Pokazuje rezultate 1 do 50 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Davno sam polagala Političku ekonomiju na EFZG. Morala sam pročitati jedan poduži članak prof. dr. Branka Horvata. Mislila sam - bit će dosadno. Nije bilo. Profesor - agnostik obračunavao se s ateistima i marksistima. Pa kaže da marksizam u mnogočemu oponaša vjeru. Umjesto deset zapovijedi marksizam je uemeljio deset teorija vrijednosti. Trojstvo im je u Marksu, Engelsu i Lenjinu. Svoje istine brane sa žarom koje on zove vjerskim (no vjerski žar je inspiriran ljubavlju, to moram reći). Puno oga je još naveo, ne sjećam se svega, ali zaključak je - ateizam je po svemu svojevrsna religija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Davno sam polagala Političku ekonomiju na EFZG. Morala sam pročitati jedan poduži članak prof. dr. Branka Horvata. Mislila sam - bit će dosadno. Nije bilo. Profesor - agnostik obračunavao se s ateistima i marksistima. Pa kaže da marksizam u mnogočemu oponaša vjeru. Umjesto deset zapovijedi marksizam je uemeljio deset teorija vrijednosti. Trojstvo im je u Marksu, Engelsu i Lenjinu. Svoje istine brane sa žarom koje on zove vjerskim (no vjerski žar je inspiriran ljubavlju, to moram reći). Puno oga je još naveo, ne sjećam se svega, ali zaključak je - ateizam je po svemu svojevrsna religija.
    je li ovdje u zaključku trebalo pisati da je marksizam, a ne ateizam, po svemu svojevrsna religija (što je često potvrđivana teza)?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •