Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 471

Tema: Akcija: Stop beskrajnim praznicima u vrtiĆu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    da, ja sam svako ljeto napisala otprilike, nikad nismo tako rano znali kad idemo na go ni mi, ni bake i dede (jer cure odu i s njima na more)
    nika bi iato trebala sa bakom na more, ali prabaka je na samrti pa se zapravo ne zna da li će ići, kad će ići...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni mi nikad ne znamo to s bakama, jer ne znam hoće li cure na kraju htjeti ići ili neće, i na koliko će ići, i hoće li se iz nekog razloga ranije vratiti... svako ljeto drukčije odluče
    pa puknem 3 tjedna u kolovozu onako odokativno ((mi uvijek idemo u kolovozu, to je jedino kaj znam) i to je to. a za lipanj i srpanj uvijek napišem da će dolaziti, pa ako ne budu dolazile, još bolje

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali super ako se može dovesti i mimo toga za kad sam ju prijavila jer će nam ovo ljeto biti prilično nepredvidljivo
    pa naravno da može, njima samo treba odokativno koliko djece će kad biti, da si znaju rasporediti godišnje.
    a ako te svejedno frka, pa jednostavno napiši da će cijelo ljeto ići u vrtić, onda nemreš fulat

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nisam ni razmišljala o tome ali sada ste me vratile u stvarnost, pa ljeto kuca na vrata
    mi smo do sada uvijek imali sreće pošto je naš vrtić večinom dežuran preko ljeta pa nismo malu morali voditi u nepoznate krajeve, kako će biti ove godine tek čemo vidjeti

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bucka, ja sam prošle godine skroz fulala na tom njihovom spisku pa sam ih zvala i pitala jel mogu promijeniti pa su rekle tete da nema frke, da oni bar otprilike trebaju znati hoće biti više djece u 7. ili 8. mjesecu, da se uvijek brojčano stanje promijeni za 10-15 djece, ali da to nije ništa problematično

da ako treba možemo i cijelo ljeto napisati da neće dolaziti pa je opet dovesti

ali da mole roditelje da ako znaju napišu točno - ako ne znaju, da napišu bar otprilike kako se nadaju da bi moglo biti

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    zato što vodim svako jutro dijete u vrtići i dolazim po nju popodne i cijeli ovaj tjedan nitko nijespomenuo ni g od godišnjeg, a onda danas ujutro frka-panika, mora se odmah reći...
    jedva sam namolila da to napravim u pon ujutro jer MM npr. još uvijek ne zna kad će dobiti GO

to je onda njihov propust jer evo kod nas u vrtiću je cijeli tjedan izvješena lista za upis, a vjerojatno će biti i slijedeći tjedan (obično visi dva tjedna)

i kod nas u firmi i kod MM (oboje radimo kod privatnika) se dogovor radi početkom svibnja

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nažalost ili na sreću tek se sada uključujem u ovaj razgovor koji iz usta tsunami zvuči kao tete ne rade ništa,imaju godišnjeg koliko žele, čuvaju djecu i još se žale, rade na roditelje pritisak da ne dovode svoju djecu u vrtić.... uopće ne znam od kud bi krenula i sama mislim čemu se uopće upuštam u ovaj besmisleni razgovor al eto, ne da mi mira, jer sam i sama odgajatelj pa se osjećam prozvanom! kao prvo sasvim je jasno da većina ljudi ne cijeni ovaj posao,doživljaju ga kao nešto manje vrijedno od svih ostalih poslova,ali to zaista je posao za koji se ljudi školuju, imaju svoje radno vrijeme, godišnje odmore i sve ostalo kao i netko tko radi u trgovini,školi,banci. četo znam čuti, kao i što je tsunami rekla, moram na poslu tražiti godišnji ili bolovanje zbog djeteta, zaboravljajući da je pritom i odgajatelj na svom poslu, nikad neću shvatiti stav ja sam na poslu a tete su u vrtiću gdje čuvaju i igraju se s našom djecom, pa zaboga tada sam i ja na svom radnom mjestu, ne radim kao volonter, ne kupe nas sa ulice da bi čuvale djecu nego je to moje radno mjesto kao i vaše tsunami u firmi! znači dok god neće biti obostranog poštovanja, vodit će se i ovakvi razgovori. ljudi su, kao na ovom tako i na svim polovima, više ili manje posvećeni svom radu- opaska na tete pričaju o sniženjima itd.,ali nećete mi valjda reći da ne mogu sa svojom kolegicom popričati, uostalom ne vjerujem da u bilo kojem poslu nema međuljudskog kontakta, naravno neću ulaziti u to koliko je to bilo primjereno jer ne znam okolnosti. Uglavnom,volim svoj posao ,uživam u toj dječici, trudim se usaditi im neke vrijednosti,jer ipak ruku na srce ja sam osoba s kojom dijete provede većinu svog dana, dajem im temelj za budući život, jer kao što znamo predškolska dob je najvažnija za izgradnju ličnosti, gledam kako rastu, uživam u njihovoj kretivnosti i maštovitosti i to je privilegij, imati uvid u njihov rast kroz godine i zaista je s njima prekrasno raditit, odrasli stvaraju probleme i tamo gdje ih nema. Znam da su ta djeca zahvalna za sav odgoj i obrazovanje i nježnost i ljubav koju im pružam, čak i kad njihovi roditelji to ne uviđaju i ne cijene, ali da se razumijemo ima i prekrasnih roditelja. Ako vam i vaša teta spomene da smatra da je za vaše dijete bolje da nije na dežurstvu,čemu odmah stav ma što sad ona meni soli pamet ili još gore tko je ona da mi to kaže,ona je profesionalac i poznaje vaše dijete i njegove reakcije i možda vam je to rekla u najboljoj namjeri i s punim pravom. Pa kad mi netko kaže da sam ja samo eto netko tko ih čuva i s njima se igra, znam da zaista ne zna o čemu priča. U prinsipu najvažnija su mi djeca i njihovo mišljenje....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Spongebob ja definitivno cijenim 'tete' u vrticu, presretna sam sto vole moje dijete i sto im se ona beskrajno raduje. Budimo realni, preko tjedna su djeca vise s tetama nego s roditeljima koji rade pa tako iznimno cijenim trud, misljenje i zalaganje nasih teta. Ono sto moram reci i sto me uzasno nervira je da se za vrijeme praznika dogodi (cesto-uvijek) da nema niti jedne njene tete. Mislim da je ok da se podijele tako da je uvijek jedna s maticnom grupom. I ja se na poslu mijenjam s kolegicama i ne mozemo otici u isto vrijeme.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

dali ima ili nema maticne tete iz grupe to ovisi o organizaciji rada odredene ustanove za vrijeme praznika a ne o odgajateljima. odg. isto kao i svi pisu zahtjev za god pa im je on odobren u tom terminu ili nije, ali ima osobakoja sastavlja raspored, na koji utjece mnogo faktora...a da ne govorimo o izvanrednim situacijama unutar godisnjih. npr. 2 spojene grupe se spoje u jos jednu, to je sada i po 4/5 grupa u jednoj po ljeti( brojcano stanje je u redu), pa neciji maticni odgajatelj u tom trenutku radi. ili bi treablo biti 5 odg, na 15ak djece? u 5 soba ili...?
    a grupe su ionako spojene u terminima kada vecina roditelja koristi svoje godisnje

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moje tete sve tete u jaslicama pozna i ja nemam ama baš nikakvih problema ostaviti ga kod bilo koje koja je u tom trenutku dežurna, on sam ima neke tete koje voli više, akoje manje, ali to je njegov stav i osječćaj, ja na to nemogu utjecati i ne mogu tražiti da ga baš uvijek te tete čuvaju... ne razumijem ili je naš vrtić drugačije posložen ali mi imamo podjeljene vrtićke i jasličke grupe, čak su i nekako fizički odjeljene...i sve tete koje su u jasličkom dijelu, a ima četri grupe uskaču jedna drugoj po potrebi.

meni jedino fali više kontakta sa našim tetama jer ih rijetko vidimo, dolazimo u vrtić dok su još dežurstva oko 7 i 10, a po njega dolazi deda oko tri popodne, tako da mi stvarno u rijetkim prilikama uspijemo malo popričati s tetama

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kata.klik vjerojatno možeš zatražiti individualne informacije u pop. satima kada možeš razgovarati sa tetom iz tvoje skupine i saznati sve što te zanima, u jut. satima i ovako ti se tete ne mogu posvetiti jer rade s djecom

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

twin, shvaćam frustraciju što se tiče rada preko ljeta, ali moraš shvatiti da je u principu vrlo teško da se matični odgajatelj nađe u svojoj grupi preko ljeta, jel ionako to više nisu standardne grupe kao preko godine, nego su to spojene grupe, znači djeca iz više različitih grupa u jednoj, naravno jasličke dobi ili vrtićke, pogotovo ako taj vrtić ima područne objekte, možeš si zamisliti koliko je to različite djece ali i odgajatelja koji svi imaju pravo na svoj godišnji odmor, pa u principu kako se položi raspored rada te će tete i raditi...možda tvog matičnog odgajatelja nije bilo u periodu kad je tvoje dijete bilo u vrtiću, ali je radio recimo u sljedećem dijelu ljeta, ako me razumiješ...ili bi se dogodilo da su svi matični odgajatelji prisutni, kako je rekla traveller, da ima 5 odgajatelja u jednoj grupi...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni jedino smeta to što smo mi u područnom objektu pa se malci moraju privikavati na novi vrtić, hrpu teta koje nikada nisu vidjeli, svoje iz vrtića bar poznaju sa zamjena!
    to je vrlo stresno,a ja nemam vremena za povremene adaptacije!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam tko ima ovakve uvjete rada u ovoj državi. Ali tete u vrtiću sigurno ne (a ni učitelji).
    Nije nepuno radno vrijeme. Koliko ja znam tete moraju imati pripreme za rad u vrtiću, baš kao i učitelji, pisane pripreme. Što znači da moraju odvojiti još vremena i za to. U vrtiću ili kod kuće. I zašto bi trebao biti osmosatni rad s djecom. Mislim da je jako teško biti 8 sati totalno koncentriran i u akciji s djetetom, jednim, a kamoli s 25...
    Potpisujem!
    Kakvo nepuno radno vrijeme? 6 sati u skupini, još 2 sata na pripreme, dakle sve na radnom mjestu unutar vrtića, i to za sretnice, za one manje sretne u priv. vrtićima 8-9 sati rada u skupini( nije rijetkost!!!), godišnjeg 25-30 dana opet za sretnice, a one druge 20 (minimalno po zakonu). Ajd ti budi 8 sati sa 20-25 djece u prostoriji pa nek ti netko kaže da radiš NEPUNO RADNO VRIJEME i imaš hrpe, brda i tone godišnjeg.
    Uvijek me iznova iznenadi, ali i razočara kako nerealnih i nezahvalnih ljudi ima! Odgajatelji su toj djece druge mame, poznaju ih bolje od vlastith roditelja (čast iznimkama, ima ih), a roditelji sam gledaju koliko one (ne)rade i koliko slobodnih dana/godišnjeg i(ne)maju.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uvijek iste stvari se vrte u krug.
    Isto je i sa učiteljicama.
    kao kaj hoće rade 4-5 sati i još se žale.
    Ma frišku figu iskreno da kažem mislim da nebi radila niti jedan niti drugi posao. U principu mislim da za takav posao moraš stvarno voljeti djecu i posao da ga možeš dobro odraditi.
    Jer biti u skupini djece od 20-30djece samo biti sa njima 5-6 sat ti je dosta a ostale stvari da ne pričamo pogotovo sa jaslicama i sa adaptacijama, mislim da je to prestrašno.
    Vidjeti samo 20 njih na adaptaciji kako tule užes mislim da bi ja pobjegla glavom bez obzira.
    Uglavnom jedno djete mi je izašlo iz vrtića i od jaslica do kraja sam bila zadovolja sa tetama.Baš su puno davale i puno su radile sa djecom.
    Sad mi mali ide u vrtić i njegove su tete ok.
    Naravno da je teško kad moraju ići u druge vrtiće, druge grupe, druge tete ali mi hvala bogu imamo tu sreću pa u te dane se nekako organiziramo čuvanje

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da li i vaši vrtići spajaju sljedeći tjedan?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    da li i vaši vrtići spajaju sljedeći tjedan?
    Ja se toplo nadam da ne jer mi krećemo s adaptacijom. Makar je jedna teta iz grupe rekla da odlazi na more. Hm! Onda mi je valjda bolje krenuti 02.05.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nakon prekonekoliko vrtićkih godina kad sam i sama gunđala na spajanje grupa, sad s prvašićem bih bila presretna da tako nešto postoji umjesto školskih praznika
    a

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naš vrtić zatvara vrata od 1.7 do 15.8. Ne radi uopće i nema niti mogućnosti spojenih grupa. To smo znali unaprijed kod upisa i tako se organiziramo.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kod nas je anketa ali mislim da je samo jedna curica napisala da je nema 2. i 3.5.
    ostali su klinci tu, a za tete ne znam... ovisi da li imaju još godišnjeg ili slobodnih dana...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ha, ja sam već pisala, naš vrtić ne radi od 24.6-1.9. , sva djeca smještena su u vrtići 3 km dalje, sa djelom svojim tetama, a dijelom nepoznatim..
    ugl naše tete su starije i imaju puno godišnjeg i slobodnih dana pa ih uglavnom nema cijelo ljeto, i to mi je koma.
    Moja mama radi u vrtiću i nema nikakvih priprema prije i nakon, dolazi u pola 8 na posao i vrača se u pol 1. i isto tako popodne, radi do 16 h.
    Tako i sve ostale tete, pripreme i sl. piše kad oni spavaju.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

željela bih se samo osvrnuti na dio s radnim vremenom, pripremama i radom s tolikim brojem djece.

ako će mi netko reći da to nije dobar posao i da ima svojih prednosti, onda mi baca prašinu u oči, ovo se također odnosi i na učiteljice, nastavnike i profesore. pripreme? budimo realni, pripreme imaš prvih nekoliko godina, dok ti je sve relativno novo i dok si mlad, kasnije se većina toga svodi na prepisivanje.
    da, teško je raditi s 25-oro djece svaki dan, da je, ja imam jedno pa mi je teško ponekad izdržati cijeli dan, ali na to sam se ja odlučila i to je bila moja odluka. tako je i odluka teta,nastavnika i inih da to bude njihove zanimanje. konobari, prodavači, administratori, liječnici -- mislim da se oni susretnu s 5x više ljudi dnevno, i to odraslih koji su puno bezobrazniji i djetinjasti i od najrazmaženijeg djeteta, a nemaju svaki dan pripreme od 2h da si naprave plan i program za danas ili sutra. ja kao liječnik nemam dnevno dva sata da učim, ponavljam, educiram se u bilo kojem smislu. ja to moram raditi kod kuće, kad umjesto da sam sa svojim djetetom ja to ne mogu, isto tako i moj suprug. i nema slobodnih dana, đaba i prekovremeni i dolaženje na posao u sitne sate kad on ne uspije iskoristiti ni one dane GO, a kamoli slobodne.

ni ja neću moći biti pored svog djeteta prvi dan škole ni ti na svakoj predstavi. nisam bogom dana da mogu uzeti GO ili SD kad mi sine, ni ti svoj posao shvaćam tako, i žao mi je što neću biti pored svog djeteta, ali se nadam da ću ostale sate i dane kad sam s njim uspjet mu dati do znanja da ga volim i da me zanima kako mu je bilo taj dan, što je radio itd itd., a u današnje doba tehnologije sve se može snimiti na kameru i gledati kod kuće.

nemojte mislite da imam nešto protiv teta, nastavnika i ostalih, nemam! svaka čast na njihovom trudu i poslu i želji da se bave našom dječicom, ne treba ih kuditi na svakome koraku, ali ne treba ih ni uveličavati u nebesa.

da sam ja na porodiljnom s drugim djetetom ili žena kućanica ili da imam mamu/tatu/svekra/svekrvu s kojima dijete može biti po cijele dane, svaki dan i dalje bi se odlučila za vrtić. ja na vrtić ne gledam kao nužno zlo, kao mjesto gdje odvedem dijete jer je pristupačno, jeftino i jer nemam kome ga ostaviti i dadilje su skupe. mislim da je vrtić puno više od toga, ne meni nego mom sinu. mislim da socijalne vještine koje dijete stiče od malena su neprocjenjive! pa makar i sjedio pred tv i gledao crtiće, bolje da ih gleda u društvu nego sam jer je u društvu sve zabavnije.

ja sam bila zatvorenija osoba, a da nisam išla u vrtić ne želim ni pomisliti kakva bi sad bila :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kriks prvotno napisa Vidi poruku
    željela bih se samo osvrnuti na dio s radnim vremenom, pripremama i radom s tolikim brojem djece.

ako će mi netko reći da to nije dobar posao i da ima svojih prednosti, onda mi baca prašinu u oči, ovo se također odnosi i na učiteljice, nastavnike i profesore. pripreme? budimo realni, pripreme imaš prvih nekoliko godina, dok ti je sve relativno novo i dok si mlad, kasnije se većina toga svodi na prepisivanje.

Napisala sam prije post ali se obrisalo. Stanujem u blizini vrtića i vidim da su naše tete 6,5 sati u vrtiću, rijetko više od toga kad mijenjaju kolegicu pa odrade dvije smjene. I moja mala kaže da se oni ujutro sami igraju a teta piše, tak da sve odradi u sklopu tih 6,5 sati. I sad kad je lijepo vrijeme djeca su ujutro 2 sata vani, a i popodne. Tete sjede na klupi i razgovaraju. U smjeni jedne tete, djeca su cca. 3 sata u slobodnoj igri kad ona ni ne zna gdje je tko. Ako se nešto dogodi onda ispadne da ne može ona s njih 25 vidjeti svakog što radi.

Ono što meni smeta kod tih godišnjih da se podrazumijeva da svi roditelji imaju rezervu, i da tete samo čekaju da čim manje djece dođe. Smeta mi što kad je mm bio na godišnjem i doveo ujutro dijete u vrtić, teta maloj rekla da ne mora dolaziti u vrtić ako joj je tata doma. Kaj to nju briga? Pogotovo jer zna da ne ide u vrtić samo zbog čuvanja i zna naše obiteljske prilike.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moram se uključiti! Neki dan su mi gurnuli pod nos da im napišem kada moje djece neće biti u vrtiću i kada idemo na godišnji! Znam da si i oni moraju planirati....ali svejedno....E baš sam si dala oduška! Neznam hoću li imati posao i ja i muž, a vi me pitate kad ćemo na GO!! Ne radimio svi u sigurnim firmama gdje se cijeni čovjek i njegove potrebe za odmorom!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje dijete vise nije u vrticu, ali je bio od godine dana do polaska u skolu. Svake godine za svaki blagdan/neradni dan se provodila anketa medju roditeljima o tome cije ce dijete doci. Moj je uvijek bio u vrticu kad je vrtic radio, i na Badnjak i na Staru godinu i pred praznike i nakon njih. Moj posao ne dozvoljava spajanja. Bio je kuci po ljeti, kad smo mi i bake kombinirali godisnje odmore da pokrijemo period kad vrtic ne radi. I nikada, bas nikada nisam niti naslutila da su tete nezadovoljne zbog toga sto je on uvijek tamo, a kamo li nesto prigovorile. I dijete je te dane islo s veseljem u vrtic "jer ih je malo". Meni je skroz ok da se napravi anketa i vidi koliko ce djece otprilike biti te dane u vrticu da i tete mogu uzeti slobodno.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj kriks prvotno napisa Vidi poruku

da, teško je raditi s 25-oro djece svaki dan, da je, ja imam jedno pa mi je teško ponekad izdržati cijeli dan, ali na to sam se ja odlučila i to je bila moja odluka. tako je i odluka teta,nastavnika i inih da to bude njihove zanimanje. konobari, prodavači, administratori, liječnici -- mislim da se oni susretnu s 5x više ljudi dnevno, i to odraslih koji su puno bezobrazniji i djetinjasti i od najrazmaženijeg djeteta, a nemaju svaki dan pripreme od 2h da si naprave plan i program za danas ili sutra. ja kao liječnik nemam dnevno dva sata da učim, ponavljam, educiram se u bilo kojem smislu. ja to moram raditi kod kuće, kad umjesto da sam sa svojim djetetom ja to ne mogu, isto tako i moj suprug. i nema slobodnih dana, đaba i prekovremeni i dolaženje na posao u sitne sate kad on ne uspije iskoristiti ni one dane GO, a kamoli slobodne.

ni ja neću moći biti pored svog djeteta prvi dan škole ni ti na svakoj predstavi. nisam bogom dana da mogu uzeti GO ili SD kad mi sine, ni ti svoj posao shvaćam tako, i žao mi je što neću biti pored svog djeteta, ali se nadam da ću ostale sate i dane kad sam s njim uspjet mu dati do znanja da ga volim i da me zanima kako mu je bilo taj dan, što je radio itd itd., a u današnje doba tehnologije sve se može snimiti na kameru i gledati kod kuće.

nemojte mislite da imam nešto protiv teta, nastavnika i ostalih, nemam! svaka čast na njihovom trudu i poslu i želji da se bave našom dječicom, ne treba ih kuditi na svakome koraku, ali ne treba ih ni uveličavati u nebesa.

da sam ja na porodiljnom s drugim djetetom ili žena kućanica ili da imam mamu/tatu/svekra/svekrvu s kojima dijete može biti po cijele dane, svaki dan i dalje bi se odlučila za vrtić. ja na vrtić ne gledam kao nužno zlo, kao mjesto gdje odvedem dijete jer je pristupačno, jeftino i jer nemam kome ga ostaviti i dadilje su skupe. mislim da je vrtić puno više od toga, ne meni nego mom sinu. mislim da socijalne vještine koje dijete stiče od malena su neprocjenjive! pa makar i sjedio pred tv i gledao crtiće, bolje da ih gleda u društvu nego sam jer je u društvu sve zabavnije.

ja sam bila zatvorenija osoba, a da nisam išla u vrtić ne želim ni pomisliti kakva bi sad bila :D
    Ja ne znam kakav je to vrtić u koji tvoje dijete ide ali kod nas stvari uopće tako ne izgledaju... Tete rade papirologiju dok djeca spavaju, dok su budni stalno imaju neke aktivnosti, svaki dan je osmišljen program, tete doma rade igračke i pripremaju aktivnosti za dan/tjedan (to znam sigurno jer moj klinac dolazi prvi ujutro i vidim da teta svako jutro donosi materijale)... da, istina, sad su dio vremena vani (ujutro od 10-11 i popodne iza spavanja od recimo 3 nadalje) ali nije baš da se tete mogu sjest i opustit, trebaš ti imat na oku 25 klinaca, a da ne kažem da u isto vrijeme paze na njih i presvlače klincima pelene...
    ove stvari koje si napisala može napisati samo netko tko nikada nije pazio na toliko djece odjednom, pokušao osmisliti aktivnosti za njih, i da se mene pita tim tetama treba dati duplu plaću za posao koji rade... ja radim u osnovnoj školi i stvarno smatram da je moj posao barem 2 puta lakši od njihovog i da bi se to trebalo vidjeti na plaći...
    ja ne kužim ta razmišljanja, taj jal na druge ljude, zašto je sad potrebno omalovažavati nečiji posao i to pazi - prema radnom vremenu! I prema pravu na slobodne dane - ove ankete nisu zato kaj se tetama sad odjednom spaja praznike nego zato što im Grad ne može/ne želi isplatiti prekovremene pa im se skupi slobodnih dana koje moraju nekad iskoristiti... Pa love termine kad misle da će biti manje klinaca da se to ne osjeti... Osim toga - one također imaju pravo na svoj godišnji i moraju ga iskoristiti. To što neki privatnici ne poštuju zakon o radu i ne dozvoljavaju godišnje/slobodne i ostalo je isključivo problem tog privatnika i njegovih zaposlenika a ne javnih institucija koje taj zakon poštuju.
    I znam da sam sad otvorila opet pandorinu kutiju, da će me se drvljem i kamenjem, ali nisam se mogla suzdržati...
    Ljudi moji - live and let live! Ako imate jednu kravu a susjed dvije onda nemojte smišljat kako da ubijete jednu njegovu nego kako da i vi imate dvije!
    Osim toga - ti ljudi čuvaju vaše najdragocijenije blago i mislim da bi svi to trebali cijeniti...
    I naravno - uvijek ima onih koji zabušavaju, sistem nikad nije idealan, daleko od toga, ali ja pričam općenito...
    A sa dijelom o vrtiću kao mjestu dobivanja socijalnih vještina se potpuno slažem.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stvarno ne znam čime bi me trebali podmitit da radim s 30-ero djece odjednom
    pa kakav god raspored da si naprave, široko im polje.
    iako, stvarno nisam nikada primijetila da naše tete bilo što rade u vrijeme dok su djeca budna,
    a znala sam dolaziti i ujutro i u podne i popodne.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 02.05.2013. at 08:32

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a što se tiče beskrajnih spajanja grupa, to mi stvarno već ide na živce.
    ostala sam u čudu kad sam čula da će se ovaj tjedan nešto spajati :/

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

baš vas čitam i sa većinom se uglavnom slažem što je napisano..

ali opet sa druge strane... kada će ljudi koristiti svoje zakonom zajamčeno pravo GO? kada... pa vrtići rade cijelu godinu, grupe se spajaju u cijeloj godini..

nikada neće svima pasati uvijek sve. Oprostite ..da ja radim u vrtiću i da imam pravo na 30 radnih dana... pa to je kalendarski mjeseci pol dana.. kada ga iskoristiti?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Čitam i sve ne vjerujem sto misle neki ljudi o poslu odgajatelja, učitelja... Ja sam nastavnik, obožavam svoj posao evo već 10ak godina, oduvijek sam znala da to želim raditi. Zato sto sam slušala lijepe price o tome, imala uzorne učitelje i nastavnike (naravno, ne sve) koji su taj posao radili s ljubavlju. To se ne može glumiti. I ja ga radim isto tako...
    Ja svoj posao ne glorificiram, kako neki ovdje kažu, pripremam se za svaki sat zato sto želim nesto bolje pružiti svojim učenicima ( budimo iskreni pripreme pocetnika bas i nisu nesto). Svaki se posao može raditi površno i da se radi da se odradi. Meni je jedna učiteljica na usavrsavanja kao pocetnika rekla: Prvu, drugu godinu ti je teško, a onda ideš u školu na kavu! Ja jos nisam počela dolaziti na kavu na posao a mislim da neću tako skoro. Čak mislim da sto dulje radim, vise se trudim zato sto znam koje sve mogućnosti pruža moj posao. Ne samo obrazovne. Vise ljude ne razuvjeravam koliko imam godišnjeg ( naravno da je to 3 mjeseca u ljeti i josmjesec u zimi, svi državni praznici, vikendi). Pročitala sam jedan ugodan tekst o svome poslu. Podijeliti cu ga s vama. Mislim da je jednako primjenjiv i za odgojiteljice. I da, nekad radim tri sata, nekad sedam, ne mogu birati kakv raspored želim. Ovdje se govori o pet sati
    Ovo je tekst koji je izniknuo negdje na bespućima interneta, a dobar je za metaforom objasniti kako izgleda posao nastavnika nekome tko nikad nije ušao u učionicu s te strane ograde. Zahvaljujemo autoru, tko god bio.

Svatko tko misli da je nastavnički posao lagan, neka isproba sljedeću vježbicu.

Uzmi si vremena u jednom danu i sroči 5 govora, od kojih svaki treba ispuniti 45 minuta, o bilo čemu, u što se ti osobno dobro razumiješ. Pri tome uzmi u obzir da svoju publiku moraš zainteresirati i motivirati na pažnju, slušanje, razumijevanje i usvajanje tog svog govora. Naravno, trebaš smisliti i nekoliko zanimljivih zadataka i aktivnosti koje će tvoju publiku potaknuti na sudjelovanje i interakciju.

Sutra ustani, pristojno se obuci i odvozi po gradu 30 minuta do sat vremena, vrati se kući, upali televizor i pojačaj ga. Stani pred taj televizor i u 45 minuta ispričaj taj svoj govor i sve što si pripremio/la tako da govoriš glasnije od televizora. S vremenom postepeno pojačavaj televizor (jer učenička pažnja opada i postaju pričljiviji i nezainteresiraniji) te i dalje govori glasnije od televizora. Usput naravno moraš pratiti sve što se na ekranu odvija i program koji gledaš. Kad god netko od ukućana prođe, ti odgovori suvislo na sva njegova pitanja i udovolji svim njegovim zahtjevima.

Naravno, nemoj zaboraviti cijelo to vrijeme biti ugodan i smiren te imati osmjeh na licu kako bi pridonio boljoj atmosferi u prostoriji.

Nakon 45 minuta, uzmi si pauzu od 5 minuta, ali tada jako pojačaj televizor, kako bi se dočarao odmor u školi. Po mogućnosti, neka tvoje dijete nekoliko puta protrči pored tebe ili se potuče s bratom ili sestrom. Ti tada smireno i vješto riješi tu situaciju, tako da svi budu zadovoljni.

Zatim vrati televizor na početnu postavku (svejedno glasnije od uobičajene), uzmi svoj drugi pripremljeni govor, zadatke i aktivnosti i ponovi sve u idućih 45 minuta. Opet isti odmor od 5 minuta pa ponovno sve ispočetka, 45 minuta. To radi tako 5 puta zaredom.

Onda pozovi kod sebe susjedu, s kojom imaš neki problem i provedi 45 minuta s njom, smireno i uljudno rješavajući taj problem, objašnjavajući kako i zašto je do njega došlo i predloži kako ga efikasno riješiti.

Kada završiš opet sjedni u auto i vozaj se po gradu 30 minuta do sat vremena. Vrati se kući, malo se odmori (pitam se, hoćeš li upaliti televizor ili imati snage igrati se sa svojom djecom), zatim sjedni i pripremi 5 novih govora za sutra.

Ponovi ovu vježbu 5 dana zaredom pa mi se javi i reci da li još uvijek vjeruješ da je naš posao lagan.

Eto, to ti je profesorski radni tjedan, bez papirologije, dežurstava, pisanja godišnjih, mjesečnih i operativnih planova, razredništva, planiranja i sveg ostalog. Samo radni tjedan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fimo sve si rekla, svaka čast, tekst je upravo ono što žive kvalitetni odgajatelji i prosvjetari.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    Moram se uključiti! Neki dan su mi gurnuli pod nos da im napišem kada moje djece neće biti u vrtiću i kada idemo na godišnji! Znam da si i oni moraju planirati....ali svejedno....E baš sam si dala oduška! Neznam hoću li imati posao i ja i muž, a vi me pitate kad ćemo na GO!! Ne radimio svi u sigurnim firmama gdje se cijeni čovjek i njegove potrebe za odmorom!!!!

Stvarno mi nije jasno što te to toliko razljutilo?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi nije jasno što te to toliko razljutilo?
    Baš.
    I što bi sad vrtić trebao?
    Iskalila si svoj (vjerojatno opravdani) bijes na sasvim krivim osobama.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja ne razumijem to ogorčenje zato jer tete u vrtiću traže da upišete svoj plan kada ćete koristiti godišnji odmor!! Tara je bila vrtićko dijete i nisam nikada od toga radila problem, doma bi se dogovorili kada planiramo G.O. i to bi onda upisala u vrtiću, pa naravno da nije isto da li u jednoj grupi bude 22 djece ili 5 za vrijeme ljeta, a kao što je netko rekao pa valjda i tete imaju pravo iskoristiti svoj godišnji odmor .
    Pa da vam se planovi za g.o. i promijene tete od toga ne rade frku, barem nisu nikada u našem vrtiću.....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bravo nana ovo zadnje je točno, ne pita odgajatelj radi sebe da se upiše netko na listu pod obavezno jer inače neće moći na godišnji, kad nas vrtići najnormalnije rade cijelo ljeto i ima djece koja pohađaju vrtić cijelo ljeto i nikome ništa... ta lista postoji radi organizacije grupa, kuhinje i sl. ako se netko predomisli to dijete i dalje može dolaziti u vrtić jer ga nitko nije ispisao

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam imala neku svoju bubu u glavi da mi djeca ne trebaju biti u vrticu kad su spajane grupe. nikad nije bilo nekog posebnog razloga. a onda jedne godine nisam nikako mogla organizirati sebe i supruga i moja djeca su otisla u vrtic.
    tad sam shvatila zasto tete pitaju da li ce djeca doci.
    jer tamo je jako mali broj djece i zbilja je glupa da na 10-15 djece iz 3 grupe dodje na posao 6 teta. mislim da bi i one puno losije radile svoj posao u tom periodu, jer bi imale malo djece i mogle bi lijepo cavrljati. budimo iskrene i one su ljudi, pa ja bi takodjer to radila.
    logicno mi je da se kuhinja mora pripremiti, pa nije im isto da li imaju u vrticu 150 ili 30 klinaca. zamislte sebe u periodu od 22.6-25.6. kad znamo da su praznici, vani zna biti pakleno vruce vi se pripremate za brdo djece, a ono dodje njih par.
    mislim i namirnice ne stoje mjesecima, pa je bitno unarpijed znati da li vrtic radi punim kapacitetom ili ne.

tete nikad ali bas nikad nisu bile neraspolozene/ljute/mrzovoljne. dapace mislim da su i one uzivale u tom malo laksem tjednu.
    tako da sva ljutnja mi nije jasna. niti je vrtic z atvorio svoja vrata, niti vam je odbio uzeti djete niti ista. samo su radili plan za broj djece koji ce imati u nekom periodu. sto je po meni skroz logicno i prilicno odgovorno.
    sta vi koje ljuti to sto vas pitaju tete, ne radite neku organizaciju na svom poslu?

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja uvijek upišem vrijeme za koje sigurno znam da idem na godišnji odmor (iako smo se ovih ranijih godina nekako uspijevali izorganizirati da cijelo ljeto nisu išle u vrtić). Kako će biti ove godine još ne znam. Malo me je zasmetalo kad su me pitali za 01.05. dali ćemo dolaziti čet i petak ali sam im onak smireno odgovorila "pa doći će". Ionako ne znam tko bi ih čuvao toliko na svim tim spajanjima. Jedino mi je promjena ove godine jer je starija prvi razred pa se moramo prilagođavati školskom programu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e pa mene smeta.
    smeta me jer u 1 mjesecu bude 3 tjedna ferja, ako ne i vise. ali i dalje naplate program kojeg djeca zapravo nemaju (npr. engleski).
    smeta me jer vrlo cesto ne znam hoce li ici. ne znam hoce li biti s bakama i didama, hoce li moci biti samnom, a za ljeto, u svibnju jos uvijek se ne zna kada je godisnji.
    isto tako me smeta sto traze datum kada cu ispisati dijete iz vrtica, ali jos uvijek ne znaju kada je zadnji dan i zavrsna predstava.
    tako da, razumijem zasto se rade ankete, no ne razumijem i ljute me druge stvari vezane uz njih.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene uopce ne smeta to spajanje, ne znam zbog cega se uopce zivcirate?
    Moja ne ide kad se spajaju grupe, tada se ne ide niti u skolu, pa su svi doma.
    A da mora ici upisala bi da ide i bok.
    Pa nije da ce dijete sjediti na dvoristu cijeli dan, zedno i gladno.
    Ima drugih teta, ima djece, ima kuharica, ima programa.
    U cemu je stvar?
    Potpuno se slazem da i oni svi moraju iskoristiti svoje godisnje, pa bi bio red da im mi to olaksamo izjasnivsi se kako bi se mogli organizirati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u tome sto bas i nema programa.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja nemam problema s time da zapisem kad mi djeteta ima, a kad nema u vrticu. ali u nasem vrticu za vrijeme spajanja grupa, kao sto leonisa kaze, nema nikakvog programa. proslo ljeto recimo, su gledali minimalno jedan dugometrazni crtic dnevno- smatram da je to apsolutno neprimjereno. no, ako bih se pozalila, objasnili bi m ida je to izvanredna situacija zbog spajanja grupa?! dakle mene ne smetaju nove tete i nova djeca i novi prostor, smeta mi sto se nista ne radi, osim sto ih se cuva. barem u nasem vrticu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    e pa mene smeta.
    smeta me jer u 1 mjesecu bude 3 tjedna ferja, ako ne i vise. ali i dalje naplate program kojeg djeca zapravo nemaju (npr. engleski).
    smeta me jer vrlo cesto ne znam hoce li ici. ne znam hoce li biti s bakama i didama, hoce li moci biti samnom, a za ljeto, u svibnju jos uvijek se ne zna kada je godisnji.
    isto tako me smeta sto traze datum kada cu ispisati dijete iz vrtica, ali jos uvijek ne znaju kada je zadnji dan i zavrsna predstava.
    tako da, razumijem zasto se rade ankete, no ne razumijem i ljute me druge stvari vezane uz njih.
    Slazem se!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja nemam problema s time da zapisem kad mi djeteta ima, a kad nema u vrticu. ali u nasem vrticu za vrijeme spajanja grupa, kao sto leonisa kaze, nema nikakvog programa. proslo ljeto recimo, su gledali minimalno jedan dugometrazni crtic dnevno- smatram da je to apsolutno neprimjereno. no, ako bih se pozalila, objasnili bi m ida je to izvanredna situacija zbog spajanja grupa?! dakle mene ne smetaju nove tete i nova djeca i novi prostor, smeta mi sto se nista ne radi, osim sto ih se cuva. barem u nasem vrticu.
    upravo tako. ovo mene smeta. smeta me preko zimskog ferja, smeta me preko ljeta. jer se svodi na dangubljenje. ono, rade sta ih je volja. gledaju crtice. mislim, kcer je rekla da joj je u vrticu dosadno jer cijelo vrijeme gledaju crtice.
    ok, u sadasnjem nema TVa, al sada po cijele dane crtaju. cura koja obozava crtanje i ima par tona sacuvanog materijala u ovih 7g kaze da joj je dosta crtanja i da samo crta i crta i crta.

nemam uopce problem s novom prostorijom, djecom i tetama, imam s nepostojecim planom i programom. i cijeni. ona je slag na torti.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 22.05.2013. at 11:03

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

upravo tako. ovo mene smeta. smeta me preko zimskog ferja, smeta me preko ljeta. jer se svodi na dangubljenje. ono, rade sta ih je volja. gledaju crtice. mislim, kcer je rekla da joj je u vrticu dosadno jer cijelo vrijeme gledaju crtice.
    ok, u sadasnjem nema TVa, al sada po cijele dane crtaju. cura koja obozava crtanje i ima par tona sacuvanog materijala u ovih 7g kaze da joj je dosta crtanja i da samo crta i crta i crta.

nemam uopce problem s novom prostorijom, djecom i tetama, imam s nepostojecim planom i programom. i cijeni. ona je slag na torti.
    Problem je onda malo dublji od godišnjih i spajanja grupa.
    Kod nas jedino nema, ne znam, engleskog i ritmike, ali kad se sve zbroji i oduzme, ispadnu tih 7-8 sati mjesečno (u prosjeku) pa se ne živciram.
    @Leonisa, kako to da se već ne zna kad je završna priredba?
    Naša je u petak. Trebala je biti u slijedeći petak, ali zbog možebitnih spajanja (roditelja, ne vrtića) neće.
    A nisu htjele u lipnju jer se već neka djeca ispisuju s 1.6.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e pa nasa grupa ceka red. ostale grupe znaju i to vec mjesec dana kad je. i to u svibnju. nasa je u lipnju, al ne znaju kada. a ja zelim znati kada je, jer ako je odmah na pocetku lipnja, ispisat cu je 31.5. i dovesti na predstavu, a ne platiti 40% cijene za par dana.

L. grupa je engleska, znaci oni bi trebali imati program engleskog koji se dodatno placa kroz cijeli dan, svaki dan. a kada imas dezurstva (kako to oni zovu) tog programa nema, al se placa.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

L. grupa je engleska, znaci oni bi trebali imati program engleskog koji se dodatno placa kroz cijeli dan, svaki dan. a kada imas dezurstva (kako to oni zovu) tog programa nema, al se placa.
    To nije u redu.
    Ne znam jel tako kod nas.
    Mlađi je s dodatnim programom krenuo tek u ožujku.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e pa nasa grupa ceka red. ostale grupe znaju i to vec mjesec dana kad je. i to u svibnju. nasa je u lipnju, al ne znaju kada. a ja zelim znati kada je, jer ako je odmah na pocetku lipnja, ispisat cu je 31.5. i dovesti na predstavu, a ne platiti 40% cijene za par dana.

Mi engleski plaćamo za 10., 11., 12., 2., 3., 4. i 5. mjesec. Ove mjesece kad su dežurstva ne plaćamo.
    Plaćamo punu cijenu neovisno koliko je dana dijete bilo u vrtiću taj mjesec.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    pa naravno da može, njima samo treba odokativno koliko djece će kad biti, da si znaju rasporediti godišnje.
    a ako te svejedno frka, pa jednostavno napiši da će cijelo ljeto ići u vrtić, onda nemreš fulat
    Ovo je stari post, ali nema veze.
    Jedne godine nismo znali kad ćemo na g.o. a teta fosira da joj moram reći do određenog dana i ja kažem teti da nek je lijepo upiše da će ići cijelo ljeto.
    Na to mi je rekla da nije predviđeno da djeca budu cijelo ljeto u vrtiću.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

fakat svasta covjek moze dozivjeti, ja stvarno nikada nisam imala slicnih problema.

znam da ne smiju biti vise od 10 sati u vrticu, ali da ne smiju biti odredjeni period ne sjecam se da sam vidjela u ugovoru.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni ne bi smetalo sto tete planiraju GO i manje grupe, ali bi mi vjerojatno smetalo da djecu u tim dezurstvima cuvaju kao ovcice.

Kod nas u vrticu tijekom 9. i 7. mjeseca nema posebnih programa (bazena, engleskog, gimnastike itd) ali ima baznih aktivnosti: crtanje, slusanje prica, modeliranje... Ritam je opusteniji nego inace kad je svaki dan neka spomenuta aktivnost, ima vise slobodne igre, TV uopce nemaju, vise se mijesaju grupe po starosti... Nama je to u 9. mjesecu pasalo jer smo odradjivali prilagodbu na vrtic, tako je i predvidjeno. Ali da po cijele dane nemaju sto sa sobom, ne bi mi uopce bilo drago.

Sto se tice placanja aktivnosti, kod nas su cijene podijeljene u mjesecne rate (jednake) pa se placa isto kad ih ima i kad ih npr. zbog praznika nema, ali se unaprijed zna koliko sati cega placamo.

Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •