Stranica 46 od 54 PrviPrvi ... 364445464748 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    Joj cure,nadam se da dr.B. stvarno ne odlazi....sa VV sam morala otići jer je otšao dr L...valjda nebudem moralai tu otić....onda stvarno više ne znam kam ići,za privat nemam.

Ja sam zvala prošli tjedan za lijekove,kad sam rekla da sam broj 5,sestra je rekla da zovem za mjesec dana,zaboravila sam pitat koliko im je još brojeva ostalo od stare godine...užas!
    Ako nastave ovim tempom, očito dvadesetak brojeva mjesečno "namire".

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajme maya,daj Bože da je istina da dr.B NE ide za stalno jer ću ja svisnuti...Daj Bože da će raditi tamo samo jedan dan u tjednu,to će biti spas za nas...
    uglavnom danas bila folikulometrija koju je radila nova dr.bila je ok..
    folikuli su 18 i upravo iden piknut štopericu i u srijedu punkcija..rekli da ću dobiti opću anesteziju..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj, kako vam zavidim na anesteziji... Mene u petak čeka punkcija na VV, imam brdo folikula, a ništa od anestezije, stvarno se bojim...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, kako vam zavidim na anesteziji... Mene u petak čeka punkcija na VV, imam brdo folikula, a ništa od anestezije, stvarno se bojim...
    a ja se bojim anestezije više nego punkcije na živo..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma ne bih ja potpunu anesteziju, da me uspavaju, ali lokalna apsolutno... Meni je bila stvarno teška prošla punkcija, a bilo je svega par folikula, tako da se sada baš bojim ove (naravno, više se bojim hoće li biti jajnih stanica, haha, kad smo kod straha). Prije neki dan kad sam bila na pregledu 2 cure su završile na infuziji nakon punkcije i nije mi nimalo čudno, ja sam prošli put bila u polu nesvijesti na stolu u sali - jedan folikul je bio na jako čudnom mjestu, pa je pikao i pikao i hvatao ga, jaooo

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Inana hajde draga onda čemo skupa nas dvije......ujutro na folikumetriju pa na kavicu može????' Ma bit če sve ok
    štima. sad mi je srčeko malo primireno kad znam da bude ipak tu...onak, nije ti svejedno... navikneš se da je on TAJ, a sad opet netko treći.. i ovak je to jako stresno...

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kiara, super za folikule vidiš da su se pokrenuli. Sretno u srijedu.
    Kako to da te je poslao na opću, što ti je rekao. I još jedno pitanjce, moraš li za opću napraviti sve one pretrage koje se uobičajeno traže (rtg, ekg, krv itd)
    Meni je dva puta bila dr. T na uzv, bila je ful njezna, nisam ništa ni osjetila.

maya3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da ta sestra koja mi je rekla tu sretnu vijest da dr. B ne ide nikuda nije imala razloga lagati, no nije mi također jasno ako liječnici imaju zabranu rada privatnoj praksi kako će raditi u toj novoj poliklinici

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nemaju svi liječnici 100% zabranu rada u privatnim klinikama. Najprije moraju odraditi određenu kvotu u državnim bolnicama koja je propisana za državne bolnice pa ako ispune tu kvotu mogu raditi u priv.klinikama. Zato su i bolnice raspoređene po razredima tj. grupama (A,B,C), o tome tko može raditi van bolnice odlučuje i sam ravnatelj bolnice, a mislim i da ulogu ima i to što Sv.Duh nije državna bolnica nego gradska (grada Zagreba) koji ju i financira. Moje mišljenje glede svega toga.

maya3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tanjam hvala na infu e pa onda super i za nas i za dr.B, svi zadovoljni

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    ejjjj...evo i mene danas bila folikulometrija,7 dc imamo folikulića 10-11 mm i endić od 8 mm...
    dr.zadovoljan/pa i ja...za sad savršeno...hmmmm,samo se nadam da neće biti ko prošli put..
    izvadili prolaktin i estradiol,dobila cetrotide i u subotu ponovno gore...

maslina,žao mi je..bit će,ne daj se..
    Za koliko danas su gotovi rezultati hormona, što su rekli kada da ih pokupiš? Th.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    kiara, super za folikule vidiš da su se pokrenuli. Sretno u srijedu.
    Kako to da te je poslao na opću, što ti je rekao. I još jedno pitanjce, moraš li za opću napraviti sve one pretrage koje se uobičajeno traže (rtg, ekg, krv itd)
    Meni je dva puta bila dr. T na uzv, bila je ful njezna, nisam ništa ni osjetila.
    za opću ne moram napraviti nikakve pretrage...samo dođem na tašte..dobit ću opću zbog položaja desnog jajnika koji nije dostupan aspiracijskoj igli...tj.kako je rekao ne bi to izdržala na "živo"...
    što se hormona tiče,još mi nisu gotovi...bit će u četvrtak...to mi je baš bezveze..
    mislim,trebali bi biti gotovi prije punkcije..

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tanjam prvotno napisa Vidi poruku
    Nemaju svi liječnici 100% zabranu rada u privatnim klinikama. Najprije moraju odraditi određenu kvotu u državnim bolnicama koja je propisana za državne bolnice pa ako ispune tu kvotu mogu raditi u priv.klinikama. Zato su i bolnice raspoređene po razredima tj. grupama (A,B,C), o tome tko može raditi van bolnice odlučuje i sam ravnatelj bolnice, a mislim i da ulogu ima i to što Sv.Duh nije državna bolnica nego gradska (grada Zagreba) koji ju i financira. Moje mišljenje glede svega toga.
    A SD u kategoriji C!?!
    Ipak, prva se ne slažem s takvim sustavom vrednovanja.
    No, kako bilo da bilo, neka nama našega dr. B na SD

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    A SD u kategoriji C!?!
    Ipak, prva se ne slažem s takvim sustavom vrednovanja.
    No, kako bilo da bilo, neka nama našega dr. B na SD
    X do neba..

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

SD je B kategorija bolnice za što je novo izabrani ravnatelj rekao da će uložiti prigovor i tražiti promjenu kategorije jer s obzirom na kapacitet, br. pacijenata i tradiciju morao bi biti A kategorija.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tanjam, od kuda tebi sve ove informacije

kiara ~~ za sutra, drži se i javi kako je prošlo

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vijesti, Provjereno na Novoj TV, Drugo mišljenje emisija na 1. prog. u jutarnjim satima, bilo je dosta govora o tome kad je Milinović donio tu odluku koja je uslijedila nakon odluke o spajanju bolnica. Hvala bogu da je SD ostao sam za sebe.

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam naravno zaboravila pitat doktora, sestru peru poslije nisam više vidla a s onom drugom sestrom sii nisam dobra :D
    Inače, AIH je protekao dobro, samo su nas plivači negativno iznenadili, razbježali se negdje i ostalo ih je samo 2,5 mil pp.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tanjam prvotno napisa Vidi poruku
    SD je B kategorija bolnice za što je novo izabrani ravnatelj rekao da će uložiti prigovor i tražiti promjenu kategorije jer s obzirom na kapacitet, br. pacijenata i tradiciju morao bi biti A kategorija.
    Da, krivo sam napisala, u pravu si - B, ali u rangu s puno lošije opremljenim bolnicama i skromnijim brojem primarijusa, a o mr. sc. i dr. sc. da i ne govorim.
    Ali, kao što napisah, neka nama dr.B na SD, a slovca nek si dijele Milinović i ekipa po vlastitom nahođenju. I trenutku inspiracije

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo i moj izvještaj,s time da sam debelo kasnila jer umjesto u tramvaj za sv.duh ja sam sjela u tramvaj za kvatrić jer sam se malo zanjela a i ostala mi je navika,svi nalazi su uredu,dobila sam broj 138 i reko je da nazovem krajem petog ili polovicu šestog mjeseca za ljekove u međuvremenu moram povaditi markere na hepatitis i hiva suprug mora napraviti spermiogram gore kod njih,stavio me je na gonale,a nakon transfera idemo sa nisko molekularnim heparinom,a terapija mi je od danas da kontinuirano pijem andol 100,sad mogu mirno i njemačku na privremeni rad )

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    evo i moj izvještaj,s time da sam debelo kasnila jer umjesto u tramvaj za sv.duh ja sam sjela u tramvaj za kvatrić jer sam se malo zanjela a i ostala mi je navika))
    Ovoga se i ja bojim, navikla ići na VV...ja u biti i ne znam di je S.D.

Kod mene info, nekim čudom upali smo na konzultacije za sedam dana, sljedeći utorak.
    Nadam se da ćemo se odma uspjet ubacit na listu za lijekove, pošto sam ja ko prava štreberica sve odradila ( osnovne nalaze - brisevi, papa, hormoni ) i taman čekam M da počnem s Dianama. I baš sam sretna - NAPOKON KREĆEMO!!!
    Posljednje uređivanje od katka22 : 22.03.2011. at 20:19

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Dr Bauman prelazi u privatnu polikliniku. Sa radom počinje 4.4........( evo ja ču napisat kuda ide pa ako moderatorice misle da sam prekršila pravila foruma nek izbrišu post i ja se unaprijed ispričavam..... ide u polikliniku Beta Plus
    Kako onda i dalje naruičuje za konzultacije? Ili to može obavljati paralelno...

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam pročitala da ipak ostaje radit...Olakšanje...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jo sretno..
    katka,baš mi je drago da ste uspjeli tako brzo na konzultacije...

ima li netko tko je bio na SD na punkciji pod općom anestezijom..kak to izgleda..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Naša lista lijekova:

Kiara79 273 od 15.11
    Inana 278 od 16.11
    Lily 287 od 18.11 STIGLI 23.2
    Arizona311 307 od 30.11 STIGLI 3.3
    CorinaII 340 od 14.12 STIGLI 15.3

Isabel 381 od 20.1 očekujemo početkom travnja??

lberc 5 od 11.1
    Maslina1973 40 od 1.2 očekujemo polovicom travnja??
    Sany7 46 od 5.2
    Tanjam 51 od 8.2
    Linalena 61 očekujemo početkom svibnja??
    Špelkica 63
    nina977 103 polovica svibnja???
    kordica 109 od 9.3
    jo1974 138 lipanj???
    Posljednje uređivanje od linalena : 22.03.2011. at 20:46

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hej Kiara super za razvoj situacije, viš da su se pokrenuli folikuli a još će te malo i zdrogirati badava da ti mogu doprijeti i do ono skrivenog jajnika, ma sve će naš doktor naprviti za nas

Ja sam u četvrtak gore na 1.folikulometriji u zadnje/trećem kriu

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    hej Kiara super za razvoj situacije, viš da su se pokrenuli folikuli a još će te malo i zdrogirati badava da ti mogu doprijeti i do ono skrivenog jajnika, ma sve će naš doktor naprviti za nas

Ja sam u četvrtak gore na 1.folikulometriji u zadnje/trećem kriu
    e draga...sutra je dan D...baš mi je koma ..sva sreća da su moje pasine savršeni terapeuti..
    linalena,pa kaj ti ne misliš da je rast folikula od 6 mm u 2 dana malo prebrz..??
    ufff,to mi je strašno...joooj,samo da bude jaja..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma gle nije to mjerenje baš nekaj savršeno egzaktno, možda ti je ono mjerrenje prije bilo na granici prema gore, ili su izmjerili manju stranu, ipak je folikul u 3D

Radim ujutro i to bez neta, uff koja neizvjesnost, ako ćeš moći javi mi na mob pliz pliz pliz

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma gle nije to mjerenje baš nekaj savršeno egzaktno, možda ti je ono mjerrenje prije bilo na granici prema gore, ili su izmjerili manju stranu, ipak je folikul u 3D

Radim ujutro i to bez neta, uff koja neizvjesnost, ako ćeš moći javi mi na mob pliz pliz pliz
    šaljem SMS dok dođem sebi..pozzz.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pusa i sretno

i glavno da je došlo proljeće, sada ćeš ti lijepo u dvorištu zavaljena u naslonjač i pokrivena laganom dekicom uz čašu domaćeg soka od jabuka gledati peseke kak skakuću i taman će mala odrasti kada dođe bebicu u kuću

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Naša lista lijekova:

Kiara79 273 od 15.11
    Inana 278 od 16.11
    Lily 287 od 18.11 STIGLI 23.2
    Arizona311 307 od 30.11 STIGLI 3.3
    CorinaII 340 od 14.12 STIGLI 15.3

Isabel 381 od 20.1 očekujemo početkom travnja??

lberc 5 od 11.1
    Maslina1973 40 od 1.2 očekujemo polovicom travnja??
    Sany7 46 od 5.2
    Tanjam 51 od 8.2
    Linalena 61 očekujemo početkom svibnja??
    Špelkica 63
    nina977 103 polovica svibnja???
    kordica 109 od 9.3
    jo1974 138 lipanj???

Da, LInalena, čini se da bih mogla doći na red polovicom travnja E sad me zanima što će dr. odlučiti, hoćemo li probati još koji AIH i čuvati lijekove ili možda pokušati odmah s lijekovima. Znam da sam već napisala, ali ne škodi - ovaj mjesec preskačemo zbog mm koji ide na put.
    Pitanjce imam (kao i obično) je li netko bio u sličnoj situaciji da se npr. dr. odlučio na IVF nakon prvoga AIH-a?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kiara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I mene zanima da li nakon što dobijemo lijekove možemo pričekati koji mjesec pa ih onda iskoristiti ili ih moramo iskoristiti odma sljedeći ciklus??? Ja ću imati ludnicu na poslu a i htjeli bi malu pauzu prije ajd jovo nanovo!!!!

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

cure, zašto mi je dr. napisao da dođem s uputnicom za ez ili e2, neznam kaj je to, i prl, sad, znam kaj je prl, ali stekla sam dojam da budem to vadila sad u petak, a kaj se prl ne vadi 2-5 dan ciklusa? i kaj se ne vadi nešto drugo 21. dan?i jel da mi doc stavi sve na istu uputnicu?hoću to uopće vaditi sada ili mi je to rekao onak, kao, trebat će mi? i kaj je ovo prvo, sa e?

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Inana, i kod mene isti slučaj. Dr. mi je napisao da na sljedećem uzv dođem sa uputnicom za estradiol i prolaktin. Tada će mi biti 8dc. Baš mi je kiara rekla da je ova vadila na SD i rezultate još čeka, skoro pa 7 dana. Na kraju će punkcija biti prije nego nalazi. Koja korist onda od toga. Već neko vrijeme razmišljam što i kako.

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

curke, i meni je dr B za prošli postupak rekao da pripremim uputnicu za estradiol, da ću to vadit, evo još mi stoji u fasciklu neiskorištena.. sad za ovaj postupak za koji se spremam dobila protokol, niko mi nije spomenuo nit da ću šta vadit nit kakav kontrolni uzv prije, prvi uzv mi je kad sam već dobro na stimulaciji, tak da ono.. a znaju oni šta rade

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lily meni je isto kontrolni ultrazvuk kako ti kažeš kad sam več dobro na stimulaciji 7dc.
    Prošli put sam imala kontrolni ultrazvuk oko 21dc. prije menge....Bila sam ga pitala (Baumana ) za taj ultrazvuk i rekao mi je da se kontrolni ultrazvuk 21dc. radi u dugom protokolu koji sam imala prošli puta a da za kratki protokol ne treba jer ja ovaj put počinjem s gonalima 2dc.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lily kad ti krečeš u akciju ??

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

eh corina, ja ti ni na dugom protokolu nisam imala kontrolni uzv, na
    21.dc sam bila gore, pogledali papire, dali upute i to je to! sad sam isto u kratkom (gonali od 2.dc) al me to ni ne brine (hm bar nešto da me ne brine), od kad sam operirala endometriozu nisam imala nikakvih cisti, pa valjda neće ni sad!
    a šta se tiče tog kretanja u akciju kojeg nikako pa nikako dočekat-iskreno se nadam da je 4.mj (oko 10.) moj, morala sam gard. liječit,
    2.tj idem na kontrolni bris nadam se da će bit gotov i čist prije nego M krene i da konačno budem pikalica! pao mi na pamet Uskrs, valjda postupci u 4.mj normalno idu, mislim šta ako punkcija/transfer padne na Uskrsni vikend? vidiš svakakve brige meni padnu na pamet!
    kad ti startaš?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo curke,ja sam danas obavila 1.folikulometriju(8. dc klomifen + menopur),kontrola za dva dana da vidimo razvoj situacije.

Linalena,ja sam prvi put digla ljekove a u postupak sam išla tek za 2 mj.Nadam se da se nije nekaj promijenilo.

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a corina sad vidim da si ti za 2 dana pikalica e pa draga držim fige do neba da ti ovaj kratki post. bude i slatki i da nam objaviš ogromnu betu!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Curke evo i moj jedan dio hormona stigao...napisati ću vrijednosti, pa "bacite" oko:

FT4.............15,52....r.v. 10-22
    FT3.............4,62.....r.v 1,9-5,7
    TSH............3,14.....r.v 0,4-4
    LH..............7,86.....r.v. 0,8-10,4
    FSH............5,2......r.v 1,8-9,4
    PROLAKT......469...r.v. 57-418 (povišen)
    DHEAS.........9,4....r.v. 1,9-11,2
    E2..............179....r.v. 184-1774 (snižen)
    PROGEST.....4,85.....r.v. 2,2-5,7
    TESTO........2,64....r.v. do 2,7

Curke što mislite za prolaktin...hoću li morati uzimati nekakvu terepiju???

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

bila punkcija..dobila anesteziju,imamo 1 js,sa lijevog jajnika...desni opet nije punktiran..
    baš sam jadna.jajna stanica koju smo dobili nije baš neke kvalitete..

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bila punkcija..dobila anesteziju,imamo 1 js,sa lijevog jajnika...desni opet nije punktiran..

Draga moja jedna ali vrijedna, odnosno dovoljna...nemoj biti pesimistična....a što da ti ja kažem kod mene je svaki put bilo vrhunske kvalitete, pa na kraju dobijem debelu nulu....nema tu pravila, nema tu pameti...drž se i misli pozitivno

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kiara 79, jedna, ali vrijedna! Nemoj odmah crno misliti!!!!!
    Cure, jel koja bila na p/p savjetovanju na SD? Ja sam to mislila obavit u svom gradu, no meni je gin rekao nek to obavim na SD

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kaj te briga kaj je sam jedna kad bu baš ta dobitna, jedan mali varaždinec!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hvala vam curke..
    nego nisam napisala ono najbitnije..
    dr.ne ide nikuda,samo srijedom će raditi u onoj poliklinici,a ostale dane gore.
    pitala jučer sestru,i tako mi je rekla..eto hvala Bogu,on ostaje sa nama..
    info provjerena iz prve ruke..

maya3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jutro cure! u sljedeću srijedu MM ide napraviti spermiogram na SD pa sam mislila odmah pokupiti lijekove koji su već odavno stigli,ali me zanima dal se tada moram dogovoriti za postupak s dr. ili se moram naručiti ponovno sa svim gotovim nalazima pa tek onda slijedi dogovor? help jer mi taj proces nije poznat...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa Mayo ja mislim da ćeš odmah dobiti tzv protokol, odnosno raspored uzimanja lijekova prema danima ciklusa i upute kada da dođeš na prvi UZV u ovisnosti o vrsti protokola

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara 79, jedna, ali vrijedna! Nemoj odmah crno misliti!!!!!
    Cure, jel koja bila na p/p savjetovanju na SD? Ja sam to mislila obavit u svom gradu, no meni je gin rekao nek to obavim na SD
    mi smo radili na SD samo pravno savjetovanje, a psihološko smo radili kod psihologa u svom gradu. Mislim da je nebitno di se radi, bitno je da se to napravi.

hvala vam curke..
    nego nisam napisala ono najbitnije..
    dr.ne ide nikuda,samo srijedom će raditi u onoj poliklinici,a ostale dane gore.
    pitala jučer sestru,i tako mi je rekla..eto hvala Bogu,on ostaje sa nama..
    info provjerena iz prve ruke..
    super

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kiara jel se mrvica oplodila?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove