Stranica 36 od 112 PrviPrvi ... 2634353637384686 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobra pjesma, dobra

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da 2000kn nije puno za ono što djeca dobiju u vrtiću.
    Digla bi sada snimku grupe mog starijeg djeteta kako pjevaju zajedno "Stavite na prvo mjesto svako pravo prijateljstvo" i sve bi bilo jasno u sekundi, neke stvari vrijede više od najviše novaca na svijetu.
    A sad realno-da, vjerujem da je ekonomska cijena vrtića skoro 2000kn, ako ne 2000, onda ipak ne predaleko od toga, ali BAŠ ME BRIGA.
    Sve 5 za ove stvari koje se ne mogu kupiti novcem, ali mene zanima opravdanost onih koje se mogu iz ciste znatizelje... Nemoj samo da Bandic ovo procita jer ce onda argumentirati svoje odluke i time da je i 2000 kn premalo jer vrijednost koju vrtic daje ne moze se mjeriti novcem, znamo da je dovitljiv
    Posljednje uređivanje od Sandee : 01.07.2011. at 10:25

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa Vidi poruku
    Sve 5 za ove stvari koje se ne mogu kupiti novcem, ali mene zanima opravdanost onih koje se mogu iz ciste znatizelje... Nemoj samo da Bandic ovo procita jer ce onda argumentirati svoje odluke i time da je i 2000 kn premalo jer vrijednost koju vrtic daje ne moze se mjeriti novcem, znamo da je dovitljiv
    ja sam lijepo ispod napisala da smo mi SVE TO PLATILI, porezom i prirezom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

potpis na Krumpi.

btw jel zvao netko danas vrtić?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja pitala tajnika u vrtiću, jučer im stiglo mailom. Ali on nije ništa pametniji.

Papire nisam predala, a kad ću, ne znam. Kao što još uvijek ne znam da li ću.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ovo je stvarno strašno kako je na kraju isplao.

Ja sam se zalagala za to da cijena vrtića ovisi o IMOVINI, a ne samo primanjima, ali i taj se prijedlog zloupotrijebio.
    Sada sam protiv prijedloga, jer je pao na teret samo ljudima koji "se nisu snašli" (u prijevodu ljudima prijavljenim na STVARNU plaću, sa kreditima, i bez "zero oldinga za preživit").

Ako se uvidjela rupa u proračunu, onda je trebalo prvo otpustit hrpu zaštićenih (ličkih medvdeda) primatelja plaće, koji ne rade ništa. Tek tada se moglo prionuti mjerama fer plaćanja vrtičkih usluga.
    Ja sam se nadala da će veći iznosi za vrtić (onima koji si to STVARNO mogu priuštiti) smanjiti navalu na državne vrtiće i tako utjecati na smanjenje korupcije i nepotizma kod upisnog procesa. Godinama sam bila odbijana (2, pa 3 djece, oboje radimo) i stoga i frustrirana. Ova mi se odluka činila kao instrument rješavanja i tog problema...
    Ali naravno, ne samo da se nije smanjio broj zaštićenih sindikalno-neradničkih aparatčika, već se uhljebilo još rodijaka i "prijatelja" po gradskim službama.
    Možda bi bilo najbolje da Grad Zagreb bankrotira, onda će se valjda morati otpustiti dio neradnika. Ili će protestirati i gladovati de se vrate na posao.
    Šta se mene tiče mogu i jedno i drugo. Ja ne zazivam vladu, niti radim igrokaze na Markovom Trgu kada ne prodam kopiju svoje aplikacije na internetu.
    Ili bi možda trebala?!
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 01.07.2011. at 10:51

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je stvarno strašno kako je na kraju isplao.
    Nije još nikako ispalo.

Ja sam se zalagala za to da cijena vrtića ovisi o IMOVINI, a ne samo primanjima, ali i taj se prijedlog zloupotrijebio.
    Sada sam protiv prijedloga, jer je pao na teret samo ljudima koji "se nisu snašli" (u prijevodu ljudima prijavljenim na STVARNU plaću, sa kreditima, i bez "zero oldinga za preživit").
    U teoriji ovo logično zvuči samo se bojim da bi u praksi također naišao na one koji mogu "zaobići" pravila. U svakom slučaju imovinski cenzus je puno poštenija opcija nego dohodovni.

Ako se uvidjela rupa u proračunu, onda je trebalo prvo otpustit hrpu zaštićenih (ličkih medvdeda) primatelja plaće, koji ne rade ništa. Tek tada se moglo prionuti mjerama fer plaćanja vrtičkih usluga.
    Ja sam se nadala da će veći iznosi za vrtić (onima koji si to STVARNO mogu priuštiti) smanjiti navalu na državne vrtiće i tako utjecati na smanjenje korupcije i nepotizma kod upisnog procesa. Godinama sam bila odbijana (2, pa 3 djece, oboje radimo) i stoga i frustrirana. Ova mi se odluka činila kao instrument rješavanja i tog problema...
    Ali naravno, ne samo da se nije smanjio broj zaštićenih sindikalno-neradničkih aparatčika, već se uhljebilo još rodijaka i "prijatelja" po gradskim službama.
    Možda bi bilo najbolje da Grad Zagreb bankrotira, onda će se valjda morati otpustiti dio neradnika. Ili će protestirati i gladovati de se vrate na posao.
    Šta se mene tiče mogu i jedno i drugo. Ja ne zazivam vladu, niti radim igrokaze na Markovom Trgu kada ne prodam kopiju svoje aplikacije na internetu.
    Ili bi možda trebala?!
    Ne radi se ovdje o rupi u proračunu. Proračun je težak skoro 6,5 milijardi kuna i tih 74 milijuna kuna očekivanog povećanja nije tako veliki iznos. Problem je u tome što su se mogla naći sredstva i da vrtići budu potpuno besplatni, da se to željelo. Npr. godišnji planirani prihod od uplate roditelja je u 2010. godini bio 96 milijuna kuna, Bandić je samo za svoj ured u 2011, godini zaplanirao povećanje od 20 milijuna kuna za "informiranje javnosti" što se u zdravo hrvatskom prevodi kao za potrebe predizborne kampanje. Također, planira se zaposliti još ljudi u gradskoj upravi a ne otpustiti viškove. Tako naprimjer Bandić u svom uredu namjerava zaposliti novih 25 ljudi.
    http://www.javno.hr/news/Zagreb/2571...300-ljudi.html

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Navodno je bio danas na 101-ici, jel ga netko slušao?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bio je i nisam ga ni nastojala slušati jer od njega ne očekujem ništa pametno. I dalje će tupiti svoje i busati se u prsa.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ga ne mogu slušati. Mučno mi je svaki put. Ne mogu se prisiliti ni da poslušamo ono od neki dan s televizije.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tek sam sad pogledala prekjucerasnji nastup Banditica na Dnevniku3 i jos sam . Do sad nisam mogla jer cim sam vidjela tu njegovu njusku i polunadrogirani nastup, nije mi se dalo gledati dulje od 30 sekundi.
    'Leptiric', engleski, farizejstvo, licemjerstvo, u cija je kola upregnuta... Uzas i kriminal.
    To je stvarno za tuzbu. I njemu i onome iz Grada, vrtica ili otkuda vec tko mu je dao te podatke o djetetu i placanju.
    Zbilja imaju ozbiljan problem s tajnoscu.

A onaj drugi dio njegovog nastupa, koji je cista predizborna kampanja, trebalo bi mu naplatiti po komercijalnim uvjetima oglasavanja na nacionalnoj televiziji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

di si to vidjela S? ima na netu? ja propustila nazalost

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

A Apri i dalje nema....
    Slušam upravo Bandića od jutros na 101 i opet spominje Apri, jeftiniji vrtić, engelski i uprgnutost u nečija kola.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Apri vrijedno radi. Bez brige.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

radim, radim...

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    di si to vidjela S? ima na netu? ja propustila nazalost
    HTV, Dnevnik 3 od 29. 06.
    Moje zgrazanje jos ne jenjava

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku

Ne radi se ovdje o rupi u proračunu. Proračun je težak skoro 6,5 milijardi kuna i tih 74 milijuna kuna očekivanog povećanja nije tako veliki iznos. Problem je u tome što su se mogla naći sredstva i da vrtići budu potpuno besplatni, da se to željelo. Npr. godišnji planirani prihod od uplate roditelja je u 2010. godini bio 96 milijuna kuna, Bandić je samo za svoj ured u 2011, godini zaplanirao povećanje od 20 milijuna kuna za "informiranje javnosti" što se u zdravo hrvatskom prevodi kao za potrebe predizborne kampanje. Također, planira se zaposliti još ljudi u gradskoj upravi a ne otpustiti viškove. Tako naprimjer Bandić u svom uredu namjerava zaposliti novih 25 ljudi.
    http://www.javno.hr/news/Zagreb/2571...300-ljudi.html
    Ili da ukinu snježnu kraljicu i svu onu šaradu na Sljemenu? Dalo bi se naći još prijedloga za uštedu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Snježnu kraljicu, koliko ja znam, Grad financira nekim vrlo malim iznosom; sve ostalo su sponzori.
    ima puno drugih stvari na koje je potrošen naš novac...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    radim, radim...
    samo ti radi, samo sam se ja zabrinula da ga stvarno nisi išla tražiti da ga pridaviš

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne, radije bih davila ove sa Sljemena i sa nekih portala koji su ponovili informaciju.
    valjda, ako netko nije dobro čuo/zapamtio...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo čime se bandić bavi kada nije okupiran problematikom vrtića (zbog kojih sigurno ne može spavati):
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...an/559045.aspx

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije ni imovinski cenzus idelana stvar....
    Što ako sam je naslijedila npr. stan na atraktivnoj lokaciji čija je vrijednost astronomska i u tom stanu moja obitelj živi generacijama, a ja radim za 2.500,00 kn? Nije ni imovinski bajna stvar.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Što ako sam je naslijedila npr. stan na atraktivnoj lokaciji čija je vrijednost astronomska i u tom stanu moja obitelj živi generacijama, a ja radim za 2.500,00 kn? Nije ni imovinski bajna stvar.....
    ne kužim, pa imaš i stan i 2500kn, a mogla si imati ništa i 2500kn?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sorry, ali negdje se granica mora povući. Ako ne može dohodovni cenzus (koje je dokazano NEDOVOLJAN), pa ne može niti imovinski, možda da nas onda važu, pa procjenjuju po težini

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Odslušala sam dio sa 101. On je psihopat.

Kaže 200 milijuna je manjak u proračunu. Njegov proračun pada na ispitu.
    I ako ste dobro slušale, najavio je rebalans krajem godine....izletilo mu ... tu sam stala, nemrem više slušati ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sorry, ali negdje se granica mora povući. Ako ne može dohodovni cenzus (koje je dokazano NEDOVOLJAN), pa ne može niti imovinski, možda da nas onda važu, pa procjenjuju po težini
    ja to ne kužim
    evo ovako, imaš stan (ne ti, bilo tko) vrijednosti 200000 eura i plaću od 2500kn ili imaš plaću od 10000 i nikakvu imovinu.
    tko teoretski ima više? I praktično?
    Ne kužim ama nikako? (mada ja nisam za nikakav cenzus, imovinski ima itetkako više podloge)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a sad zašto nisam za cenzus?
    zato jer je netko možda taj stan ZARADIO jer se 15 godina odricao i nije ništa imao, a netko ga je nasljedio, otkupio za budzašto, ma bilošto
    opet nikakve realne procjene tu nema

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne može ni dohodovni ni imovinski cenzus, sve to nema veze s pameti. Svi mi koji radimo smo već platili uslugu vrtića, iz prireza, a svi koji ne rade imaju besplatan vrtić jer smo socijalno osjetljivi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    Odslušala sam dio sa 101. On je psihopat.

Kaže 200 milijuna je manjak u proračunu. Njegov proračun pada na ispitu.
    I ako ste dobro slušale, najavio je rebalans krajem godine....izletilo mu ... tu sam stala, nemrem više slušati ...
    pa nije rebalans, to će biti novi prijedlog proračuna.
    prvo čitanje u studenom.
    opet ista ova priča.

ali će "popraviti neke stvari oko ovga s vrtićima"

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i, za koliko para su mi djeca danas u vrtiću, jel rekao

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima što tvoja obitelj u toj nekretnini živi generacijama? Ja ne razumijet te emocije vezane uz nekretninu. Ovo mi je poput penzića koji žive u centru u stanovima od 150m2 i kukaju kako su penzije male, a mogli bi živjeti kao bogovi. Ta priča čak niti u Švedskoj ne prolazi. Ti si mogla naslijediti stan u centru Zg, kuću na moru i još jedan stančić na Stradunu i ja bih ti trebala plaćati vrtić zato što ti imaš plaću 2.500 kn? Sorry, ja sam kupila 65m2 na kraju grada jer sam si to mogla priuštiti. Nekretninu vrijednu 200-300.000 eur u centru Zagreba ja si ne mogu priuštiti i nemam razumijevanja za emocionalne ispade vezane za nekretninu. Svatko se pokrije onoliko koliko je dugačak uz obvezu pomoći potrebitima, a to oni s nekretninama od 200-300.000 eur, nisu.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    i, za koliko para su mi djeca danas u vrtiću, jel rekao
    dobro pitanje! da nosim u ponedjeljak maramice, papirnate ručnike, salvete, čaše, uže za preskakanje, lopte i sl. ili ne?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može ni dohodovni ni imovinski cenzus, sve to nema veze s pameti. Svi mi koji radimo smo već platili uslugu vrtića, iz prireza, a svi koji ne rade imaju besplatan vrtić jer smo socijalno osjetljivi.
    rekao je baš rebalans...i ponovio tri puta ...a što je mislio, pojma nemam.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, neke stvari o kojima se trubi već odavno.

a kako je elegantno eskivirao odgovor o cijeni boravka.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali će "popraviti neke stvari oko ovga s vrtićima"
    hoće da, onima koji sad likuju jer ne plaćaju ništa ili manje podigao bude cijene jer je uvidio puš**** od punjenja obračuna ovoga puta ...
    Posljednje uređivanje od sanika : 01.07.2011. at 14:23

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja uopće ne znam koliko "oni" plaćaju
    npr. kako će meni uračunati ili ne porodiljnu-po vlastitom nahođenju tete u računovodstvu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nl je cijena vrtica oko 1300 eura a hrana kosta manje nego u hr i djeca ne dobiju nikakav topli obrok

nije mi jasno di je Sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

tu su naravno kuharice, odgajateljice i ostali prateci ljudi ukljuceni u vrtic. odrzavanje vrtica, treba u cijenu ukljuciti habanje namjestaja koji ima vijek trajanja...

pa 2000 kuna je 280 eura. ljudi su na izborima odlucili da su za trzisnu ekonomiju i kapitalizam i onda je svima jasno da neko treba doplatiti na tih 200 kuna koje se simbolicno uzima od roditelja za jaslice ili vrtic

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hoće da, onima koji sad likuju jer ne plaćaju ništa ili manje podigao bude cijene jer je uvidio puš**** od punjenja obračuna ovoga puta ...
    Znači, onima koji ne likuju ne bude podigao?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    u nl je cijena vrtica oko 1300 eura a hrana kosta manje nego u hr i djeca ne dobiju nikakav topli obrok

nije mi jasno di je Sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

tu su naravno kuharice, odgajateljice i ostali prateci ljudi ukljuceni u vrtic. odrzavanje vrtica, treba u cijenu ukljuciti habanje namjestaja koji ima vijek trajanja...

pa 2000 kuna je 280 eura. ljudi su na izborima odlucili da su za trzisnu ekonomiju i kapitalizam i onda je svima jasno da neko treba doplatiti na tih 200 kuna koje se simbolicno uzima od roditelja za jaslice ili vrtic
    eto ti nje da spasi Hrvatsku, standardno.
    Jesi napisala kolika je u NL plaća arhitekta npr. i jel znaš da je u HR 2000kn trećina do četvrtina bogataške plaće?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stray, u HR ni plaća nije 1300 eura.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nl je cijena vrtica oko 1300 eura a hrana kosta manje nego u hr i djeca ne dobiju nikakav topli obrok. nije mi bistro di je sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

najam prostora o kojem sandee prica je otprilike 50 kuna po satu po prostoriji i stvarno ne uspjevam izracunati koja se to mrkla lova nakupi. pa samo igracke koje trebaju dokupljivati ili boje i slican potrosan materijal u hr kosta ko da je rucno radjen od super organskih materijala...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne smatram da APSOLUTNO treba postojati ikakav cenzus. Naprotiv, treba otpustiti pola zaposlenih u upravi i vtriće svima dati besplatno, a tetama podijeliti pristojne plaće.
    U slučaju da je IKAKAV CENZUS NUŽAN, onda je kombinacija imovinskog i dohodovnog najpošteniji izbor za većinu građana.
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 01.07.2011. at 14:29

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma neće podići cijene
    moguće da ih još smanji
    jer: proračun se donosi taman pred parlamentarne izbore. nema šanse da podiže ikakve cijene tada

a što se tiče lošeg punjanja proračuna, boli njega džon za to

a stray, kao i inače, pogodila bit problema

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, onima koji ne likuju ne bude podigao?

ma kužite kaj sam htjela napisati, skužio je da ih previše ide u socijalnu kategoriju...50 %

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

stray_cat šta sve Nizozemska ima, a hrvatska nema (dio mi obitelji živi tamo pa dobro znam).
    Nije baš neka fora nakon stranica i stranica ispisanih na ovu temu reći da se ne treba čuditi cijeni vrtića od 2.000 kn. Ja se toj cijeni ne čudim. Čudim se načinu i osnovi po kojoj se ona želi naplatiti roditeljima u Zagrebu. Ne vjerujem da bi neki nizozemac razumio da mu se sve ovo ide objasnit, a kamoli da mu se to dogodi na kućnom pragu.
    Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    stray, u HR ni plaća nije 1300 eura.
    meni ti je to jasno, ali hrvatska nema socijalno uredjenje. 200 kuna nije trzisna ekonomija. zanimljivo je da politicari u hr imaju primanja kao da su na zapadu a sredili su si benificije i kradu ko u stara jugo vremena.

place arhitekta variraju, isto kao i odvjetnika. u nl se ne zaradjuje toliko kao u nekim drugim zapadnim zemljama ali drzava pokriva neke stvari koje druge zemlje ne rade

neko tko radi kao blagajnica u ducanu ili slicne slabo placene poslove dobije oko 900 eura a placanje stana, hipoteka ili najma su ogromna i ljudi se snalaze, cuvaju djecu na smjene i rade na smjene

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

rekao je baš rebalans...i ponovio tri puta ...a što je mislio, pojma nemam.
    vjerojatno će morati prije nego što predloži novi proračun i raditi rebalans staroga. prevelike su mu rupe.

pa i kad je ovaj proračun donesen imao je rupe u planovima ostvarivanja prihoda pa kad su ga o tome pitali lakonski je rekao "to ćemo riješiti sa dva do tri rebalansa proračuna" kao da su rebalansi proizvođači novca a ne samo pretakanje iz šupljeg u prazno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •