Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Obzirom da su sva ta patvorena mlijeka od zrnja krcata fitatima, a i soli, voda je sigurno bolji izbor. Možda se misli na usporedbu ovakvog ili onakvog mlijeka od zrnja, a u tom slučaju je rižino drastično bolje od sojinog. Soja je toliko loša da se u idealnom svijetu ne bi koristila u ljudskoj prehrani. OK, eventualno fermentirane varijante, ali to nema baš nikakve veze s mlijekom niti s prehranom male djece.

Moj nestručni, ali analitički pogled:
    Svaka hrana kojoj nešto ne štima je OK za pojesti povremeno ili privremeno, ali postane realni problem kada se uzima redovito. Vjerojatno ne postoji redovitiji unos jedne te iste namirnice od hranjenja male djece s AD.
    Mogu to i preformulirati ovako: ako sojino mlijeko dolazi s malim rizikom pojave hipospadije kod malih dječaka, opasnost postane sasvim realna ako se dječaka redovito popunjava sa sojinim mlijekom.
    Ne razumijem, kako su napitci od žitarica "krcati soli"? Pretpostavljam da bi namirnica s toliko soli bila - slana, ovi napitci su slatki - u makrobiotici se male količine soli dodaju namirnicama da izvuku njihovu slatkoću. Pretpostavljala sam da se radi o manjoj količini soli, možda imaš podatak koliko se točno soli koristi pri proizvodnji takvih napitaka?

A vezano uz AD - što s djecom koja su alergična na kravlje mlijeko, a majke ih ne doje? Postoji li bolje rješenje od adaptiranog sojinog mlijeka?
    Posljednje uređivanje od n.grace : 20.02.2011. at 13:01 Razlog: typo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •