Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3282

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ljuta sam ko pas! Sad mi se suprug javio iz Klaićeve i ukratko rekao da mu je mladi pedijatar rekao da nema potrebe za novim pretragama krvi a pogotovo brisa grla, ali da će napraviti KKS, urin i bris grla samo zato da moj suprug smiri histeričnu ženu kod kuće! Ne točno tim riječima, malo je uljepšao.
    Ispala sam histerična luda baba, koja nema pametnijeg posla nego izmišljati pretrage koje bi mogli izvoditi na mome djetetu!
    Ma cure jednostavno nemam riječi kojom bih opisala svoj bijes. Zapravo mi je bolje da šutim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj michelle zg prvotno napisa Vidi poruku
    Ljuta sam ko pas! Sad mi se suprug javio iz Klaićeve i ukratko rekao da mu je mladi pedijatar rekao da nema potrebe za novim pretragama krvi a pogotovo brisa grla, ali da će napraviti KKS, urin i bris grla samo zato da moj suprug smiri histeričnu ženu kod kuće! Ne točno tim riječima, malo je uljepšao.
    Ispala sam histerična luda baba, koja nema pametnijeg posla nego izmišljati pretrage koje bi mogli izvoditi na mome djetetu!
    Ma cure jednostavno nemam riječi kojom bih opisala svoj bijes. Zapravo mi je bolje da šutim.
    u NL nikom ni ne pada na pamet da rutinski obavlja takve pretrage na djeteetu jer roditelji misle da je frka. logika je koliko to kosta i da li je neophodno. kako je hr zdravstvo u bankrotu vjerovatno ce se uskoro takve pretrage kad roditelji insistiraju a doktor smatra da nije potrebno placati iz vlastitog dzepa

iskreno govoreci more pretraga koje se jos uvijek rutinski obavljaju i kad treba i kad ne treba stvarno osiromasuju zdravstvo i poslje nema love kad je stvarno potrebno

u nl ni ne ides kod doktora prvih 3-5 dana kad dijete dobije temperaturu, nema teorije da uletis kod dezurkon pedijatra jer pedijatar ima status specijaliste i da bi dosla do njega prvo trebas proci kroz cekanje i ambulantu opce prakse

niko te zbog djeteta nece pustiti preko reda, upravo je suprotno, djeca propustaju odrasle....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    u NL nikom ni ne pada na pamet da rutinski obavlja takve pretrage na djeteetu jer roditelji misle da je frka. logika je koliko to kosta i da li je neophodno. kako je hr zdravstvo u bankrotu vjerovatno ce se uskoro takve pretrage kad roditelji insistiraju a doktor smatra da nije potrebno placati iz vlastitog dzepa

iskreno govoreci more pretraga koje se jos uvijek rutinski obavljaju i kad treba i kad ne treba stvarno osiromasuju zdravstvo i poslje nema love kad je stvarno potrebno

u nl ni ne ides kod doktora prvih 3-5 dana kad dijete dobije temperaturu, nema teorije da uletis kod dezurkon pedijatra jer pedijatar ima status specijaliste i da bi dosla do njega prvo trebas proci kroz cekanje i ambulantu opce prakse

niko te zbog djeteta nece pustiti preko reda, upravo je suprotno, djeca propustaju odrasle...
    .
    Potpisala bih sve osim boldanog.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku

niko te zbog djeteta nece pustiti preko reda, upravo je suprotno, djeca propustaju odrasle....

moj L. je prošao more pretraga za koje sam znala da su bespotrebne i na kojima je pedijatar inzistirao (vezano uz motoriku), također sam i sama masu puta poslana na bezvezne pretrage, zadnji put baš pred kraj trudnoće npr. ponovno na ogtt za koji su mi dva ginića rekli da je apsolutno u redu, ali eto treća dokica nije bila zadovoljna pa ajmo opet. A ovo je jedan jedini put kada sam tražila da se nešto poduzme jer mi dijete liči na avet i sada već 8 dan kuri 39,8, e sad je problem uzeti bris grla i jednostavno otkloniti sumnju. Ne bih bris ni tražila da nije prebolio taj prokleti šarlah i da ne postoji mogućnost recidiva.
    Ma kao i uvijek, ajmo šakom i kapom, a onda ćemo štediti na djeci.

Malo sam mirnija danas jer vidim, ovo što je i bibai napisala, da može viroza trajati i po 10 dana uz visoku temp, to nisam znala. Ništa, živce u džep i čekati da odbrojimo 10 dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •