Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    E pa sad si pogodila u žicu, aj "vi" tj jest sistem, pustite "luđake" poput mene koji ne žele prihvatiti te neke "sitnice" da se lijepo odjelimo od sistema kako bi vuk bio sit a koza cijela, može? Ne može, znaš zašto, jer sistem ne voli da se pojedinci odvajaju, ne paše im. Jer kakve koristi ima sistem od mene kojane koristim sve "dobrobiti" koje mi država nudi, ja ih recimo evo dajem rado i mjenjam za slobodu.

A potrebna znanja su valjda individualna stvar, ne leži svakom djetetu sve. Možda riječ "potrebna" i nije najsretniji izbor.
    S tobom sam prekoviše puta raspravljala o tome, zašto dijete vodiš pedijatru?
    Zašto koristiš internet?
    Zašto..zašto i tisuću zašto...
    Kritika društva je apsolutno legitimna stvar, svak normalan bi trebao kritizirati elemente društva kao dio građanske osviještenosti-da društvo napreduje.
    Smatrat sebe posebnim, alternativnim, slobodnim i neuhvativim, zato što si dovoljno sebičan da uzmeš što ti treba, a ne daš što bi trebao dati, nije nešto o čemu mi se više da raspravljati.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    S tobom sam prekoviše puta raspravljala o tome, zašto dijete vodiš pedijatru?
    Zašto koristiš internet?
    Zašto..zašto i tisuću zašto...
    Kritika društva je apsolutno legitimna stvar, svak normalan bi trebao kritizirati elemente društva kao dio građanske osviještenosti-da društvo napreduje.
    Smatrat sebe posebnim, alternativnim, slobodnim i neuhvativim, zato što si dovoljno sebičan da uzmeš što ti treba, a ne daš što bi trebao dati, nije nešto o čemu mi se više da raspravljati.
    Internet nije sistemski tj. državni, papreno ga plačam da bih ga imala, plačam ga privatnoj korporaciji, ne saboru. T-com il Vip me sigurno neće najterati da ga uzmem ako ga ne želim - ja uzmem i platim, kad više ne želim odustanem i mirna Bosna. Sistem su vlast i zakoni. Ja nemam ništa protiv toga da mi se da opcija da kupim što mi treba kad mi treba ako mi treba - ne želim da me se zakonski tjera da to isto kupujem.
    Pedijatru idem isto zašto idem ginekologu, da bi mi pomogli, vjeruj mi više puta sam ga odvela privatnom nego što sam išla državnom, i državnom sam išla da me ne bi prijavili da zanemarujem svoje dijete. Ginekologa plačam, 400 kn svaki pregled uredno.

Nauči što je sistem, to su zakoni i vlast, isti oni koji ti uzimaju 23% poreza na plaču bez da imaš izbora, a ne privatne prakse koje papreno plačaš jer si sama tako izabrala.

Ja uzmem što mi treba i to platim, dobijem račun i doviđenja.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

S Wikkipedije o tesli
    Budući izumitelj svjetske slave pohađao je njemačku osnovnu školu u Smiljanu, a istu je završio u Gospiću. Nakon toga upisao se u Nižu realnu gimnaziju u Rakovcu kod Karlovca. Slobodno je vrijeme najviše volio provoditi s prijateljima. No, uživao je i u hvatanju ptica (ljubav prema pticama pratiće ga čitav život) i čitanju. U vrijeme puberteta volio se kartati ali tako zarađeni novac nikada nije nosio kući već ga je poklanjao drugima. Nakon završetka gimnazije dvije se godine nije školovao. Roditelji su na Nikolu vršili pritisak da postane svećenik ali on se tome protivio i upisao se na studij tehničkih znanosti u Grazu. Kasnije će u Pragu studirati tehniku. Tijekom studija upoznao se s Voltaireovim djelima te je odlučio pročitati sve što je ovaj napisao. U konačnici je pročitao sva njegova djela, ali ne samo to nego ih je i naučio napamet. Nakon završetka studija zaposlio se u telefonskom društvu i priključivao telefone po kućama u naredne dvije godine.
    Posljednje uređivanje od miniminia : 20.05.2011. at 12:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •