Pokazuje rezultate 1 do 50 od 524

Tema: Zasto su kineske majke superiorne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam za zlatnu sredinu života, pa makar mi djeca ne radila u NASA-i. Svaki ekstrem mi je mrzak i stran.

I ja sam davno krenula u školu, tamo kao ROza, ali ja sam imala svih tih 100 godina školovanja samo se sjećam kako je jedan nastavnik ošamario dečka u razredu koji je stvarno bio kaaaatastrofa, i onda se digla dreka u školi zbog toga , tako da je taj nastavnik mjesec dana bio na bolovanju (bar su nama tako rekli)...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam za zlatnu sredinu života, pa makar mi djeca ne radila u NASA-i. Svaki ekstrem mi je mrzak i stran.

...
    a zašto?
    zašto toliko cijenimo prosječnost i zlatnu sredinu? a ekstremi su nam mrski? al im se onda ipak divimo. a svojoj djeci praktički onemogućujemo da postanu pogorelići?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    zašto toliko cijenimo prosječnost i zlatnu sredinu? a ekstremi su nam mrski? al im se onda ipak divimo. a svojoj djeci praktički onemogućujemo da postanu pogorelići?
    Zato što za ekstreme treba poseban trud i žrtva i djeteta i roditelja.
    Kakvi su roditelji bili potrebni za iznjedriti jednu Janicu i Ivicu, Blanku...?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto?
    Mislim da nije stvar u tome, barem za mene nije. Vrednujem izuzetnost i izvrsnost i zanima me više od prosječnosti. Pitanje je kako se do te izvrsnosti dolazi - ako su u to uključene nasilne metode, silne zabrane i naredbe, odnosno zlostavljanje djeteta, za mene to nije vrijedno uspjeha. Poticaj je ono što ću uvijek dati, poticati svoje dijete da ostvari maksimum svojih mogućnosti, a ne da se zadovoljava sredinom i prosječnošću, podržavanje djeteta u tome da se bavi onime čime se želi baviti, stvaranje pogodnih okolnosti, rješavanje problema koje dijete ne može samo riješiti, to je ono što ja vidim kao roditeljski doprinos uspjehu.

Ima još nešto što se tu može uvesti u raspravu, a to je vlastiti život. Imala sam prilike vidjeti roditelje koji su cijele sebe, sva svoja sredstva, vrijeme snage uložili u to da guraju svoju djecu u jednom području koje nije bilo i područje interesa i bavljenja tih roditelja. U nekim slučajevima je to završilo uspjehom, u drugima neuspjehom djeteta, a u većini pokvarenim odnosima između djece i roditelja. Ja sam tu da svojoj djeci pomognem da idu što dalje, da ostvaruju svoje snove i da uspiju, ali imam još nekog za koga trebam brinuti - sebe. Želim još stvari spoznati, još knjiga napisati i za to si ostavljam prostora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •