Stranica 30 od 60 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vitamin K zgrušava krv a to je suptroto od Heparina....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Vid vraga nisam znala.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala sweety, sada mi je kamen pao sa srca

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Jer ove mutacije budeš imala i za 10 i za 20 i za 30 godina, to je genetika, to je to kakva si.
    A u "stare dane", ovi faktori znaju počet pravit zezancije, pa zbog toga nije loše imat kompletnu sliku.
    zbog toga sam i ja isla na dalju obradu. mpovac je vec dao zeleno svjetlo za heprain na osnovu LA1 i LA2 koji su bili dva puta poviseni, ali sam htjela znati i za kasnije. ipak imam dijete koje ce me trebati barem jos 20-tak godina..

da, ali u vecim kolicinama...tipa 1mg

u prenatal preparatu ima vitamin K, ali 75µg..sto odgovara dnevnoj potrebi..

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

K vitamin u svim količinama zgrušava krv samo ako se pretjera može stvarati probleme.

Naravno nesmije ga se izbjegavati jer bi inače imali drugih problema poput krvarenja.
    Raznovrsna prehrana daje dovoljne količine K vitamina za dnevnu potrebu i ne bi ga trebalo posebno uzimati osim ako za to nema medicinskih indikacija.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure , vi koje ste pile andol 100 , kad se pocinje piti ? poslije transfera ili prije....citam svugdje pisu pt. a meni dr. veli ,cini mi se, 1dc da krenem sa andolom ,a onda citam da se on NE SMIJE piti dok je menga ,

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

"Ne smije" se piti dok je menga zato što može izazvati jače krvarenje.

Napravi kompromis pa počni piti nakon što ti najjače krvarenje prođe ako ti je rekao da piješ od 1dc.

Zanima me kako trudnice koje koriste heparin idu na carski rez?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jedino da krenem 3dc tad mi je vec slabije , zar sam ja jedina kojoj su rekli da pocne od 1dc piti andol ???
    joj morat cu mu opet pisat mail, rece da sam dosadna a ja uvijek zbunjena kad krenem na postupak , ma kao da mi je uvijek 1 put
    valjda se bojim da nesto ne zeznem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da normalno, tj. da je očekivanije da idu na njega, nego da ne idu, čini mi se da se tipa 24 sata ili više staje s heparinom, ne znam je li se još nešto dodatno dobiva - pitaj lili75, ona će znati (ona se svojedobno zanimala za prirodni, tj. neinducirani, dr-ovi htjeli inducirani pa da se stane s terapijom prije, bio je ipak carski, ali to je sve što znam):

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-40667.html

Ako sam dobro zapamtila, heparin se uzima još 2 tjedna nakon poroda.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.04.2011. at 23:02

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dodirko ja sam koristila fragmin u trudnoći i išla na carski rez.Imala sam dogovor sa svojim ginekologom koji dan će odraditi carski rez i dan prije carskog sam prestala primati fragmin i odmah nakon carskog nastavila sutradan primati fragmin i primala ga 2 tjedna nakon poroda. Inače kada žena rodi carskim rezom obavezno je primanje fragmina sve dok leži u bolnici a ja sam nastavila kada sam stigla doma jer mi je dr Radončić rekao da ga primam dva tjedna nakon poroda.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    cure , vi koje ste pile andol 100 , kad se pocinje piti ? poslije transfera ili prije....citam svugdje pisu pt. a meni dr. veli ,cini mi se, 1dc da krenem sa andolom ,a onda citam da se on NE SMIJE piti dok je menga ,
    Meni su rekli Aspirin od 1 dc.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sa svojim nalazima kad sam išla na konsultacije i dr.lučinger i dr.bauman su mi dali identićnu terapiju kontinuirano piti andol100 au postupak planiram ići u 7mjesecu i nakon transfera nmh

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi usporedila paralelno uzimanje D3 i kalcija, jer jedan o drugome ovise.
    Također ajd malo ppročačkaj i vitamin K2, također se preporučuje paralelno sa D3, do duše više u slučajevima osteoporoze, ali to sve ide podjednako zajedno.
    Ja sam učačkala tu kombinaciju D3+K2 čačkajući protiv stvaranja tumorskih stanica (dobroćudni tumori), tako da vjerujem da je puno toga onako "blizu"....
    Ali ne bi htjela zaključivat na pamet
    zabranila sam samoj sebi cackati po informacijama pred postupak...trebam biti opustena, smirenaaaaaa..hehe
    no vitamin D uzimam svakako uz nesto mlijecno..zbog kalcija

@one koje su od pocetka ciklusa na aspirinu
    kako ste se dogovorile oko uzimanja ASS-a zbog punkcije? meni je mpo-vac rekao da tri dana prije punkcije ga ne smijem uzimati..ajd znaj kad ce biti..hmm..pretpostavljam oko 12dc..ili tu negdje
    na 7dc idem na UZ..pa cemo vidjeti kako 'trupe' napreduju

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kako sad , ne smije se za vrijeme ciklusa, ne smije se prije punkcije , pa kad da pijem ?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Crvenkapice, ja sam andol pila stalno neke dvije godine i nije mi osobito pojačao krvarenje za vrijeme ciklusa. Pila sam ga i pred punkciju i prije kiretaža, zajedno s heparinom i sve bilo O.K. Možda da ga ne piješ prva dva-tri dana ciklusa, a dalje nema razloga da ga izbjegavaš.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vikki, dakle nema bojazni od eventualnog krvarenja pri punkciji ako se uzima andol?
    meni je menga prva dva dana bila obilnija, no mozda i zbog debljeg endometrija od proslog ciklusa..ali nista dramaticno..brijem cak i da to nije lose, ali treci dan je bila oskudna..

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Valjda je i to individualno, ne znam, u svakom slučaju slušaj ti svog liječnika, ja govorim samo iz vlastitog iskustva. Imala sam dvije punkcije nakon kojih nisam gotovo ništa krvarila, a uzimala sam andol.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel vi kupujete andol ili dobijete na recept ?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kupovala sam ga, ne znam kako sad ide, ne uzimam ga već neko vrijeme.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    jel vi kupujete andol ili dobijete na recept ?
    Andol ne ide na recept.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vikki... tvoj odgovor mi je trebao. Hvala.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Aurora*, evo stigli mi danas nalazi kariograma. Sutra će biti točno 2 mjeseca otkad smo ih radili.
    Kod oboje sve ok. Ajde, da je nešto ok kod nas!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bok svima, bila ja kod dr Radončića sa nalazima za imuno pretrage. Sve mi je super i u granicama normale. Ali nije mi rekao ono što sam željela čuti. Veli me nek napravim laparoskopsku pretragu prohodnosti jajovoda i neka idem dalje prirodnim putem i da on misli mi rješenje nije IVF... Radila sam prije 2,5 godine HSG UZV putem i sve je bilo ok.
    Super mi je dr R. i želim mu vjerovati, i ne želim ignorirati njegovo mišljenje - ali opet ići na neke zahvate - sve mi je to kao da se vraćam 10 koraka unazad (već smo 5 i pol godina u ovome), a već imamo termin za IVF u LJU kod Reša za idući tjedan. Trenutno sam tako down i najradije bih od svega odustala i ne znam... Napila se...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

The Margot, koja ti je ono dob? U tome ti je, vjerojatno, ključ preporuke - curama u visokim godinama znalo se to preporučati, kod nekih je bilo puno lakše postići trudnoću doma, spontanim začećem (na žalost, niz spontanih), nego u IVF-u (konkretno: vikki, nadam se da se neće ljutiti što je spominjem). A i Tomić je rikikiki isto savjetovao, čak ju slao i na inseminaciju (sad, koliko je tu medicine, a koliko budžetiranja bolničkim troškovima i ostalim resursima, teško mi je procijeniti).

HSG je posredna pretraga, on je tek 60% točan, može ispast lažno dobar i može ispast lažno loš (kao jajovodi prohodni jer je ipak prošao kontrast na jedvite jade, ali u biti nisu). Ameri svake godine traže za IVF ponavjaljanje histeroskopije. Laparo je jedina 100% točna za postavit dg. prohodnosti jajovoda.

Mislim da bi doktorov reasoning mogao bit ovaj - vidjeti da li je IVF indiciran zbog jajovoda, ako su visoke godine, a jajovodi OK, poštedit pacijenticu dodatnih IVF troškova.

Ali, to ti govorim napamet, ne znam tvoju anamnezu, jedino mi se čini da bi mogla bit u skupini 39+, a to ti sve određuje, to je jedini overriding faktor, ovo drugo su relativne slobodne aktivnosti (imunologija i ostalo), ako govorimo o dobi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.04.2011. at 12:19

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Miki76 hvala za info i super sto vam je barem taj nalaz dobar.

The Margot bas cudno to sto kazes... Jesi se nadala preporuci za heparin i/ili dex ili nesto u tom smislu? Ako da, probaj pitati i dr. Resa o tome, nekako mi se cini da bi i on mogao imati sluha za te stvari...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne, nisam se nadala nikakvoj terapiji, ne daj bože; imam u familiji autoimune bolesti i to je jedini razlog zašto sam napravila te testove. Sve se pokazalo urednim, fala bogu, barem to.
    Ipak, prije nego odem kod Reša, konzultirat ću se sa svojom dr gin šta da napravim točno. Hvala vam curke!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

The Margot, ženska dob ti je ključan vodič svih MPO hodograma, ovo drugo je najčešće rubrika "za one koji žele znati više", po meni.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, ima na netu nekakav IVF success predictor, treba ga uguglat. Uopće nije bedast, po meni, jer uzima ključne parametre u obzir - dob, koliko dugo se pokušava. Onako, kao nekakav vodič u priči, kao kontekst. Često se čovjek izgubi od tih sitnih detalja - marker taj i taj, a treba taj vršni pregled isto zadržat.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Margot,šta ti je Dr.R. rekao za onaj nalaz za Lupus ?Jel to OK vrijednost?Pitam jer sam i ja danas digla nalaz i meni je vrijednost 30(APTV s mješ. uz LAC).Malo me frka jer imam već hrpu autoimunih bolesti,još mi samo treba lupus!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako ti je samo LAC ispod 1,37 onda je to ok. Meni je LAC 1,02 a APTV test mješanja uz LAC 27 i to je ok.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Onda je Ok.Hvala ti,stvarno sam se prepala.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Margot,šta ti je Dr.R. rekao za onaj nalaz za Lupus ?Jel to OK vrijednost?Pitam jer sam i ja danas digla nalaz i meni je vrijednost 30(APTV s mješ. uz LAC).Malo me frka jer imam već hrpu autoimunih bolesti,još mi samo treba lupus!
    nina977 - gle, taj omjer je meni bio 27, ali to ti ništa ne znači šta kaže Mia Lilly, bitno da je LAC manji od 1,37...- sa strane je neko objašnjenje gdje piše da je važno da . I ja imam u obitelji autoimunih... Sve ok!

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pametnice moje, molila bih pomoć (Vikki, sigurna sam da ćeš mi barem ti znato odgovoriti na pitanje ):
    Napokon sam dobila i zadnje imunološke nalaze. Sve je negativno, osim ANA (ENA) IIF.
    Tu mi piše da je rezultat točkasto, jedinica titar, a referentni interval < 1:100.
    Proguglala sam sinoć sve što se proguglati dalo, ali i dalje mi nije skroz jasan taj nalaz. Što to znači? Koliki je moj titar? Prema ovom nalazu, ja sam razumjela da je on pozitivan na < 1:100, ali koliki je onda točno? Ako sam dobro interpretirala nalaz, po tome može biti pozitivan i na 1:120, ali i na npr. 1:1200. Ili sam tu nešto krivo pokopčala?
    Da li je moguće da je pozitivan zbog mog hašimota? Pročitala sam da može biti zbog toga. A što ako nije samo zbog toga, kako će dr. znati da li je još nešto u pitanju? Da li će me slati na još neke dodatne pretrage? I da li je ovo nalaz za neke lijekove? Koje? Nešto sam našla na internetu da se može liječiti heparinom, kortikosteroidima,...
    Ili ovaj rezultat na kraj uopće nije tako strašan?
    Ići ću ja do doktora sad sa svim nalazima, ali eto, nestrpljiva sam da saznam odgovor...
    PS: Nalaz je s Rebra.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Miki76, jedino što ti mogu odgovoriti da na mom nalazu piše ANA rezultat negativna , jedinica titar, referentni interval 1:100. Na sve ostalo odgovor ne znam.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, jel se mogu imunološke i trombofilijske pretrage obaviti i privatno i gdje? Hvala!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nešto da, nešto ne. Genske mislim da ne. Homocistein, B12 sigurno da u Breyeru. Nazovi Sunce i Breyer i pitaj što rade od onog što trebaš i koliko košta pa odluči, al to su skupi testovi, ako ih ima više, može se dosta nakupiti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, skužila sam, dakle morat ću preko mog ginača. Hvala!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Da, skužila sam, dakle morat ću preko mog ginača. Hvala!
    Poslala sam ti pp

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mia Lilly, ti si zakon! Hvala ti!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo mene sa konsultacija od mog ginekologa,ljuta sam ko puska Razgovor je bio tipa ''j... lud zbunjenog" .Uglavnom sumo sumarum imunologija je svemir nerazjasnjeni,bla,bla,hematologija i povezanost trombofilije i trudnoce i biohemijskih trudnoca nije naucno dokazana,bla,bla,bla,meni doslo da kazem nemoj sad da ti zovem Pinky sa svojim bebama u stomaku,gdje ces veci dokaz.Uglavnom on standardno nakon neuspijelog drugog ICSI daje heparin+ aspirin i to tek kad beta bude pozitivna Ja sam oci svoje ostavila ovdje na forumu citajuci i iscitavajuci sve o biohemijskim trudnocama,heparinu,imunologiji,pocela sam sanjati da imam trombofiliju i bila sam sretna jer cu konacno dobiti heparin,a on kaze da nema naucne dokazanosti da bilo sta od toga utice na implantaciju.Sto se tice PGD,pitala sam i zasto se to ne radi,jer mozda nesto nije u redu sa embrionom,kaze on da su to radili ranije ali su odustali jer nista sa tim ne postizu,a uradjene su studije gdje je ispitano 1000 embrija i od njih 1000 ni jedan nije bio normalan,sto znaci da ako embrion nije bas 100% normalan ne mora znaciti da se priroda nece pobrinuti da on na kraju bude normalan E pa sad ko je ovdje normalan pitam ja vas???Uglavnom na moje insistiranje da ja radim te trombofilijske pretrage,dao mi je uputnicu,izvadili su mi jedno 10-ak epruveta krvi i nalazi ce biti za 2 mjeseca gotovi.Neke ce dobiti on vec sutra ali ovi ''glavni'' se cekaju.Ja cu ovaj mjesec pauzirati a onda idem opet u pripremu za FET,a vidjecemo hoce li do transfera i doci jer imam jos 2 embrija,ko zna hoce li prezivjeti odmrzavanje,a ako prezive pocinjem sa heparinom i aspirinom bez obzira na rezultat nalaza.Ja sam odlucila da pocnem piti aspirin na dan transfera(najradije bih pocela i sa heparinom,ali nemogu ga nabaviti)Inace samo da vas umirim,sve vas sto ste vjerovatno skocile sa stolice i pitate se koji je to tako pametan dr,da slucajno ne ''zalutate'' kod njega,postupak se izvodi u Belgiji,zemlji gdje je ICSI zapocet.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možeš krenuti odmah sa Aspirinom 100. Ja sam ga počela piti 1 dc. Fragmin sam dobila odmah nakon transfera.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tako i planiram samo sto je problem sto moj dr. daje fragmin tek kad beta bude pozitivna,ne nakon transfera.Sta sad da radim,nemogu ga sama nabaviti ni dati kad neznam ni kako ni koliko,mogu jedino poceti piti aspirin pa ako upali dobro je

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, možete li mi objasniti ulogu andola 100. Vidim da ga neki dr. redovito preporučuju, neki ne, a svi pak u različitim dijelovima ciklusa. Hvala!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav curke,
    nakon svog 4. neuspješnog postupka počela sam i ja razmišljati o imunologiji i daljnim pretragama. Čitam ovaj pdf, ali mi puno stvari nije jasno. Može li loša cirkulacija (koja mi nije doijagnosticirana ali sumnjam na nju budući da mi je uvijek hladno kad drugima nije, zimi noge jedva uspijem ugrijati, od dugotrajnog stajanja i sjedenja nateknu mi noge...) biti početna indikacija za imuno pretrage? Ne znam na koju bi drugu foru pokušala nagovoriti soc. gin da me šalje na te pretrage, a kako vidim nisu svi MPO dr. zainteresirani za takve stvari?
    ValaMala misli da se andol 100 daje za bolju prokrvljenost maternice, dakle za cirkulaciju (ako sam u krivu neka me iskusnije cure isprave!).

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

anddu, sve te simptome koje opisuješ imam i ja, poznata sam u svojoj okolini da mi je vječno hladno, noge neteknu krajem dana ( radim sjedeći posao)....i nekako sma uvjerena da i ti imaš trombofiliju. Ja imam mutaciju na više gena, i nakon ET počinjem sa dozom fragmina od 5000 IU...po meni bi 4 neuspjela IVF-a trebala biti razlog za pretrage koje spominješ! Ali ako ti tvoj MPO-vac ne daje preporuku, probaj otići na konzltacije kod Radončića ili Poljaka ( meni je P. dao preporuku, i na temelju njegove preporuke soc. gin. mi dao uputnice). Iako sam ja od samog početka sumnjala da moja cirkulacija nije nikako normalna, ali dok nisam imala dvije biokem. i više neuspjelih IVF-ova, nisu mi dr-i htjeli dati preporuku !
    Sretno!!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo još jedne sa hladnim nogama ha,ha... i ja izvadila te imunološke testove i ubrzo idem kod dr. R da vidimo jesam li i ja kandidat za tako heparin. Inače imam 7 neuspjelih IVF-ova i endometriozu koja ja mislim da mi radi najviše problema baš kod implantacije. Ja nisam recimo uspjela doći do poz. bete nikad jer mi je ovo nepremostiv problem.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što sve ulazi pod imunološke testove?

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ima puno toga, ne znam napamet, ali imaš na Rodinim stranicama sve o tome.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dodirko imam ja spisak svega- ako hoćeš pošalji mi mail adresu na pp pa ti drugi tjedan skeniram i pošaljem jer toga ima hrpu pa mi se ne prepisuje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što sve ulazi pod imunološke testove?
    Dodirko, pogledaj ovaj moj post i par postova dalje. Ja sam u tom postu prepisala popis pretraga koje mi je preporucio dr. R. i cini mi se da je to u osnovi manje, vise sve sto treba, osim eventualno jos i kariograma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •