medena8-14.02.sretnoooo![]()
medena8-14.02.sretnoooo![]()
pozdrav svima! ja sam nova na ovom forumu,čitam vas već neko vrijeme ali sam s registrila tek sada. Još prije deset godina,nakon dijagnoze azoospermija rečeno nam je da dijete možemo dobiti samo metodom ICSI TESSA.Tada smi išli u vv te privatno u MMC Zagreb.Ogulili nas doslovno u MMC-u( prof. K.) Odustali smo od daljeg pokušavanja ponajprije zbog financijskiih razloga.Danas je situacija bolja,daleko bolja,rekla bih.A u nama se javlja već godinama potisnuta želja... pokušati opet! I tako čitajući ovaj forum,razmišljajući da li opet i gdje,Maribor ili Split, donijela sam odluku,Cito Split.Išla na konzultacije,muž uradio FSH,dobila upute koje papire i nalze uraditi i ako stignem to sve pribaviti javiti se koji dan ped menzes da se dogovorim oko terapije.Malo me zbunilo to što Dr. P nije tražio nalaze hormona kao oni prije,vidim da su neke od vas to radile prije postuika,je li to nužno ili...?
Nadam se da je ovo početak novog druženja i da ćemo dijeliti mnogo sretnih trenutaka,a onih manje sretnih neka bude jako malo![]()
sretno !!!! meni je taj dr. Romac pravi maher....iako sam ga imala prilike samo jednom vidjet i na punkciji skroz mutno , obozavam ga i vjerujem u njega ,mada su js odradile u tvom slucaju same od sebe nesto mislim da bi u drugoj klinici vec odustali i rekli to je to, nezrele i bog.
pozdrav,
je li tebi sve bilo OK ranije, pa zato dr nije tražio ponavljanje? mislim nije nužno te hormone svaki čas radit, neće se tu stvari baš puno minjat. ono što moraš imat friško su markeri hepatitisa i hiva za vas oboje (ne stariji od 6 mj.). mislim da dr. ima sasvim dobru sliku stanja iz tvog odgovora na ranije stimulacije
inaa cito je jako jako dobar izbor.iako imaju dosta postupaka ipak nema nekih velikih čekanja.svaka im čast.
kako ti je i prima napisala mislim da tribate napravit markere hepat i hiv ne starije od 6mj.da li ste dobili od dr te papire?
sretno ti i pitaj šta god te zanima![]()
Medena za jedan lijepi osmostanicni koji ce ostati s tobom slijedecih devet mjeseci~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Inna, nalaz hormona je dobro priloziti, barem zbog terapije ako ti hormini nisu ok..mislim da je po tvojim nalazim dr zakljucio da je to kod tebe u redu. I dobro nam dosla![]()
inaa izvadi ti te hormone obavezno, to je samo vađenje krvi, a nemaš pojma što se sve zahvaljujući njima može otkriti. Može biti nešto jednostavno, na što se lako utječe odgovarajućim lijekovima a ti to ne znaš i trudnoća se ne događa. Ja dok nisam izvadila hormone nisam imala pojma koliko mi je visok prolaktin, šanse gotovo da nije ni bilo da se trudnoća ostvari. Male tabletice učinile su čudo za 15 dana, prolaktin pao, trudnoća se dogodila iz prvog IVF-a (na žalost nije se zadržala, ali to je drugi problem)
pozdrav svima ja sam nova na forumu ali več neko vrijeme čitam forum.suprug je imao tumor lijevog testisa koji mu je ostranjen a desni nije spušten i nalazi se u ingvinalnom kanalu ali (povremeno se spusti a može ga i sam spustit)radio je spermiogram i nije pronađena sperma.testesteron je u granici normala a ukupni i slobodni testesteron povišeni.liječnik je rekao za hormone da nisu ni dobri ni loši da ima šanse da treba napraviti punkciju ili biopsiju testisa i vidjeti dali ima spermija u testisu.molim vasjeli netko imao slićnih problema ima te li koji savjet šta da radimo di da idemo.hvala
I ja sam pomislila da Dr. vjerovatno misli da ne treba pa mi nije ni rekao.
@venddyšto predlažeš da sljedeći put pitam dr.? Mislila sam i ovaj ,ali vidim on ništa ,a meni žao da možda ne otežem početak postupka. A i ja sam nekada , prije prvog postuka, imala visok prolaktin,pila bromergon i vratila ga u normalu.
Od dr. sam dobila papir da izvadim te markere,vjenčani list( to mi glupo i smiješno,ali valjda neki zakon) i još neke papire
Evo i mene na ovoj temi. U subotu bili u CITO kod dr. Poljaka, sve samo riječi hvale, nisam se nadala da će mi čovjek odgovoriti tako brzo i stručno na skoro sva pitanja koja sam ga htjela pitati, sve je već odmah rekao, i to na nama razumljivi jezik! Dogovorili smo u 6 mj. postupak ( kombinacija PICSI, IMSI i OOSIGHT) -želim sve moguće metode odabira
.
Do tada napraviti nalaze trombofilije i kariograme ( kako bi se otkrili eventualni uzroci mojih neuspjelih trudnoća), pijenje folne kiseline, te 6 tj. prije postupka DHEA (3x1) - nažalost, uz nizak AHM imam i mali broj antralnih folikula, posebno na lijevom jajniku ( ovaj ciklus samo jedan antralni na l.j.)!
Svima vam želim uspješne postupke, i što veći broj CITO beba![]()
Mury, dobro nam došla!
Cure, sretno vam Valentinovo, volite se , mazite i pazite (ma cijelu godinu, naravno, ali danas uz koji neočekivani znak pažnje) !!!
Evo ja se nalijevam vodom i imam transfer u 10:30, možda se ova priča i dobro završi, tko zna ...
Ljubim vas!!!![]()
@ Mury dobro došla -![]()
@Medena8 sretnooooo od srca,želim ti veeeliku betu
Cure, sretno Valentinovo
inaa izvadi one standardne hormone, nema smisla da ideš u postupak bez da si sigurna da je sve ok. prolaktin, T3, T4, TSH, FSH, LH, E2-estradiol, ukupni testosteron (sve ovo 3. dan ciklusa) i progesteron (22.dan). Ako si imala već problema sa prolaktinom ne bi bilo dobro da ga i sada ne provjeriš (ukoliko nisi više na tableticama)
Mury, zašto oosight ako si low responder? Na kakvu ćete stimulaciju ići?
dobrodošla,
nemam neki pametan savjet, osim da mislim da je Cito kod ovakve dijagnoze dobar izbor. (imamo mi tu bar jednu TESA trudnicu iz Cita). Pošto je dijagnoza malo rijeđa, možda da i tu azoo malo pogledaš
Danas obavljen transfer 2 blastice.Slijedi čekanje...
Mury
Medena,još jednom sretnoooo...
cure sritno vam valentinovo.
watson medena8 sritno cure.uživajte
dijagnoa MM je azoospermija.U ejakulatu uopće nema spermija. Najprije sm0o radili FSH,uredan FSH ti je dobar prognostički znak,znači da bi u testisima trebalo biti bar nekolika spermija,a to ti je dovoljno za ICSI. Dakle sada bi trebali uraditi biopsiju ili punkciju,ako pronađu nešto znači da spermiogeneza postoji i u obzir dolazi TESSA. kod MM je u jednom testisu nađeno nekoliko spermija i bilo je dovoljno,ali je vještica došla i gotovo. Sada smo ponovo u postupku u cito-Split,mislim da su ti oni super i da ti mogu pomoći.
Hvala vam na dobrodošlici.
Jelena, nisam ja low responder ( u jedoj stimulaciji dobila 12j.s. - 2009.g., u drugoj 9 j.s.- 2010.g.). Tada sam bila na Gonalima ( 3-4 amp. dnevno). Dr. P misli da je to prejaka stimulacija, i da ja nisam za Gonale, nego Menopure ( FSH mi je 6, a LH 3), te će mi ići kratki protokol sa menopurima ( dugi protokol nije za mene zbog smanjene zalihe j.s. - koliko sam skužila). Dakle, dosadašnje reakcije su bile dobre, ali je ipak za moje godine prejaka bila doza stimulacije, a dugim protokolom ne želi mi iscrpiti ionako malu zalihu j.s. Desni jajnik ipak ima 10ak antralnih folikula, lijevi je zakazao. Ipak se nadam da će i ovaj put biti više od 3j.s. kako bi se imalo što odabarati.
Watson i Medena želim vam za par dana ogromne beturine![]()
Ej cure,
imam jedno-dva pitanja: u koliko sati su obično punkcije i transferi?
Hvala i pozdrav!
Dobro došle nove cure.
P.S. Mury i ja sam bila u subotu ujutro u Citu...![]()
Lua...u kojoj ste fazi vi, jel bio razgovor, ili...? Mi smo onaj par što smo zadnji ostali
- sreća desni jajnik je još dobar, ali lijevi je valjda pri kraju - dr. je napomenuo da su mi jake stimulacije postarale jajnike, ali imam i genetsku predispoziciju za ranu menopauzuJa sam nekako zaključila iz niskog AMH kojeg si spomenula.![]()
Watson.....želim ti veeeeliku splitsku betu.....
medena8...sretno ......
Mare41- volim čuti takve riječi, djeluju umirujuće
!
Iako sam svjesna da imam manje vremena u odnosu na cure sa višim AMH mojih godina. Ali dobro, za godinu dana ću odbrojavati dane do termina![]()
Pozdrav cure!!
Ja sam u totalnoj zbunjoli,ciklusi su mi svakih 28-33 dana a danas mi je treći dan da mi kasni.
Ciklusi su mi uredni i gotovo mi nikada ne kasni,jednom mi se prije 6 mjeseci dogodilo da mi je kasnila ali to je bilo više od napetosti i iščekivanja jer psiha čuda čini....
Tada sam radila test i naravno razočarala se i sada me vuče da ga kupim ali se bojim razočarenja pa mislim da je možda bolje da još malo pričekam.
Što se tiče "simptoma",osjećaj mi je skoro isti kao kad trebam dobit i u nekoliko navrata dnevno mi se dogodi da imam lagane grčeve koji nakon par sekundi prođu a popratna pojava su mi vjetrovi. Nervoza,prejedanje,bolne grudi...to su mi standardni PMS simptomi tako da mi sa te strane ništa nije čudno.
Posljednje uređivanje od lela77 : 15.02.2011. at 12:26
lela77 s tobom nadam se evo i još jedne trudnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ma ne mogu ja bez vas lol
lela, vjetrovi - to je THE simptom. u kombinaciji sa grčićima i bolnim grudima - odlično
meni su vjetrovi bili jedini simptom do menstrualnih bolova, kada sam otpisala sve. plus sam još imala implantacijsko krvarenje 9. dpt - e tek tada sam oplakala postupak, kad ono, moje 2 jake mrve su se gnijezdile
watson, aleksandra ti je vrač pogađač, vidit ćeš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
meni su punkcije i transferi uglavnom bili oko 8-9 ujutro (i svi osim 1 punkcije u vikend, plus svi aih-ovi u vikend lol). imala sam jednu punkciju i u 19, ali to je bilo zbog posebnih okolnosti - ludo brzog rasta mojih folikula.
Joj cure iz vaših usta u Božje uši!!
Nekako mislim kako je nemoguće s obzirom koliko se trudimo ali se isto nadam. Taman smo planirali ovih dana put Cita.
Strpit ću se još par dana pa ću napravit test!!
ABluek, sićaš se naše vjetrovite trudnice, a sad friške mamice, lela, držim fige!
Da da, odmah sam se nje sjetila kad sam pročitala o vjetrovima, he he, sigurno joj je drago što je ovako spominjemo![]()
Kad već spminjete vjetrove...ja sam prvih dana (prije vađenja bete) imala orkanske udare bure.
![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 15.02.2011. at 20:42
moji simptomi kod pozitivne bete su također bili vjetrovi. Koja neugoda, nikad nisam bila sigurna kad će me napast![]()
A joj, cure, šta ste me nasmijale
Kod mene to neće biti simptom, to mi je problem od prvog utrogestana, u prošlom i u ovom postupku![]()
Drage moje,
u Citu sam najvjerojatnije u subotu, ako me ne pomjere u petak popodne,
pa ako je netko raspoložen za druženje možemo se naći u Virusa ili drugdje,
ovaj put dolazim automobilom, a bit ću dolje rano, rano (8,ili 9 sati)
no možemo se vidjeti tijekom dana, kako vam odgovara![]()
pitanje za vas splicanke....vađenje hormona na firulama koliko ste cekale na nalaz i salju li ga doma...plizz hitno !!
Pozdrav cure!!
Moja vještica kasni peti dan i ja sam totalno zbunjena,mislila sam da ću sa testom pričekat još koji dan ali napetost me ubija pa sam rekla mužu da ga kupi na putu sa posla.
Do jučer sam imala osjećaj kao da će mi svaki čas procurit,onako uz lagane grčeve koji bi se pojavili nekoliko puta dnevno ali puno kraći i puno manje bolini od onih koje imam kad dobijem.
Nekih ostalih simtoma nemam ali ni neznam mogu li ih još imati jer ako i jesam trudna nemogu biti više od neka 3 tjedna...
Ajme samu sebe sam izludila!!
![]()