Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Posve se slazem da nije u redu istu stvar placati razlicito. A jalni se mogu utjesiti i time da su ti koji imaju vece, posteno zaradjene place, vec platili debele poreze pa bi mogli imati bar malo razumijevanja zasto im nije drago da moraju platiti opet.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Posve se slazem da nije u redu istu stvar placati razlicito. A jalni se mogu utjesiti i time da su ti koji imaju vece, posteno zaradjene place, vec platili debele poreze pa bi mogli imati bar malo razumijevanja zasto im nije drago da moraju platiti opet.
    Mene jedino jako jako bode u oči ovo boldano. Zar to znači da ljudi s manjim primanjima nisu zaradili svoju plaću pošteno i krvavo se naradili za nju?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Mene jedino jako jako bode u oči ovo boldano. Zar to znači da ljudi s manjim primanjima nisu zaradili svoju plaću pošteno i krvavo se naradili za nju?
    joj ana ne izvlači iz konteksta. lako si pala pod bandićevu retoriku
    nitko nije rekao ovo što ti pokušavaš ugurati nekom u usta. ali je nepobitna činjenica da je velik broj onih koji su prijavljeni na minimalac (svoje forme) a okreću masne pare.
    o tome je riječ

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    joj ana ne izvlači iz konteksta. lako si pala pod bandićevu retoriku
    nitko nije rekao ovo što ti pokušavaš ugurati nekom u usta. ali je nepobitna činjenica da je velik broj onih koji su prijavljeni na minimalac (svoje forme) a okreću masne pare.
    o tome je riječ
    Opet ti mene napadaš! Ne znam zašto, boli me ona stvar i za Bandića i za sve i ne bi vjerovala zadnji dan sam predala papire za vrtić. Ne uvlači me u svađe jer se ja niti želim svađati, ali svi ovako pišu i baš, bar meni ispada ružno za pročitati. Ali odjavljujem se s ove teme jer očito ovdje ne smijem napisati ništa da ne bi kokoši odmah skočile na mene.

ignore

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Opet ti mene napadaš! Ne znam zašto, boli me ona stvar i za Bandića i za sve i ne bi vjerovala zadnji dan sam predala papire za vrtić. Ne uvlači me u svađe jer se ja niti želim svađati, ali svi ovako pišu i baš, bar meni ispada ružno za pročitati. Ali odjavljujem se s ove teme jer očito ovdje ne smijem napisati ništa da ne bi kokoši odmah skočile na mene.

ignore
    ja uistinu ne vidim di je netko napisao to što si ti protumačila-lijepo je napisano da su te plaće poštene, nigdje ne piše da druge nisu. Baš si to ružno iščitala iz one rečenice, a nigdje toga nema.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Svi smo različiti i imamo pravo na različito mišljenje.

Trudila sam se završiti škole koje sam željela i koje sam odabrala na temelju interesa i procjene mogućnosti zaposlenja.
    Živimo daleko od roditelja i bilo kakvog baka/teta servisa.
    Kupili smo veliki stan još dalje od prigradskog naselja jer smo htjeli komfor ali za manju cijenu. Radi toga putujemo na posao oko 45 min.
    Oboje imamo VSS i posao koji zahtjeva puno odgovornosti, putovanja, rada od kuće u sitnim satima (dok djeca spavaju).
    Djecu smo morali upisati u privatni vrtić iz razloga što ne stižemo po njih na vrijeme u bilo koji ponuđeni nam u blizini stanovanja, a u one blizu posla nismo upali jer ne živimo u kvartu. I ne spadamo u dohodovni od 8.000 kn po članu ( za sada smo se "usudili" imati dvoje djece, treće je na putu), nego "tek" oko 5.000. I kupili smo stan na kredit, i odlučili smo se na "štednje" i životno osiguranje, i činjenica da je meni i ovih 1.260,00 kn, koliko sam plaćala za obije bilo puno, ali bila sam zadovoljna. I ne posjećujem ni frizera, ni kozmetičarku, .... , vikendom idem kod svojih i uzgajam povrće i sve ostalo...
    I da, tih 4.600 kn bio bi udar na naš budžet, a da ne pričam koliki će biti kada bude dvoje u vrtiću, a treće u boravku.
    I mišljenja sam da svatko od nas ima pravo na svoj odabir i svako od nas ima pravo mogućnosti. Ja i MM našu plaću pošteno zaradimo, isto kao i svatko drugi, da slažem se. Ali vjerojatno bez manje stresa i manje odgovornosti, putovanja i odricanja. Ali to je stvar organizacije i želje, ničeg drugog.
    I moram potpisati daddycool, o cifri koji mi zarađujemo mjesečno i koju odvajamo u gradsku/državnu blagajnu koja je pozamašna, a usluga koju dobivamo (zdravstvo, školstvo i sl) nam je svima ista.
    Pa udri još više na onog koji ima...
    Kao priča o cvrčku i mravu...sve mi je to sličnije....
    Nisam za to da svi isto plaćamo, ali da ja plaćam za dvoje djece 4.600 kn , da o svemu sama brinem, plaćam kredit i na sve druge načine pokušavam olakšati naš život, a netko ništa...mislim da ni to nije OK.

Sorry, ali morala sam.
    Smatram se prosječnim građaninom ove države, iskreno, čak smatram da za svoj posao ni ja ni MM nismo plaćeni dovoljno, ali uza sve to svoju karijeru stavljam na rub onog minimuma koji mene zadovoljava i ispunjava radi druge mi životne sreće - obitelji.
    I ako budem trebala plaćati tih 4.600 kn vrtića, neka, plaćat ću, jer sam našim vrtićem zadovoljna i nemam baš nekog izbora.
    Ali imam gorak okus u ustima naspram onih umjetno prijavljenih na adresama, rastavljenim, papirnatim minimalcima i ostalim muljažama. naspam njih, ja svoj novac POŠTENO zarađujem i POŠTENO plaćam usluge koje koristim.

P.S još da spomenem da oni koji neće plaćati vrtić, doplatak za djecu će ipak dobiti....

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne se svadjati, moramo cuvati energiju za borbu s nasim najvecim neprijateljem, Svemogucim Serifom MB-om.Ovakvi sukobi samo oslabljuju nase redove i skrecu fokus s bitnog...

Svi su svoje place nesumnjivo posteno zaradili, ali cinjenica je da je percepcija najcesce takva da ako imas dobre prihode, sigurno si ih stekao nekim polupostenom laganosumnjivom djelatnoscu. U RH je skoro pa grijeh imati vise, koliko god bilo posteno zaradjeno. Priznajem, i ja nekad potpadnem pod utjecaj te kolektivne svijesti pa si mislim 'kako ovaj ili onaj ima toliki stan, pa dnevna soba mu je kao cijeli moj stan' i sl., a pritom propustim sagledati da covjek ima svoju firmu, da se trga da svaki mjesec skuca za 10-ak postenih placa svojim ljudima i jos da duplo plati drzavi, da ga niti jedan dan nema doma prije 20h, a slobodan vikend zadnji put je imao valjda 2002.

To da su famozni 'oni koji imaju vise' pomalo stigmatizirani vidi se i iz nastupa MB-a, koji stalno 'podgrijava' atmosferu naglasavanjem da ce oni koji imaju vise placati vise, to je neki mali postotak 'bogatih' i sto se oni bune, jel', kad se valjaju u parama... Jer, oni su svoje znanje nasli na cesti, a sigurno im se 'basnoslovne' svote koje zarade u nekom Export-import d.o.o.-u uz 'samo' milijun neplacenih prekovremenih isplacuju preko off shore racuna na Kajmanskom otocju, a prijavljeni su u Monte Carlu, pa je, eto, red da sad napokon plate vise.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •