Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
Citiram Zubićku: "valjda ti je jasno da velika većina najmodavaca ne iznajmljuje jako lijepe stanove po jako povoljnim cijenama, da ti neće smanjiti stanarinu zato što je kriza"

molim lijepo, moram demantirati
jer sam u ovom slučaju i stanodavac. i sve je suprotno ovome što navodiš (u mom slučaju), pa čak i to da smo smanjili stanarine iako je nama kredit narastao (prva rata kredita 6.300 (2007), ovomjesečna 9. 605 kn). Nije svaki stanodavac krvopija. Meni je stalo imati dobre stanare, pa ću im u krizi izaći u susret i spustiti najamninu, iako mi to financijski ne paše.
Nemaš kaj demantirati. Nisam napisala da su svi takvi. Svaka ti čast, ali valjda ti je jasno da nisu svi kao ti.

Ja sam imala nekoliko stanodavaca u životu i svi su bili normalni ljudi (iako sam se tražeći stan preko oglasa naslušala svakakvih pitanja i zahtjeva od potencijalnih najmodavaca), ali opet je to neusporedivo sa životom u vlastitom stanu. Zadnji kod kojih smo bili su nam isto držali istu pristojnu cijenu par godina iako su komotno mogli dići za 50 ili 100 eura s obzirom na kretanja u kvartu i meni je bilo jasno da je to tako jer su zadovoljni što plaćamo na vrijeme i režije i stanarinu i čuvamo stan i bilo im je žao kad smo otkazali. No, meni je moj stan, uređen kako mi želimo i prema našim potrebama, kao hotel s 5 zvjezdica u odnosu na taj podstanarski, kojem naizgled nije ništa falilo. I realno i je, jer njima je taj stan prvenstveno bio izvor zarade u koji će uložiti što se baš mora, tako da to nikad nije onako kako si sam napraviš u svojemu, ako iole držiš do toga.

Što se tiče tvog kredita, vjerojatno ne biste ni ušli u tako veliku investiciju (ili ste uzeli na nešto kraći rok po mjerilima stambenih kredita) da nemate s druge strane nešto što iznajmljujete i od čega ostvarujete prihod. A ni ova trenutna rata nije baš ogledni primjer za cijelo razdoblje.