Nemaš kaj demantirati. Nisam napisala da su svi takvi. Svaka ti čast, ali valjda ti je jasno da nisu svi kao ti.
Ja sam imala nekoliko stanodavaca u životu i svi su bili normalni ljudi (iako sam se tražeći stan preko oglasa naslušala svakakvih pitanja i zahtjeva od potencijalnih najmodavaca), ali opet je to neusporedivo sa životom u vlastitom stanu. Zadnji kod kojih smo bili su nam isto držali istu pristojnu cijenu par godina iako su komotno mogli dići za 50 ili 100 eura s obzirom na kretanja u kvartu i meni je bilo jasno da je to tako jer su zadovoljni što plaćamo na vrijeme i režije i stanarinu i čuvamo stan i bilo im je žao kad smo otkazali. No, meni je moj stan, uređen kako mi želimo i prema našim potrebama, kao hotel s 5 zvjezdica u odnosu na taj podstanarski, kojem naizgled nije ništa falilo. I realno i je, jer njima je taj stan prvenstveno bio izvor zarade u koji će uložiti što se baš mora, tako da to nikad nije onako kako si sam napraviš u svojemu, ako iole držiš do toga.
Što se tiče tvog kredita, vjerojatno ne biste ni ušli u tako veliku investiciju (ili ste uzeli na nešto kraći rok po mjerilima stambenih kredita) da nemate s druge strane nešto što iznajmljujete i od čega ostvarujete prihod. A ni ova trenutna rata nije baš ogledni primjer za cijelo razdoblje.

Odgovori s citatom