Results 1 to 50 of 682

Thread: Separatizam (odlazak na selo i neovisan život)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

RG, Mojca, interesira me jeste li razmisljali o kucici (ili pomocnom objektu) od slame?

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by lunja View Post
    RG, Mojca, interesira me jeste li razmisljali o kucici (ili pomocnom objektu) od slame?
    Jesmo, pred par godina dok smo još tragali, sam skinula s neta sve što se o tome skinuti dalo... Sad kad smo kupili, odustajem jer smo u parku prirode i time su pravila gradnje stroža, a MD je legalist (za šupu u dvorištu je tražio građevinsku dozvolu). A osim toga, mislim da zakonodavac nije ni predvido slamu kao građevni materijal. Nisam 100% sigurna, ali zvonim mi da sam negdje to pročitala... možda i lažem.

A opet, naša kuća je iako stara, u prilično dobrom stanju, nije bila napuštena niti dana, ali se isto tako nije niti modernizirala, pravi je vremeplov, jedino što je novo je struja. Po jedna žarulja i jedna utičnica u svakoj prostoriji... Inače, sve izgleda ko pred 100 godina. Imamo ucrtane još dvije kuće, od kojih postoje samo temelji... kad bi ih iznova gradili, radije ne bih "miješala stilove", već bi zadržala tradicijski način gradnje u kamenu i drvu.