Pokazuje rezultate 1 do 50 od 199

Tema: Kako da osvjetlam obraz pred svekrvom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se čini da suđe nije bit ovog topica.... Suđe je samo simbol pomoći koju TREBA ponuditi. Ne mora to biti suđe, može biti bilo što drugo.... kuhanje, peglanje.... ne znam ni ja, što već treba.

Ja sam jučer "prala suđe" kod svoje svekrve nakon večere (ne živimo zajedno, ali se često vidimo). Navodnici su ovdje zato jer se radilo o pet desertnih tanjura. Nisam ih prala zato jer ih ona ne može oprati (može, htjela je, ali mi nismo dali - vidjela sam da je uzela "fine" tanjure koje inače drži na donjoj polici ormara, gdje joj se teško sagnuti i vratit ih na mjesto).

Ponekad operem suđe (baš iz tog razloga) kod svekrve, ponekad kod mame, a kod mene je suđerica pa je to nepotrebna gnjavaža. U pravilu - tko je kuhao, ne pere suđe, tako da ako svekrva i ja kuhamo, netko se već nađe da opere suđe. Muž i sinovi isto uskoče (netko pere, netko briše, netko sprema - tak je brže gotovo) a onda imamo više vremena za šetnju ili zajedničke aktivnosti bilo koje vrste.

NE zbrajamo tko je koliko puta oprao suđe. Moja svekrva je 80+, moja mama nije puno mlađa, ni jedna nije zdrava, pa se trudimo uskočiti kad god treba. Nije to samo pranje suđa, raspon pomoći je vrlo širok, od odlazaka k liječniku, u nabavku, majstora vrsta raznih, zapravo sve što treba... Isto, pomoć nije jednostrana. Barem 1-2xtjedno mm od svoje mame donese kuhan ručak (naročito sarme, gulaše i druge stvari koje ja baš ne stižem kuhati). Bit je u suradnji, a ne u suđu. BIt je uočiti što treba. Kad je moja svekrva imala teški bronhitis, ja sam joj peglala (inače jako pati na to, a ja sebi peglam samo nužno, ali to moje peglanje joj nije bilo samo pomoć nego psihoterapija - da osjeti kako nije sama kad joj je loše.... Ima takvih sitnica puno.

I zapravo se slažem s Flopicom koja se čudom čudi kako nikome u 5 godina nije palo na pamet ponuditi pranje suđa ili štogod slično. Suđe nije bitno. Bitan je odnos. Sitnice su jako važne. Nema tu jedinstvenog recepta... Nekome je važno suđe, nekome zajedničko pijenje kave, nekome lijepa riječ.... ali treba držati oči otvorene i bez nekog posebnog naputka od bračnog druga ili bilo koga naći neku dodirnu točku.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sitnice su jako važne. Nema tu jedinstvenog recepta... Nekome je važno suđe, nekome zajedničko pijenje kave, nekome lijepa riječ.... ali treba držati oči otvorene i bez nekog posebnog naputka od bračnog druga ili bilo koga naći neku dodirnu točku.
    Ovo je stvarno poanta.
    A što se tiče toga da žena koja uzdržava obitelj nema što razmišljat o poranju suđa mi je :/ Pa ne govorimo o tkalačkom stanu ili neko SF čišćenju karniša.
    MM uzdržava našu obitelj i sprema suđe u preilicu, pere suđe kad treba... Da mi kaže da je on iznad te zadaće mislim da bi dobio onaj pogled gorgone koji je ivarica spomenula.
    Svi pmažemo svima- što treba, kad treba, niko se ne cifra, a ak se cifra brzo to riješimo

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je stvarno poanta.
    A što se tiče toga da žena koja uzdržava obitelj nema što razmišljat o poranju suđa mi je :/ Pa ne govorimo o tkalačkom stanu ili neko SF čišćenju karniša.
    MM uzdržava našu obitelj i sprema suđe u preilicu, pere suđe kad treba... Da mi kaže da je on iznad te zadaće mislim da bi dobio onaj pogled gorgone koji je ivarica spomenula.
    Svi pmažemo svima- što treba, kad treba, niko se ne cifra, a ak se cifra brzo to riješimo
    potpis
    ovo MM ne smije vidjeti
    on jadničak dođe s posla (uzdržava nas, jelte), hoće malo odmoriti, onda ja zaskočim sa: Da, ni suđe ne bi oprao, ja sve radim, bla bla bla!
    prao je suđe i kod staraca kada je trebalo, uglavnom iza sebe
    i njegov tata pere suđe
    zapravo mi je smiješna ta podjela muško žensko oko suđa, a zapravo sam tako odgajana
    moji su se čudom čudili kada sam rekla da sveki kuha, pere suđe, sprema

i nije da sam kontrolfrik, ali stvarno ne volim da mi netko pere suđe... dobro, da mi je taj netko svake nedjelje na ručku, možda bi mi stvarno bilo bed da se baš nikada ne ponudi... moram rodit sina pa javim za 20 - 30 godina

eh da, mislim da nema tu sad nekog problema u komunikaciji ili da je pinguicinog muža njegova mama puntala protiv nje, on je vjerojatno takav tip koji je šutio, šutio i onda je samo provalilo... jednostavno ima takvih tipova, takav je i moj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •