meni su najveci problemi kod klasicnog skolovanja par stvari
to sto djeca uce tempom "jedan za sve" koji im cesto ne odgovara, samim time mogu biti izlozeni i ruganju od strane vrsnjaka (bez osnove, naravno);
to sto moraju nabubati napamet tonu gluposti koje ih ne zanimaju i u krajnjem slucaju su nepotrebne (mislite da netko donaldu trumpu zamjera sto ne pise uvijek po pravopisu, ahahaha)--mislim, ne smatram potrebnim da moje dijete buba na pamet neke godine crkvenog raskola i slicno, kaj ce im to?! a opet, ako ga zanima vrlo lako ce naci i tu informaciju;
to sto uce svaki dan od recimo 8-2, i to tako da sjede u klupama i maltene slusaju nekog tko propovijeda--pa kome to ne bi bilo dosadno, pogotovo u doba zivota kad imas najvise energije za raditi neke stvarne, korisne, zanimljive stvari? uostalom, ni meni se ne da raditi svaki dan u isto vrijeme.
provjere--to je fakat ponizavajuce za djecu. ko kad radas pa ti neko gleda u pipicu da vidi jel imas dobar tempo od 1 cm po satu

ako nemas, mora da nesto nije u redu s tobom. mozda dijete ono sto ne zna danas na testu nauci za 2 dana, kad ce ga zanimati.
neravnopravno dostojanstvo--profesor je uvijek u pravu. hmmmm... prof. si moze dozvoliti svakakvo ponasanje, a ako dijete odgovori, tu nastaje problem.
meni nije problem sustav-ne sustav, to me ne zanima. ali ovo gore, to me vec bode. ono sto ja zelim za svoju djecu je da uce stvari koje ih zanimaju, tempom koji im odgovara, i da ih nitko zbog toga ne procjenjuje ni odgovara. kuzis, nekom nikad nece sjesti pravopis, nekom matematika, nekom mehanika. to je tako. inzistirati na tome da "svi znaju sve " je potpuno pogresno i nije fer prema djeci.