Stranica 9 od 191 PrviPrvi ... 78910111959109 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

duga30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pozdrav svima! Redovito vas pratim ali slabo imam vremena da se tu i tamo javim. I puno je novih cura. Htjela bi malo utjesiti cekalice, nemojte se bespotrebno zamarati simptomima i bolovima. Dok nema jakih bolova i jakog krvarenja sve je ok. Govorim to iz iskustva. Moj sin ce za par dana napuniti godinu dana (ET4.11.2009, rodjen 16.7.2010). Do 5.mj. trudnoce stalno sam imala nekakve bolove, grceve i probadanje. Maternica se rasteze i stalno nesto obavlja. Test sam radila 11.dan od et i bio je poz. Dakle, opustite se i naoruzajte strpljenjem! Znam da nije lako ali treba misliti samo pozitivno!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala ti Strašana!
    Nisi mi baš tako daleko, ja sam iz Virovitice,
    meni je moj ginekolog rekao, da kod nas to ne rade, ne znam zašto.
    Da ja ti imam PCOS, problema sa štitnjačom, povišeni TSH, a sa mm je sve ok.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

duga30 hvala na podršci ali ja sam napeta kao puška....danas je tek 8 dnt i stalno me boli trbuh, bojim se da ću procuriti....

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj mimi80 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti Strašana!
    Nisi mi baš tako daleko, ja sam iz Virovitice,
    meni je moj ginekolog rekao, da kod nas to ne rade, ne znam zašto.
    Da ja ti imam PCOS, problema sa štitnjačom, povišeni TSH, a sa mm je sve ok.
    mimi, kod kojeg gina si?
    ja sam kod ginekologa u vt i hsg sam radila u vt u bolnici prije nekih godinu dana, čak mislim da je točno prije godinu dana, i to na uputnicu, samo sam imala papire s vv da treba napravit hsg

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo mene opet...Zvala danas gore na VV. Dogovorila psiholosko i pravno savjetovanje u cetvrtak 14.7. u 9:00h a odmah u 10:00h pregled kod ginekologice. Ide li koja cura u to vrijeme na VV? Popodne idem povadit uputnice i mislim da sam napokon skupila sve.

Sad me zanima...šta treba pisati na uputnici kad se kreće u postupak? To više nije pregled.
    Uputnica za postupak MPO? Ili uputnica za inseminaciju?
    Svakako bi ponijela jednu za pregled, jednu za folikulometriju i jednu za ulazak u postupak, al ne znam sta na njoj treba pisat
    Posljednje uređivanje od Strašna : 12.07.2011. at 11:39

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uvijek sam imala samo jednu uputnicu, do sada mi je moj dr. pisao samo AIH, a sada za zadnju inseminaciju mi je dr. A rekao neka napiše za MPO postupak, tak da mislim da ti treba uputnica za MPO postupak!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Beilana meni su napisali da trebam HSG preporuka rendgen, pa mi je doktor rekao da se radi samo ultrazvučni kod nas u Virovitici, kod dr. Tonk. sam.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Beilana jesu ti isto napisal preporuka rengem ili samo HSG?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

samo hsg i radila sam ga ultrazvučno. ako budeš išla privatno radit hsg pošteno će te oderati, preporučujem da napraviš ultrazvučno, nije rengenski, al se i na njemu sve vidi
    ja sam bila kod dr.T i ubrzo sam promjenila gina, a i dr T je privatnika, bolje ti je izabrat soc gina za sve uputnice, da ne plačaš

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

A vjerovatno ću i ja raditi ultrazvučno, samo se nadam da će mi ga doktor u Zg prihvatiti, kad je napisao preporuka rengen,
    uopće ne znam zašto je to napisao, jer se rengenom bolje vidi ili što?
    Beilana jesi ti baš iz Virovitice?
    Kod kojeg si sada doktora?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

meni je drA na VV-u priznal ultrazvučno, nisam baš iz vt al sam blizu, kod dr hasana sam ja. jel ne možeš pisat privatne poruke-?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ne mogu pisati privatne poruke, ali ne znam zašto?!
    Ja inače idem u Vinogradsku, pa ne znam kakće tamo to prihvatiti.
    Jesu i tebi napisali preporuka rengen ili samo HSG?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

meni je pisalo napraviti hsg, samo to. a doktor sam zna kak će napravit. DR T je otišao iz bolnice pa ga oni više baš ne vole, znači ak i dođeš s njegovom uputnicom dobila budeš špota kaj nemaš svog soc gina. preporučam dr H, on je za nas s problemom začeća najbolji od njih, tj najviše znanja i iskustva ima

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

hope31, možda su bolovi zbog implantacije(fingers crossed), samo se ti odmaraj i misli pozitivno... brzo će doći taj 20.7. A smiješ li prije napraviti piš piš test?

Malo me panika hvata da neću prvi put znati što trebam kada budem dolazila u ZG, zanima me kakve su sestre na VV kada prvi put nazoveš? Nadam se da će biti sve OK.

E da, samo da napomenem da se u Osijeku hycosy i hsg može napraviti samo kod privatnika, naša bolnica ga ne radi, koliko sam čula. TAj cijeli zahvat koštao me 1200 kuna.
    Posljednje uređivanje od crna ovca : 12.07.2011. at 16:58

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Crna ovca sestre su ti super ne brini se

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moj dojam o sestrama je super...i kad zovem (pogotovo prvi put) a i kad sam dolazila.......ništa ne brini...svi su gore OK. Bar je takav moj dojam......

A što se tiče uputnice....dao mi doktor jednu za pregled (koji ce ukljucivati i ono savjetovanje), Jednu za UZV, i jednu za inseminaciju (tako pise)....pa sad .....sta bude trebalo...imam..pravo sam se naoruzala s uputnicama....
    I u četvrtak furim gore.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

crna ovca hvala ti i ja se nadam da se gnijezde...pa zato malo bolucka,a test cu napraviti 11 dan od transfera za tri dana...za sestre se ne brini jako su dobre i ne moras se brinuti bit ces u dobrim rukama...

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo i mene. Bila sam danas gore i konačno sam u postupku. Prošli mjesec sam bila na yasminu, danas mi je bio 3 dc. Sve je ok i primila sam danas 2 menopura. Još po 2 trebam primiti u srijedu i četvrtak, a onda u petak na kontrolu. Nadam se da se neću morati previše pikati.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Sezen prvotno napisa Vidi poruku
    14words,
    najprije čestitam od srca na trudnoći!
    čitala sam tvoj post u kojem si napisala:"Na dan transfera je proučila cijeli moj karton (koji sa postupcima počinje davne 2007. god) kako bi sebi razjasnila situaciju zašto ja još nisam trudna, i predložila mi terapiju koja bi trbala pripomoći implataciji . "pa sam samo htjela pitati kakvu ti je terapiju dr.predložila...naime ja sam u 04/2011 bila u postupku i ne sijećam se da mi je dr.predložio bilo kakvu terapiju...preksutra idem gore jer ovaj mjesec idem u sekundarni ICSI pa ako koja js preživi i dođe do oplodnje da znam što dalje....unaprijed veliko hvala i sretno!
    hvala ti i ja tebi od srca zelim da docekas isto
    P.S.- nisam to ja napisala nego "dim"
    kod nas je uspjelo iz prve

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dragi svi!
    Već dvije godine neplodnim parovima u Hrvatskoj onemogućeno je optimalno liječenje, liječenje po svjetskim standardima. Iako smo se nadali da će do sada glas razuma prevladati - očito razuma, volje i hrabrosti nema dovoljno.

Ovim putem vas sve pozivam da, kao mali znak borbe protiv nepravde, promijenite svoj avatar. To je tek mali korak, vrlo jednostavan, ali pokazuje da nam je stalo, da smo tu, svjesni, da se borimo.
    Avatare možete preuzeti u sljedećim albumima:
    https://picasaweb.google.com/110592598235041917098/103201102?authkey=Gv1sRgCMCxns7SsJewqwE&feat=direc tlink
    http://public.fotki.com/jezic/avatar/
    Hvala vam puno!
    Molim vas promijenite avatare i na ostalim forumima, društvenim mrežama, pozovite prijatelje da učine isto....
    I mali korak je korak naprijed...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

eva133 kako ide pikanje?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    eva133 kako ide pikanje?
    Jutros sam otišla kod nas u Dom zdravlja i piknule su me sestre. Nije bilo problema. Sutra još dvije doze, pa ćemo vidjeti. Od ovog postupka ne očekujem baš ništa. Nekako sam ravnodušna prema svemu tome. Ne mogu vjerovati da sam takva, jer sam u prošlim postupcima bila sva u tome. Jedva čekam da se sve ovo završi.
    Kako si ti????

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bok svima...u petak idem po injekcije u kb osijek...stigle...možda uspije,pa neću morati na vv...
    danas sam tražila od soc ginek uputnicu za vađenje hormona i nije mi htjela dati jer kaže da se to ne radi kada se ide na ivf...a moj mpo dr mi je rekao da napravim hormone...jaaaaaakoooo sam se posvađala s njom,jer nemam pojma ni kakav mi je prolaktin ni tsh i dr....i jako sam ljuta na nju

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma ne znam ni sama boli me jako trbuh...u ponedjeljak cu vadit betu pa kako bude..danas me lijevi jajnik uzasno bolio

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sezen prvotno napisa Vidi poruku
    14words,
    najprije čestitam od srca na trudnoći!
    čitala sam tvoj post u kojem si napisala:"Na dan transfera je proučila cijeli moj karton (koji sa postupcima počinje davne 2007. god) kako bi sebi razjasnila situaciju zašto ja još nisam trudna, i predložila mi terapiju koja bi trbala pripomoći implataciji . "pa sam samo htjela pitati kakvu ti je terapiju dr.predložila...naime ja sam u 04/2011 bila u postupku i ne sijećam se da mi je dr.predložio bilo kakvu terapiju...preksutra idem gore jer ovaj mjesec idem u sekundarni ICSI pa ako koja js preživi i dođe do oplodnje da znam što dalje....unaprijed veliko hvala i sretno!
    ej sezen samo da te pozdravim i priupitam kako si???
    kaj ti je rekao dr.A???

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

hope31, bitno je da M nije došla. Znam da se bojiš i reagiraš na svaku bol. Kad vidiš pozitivnu betu u ponedjeljak, onda ćeš si govoriti da te boli zato što ti se maternica širi. Vidjeti ćeš kako ćeš drugačije gledati na tu bol kad znaš da si T. Šaljem ti dobre vibrice!!

sanda1977, želim tu uspjeh i malenu !!

eva133, samo tako, treba biti pozitivan. Što bude, biti će. A koliko si inekcija primila do sada? Ja sam mislila da si te inekcije cure same daju ili možda griješim?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo čitam vas cure pa da se malo ubacim Sanda bitno ti je odraditi te hormone ako ti je specijalist to napisao, i naravno da su oni potrebni prije IVF-a, ja ih vadim svako malo (bar jednom godišnje), probaj nabaviti uputnicu preko dr. opće prakse objasni cijelu situaciju, ako ne bude išlo mjenjaj ginekologa. Prvo što će te pitati specijalist su ti nalazi kad dođeš tamo.
    Crna ovca inekcije mogu cure davati i same, stvarno nije neki problem a meni je to puno jednostavnije nego ići k njima, meni ih je ispočetka muž miksao a poslije sam sve sama, sestre ti tamo sve pokažu

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

crna ovca hvala ti na lijepim zeljama...da barem je tako ali sve me strah da cu se rszocarati...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I da jutros sam radila test 10 dnt i negativan je...

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hope ja mislim da je malo prerano za betu
    Sto se tice boli u jajniku isto je bilo i meni dva dana prije vadjenja bete i bingo zato ti drzim fige
    da te zadesi ista sudbina

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

crna ovco, inače si možeš sam davati injekcije, ali ja nisam baš za to. Ipak samo to prepustila drugima. U ova 3 dana primila sam 6 menopura. Sutra mi je kontrola pa ćemo vidjeti što dalje.

Hope ništa se još ne sekiraj. Beta je najpouzdanija. Izdrži još malo.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Eva, čitam da si trenutno u postupku s menopurima, jel to slučajno? Jel doktori još idu s gonalima? koja je trenutno na Vuku standardna stimulacija, standardni protokol? Koja supresija, etc.? THANKS I SRETNO SVIMA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    Hope ja mislim da je malo preranoza betu
    Sto se tice boli u jajniku isto je bilo i meni dva dana prije vadjenja bete i bingo zato ti drzim fige
    da te zadesi ista sudbina
    Tomislava nisam ja vadila betu vadit cu je tek u ponedjeljak tad mi je 14 dnt.danas sam radila kucni test i bio je negativan...nadam se da si u pravu mene jajnik lijevi dosta boli i imam osjecaj da cu dobiti mengu kako me stomal boli...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Eva, čitam da si trenutno u postupku s menopurima, jel to slučajno? Jel doktori još idu s gonalima? koja je trenutno na Vuku standardna stimulacija, standardni protokol? Koja supresija, etc.? THANKS I SRETNO SVIMA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Uglavnom cure piju kontracepcijske tablete (yasmin ili Logest), pa kreću uglavnom s Menopurima i pred punkciju dobivaju Cetrotide ..( Od jeseni do sad sam upoznala i čula samo za jednu jedinu curu koja je koristiala Supefact sprej za suspresiju).. manje više to je to za stimulirani postupak .. polustimulirani je klasika Klomifem + Menopuri..
    A broj menopura po danu se prilagođava..
    ja sam bila krenula sa 1 i završila na čini mi se 3 zadnji dan, Cetrotide mi je dr. dao od 4 dc jer sam imala povišeni proegesteron (koji se smirio) ostale cure ga dobiju od 8 - 10 dc.. Hoću reći nema šablone..

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šiškice, iz tvojeg posta ako dobro razumijem onda se više i ne ide sa stimuliranim postupcima, ovo je više kao neki hibrid krojen po novom zakonu ako sam dobro razumjela, uz kombinaciju par menopura plus klomifeni i cetrotide pred kraj?
    Rade li se uopće prave stimulacije tipa 3-4 gonala ili menopura dnevno sa pravom supresijom, onako kao što je prije bio neki standard stimulacije?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma mislila sam reći da se rade stimulirani najnormalnije .. al naravno da dr. odredi po diagnozi jel se kreće sa po jednim Menopurom ili sa 3 ili 4 dnevno..
    Suspresija je Cetrotide (jako rijetko Superfact).

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala Šiškice.... a više se ne dijele gonali? Gonali su skuplji lijek ali često nekima i bolji.... no kako je Milinović/HZZO opet smanjio predviđene troškove za stimulirani IVF/ICSI bojim se da će se to itekako osjetiti i već osjeti u bolnicama.. ( ma uopće ne znam više što bih rekla koliko me sve skupa čini tužnom.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hope, kako mislis bio je negativan test kad ti se nakon 1 minute pojavila i druga crtica. to znaci da je test pozitivan.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Hope, kako mislis bio je negativan test ka ti se nakon 1 minute pojavila i druga crtica. to znaci da je test pozitivan.
    Radila sam dva testa na kojima su se pokazale vrli blijede crtice tesko vidljive ali ipak vidljive...danas sam napravila ponovno i bio je negativan...tako da mi ne preostaje dtugo nego cekati betu.ne znam kako su mi ovi prije pokazali a danasnji ne,

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Puno sam se nasjedila gore od prošle jeseni i gledala ženskice koje ljekove stavljaju u torbu (tako i danas kad sam bila gore) i uvjek je i sključivo bio Menopur..
    Stvarno ne kužim zašto nema Gonala!!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Kod mene spoting i pocetak M sve me boli leđa stomak tako da nista ni od bete ovaj put .

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj laky prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene spoting i pocetak M sve me oli leđa stomak tako da nista ni od bete ovaj put .
    Jel si prokrvarila?ne kuzim taj spoting...mene isto boli trbuk kao da cu svaki tren dobiti mengu a sike ne smijem ni pipnuti

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Vala dugo se nisi javljala, nadam se da je sve ok ?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Puno sam se nasjedila gore od prošle jeseni i gledala ženskice koje ljekove stavljaju u torbu (tako i danas kad sam bila gore) i uvjek je i sključivo bio Menopur..
    Stvarno ne kužim zašto nema Gonala!!
    kad sam ja bila bila sam jedan od rjetkih na menopuru svima je davao gonale i da supresija je bio suprefact
    Posljednje uređivanje od pirica : 14.07.2011. at 20:56

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Šiškice.... a više se ne dijele gonali? Gonali su skuplji lijek ali često nekima i bolji.... no kako je Milinović/HZZO opet smanjio predviđene troškove za stimulirani IVF/ICSI bojim se da će se to itekako osjetiti i već osjeti u bolnicama.. ( ma uopće ne znam više što bih rekla koliko me sve skupa čini tužnom.
    ja sam primala gonale prosle god. u 11 mj. onda sam bila na klomifenima u 3 mj ove god. pa onda na menopurima u 6 mj...
    mislim da se isprobavaju sve metode....

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo i mene. Bila danas gore. Dosta zadovoljna. Dočekali me nalazi hormona.potvrdili su da se radi o policisticnim jajnicima.prolaktin s kojim sam inace imala problema je ok, štitnjača ok. i sve ostalo ok. Takodjer obavili i ona savjetovanja. Doktorica mi je dala slijedece upute. 3 dan prvog slijedeceg ciklusa trebam počet pit yasmin tablete, i kontinuirano (bez prekida) ih pit 21 dan......nakon toga mi je rekla da ce nastupit krvarenje...i onda opet 3 dan treba doci gore.tad mi je rekla da cemo krenut u postupak sa klomifenima. Ima li ko iskustava, da je prošao slično ili isto....pa da me uputi?

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

vece svima...mala mimi ginekologinja je rekla da nema potrebe raditi hormone jer to ne treba kad se ide na ivf!!!! a ja znam da treba! zanima me tko je njoj dao diplomu!!!
    i neda i neda i neda....i još mi je prigovorila da sam podigla 23 uputnice u godinu dana,zamislite koje g.....
    ma ljuta sam ko pas...otici cu probat kod dr opće prakse...mislim da će mi dati....jednom mi je dala vaginalete....jer je ova bila na go....

Alcantra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam primala gonale prosle god. u 11 mj. onda sam bila na klomifenima u 3 mj ove god. pa onda na menopurima u 6 mj...
    mislim da se isprobavaju sve metode....
    I ja sam isto bila na menopurima u 5-om mjesecu (po 2 od trećeg dana) + pred kraj cetrotide. Imala sam samo 3 js. Nadam se nekoj promjeni na jesen.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    vece svima...mala mimi ginekologinja je rekla da nema potrebe raditi hormone jer to ne treba kad se ide na ivf!!!! a ja znam da treba! zanima me tko je njoj dao diplomu!!!
    i neda i neda i neda....i još mi je prigovorila da sam podigla 23 uputnice u godinu dana,zamislite koje g.....
    ma ljuta sam ko pas...otici cu probat kod dr opće prakse...mislim da će mi dati....jednom mi je dala vaginalete....jer je ova bila na go....
    Stvarno svašta reci ti njoj da hormoni služe kako bi se mogla odrediti npr. stimulacija za IVF jer nismo svi isti, recimo one koje imaju PCOS a to se itekako vidi preko hormona ne mogu dobiti istu terapiju kao netko tko nema a to može biti čak pogubno ako završi teškom hiperstimulacijom, onda problem je i kod onih koje slabije reagiraju jer njima opet ne može dati samo 1,2 menopura ili gonala jer neće dobiti ništa j.s. itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •