Pokazuje rezultate 1 do 50 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Drago mi je što je na ovom forumu pokrenut ovakav topic.
    Meni osobno ne smeta pitanje o vjeri, znam koje sam i to ću i reći,
    a mislim da je dobro i da ljudi koji ne osjećaju pripadnost nijednoj religiji to jasno kažu ili da istaknu jednostavno da se ne žele izjasniti.

Ta statistika nije toliko nebitna jer brojnost članstva

(dakle, ljudi koji su se takvima izjasnili i tako stvorili postotak u stanovništvu)

nekoj organizaciji (stranci, udruzi, religijskoj zajednici itd.)

daje legitimitet, podlogu za traženje nekih prava u državi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni osobno ne smeta pitanje o vjeri, znam koje sam i to ću i reći,
    a mislim da je dobro i da ljudi koji ne osjećaju pripadnost nijednoj religiji to jasno kažu ili da istaknu jednostavno da se ne žele izjasniti.

.
    evo,jasno i glasno i ovo je moj stav
    mislim zbilja da sve razumne ljude kod nas uistinu smetaju neke stvari specifične za Crkvu u Hrvata,koja se dosta pogubila.
    to me ,međutim ,ni najmanje ne tangira kod izjašnjavanja što JA JESAM.
    jer to što ja jesam postoji već jako dugo prije mene,i postojat će i kad mene više ne bude.

ono što ja jesam stoji i kad se ne slažem s tumačenjem potpomognute,s desničarstvom i fundamentalizmom,s pločama od oniksa ako baš hoćete.

ono što ja jesam nije ono što oni nekada propovijedaju.
    jesam li ja u pravu?jesu li oni?ne znam.isitina uvijek izađe na vidjelo,koliko god spora bila nekada.

neću nijekati dio svog identiteta zbog onih koji su taj identitet ustvari pogubili(gorespomenuti),dok su mislili da vrše privatni križarski rat u ime katoličanstva.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znate što mene živo zanima?
    Koliki bi bio postotak kojih vjera u RH da se temeljem takve jedne izjave na popisu stanovništva odreže crkveni porez za tu određenu vjeru pa da se svakom pojedincu koji se izjasnio kao pripadnik neke vjerske zajednice od plaće svaki mjesec odbija određeni iznos u korist baš te određene vjerske zajednice.Kao što je u Njemačkoj npr.
    A ako se izjasni kao nevjernik,onda ne plaća nikakav porez.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Znate što mene živo zanima?
    Koliki bi bio postotak kojih vjera u RH da se temeljem takve jedne izjave na popisu stanovništva odreže crkveni porez za tu određenu vjeru pa da se svakom pojedincu koji se izjasnio kao pripadnik neke vjerske zajednice od plaće svaki mjesec odbija određeni iznos u korist baš te određene vjerske zajednice.Kao što je u Njemačkoj npr.
    A ako se izjasni kao nevjernik,onda ne plaća nikakav porez.
    To bi bilo jedino posteno jer pravi vjernik koji duboko i iskreno vjeruje u svoga Boga, nece Ga zanijekati.
    Oni koji bi zbog "30 srebrenjaka" zanijekali vjeru, zapravo ni nisu vjernici

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naravno, to bi podrazumjevalo zabranu skupljanja milodara na misi (kao sto je i u Njemackoj) a vjernik koji bi svojom voljom ipak htio mimo tog iznosa koji mu se odvaja od place ipak donirati svojoj crkvenoj zajednici, za to bi mu se izdavala potvrda o donaciji kao sto zakon i nalaze
    Mozete samo zamisliti kolika bi bila pobuna, znate vec koga, protiv takvog zakona

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •