Pokazuje rezultate 1 do 50 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je bitnije kakav si čovjek nego koliko 'vjeruješ' u Boga, vjeruješ li uopće i u kojega boga vjeruješ, itd.
    .
    de ti meni puntica objasni, za što - bitnije? za ticket to heaven, il?

Kako bi se ti osjećao da ti netko tvrdi da ne postojiš?
    a kako ti dijana možeš uspoređivati čovjeka (mujicu ) i boga? možda bogu ne smeta što ja tvrdim da ne postoji, ako je bog, a valjda je lišen ljudske taštine
    ali opet, kad već stoji u zapovjedima na prvom mjestu, i meni se čini da je jako bitna zapovijed. uostalom, šta vi znate koja je zapovijed važnija od druge? i kako se to može uopće znat?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a kako ti dijana možeš uspoređivati čovjeka (mujicu ) i boga? možda bogu ne smeta što ja tvrdim da ne postoji, ako je bog, a valjda je lišen ljudske taštine
    ali opet, kad već stoji u zapovjedima na prvom mjestu, i meni se čini da je jako bitna zapovijed. uostalom, šta vi znate koja je zapovijed važnija od druge? i kako se to može uopće znat?
    He, he... čak i meni ovako taštom ne smeta što netko (njih 7 milijardi) ne znaju da postojim.

Dijana, ja prvu Božju zapovijed ne shvaćam kao da Bog želi reći: "Priznaj da postojim"

Prije bih ju bio sklon tumačiti kao: "Ne klanjaj se i ne stremi u svom životu prolaznim virjednostima poput novca, moći, tjelesnim užicima, već trajnim vrijednostima poput ljubavi, dobročinstva i duhovnom ispunjenju". Zato vjerujem da ateisti ili sljedbenici drugih vjeroispovjesti mogu jednako voljeti Boga i čak "vjerovati" kao i dobri "pravo"vjernici.
    Posljednje uređivanje od mujica : 27.03.2011. at 22:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •