Pa to mi cijelo vrijeme ponavljamo.
Da bi bez kontrole znanja nekoliko djece možda imalo kvalitetan HS, ali bi na stotine djece bilo zakinuto za osnovno obrazovanje.
I upravo je nevjerojatno da netko to ne može shvatiti.
Naravno, raspravljamo bez potrebe jer je vrlo mala, rekla bi nikakva, mogućnost da se nekontrolirani HS uvede kod nas (a opet, sve je moguće, uvjeravamo se u to iz dana u dan).
Ali, toliko se zalagati za nešto što bi štetilo mnogoj djeci me već počinje nervirati.
Roza, školuj ti svoju djecu kako želiš, uči ih matematiku dok kuhaš ručak, ali prihvati konačno činjenicu da bi nekontrolirani HS bio jako loš za veliki broj djece. Možda ne bi za tvoju, ali bi za neku drugu, čijim roditeljima je obrazovanje suvišno, a djeca idu u školu samo zato jer moraju.
I jš za kraj
bez uvrede, ali mislim da si se malo precijenila.Apropo ovih velikih priprema za schoolanje vlastite djece, ja sigurno ne planiram svaku večer provodit radeći pripremu za sutra, to je besmisleno i nepotrebno, prvo jer nećemo uopće koristit školski kurikulum ni metode slične onima školskom sustavu, drugo jer nećemo svaki dan imati "školu" tj. teoretsko učenje, i treće jer nisam poludila trošit svaku večer na velike pripreme. To ću odrađivati u hodu, kako je Marta jednom napisala, odradi "sat" matematike dok kuha ručak. Kad dođemo do nekog gradiva koje moram i sama prije ponoviti jer ga se ne sjećam, onda ću si dat preko vikenda truda.
Ja se već godinama uvijek iznova pripremam, uz to što pratim nova znanstvena dostignuća i stalno nastojim poboljšati svoja predavanja.
A podučavam o samo jednom uskom području znanosti.
Tako da mislim da bi bilo podosta tog gradiva koje bi trebala ponoviti jer svakodnevno se dolazi do novih spoznaja i potrebno je kontinuirano praćenje i nadograđivanje znanja.
Eto, morala sam, iako znam da je uzaludno![]()