Je, i meni je to u međuvremenu palo na pamet. Sutra u 8 ujutro lijepo svi u Ilicu 25 sa snopom potrebnih i nepotrebnih papira. I inzistiramo da zaprime papire jer je tako rekao gradonačelnik na fejsu!
Posljednje uređivanje od Freja : 29.06.2011. at 14:08
ma ja se osjećam ko guska u magli..
a ja zvala zbog porodiljnog
a ona kaže: da to su vaša primanja
ja reko: ko i od onih što iznajmljuju stanove i imaju privatne firme-nema na poreznoj-neću donijet jer nitko neće (mada mi je isto, upadam u istu kategoriju s njima i bez njih)
žena ne kaže ništa.
ne kuži ko ni ja.
I nije sigurna di treba donijet papire, kao u vrtić, ali nije sigurna, čut ću na dnevniku?!
Hebate, ja tek sad kužim da je prijedlog prošao, uspjela sam to propustiti :ironični pljesak:
Al' će naglo porasti broj stanovnika s primanjima iznad 7000kn po članu koji borave u samoboru.
Očito još uvijek ne znamo na čemu smo.....
Jedni ovako, drugi onako.....
A nigdje sa ne spominju privatni i vjerski vrtići...
...i ovako nas roditelje pile na dan kad smo saznali da nas u RH ima manje za grad veličine Rijeke,
žalosno. Stvarno stimulativna sredina za rađati bebe - znam da želja za obitelji je nešto izvan ovih stvari o kojima se priča vrti zadnjih mjeseci, međutim, na kraju ipak sami moramo boriti bitke za ravnopravnosti te sitne dječice, umjesto da naprave sve da nas potiču na još...
Ma nije se nista novoga desilo, osim sto je Bandic objavio da ce cijene biti po njegovom, a Vecernjak to pobozno objavio kao vijest da idu Bandiceve cijene. I onda Jutarnji prepisao od njega.
Za pocetak je bitno sto ce napraviti Gradski ured, odnosno ciju ce odluku postovati. Ako bude po Bandicevom, onda se mozemo zaliti da je sve skupa nelegalno jer njegovu odluku o cijenama nije potvrdila skupstina.
Moguce je da sam sve krivo polovila, pa molim da me isprave upuceniji.
OK i dalje sada ne znam predati papire ili ne, podigla sam potvrdu o subvencioniranju jer ako je prošao Bandićev zakon onda se prebacujem nazad na VG, ali ako nije ne isplati mi se nikako.
Predati ili ne pitanje je sad
zibba, nije "prosao" jer nije imao gdje proci, nije bilo nikakve sjednice u medjuvremenu. Ali jednostavno se jos uvijek ne zna kako ce se cijene obracunavati. I ne zna se kad ce se znati. Meni se izglednim cini da ce Gradski ured poslusati Bandica i obraditi pristigle papire, te obracunati cijene po novom. Do sada su provodili njegove odluke, i ne vidim zasto bi sada bilo drugacije. Drugo je pitanje je li to legalno i do kakvih ce daljnjih posljedica dovesti. Tj. hoce li, i tko, tuziti Bandica i/ili Gradski ured za provodjenje odluke koja je nelegalna.
Iz gornjeg linka:
Ni pitanje što će biti ako Bandić ostvari svoju prijetnju da vrtićima neće dati subvencije ostanu li cijene iste, odgovora nije bilo osim što su se svi složili da takvo njegovo ponašanje ne bi bilo u redu.
Indeed.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 29.06.2011. at 15:10
ako ima netko tko bi želio sa svojom pričom vezano uz ovu zavrzlamu oko cijena vrtića i boravaka pred kamere molim da se javi sms-om na mob 091/5863-717
prilog ide u današnjem dnevniku.
hvala![]()
Ja premalo znam da bih se javila za dnevnik, sori, ne bih baš nikako pomogla. Samo znam da još prstom nisam mrdnula oko prikupljanja papira i ne znam što da radim.
pa zar to nije dovoljno?
upravo to i jest najbolji pokazatelj; jedna visokoobrazovana obitelj se ne snačazi u ovoj talačkoj poziciji i, unatoč praćenju medija, nema pojma što je na snazi.
mene je danas zvala žena iz Gradskog ureda i veli: nešto pregovaramo, znat ćemo sve u sljedećih nekoliko dana LOOOOOL
halo!
sutra je rok, a vi ćete znati "u sljedećih nekoliko dana"
samo da prijavim da sam danas na poreznoj u draškovićevoj dobila papire za vrtić za ravno 3 min (nije bilo apsolutno nikog u redu ispred nas)
ma nema se o čemu pregovarati
na snazi nije niti jedna odluka, ali bandić je bandić i svi će napraviti što on kaže
ako sad napiše dopis vrtićima da moraju prikupiti i uzorak stolice od svakog člana kućanstva, sutra ujutro će nas po vrtićima dočekati kuverte s onim malim kutijicama za skupljanje uzorka
tako to kod nas ide
ja mislim da bi definitivno trebalo tužiti grad, i to već sada, jer su i onako upisi u vrtiće obavljeni protupravno, jer, u vrijeme dok su se obavljali, niti jedna odluka nije bila na snazi. djecu su upisali prema bandićevoj odluci koji skupština nije potvrdila
kako to može biti zakonito?
da mi dijete nisu primili u vrtić, majkemi, digla bih frku i tražila da mi napismeno daju kriterije prema kojima su upisivali djecu i poštambiljanu odluku gradske skupštine koja potvrđuje te kriterije
odlučila sam da se više neću javljat na ovoj temi, previše se uzrujam, a to mi ne treba
ali ako bude neka akcija, doći ću, naravno![]()
puntica moje pitanje je bilo vise retoricko, glasno pitanje na kojeg po meni ni nema odgovora.
a sto se tice cekanja u poreznoj, zapravo ovisi kad se dodje. bas po onaoj teoriji redova i cekanja.
U našem računovodstvu nisu znali da se od dohotka oduzima porez i prirez. I s takvim izračunom falšim izračunom ih ima više koji će plaćati manje.
I predala sam neka prastara uvjerenja za prijavu prebivališta jer nemaju pojma šta piše na vratima vrtića i na koga se to odnosi.
Užas živi.
Još će ispasti da je jedan gradski vrtić jeftiniji od drugog za iste roditelje, ovisno o tome tko im je obračunavao iznos subvencije! Prekrasno!
Meni je prošli tjedan gospođa u računovodstvu rekla da nisu dobili baš nikakve upute za izračune i da zapravo njima netko mora doći prilagoditi softver prije nego oni išta mogu napraviti. A o tome ni a ni b (do prošlog tjedna).
Probaj zasad s ovim http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile...7_902744_n.jpg
Ovo je najobičniji seksizam, postaviti pitanje u ženskom rodu...
Šala, mala, nije bitno.
Ja sam pribavio papire, supruga je predala, nije dobila nikakvu potvrdu. Pričali smo o tome unaprijed i zaključili da nema niti promil šanse da izdaju potvrdu.
To dovodi do dvije različite situacije:
1. u vrtiću slučajno izgube nečije papire > mogu reći da ih nije ni predao
2. ne predam papire jer mi se ne da čekati u Poreznoj > mogu reći da sam ih predao, ali su ih "ovi" izgubili.
Briljantno.
Ja za svaki slučaj prikupljam papire. Danas sam bila u MUP-u za prebivalište djeteta (promjenu + potvrdu) i bila je neopisiva gužva, radila su četiri šaltera, na papiriću s brojem piše npr. "Vi ste 187 u redu čekanja" - uglavnom čeka se minimalno 2-3 sata ako ne i više... Ako planirate tamo pripremite se na duuugo čekanje.
Sutra ću predati papire (za svaki slučaj) jer mislim da je lakše se svađati naknadno, mene je iskreno strah da Grad ne pokupi popis svih koji nisu predali papire i pošalje uplatnice, pa se onda moraš preko suda dokazivati da ne treba toliko platiti. Jednom kad te počnu "dužiti" jako se teško "razdužiti". Zato ja predajem da trebamo malo platiti a oni neka dokazuju da treba više (ako će uopće ići po ovome - to uopće ne mislim da je sigurno). Oko "točnosti" tih podataka za izračun - ne osjećam nikakvu grižnju savijesti ili nešto slično, ovo što rade je nelegalno i samim time me uopće nije briga što bi "stvarno" trebalo predati kad smatram da ništa ne bi trebalo predati.
Oko preuzimanja ili nepreuzimanja papira nemam namjeru razbijati glavu - tamo ću ih odnijeti, i ako slučajno probaju ne primiti odmah kažem da na licu mjesta zovem radio101 ili Antenu pa će biti javljanje uživo iz vrtića da ne žele primiti papire. Da vidim reakciju...![]()
predali, nisam išla u hzzo po potvrdu, niti mislim jel to ne piše da treba,
nadalje vidjeh što g. Bandić napisao na svom fb, i naravno da on opet nije pročitao papir koji su štancali u grad. uredu, na njemu piše -možete pogledati na netu, predzadnja reč.-da se dokumentacija predaje u nadležnu predškolsku ustanovu. Pa smo tamo i predali.
Strašno je sve to, a najstrašnije da će opet popušiti oni koji uredno plaćaju svoje poreze, račune , ne varaju državu, itd. a oni koji muljaju će još 1x profitirati. Živjela Hrvatska!
Za malca nisu htjeli nikakve paire uzeti, rekli mužu da gleda vijesti i prati na internetu, super zar ne?
Iz ovih stopa bih išla na prosvjed i stajala do jutra ako treba.
Manje živaca bi me to koštalo nego praćenje Bandićevih s*anja od izjava i sl. (Večernji, Jutarnji).
Kaj on stvarno hoće da mu se naštampamo u Ilici 25?
Pa, možemo to, zar ne?
vi koje ste predavale ovih dana, dajte mi još podataka
sad snimam neku izjavu, žele izvješće sa terena
koji podaci ti trebaju? ja sam danas predavala u DV Savica - ne primaju za novu djecu... uzela papire na moje inzistiranje...
i trebao mi je OIB za dizanje potvrda na opcini, a ne osobne kao nekima...
ne znam kaj jos...
ja pitala danas tetu tajnicu i rekla da je to ok kaj sam predala, ali da ne zna kak bu to sve skup izašlo
i na kraju;
jel mi treba potvrda o prihodima djeteta?
i da li potvrda o prebivalištu djeteta treba biti novijeg datuma?![]()
Ibili, meni su danas u računovodstvu vrtića rekli da ne treba ni jedno ni drugo.
spajalica i ja smo pisale u isto vrijeme, a dale razl. informacije...
A budući da ni sama još nisam ništa predavala, izvadit ću onda i tu potvrdu o prihodima djeteta,
ako se vadi isto u Poreznoj,
đavo ga odnio!
Posljednje uređivanje od Teica : 29.06.2011. at 19:21
Ja nisam predala potvrdu o (ne)prihodima djeteta. I nisu rekli da to nedostaje. Zapravo, uopće mi to nije palo na pamet.
Svi drugi ste to predavali?
kakve to prihode mogu imati djeca ? dječji doplatak ?
nismo predavali prihode od djece, nego naše, s porezne uprave. u računovodstvu se nisu bunili.