Stranica 29 od 60 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

The margot, koji ti je rezultat za LAC i omjer (piše ispod brojke 27 za APTV i teksta Izostanak korekcije....)? Ovo 27 je ok, važno je da li je omjer veći od 1,37?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bok Mare41,
    ovako: piše ispod tog APTV(s) itd... - slijedeća rubrika ispod piše Lupus antikoagulant LAC 1,15 omjer
    znači to je okay?
    Paničarim bez veze?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Bok Mare41,
    ovako: piše ispod tog APTV(s) itd... - slijedeća rubrika ispod piše Lupus antikoagulant LAC 1,15 omjer
    znači to je okay?
    Paničarim bez veze?
    Sjećam se da sam i ja bila zbunjena, nisam znala jel imam lupus ili ne - ali to ti je ok nalaz.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Sjećam se da sam i ja bila zbunjena, nisam znala jel imam lupus ili ne - ali to ti je ok nalaz.
    , ne bi znala da nisam i ja mislila prvi tren da sam teško bolesna, ponekad baš imaju nejasne te opaske.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a, okay onda, hvala ti. Znači sve okay

već sam vidjela svakave scenarije...Uglavnom hvala puno!

Ipak, znači ostajemo idiopati

Frustracija je još onda veća. Ali što ćemo. Sada sve ispočetka, postupak u 5. mj... itd.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da li ste pile Aspirin u postupku?
    Znam da ga moram početi piti kada krenem sa stimulacijom ali ne znam do kada ga moram piti. Pretpostavljam do vađenja bete ili duže ako se utvrdi trudnoća.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene zbunjole opet...prosli tjedan mi je mpo-vac rekao da su lupus antitijela bila lagano povisena, stoga ih je prosli tjedan opet kontrolirao. po zadnjem nalazu su ta antitijela opet u redu, 1.21.
    i sto sad? da li je u tom slucaju heparin profilakticno preporuciv ili..ili? sto se radi kad vrijednosti variraju?
    hvala
    LA1 i LA 2 su potvrdjeno poviseni..po drugi put. dogovor je pao da nakon transfera pocinjem s clexane..
    mpovac je uvjerenja da se curka rodila pet tjedana ranije zbog toga (mada je imala dobru porodjajnu tezinu), kao i razlog za spontani..

ostale vrijednosti kao fakv, protein C i S, pai itd..su u redu..
    no ipak cu na dalje pretrage kod hematologa..

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

LA1 i LA 2 su potvrdjeno poviseni..po drugi put. dogovor je pao da nakon transfera pocinjem s clexane..
    mpovac je uvjerenja da se curka rodila pet tjedana ranije zbog toga (mada je imala dobru porodjajnu tezinu), kao i razlog za spontani..

ostale vrijednosti kao fakv, protein C i S, pai itd..su u redu..
    no ipak cu na dalje pretrage kod hematologa..
    evo i mojih nalaza:
    da li mi može netko reći što znači LA1-35,5"
    LA2-34,1",
    jer nema referentnih vrijednosti već samo tak piše,
    ostale mi se pretrage čine u redu osim što mi je antitrombin lll malo povišen, što bi to značilo?!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mojih nalaza:
    da li mi može netko reći što znači LA1-35,5"
    LA2-34,1",
    jer nema referentnih vrijednosti već samo tak piše,
    ostale mi se pretrage čine u redu osim što mi je antitrombin lll malo povišen, što bi to značilo?!
    referentne vrijednosti su
    LA1 (ref. 30.50-40.60)
    LA2 (ref 26.40-31)

to znaci da su ti poviseni. potrebno je jos jednom cekirati te vrijednosti nakon par tjedana da bi se vidjelo radi li se o permanentno povisenim vrijednostima.
    moje vrijednosti su LA1 44.2 i LA2 36.6 i doc je rekao da cu od transfera spricati clexane 40mg..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Miki76 jesu li vam stigli nalazi kariograma?

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Miki76 jesu li vam stigli nalazi kariograma?
    Nisu. Provjeravam sandučić svaki dan i nestrpljivo ih očekujem, ali ništa za sada...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nadala sam se da ste ih vec dobili jer nama su rekli da ce nam nalazi biti gotovo za mjesec dana (prosli tjedan smo bili tamo).

Javi kad stignu, jer osim sto me zanima i vas nalaz, ravnajuci se po tebi znat cu kada zapravo mogu ocekivati i nase nalaze.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Može, nema problema, javim ti.
    No, spremna sam na sve jer, kad sam imala missed ab. prošle godine, kariogram ploda su nam poslali tek nakon 4 mjeseca, iako su na početku rekli da će stići nakon 2 tjedna. Kad god sam ih zvala, govorili su mi da je gužva, da imaju plodne vode s amniocinteza koje su hitnije, pa su počeli godišnji, itd., itd. Ne znam da li je to isti laboratorij, ali me sada na žalost više ne čudi što nalazi kasne...

nirvana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

cure, trebam savjet...radila sam pretragu mthfr i ustanovljeno je da imam mutaciju TT i da sam homozigot. Preporučeno mi je da još provjerim razinu folne kiseline, b12 i homocistein da bi znala postupati dalje ali...trenutno sam u stimuliranom postupku (danas mi je treći dan pikanja) i ne znam da li stignem nešto uopće napraviti po tom pitanju. Išla bih izvaditi barem folnu i b12 privatno (ne znam da li se homocistein može privatno izvaditi) ali s obzirom da već 2 mjeseca uzimam tablete s tim vitaminima ne znam da li ima smisla. A opet ne bih htjela profućkati postupak ako eventualni nedostatak nečega može utjecati na neuspjeh. Dakle moja dilema je slijedeća: da izvadim svejedno krv za folnu i b12 pa vidim koja je situacija unatoč tabletama pa eventualno povećati doze bez vađenja homocisteina ili samo uzimanje antikoagulantne terapije prije transfera kako mi je rekao trenutni MPO doktor koji mi vodi postupak. Malo sam odužila, ali iskreno ne znam šta da radim.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa ako već uzimaš te vitamine onda ti nalazi neće biti vjerodostojni, a koliko znam za manjak homocisteina je terapija folna kiselina ... nalazi su ti ako vadiš privatno gotovi za neka 2 tjedna a pošto si ti u postupku, mislim da nećeš nešto bitno tu promjeniti u tako kratkom roku. Eto ja mislim da ne bih vadila na tvom mjestu jer ionako ti je to zbog vitamina koje uzimaš vjerojatno OK sada.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 30.03.2011. at 11:51

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cure molim ako tko zna protumačiti mi nalaz do kontrole

Faktor V Leiden - nema mutacije
    Faktor II - nema mutacije
    MTHFR- heterozigot (mut/wt)
    PAI-1 -prisutan 4G polimorfizam na oba alela

protein C - 1,70 ref. vr. 0,70-1,40
    protein s naknadno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kety28 ti si koliko vidim iz tvog potpisa trudna, pa je pitanje tko te je i zbog cega slao raditi te nalaze?

Za protein C ne bih znala sto znaci povisena vrijednost. MTHFR je takodjer malo nejasno napisan, ali ako se radi o CT mutaciji, onda to uz PAI-1 kojeg imas i pogotovo ako postoji jos nesto drugo u nalazima ili razlogu zbog kojeg si isla raditi te predrage, vjerojatno je da ces dobiti terapiju heparinom...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Aurora trudna sam 20+3 tt , na pretrage me poslala moja soc. ginek.cisto preventivno jer ona ivf trudnoću označava kao visoko rizičnu , da ju ništa ne iznenadi (tako je rekla ).

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo i mene!
    Danas nam stigli nalazi kariograma, u komentarima piše i za MM i za mene : radi se o normalnom muškom ( za MM), a za mene normalnom ženskom kariotipu. Znam da je to ok, jedino ne znam što je to broj metafaza. Kod MM piše broj metafaza: 86, a kod mene 33???
    Što bi to moglo biti, jel to normalan broj?
    A sutra ću dobiti i one silne pretrage vezane za imunologiju i trombofiliju, pa vam se javim ( nećete me se tek tako lako riješiti)

nirvana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mali Mimi hvala na savjetu, nisam znala da se i privatno čeka na nalaze po dva tjedna. Onda stvarno nema smisla išta raditi po tom pitanju sada.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, jako simpatičan linkić http://www.kdb.hr/projekti/genetika/krop_d.htm (kromosomi se gledaju u metafazi mitoze jer se tada najbolje prikazuju).

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mare, ti si zakon, svaka čast!!!
    Eh, da sad biram studij, bila bi to sigurna medicina sa nekakvom specijalizacijom iz oblasti humane reprodukcije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, slažem se, ili biolog-embriolog, predivno područje.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj nirvana prvotno napisa Vidi poruku
    cure, trebam savjet...radila sam pretragu mthfr i ustanovljeno je da imam mutaciju TT i da sam homozigot. Preporučeno mi je da još provjerim razinu folne kiseline, b12 i homocistein da bi znala postupati dalje ali...trenutno sam u stimuliranom postupku (danas mi je treći dan pikanja) i ne znam da li stignem nešto uopće napraviti po tom pitanju. Išla bih izvaditi barem folnu i b12 privatno (ne znam da li se homocistein može privatno izvaditi) ali s obzirom da već 2 mjeseca uzimam tablete s tim vitaminima ne znam da li ima smisla. A opet ne bih htjela profućkati postupak ako eventualni nedostatak nečega može utjecati na neuspjeh. Dakle moja dilema je slijedeća: da izvadim svejedno krv za folnu i b12 pa vidim koja je situacija unatoč tabletama pa eventualno povećati doze bez vađenja homocisteina ili samo uzimanje antikoagulantne terapije prije transfera kako mi je rekao trenutni MPO doktor koji mi vodi postupak. Malo sam odužila, ali iskreno ne znam šta da radim.

i ja imam mutaciju TT homozigot i propisana mi terapija heparina nakon transfera..

nirvana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

tu terapiju je i meni spominjao doktor koji mi vodi postupak ali nisam bila sigurna da li je to dovoljno. Sada mi je puno lakše, hvala ti.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo drage moje, rekla sam vam da me s nećete tako lako riješiti . Molila bih one koje znaju komentar na ove moje nalaze:
    genotip - interpretacija genotipa:
    FV Leidin G/A Heterozigot
    PAI-1 4G/4G Mutirani homozigot
    MTHFR C/T Heterozigot

Rezultat Refrentni interval
    Angiotenzin-konv. enzim (ACE) 22,6 U/L 8 do 52
    Antikardiolip.antitijela IgG 1,3 neg:manje od 10
    Antikardiolip.antitijela UgM 1,3 neg:manje od 7
    Fibrinogen 2,7 g/L 1,8 do 3,5
    protrombinsko vrijeme(PV) 98 više=70
    protrombinsko vrijeme INR (PV INR)1,01 Terapijski interval: preporuka za oralnu antikoagulantnu terapiju:2,0-3,5?????
    APTV 1,1 omjer 0,8 do 1,2
    APTV 31 s 23-32
    Trombinsko vrijeme (TV) 19 s 14 do 21
    Antitombin (AT) 96,0 70do120
    Protein C 111 70do140
    APCR 0,5 omjer više 0,86
    APTV(s) test miješ.uz LAC 28 s Izostanak korekcije produljenog APTV(s) u testu miješanja uz LA omjer više1,37 upućuje na prisutnost LAC
    LAC 1,05 omjer do 1,37
    Faktor II 110 70 do 120
    Fibrin monomeri negativan neg.
    Fibrinoliza 210 150-210

Cure moje, nemojte me ubiti, ali ja sam morala sve vas pitati.
    Posljednje uređivanje od Mury : 31.03.2011. at 17:36

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mury ja laički mislim da ti ne gine heparin
    Ali javit će ti se iskusnije cure sigurna sam...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo mi dr. Poljak odgvorio ovim riječima - citiram: "Imate ozbiljan problem. U obradi urođene trombofilije nađene su mutacije na važnim genima koji sudjeluju u zgrušavanju krvi (nedostaje još Faktor II i ACE gen ??!!).
    Potrebno je da od dana ET uzimate niskomolekularni heparin".
    Ali u spisku lijekova pored menopura, decapeptila, ovitrela...imam i 20 ampula Fragmin 5000 IU. Jel i fragmin vezan za trombofiliju - kada se on koristi, prije transfera, nakon transfera??? Jel se fragmin i heparin mogu dobiti na recept kod socijalnog ginekologa??? Ajme, ajme...mogla bih do besvijesti ići u IVF postupke da mi nije dr. Poljaka i njegovih preporuka - veliko mu hvala!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, fragmin je taj niskomolekularni heparin, s njim ćeš se pikati, dakle, nije heparin plus fragmin nego je samo fragmin (obično se počne s 2500, tebi je dao na osnovu ovih nalaza 5000?).

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme Mare - baš sam glupa, ja na googlu tražim razliku između heparina i fragmina, uh.
    Hvala Bogu kada sam napokon otkrila uzrok, sada mogu biti mirnija ako mi beta bude pozitivna, da će bebač ostati u mojoj buši 9 mjeseci. E, da, a jel se fragmin može dobiti na recept, ili ga kupujem u slobodnoj prodaji????

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, fragmin se kupuje na početku na privatni recept-10 ampula od 2500 košta 167 kuna, za ovaj veći ne znam cijenu, a kasnije ide preko bolnice (to zna Pinky kako ide), obavezno još napravi genotip Faktor II.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala mare si, i prava enciklopedija!
    Ok, kupit ću si, nije to tako skupo, a za kasnije ću vidjeti, samo da ja ostanem trudna

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mury.. da odgovorim na ovo:

protrombinsko vrijeme INR (PV INR)1,01 Terapijski interval: preporuka za oralnu antikoagulantnu terapiju:2,0-3,5?????
    Interval je od 2-3,5 u slučaju da koristiš antikoagulnse. Odnosno u toj razini treba biti ako koristiš terapiju u slučaju da je nastala trombofilija. Tako da te to ne treba vidjeti INR ti je dobar.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uf... vidjeti = brinuti

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Dodirko.
    Jedino sutra moram zvati VG da vidim zašto mi nisu napravili genotip faktor II i ACE - nadam se da neću trebati opet uputnicu, jer ću izluditi svoga gina

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo ti "izludi" gina. To mu je posao, a ti trebaš ostati trudna i zaštititi se od tromboze.

Nego, ne mogu naći tekst a znam da sam ga pročitala.... Napravljeno je istraživanje da niskomolekularni heparin bolje djeluje ako se uzima od početka ciklusa ili od dana punkcije. Iskreno, neznam kako onda rade punkciju ako se krv razrijedi!?!? Ne pokušavati bez konzultacije sa doktorima!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ti "izludi" gina. To mu je posao, a ti trebaš ostati trudna i zaštititi se od tromboze.

Nego, ne mogu naći tekst a znam da sam ga pročitala.... Napravljeno je istraživanje da niskomolekularni heparin bolje djeluje ako se uzima od početka ciklusa ili od dana punkcije. Iskreno, neznam kako onda rade punkciju ako se krv razrijedi!?!? Ne pokušavati bez konzultacije sa doktorima!
    Meni je dr. napisao heparin od ET - a ja ću naravno postupati samo onako kako on kaže

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dr. napisao heparin od ET - a ja ću naravno postupati samo onako kako on kaže
    Moraju pričekati da vide kako su se oplodile JS i da li bude ET.
    U slučaju neoplodnje, neće te stavit na terapiju Fragminom, da naravno nepotrebno ne ulaziš u terapiju.
    To je isto jedan od razloga zašto ide tek od ET.

Ja se nadam da će biti uspješno sve redom

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zam sweety da se mora znati hoćel biti ET - ja držim da ću bar do transfera dogurati, nažalost sam veteranka u MPO vodama, i znam koji je redoslijed .
    Hvala ti na lijepim željama, ja se iskreno nadam da ću uspjeti, ako ne prvi put u CITO, onda drugi, sada znam zašto moje mrvice nisu mogle ostati uz mene
    Posljednje uređivanje od Mury : 01.04.2011. at 11:08

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zato te biokemijske kod tebe
    mury , ovaj put ce bit bingo sretno !

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    zato te biokemijske kod tebe
    mury , ovaj put ce bit bingo sretno !
    Crvenkapice, nadam se da su heparini ključ moga uspjeha.
    Iskreno, malo sam i sretna zbog dijagnoze - napokon se zna nešto, da ne tapkam samo u mjestu.
    I za tebe nekako osjećam da je ovaj put bingo, da je došlo i tvoje vrijeme! Želim ti svu sreću!!!!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Crvenkapice, nadam se da su heparini ključ moga uspjeha.
    Iskreno, malo sam i sretna zbog dijagnoze - napokon se zna nešto, da ne tapkam samo u mjestu.
    I za tebe nekako osjećam da je ovaj put bingo, da je došlo i tvoje vrijeme! Želim ti svu sreću!!!!
    tako se i ja osjecam...za par dana pocinjemo s pikanjem..prvi IVF...bila sam na jos jednoj obradi kod hematologa, on je spomenuo da bi eventualno trebala heparin i ass..no vidjet cemo.
    jel tko uzimao i jedno i drugo?
    ja imam MTHFR-C677T - polimorfizam - homocigot, LA1 i LA2 su mi poviseni, lupus AK su 1.21.

sretno svima

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme spodoba što si ti to sve nabrojala....
    Meni u VG nisu napravili genotipizaciju Faktor II i ACE, ali mi dr. rekao da na osnovu nalaza koje imam je dovoljan razlog za terapiju heparinom, da ne moram opet raditi i te dvije pretrage - baš mi je olakšao, više mi dosta pretraga, bolnica, traženja uputnica...nikada postupak dočekati. Slijedeći ciklus sam u akciji - već odbrojavam.
    spodoba, iskreno se nadam da ćemo sada uspjeti, kada napokon imamo dijagnozu koja se može "sanirati" odgovarajućom terapijom !
    Sretno ti draga!!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 02.04.2011. at 09:23

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sildad, rikikiki je uzimala i fragmin i andol 100 zajedno, pp-aj je ako ne čita ovu temu.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala cure
    prosli tjedan sam mom gynu pricala o lupusu i ostlalim nebulozama.
    i zbog toga, ali i zbog endometrioze mi je predlozio da cekiram vitamin D3...vec sam mislila odbiti, ali onda si mislim da nece stetiti. i zaista, vitamin D3 mi je 16, normalno bi trebao biti 30..po njegovom laboratoriju.
    nije mi dao vrag mira, pa sama isla cackati o povazanost autoimun bolesti s manjkom vitamina D, uglavnom ocito da ljudi s manjkom naginju tome. isto tako vrlo cesto je da zene s endometriozom imaju manjak vitamina D.
    uglavnom, prepisao mi je 16IE dnevno..cheers!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pardon..16 kapi...to je 5 IE

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajme spodoba što si ti to sve nabrojala...
    Meni u VG nisu napravili genotipizaciju Faktor II i ACE, ali mi dr. rekao da na osnovu nalaza koje imam je dovoljan razlog za terapiju heparinom, da ne moram opet raditi i te dvije pretrage - baš mi je olakšao, više mi dosta pretraga, bolnica, traženja uputnica...nikada postupak dočekati. Slijedeći ciklus sam u akciji - već odbrojavam.
    spodoba, iskreno se nadam da ćemo sada uspjeti, kada napokon imamo dijagnozu koja se može "sanirati" odgovarajućom terapijom !
    Sretno ti draga!!!
    Kako su naši doktori praktični.
    Dakle, ovih parametara koji su indikacija za heparin ima više, ali ako je i jedan pozitivan, ide terapija podjednako kao da su svi pozitivni, jer naravno druge terapije nema.
    To je što se tiče heparinske terapije u trudnoći. Ginekolozi kod nas u principu nakon ovoga ne idu dalje u dijagnostiku. Njima je to dovoljno.

Ali, ovo je u principu hematološki problem, ne ginekološki.
    Tako da ti savjetujem da se sa tim dotičnim nalazima pokupiš dobrom hematologu po mišljenje i savjet što dalje. Ne dalje u postupak i trudnoću, već nakon toga svega dalje u život.
    Ne bi bilo loše napraviti detaljnu sliku, jer ovaj FV zna biti gadan, a u slučaju da ti je i FII pozitivan (a ne znaš), trebala bi se češće čekirat.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pardon..16 kapi...to je 5 IE
    Jesi usporedila paralelno uzimanje D3 i kalcija, jer jedan o drugome ovise.
    Također ajd malo ppročačkaj i vitamin K2, također se preporučuje paralelno sa D3, do duše više u slučajevima osteoporoze, ali to sve ide podjednako zajedno.
    Ja sam učačkala tu kombinaciju D3+K2 čačkajući protiv stvaranja tumorskih stanica (dobroćudni tumori), tako da vjerujem da je puno toga onako "blizu"....
    Ali ne bi htjela zaključivat na pamet

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne dalje u postupak i trudnoću, već nakon toga svega dalje u život....sweety, što ovo znači, misliš da ne bih trebala u postupak??? Koliko je ovaj moj problem opasan po moj život i moje opće zdarvlje??? Ajme draga, sada si me pravo prepala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne dalje u postupak i trudnoću, već nakon toga svega dalje u život....sweety, što ovo znači, misliš da ne bih trebala u postupak??? Koliko je ovaj moj problem opasan po moj život i moje opće zdarvlje??? Ajme draga, sada si me pravo prepala
    Krivo si me shvatila. Soooooriiiii

Naravno da smiješ u postupak i trudnoću , naravno pod terapijom heparina.

Ali da znaš za kasnije, kad budeš gotova sa postupcima i trudnoćama i kad to sve odradiš, čisto da si imaš na papiru što ti je.
    Jer ove mutacije budeš imala i za 10 i za 20 i za 30 godina, to je genetika, to je to kakva si.
    A u "stare dane", ovi faktori znaju počet pravit zezancije, pa zbog toga nije loše imat kompletnu sliku.

Jesam sad jasnije napisala?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •