Citiraj mišmali prvotno napisa Vidi poruku
molim pomoc!! moj bivši ne placa alimentaciju.radi u fušu,nema nikakve imovine.ni auto ni nista,tako da ne postoji nacin za nikakvu ovrhu
Kome se mogu obratiti s obzirom na to da kad god dođem u CZSS uvjek dobijem isti odgovor " mi nismo nadležni za takve stvari"???!!!! tko je onda nadlezan i kako doći do te alimentacije koja je djetetu potrebna da bi imalo onon osnovno!
STVARNO VISE NEZNAM KOME SE OBRATITI JER OCITO NIKOG NIJE BRIGA!!!
POMOČ!!!!
mišumali,bila sam i sama u sličnoj situaciji........uglavnom,nema veze što on ništa nema,tebi je najbitnije da imaš pravomoćnu presudu o alimentaciji i viđanjima s kojom onda odeš u centar.......nemoj se dati zbuniti,tamo imaš pravo da napišeš jednu izjavu,znači kojom izjavljuješ pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da xy nije plaćao za dijete od tad do tad,ostvaruješ pravo ako ništa nije doprinjeo za dijete 6mj neprekidno ili 9 mjeseci s prekidima,e sad najbolja je situacija kad onaj tko bi trebao plaćati nije platio ništa u tih pola godine,nakon što predaš izjavu,centar zove drugu stranu na potvrdu,ako ti bivši tad potvrdi tvoju izjavu,ostvaruješ pravo na alimentaciju od države,iznos ovisi o dobi djeteta