malo to mač bar kad ubacim moju malu. I vidim kad ubacim za dečka oni da imaju manji broj, a meni se čini da bi trebalo biti veći.

nama max. kad puše 200-220, a po ovome bi trebalo bit 296.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj uopce gledat koliko bi trebalo bit, to ti je skroz nebitno. moje pusu zdrave max 260 a imaju 9 godina.
    konacno smo bolje kuc kuc. ovo je bila samo astma, bez viroze, nije curio nos ni nista drugo samo kasalj. prvo po danu tjedan prokasljavanja i kasljucanja pa i noc ...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod nas doma opsadno stanje. Ja-kašalj (groooozan) i sekret iz nosa već mj. dana (popila klavax, tonu meda, sljeza, c vitamina,...češnjaka). Pluća su mi čista i dr. me ne šalje dalje na pretrage jer kao opće stanje je ok...kaže, strpljenja. Muž isto tako, baka prebolila gripu, a prije 4 dana svi smo završili na čišćenju (tj. crijevna viroza nas je sve pokosila...uključujući i malenog). Pa šta se to događa? Počinjem vjerovati u priče o zavjeri iz farmaceutske industrije...jer, u zadnjih mj. dana smo toliko potrošili na pripravke i lijekove.
    P. je na flixotidu jer sing., valjda, još nema. Kontrola kod F. u 8 mj. . Naručit ću se u Klaićevoj. Samo ne znam koji odjel (pulmo ili alergo)! Zna li netko je li sing. stigao u HR?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

taj odjel je alergo

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo mi uspijeli sa Singularom u apoteci nam prepravili junior na mini za dvije kutije cca 110kn ( 40 prepravak i po 1kn-vrečica pa koliko ih izađe toliko se ih plati) po kutiji prepravak 20kn+vrečice.

Mi se mučimo s opstrukcijama bili kod dr. i vratili nam Ventolin + fliksotide + Singulair mini oboica još dva dana ventolin i onda ga ukinuti,na testiranju 1.3.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana vi se bas jako mucite. pa stalno su bolesni.o.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    ana vi se bas jako mucite. pa stalno su bolesni.o.
    joj draga več nam je muka gledamo ih koliko se pate a nikako im nemremo pomoći sa svim tim ljekovima i ništa zato čekamo ta tesiranja pa da napokon viševidimo kaj je ali moramo moliti Boga da ne zakure jer onda opet pomicanje termina.

svima

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi bile kod dr. R (ja sam oduševljena doktor je predobar bile smo sigurno sat i pol kod njega sve lijepo objasnio ma super) i od sada smo na Flixotide 2x2, po potrebi Ventolin.

Dobila je da moramo imati EpiPen Junior. Da li ko od vas to ima i gdje ste nabavile i po kojoj cijeni? Malo sam tražila po netu ali nema baš nekih inf.
    Sad smo po pitanju kašljanja ok (prestala Ventolin u utorak), ali nam je koža katasrtofa, pa joj je dao Triderm kroz 3-4 dana.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ana kad se sjetim te dobi ... tako je i s mojima bila, non stop su bile bolesne..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi bile kod dr. R (ja sam oduševljena doktor je predobar bile smo sigurno sat i pol kod njega sve lijepo objasnio ma super) i od sada smo na Flixotide 2x2, po potrebi Ventolin.

.

Tako je i bilo s nama - nakon Srebrnjaka naprosto nisam mogla vjerovati da nam je jedan doktor posvetio toliko vremena. Zato valjda ja toliko rogoborim protiv Srebrnjaka

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    joj ana kad se sjetim te dobi ... tako je i s mojima bila, non stop su bile bolesne..
    draga znaš kaj več se bojim i van ih izvesti na 5 min. jer mi odma zakure,luda sam u kući non stop a nesmiju mi sad zakuriti radi testiranja

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaa promijenio se ocito r. , na srebrnjaku nije bio razgovorljiv , vec si prije bio vani nego unutra ...vise kao na forumu je bio

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

drage moje.... mislim da mi mališa ima laringitis sinoć je ružno kašljao onako kao lavež psa i onda danas po danu ništa, sad ne mogu zaspati da vidim hoće li opet kašljati pa ako se ponovi ja ću kod pedijatra inače on ima 6 mjeseci i do sada nije kašljao

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U utorak bih i s kćeri trebala na Srebrnjak, to bi nam bio prvi pregled. Međutim od srijede je na antibiotiku, i pokušala sam nazvati Srebrnjak da vidim da li ima smisla dolaziti. Cure moje, kroz četvrtak i petak sam valjda 30 puta birala broj, svaki puta po par minta slušala snimljenu muziku i poruku kako trenutno nemaju slobodnih operatera. Sve to s posla, naravno, jer im jedinica za naručivanje ne radi poslije 16, nadam se da se pozivi do javljanja operatera ne naplaćuju jer ću dobiti jezikove juhe. Jednom mi je netko dignuo slušalicu, da bi je za 20 sekundi spustio, niti da bi rekao halo ili slično.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idi svakako . inace ces izgubiti termin na godinu dana ... nek ju pregledaju, a test mogu raditi i pod atb.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •