Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
sad me ova stevia potakla na jedan davni dokumentarac koji sam gledala o američkim farmerima i velikim koorporacijama... kod nas su tek počeli biti tako bezobrazni, pa je valjda zadnji vlak da se oni koji se misle time baviti počnu baviti...

Ifigenija, najobičniji grincajg svakdašnji organski bi se prodavao ko lud da je provjereno da ga ti tvojim rukama uzgajaš, bez svog smeća kojeg inače posiplju po njemu...
Korporacije.... da... to je problem.

Mi smo imali jednom jedan proizvod, mračni mrak, i htjeli smo ići s njim na tržište. To bi sigurno bila uspješnica. Ali, s vremenom je postalo jasno da bismo mi stvorili tržište, implementirali tehnologiju, a onda bi Konzum to složio u kini za 100 kn i potukao nas...

Što se grincajga tiče, organski bi i koštao, što je prvi problem cijele priče.

Drugi je najvažniji problem - distribucije.

kako do kupca, a da mu je zgodnije od Konzumove police, ili Lidlova odjela za povrće...

Raspisivala sam jednom lanac od malih uzgajivača, preko Internet stranice, i medijske prezentacije, pa do kućne dostave košarice sezonskog povrća i voća... imam tu dosta ideja - pa ako koga zanima, možemo na pp, ili na mailing listu, ili se nać da vidimo što bi se tu dalo...

Ideja je da se pruži malom proizvođaču kanal prodaje, sebi u redu biznis, a kranjem kupcu ono najbolje od tehnologije (dostupnost) i prirodnog i svježeg povrća. A budući da nema posebnog pokretanja proizvodnje, niti prodajnog mjesta, moglo biti biti i povoljno.

Ima tu još puno zgodnih detalja... svašta bi se moglo.