Pokazuje rezultate 1 do 50 od 166

Tema: NeplaĆanje alimentacije - sud ili czss

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ista situacija je bila kod mene.nista preko czzs-a nego sami s odvjetnikom.prvo smo isli s tuzbom,dobili zaostatke za 3 godine unazad ( mislim da se toliko najvise moze dobiti ),troskove parnice nismo mi platili i dobili smo isto iznos kamata
    situacija se rijesila vrlo brzo,hvala bogu. poslije toga smo isli ovrhom na povecanje alimentacije i isto je sve dobro proslo. potpuno Vas razumijem sto negodujete oko takvom odnosa,ali to je ocito jedini nacin na koji mozete dobit ono sto Vase dijete zasluzuje.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo samo da javim da smo dobili riješenje od czzs i to 2.2. Rečeno mi je da isplata kreće prvi slijedeći mjesec od rješenja, pa pretpostavljam da će to biti slijedeći mjesec. Kakva su vaša iskustva s time, kad to uopće stiže?
    Inače ja stalno provjeravam pa sam skužila da je BM zaposlen tako da sam to odmah dojavila odvjetniku pa su izmjenili prijedlog za ovrhu, kažu da će brže ići na plaći nego ovrha na nekretninu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

višnja. uplate ti obicno stizu oko 20tog u mjesecu za prethodni mjesec.
    Ono sto je meni osobno najveca glupost je da ti tu naknadu nosi poštar i ne postoji nikakav nacin da ti ju uplacuju na tekuci racun, tako da ako nisi doma, moras svakim mjesec ici u postu da bi to podigao.
    Dali netko prima ovu naknadu na tekuci racun ?

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj madelaine prvotno napisa Vidi poruku
    ista situacija je bila kod mene.nista preko czzs-a nego sami s odvjetnikom.prvo smo isli s tuzbom,dobili zaostatke za 3 godine unazad ( mislim da se toliko najvise moze dobiti ),troskove parnice nismo mi platili i dobili smo isto iznos kamata
    situacija se rijesila vrlo brzo,hvala bogu. poslije toga smo isli ovrhom na povecanje alimentacije i isto je sve dobro proslo. potpuno Vas razumijem sto negodujete oko takvom odnosa,ali to je ocito jedini nacin na koji mozete dobit ono sto Vase dijete zasluzuje.
    bome bravo! tako sam i ja čula da postoji zastara nakon 3 godine. molim te kako si uspjela ne platiti odvjetnika? mene muče dvije stvari.
    1. imam li pravo na besplatnu pravnu pomoć kao samohrana majka 3 djece? ne plaća mi se još i odvjetnik za tužbu protiv ex koji ne plaća alimentaciju.
    2. nadam se da ex neće postati nasilan ili početi stvarati probleme. znam da je to rizik jer ima dg poremećaja osobnosti ali nema nam druge.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Girica prvotno napisa Vidi poruku
    bome bravo! tako sam i ja čula da postoji zastara nakon 3 godine. molim te kako si uspjela ne platiti odvjetnika? mene muče dvije stvari.
    1. imam li pravo na besplatnu pravnu pomoć kao samohrana majka 3 djece? ne plaća mi se još i odvjetnik za tužbu protiv ex koji ne plaća alimentaciju.
    2. nadam se da ex neće postati nasilan ili početi stvarati probleme. znam da je to rizik jer ima dg poremećaja osobnosti ali nema nam druge.

Kada je moja mama napravila tuzbu ja sam jos bila maloljetna stoga ju je kao "vodila" ona za moju alimentaciju.Odvjetnik joj je bio prijatelj kojeg je eto slucajno srela i on ju je i nagovorio na samu tuzbu nakon 14 godina placanja 550 kn za dvoje djece-apsurd.Iz istih razloga kao i Vi je odgadala samu tuzbu.On joj je tuzbu digao bez troskova i vodio parnicu pa mu je ona kasnije od tih novaca ( zaostataka) platila jer stvarno nije imala odakle :/ nezaposlena je bila...ali eto mi smo hvala bogu imali srecu da je naisla na njega.
    No,gotovo sam sigurna da Vi imate pravo na besplatnu pravnu pomoc s obzirom na sve uvjete.
    Znam sa sigurnoscu ako imate ijedno punoljetno dijete ono moze podignuti tuzbu protiv oca i ima pravo na besplatnu pravnu pomoc sigurno.Ode se DORH cini mi se,prilozi se neki papir iz porezne da nema nista u vlasnistvu i jos poneki papiri i zatim oni to posalju negdje i za 2-3 tjedna dobije se odvjetnik koji je zaduzen za Vas.
    Ako ikako mozete nabaviti novac za tuzbu ako nista od ovog ne uspije,nemojte se nećkati.Znam da ste sigurno umorni od svega vise ali sjetite se uvijek da je to borba za Vasu djecicu,a nije fer da se borite sami za ono za sto je jos netko odgovoran.
    Vas bivsi ce se sigurno izvlaciti i moj otac je,ulagao je zalbe...poslije tuzbe i na ovrhu.Cak je izjavio i da mu je kredit za auto vazniji od mene i toga sta cu ja jesti.Lagao je i izvlacio se.Sta rec...
    Ali neuspjesno.
    Sud je stvarno nemilosrdan sto se alimentacija tice samo ako vjerujem da cete imat srece pa ce Vam sve teci u nekom normalnom toku (jer znam da se od zraka ne zivi) :/

Nemojte razmisljati i odite sto prije dignuti tuzbu Ako jos stosta zatrebate javite se
    SRETNO!

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo mene da javim kakvo je stanje kod nas.
    Samo kratki rezime...12.08. podnosim czss (po uputi pravobraniteljice za djecu) zahtjev za privremenim uzdržavanjem, dobivam rješenje 2.2. ove godine, u međuvremenu mi je najstarija kćerka postala punoljetna pa za nju nemam pravo na uzdržavanje, pa sam morala ponovo na czss urgirati jer su na rješenju mi napisali krivo prezime, odnosno prezime od bivšeg (ah, kad mi žene se volimo udavati ) pa su morali pisati zaključak o ispravci greške...sve u svemu još uvijek nisam dobila zbog toga isplatu, navodno bi trebalo biti u ovom mjesecu.
    CZSS je također podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg radi neplaćanja alimentacije, tako da sam već morala u policiju dati iskaz otkad ne plaća alimentaciju. To me jako iznenadilo kako su brzi, očito kad država daje "svoje" novce da se jako žure da ih vrate. Ne znam kakva je dalje procedura, ali imala sam već jednu kaznenu prijavu radi iste stvari, platio je dug nakon dva upozorenja, ali mu stoji još uvijek ta zabilježba pa mi je teta u policiji rekla da mu se ne piše dobro.
    Očito je i on toga svjestan, jer je kćerki rekao da će joj otvoriti račun i uplaćivati 500 kn. Ne znam otkud mu taj iznos, jer u presudi stoji da treba plaćati 1100 kuna.
    Ali joj isto tako puni glavu da joj je najbolje da ide raditi, da nije za faks(?!) i slično i mislim da je to samo zato da ne bi morao plaćati ako mu to odrede. Isto tako im je još napričao da sam mu ja rekla da ne mora mi ništa plaćati i da sam ga prevarila pa da će sad završiti na prosijačkom štapu!? Ne moram vam govoriti da su to sve puste laži, samo da bi sebe opravdao. Sigurno će mu i u policiji i na državnom odvjetništvu povjerovati u tu priču
    Eto toliko od mene, javljam dalje kako će se situacija razvijati.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

evo ovako ovdje sam nova ...Imenovani S.B. nije vidio svog sina punih 9 godina sto i nema namjeru .Zanima me tko i kako se vracaju novci sto je isplacivao czss posto bi "trebao "sad on poceti otplacivati zaostatke .Hvala

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo samo da javim, nakon što je CZSS pokrenuo tužbu, dobivam poziv sa Županijskog suda...znači nekih 4 mjeseca. Jedino nisam očekivala da će dijete od 10 godina morati ići na sud svjedočiti o tome "jel otac plaća alimentaciju ili ne". Nemam ja ništa protiv, da se razumijemo, da djeca kažu jel im tata šta kupi ili im da 50 kuna za bon, to ionako su na centru uvijek isticali da je takvo što poželjno ali alimentacija je nešto drugo. Naravno, bivši je počeo odmah s prijetnjama što direktno meni što poruke preko djece...sve u svemu, kaže čovjek zašto bi on MENI plaćao za djecu koja žive kod mene?!
    Javim kako je prošlo.
    pozz

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo da vam kazem zastara vam je jedino ako je proslo vise od tri godine znam jer meni je na djetetovih 9 godina on ima od podnesenja tuzbe unazad 4 god tj .neracunaju se prve tri godine djetetovog zivota ....zalosno ali istinito...o tome vam pise na internetu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •