Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    roza, nije li ovo starozavjetni citat? i taj bog koji mrzi i kažnjava je starozavjetni bog?
    i nije li osnov katoličanstva bog koji prašta i voli?
    Dakle Stari Zavijet objesimo mačku o rep?
    Postoji samo jedan Bog. Ili smo sad otišli toliko daleko da vjerujemo da se Bog promjenio?
    I ja vjerujem da Bog kažnjava, da postoji Pakao i da je koketiranje crkve (bilo koje) i svijeta grešno i da je takva crkva prokleta.

Smajlich nije bitno što ja vidim pogrešnim ili ispravnim, pa ja mnogo puta neke užasne grijehe koje je Bog u Bibiliji jasno istaknuo kao teške, ne vidim takvima, ali to je upravo zato jer je moje tj. našle ljudsko srce grešno, i ne smijemo se za njim povoditi. Cijelo vrijeme govorim samo ono što sam naučila iz Biblije, a tamo stoji da je pogrešno. Meni osobno ne smeta Međugorje ni najmanje, ali smatram da je grijeh moliti za one koji tamo odlaze naći utjehu jer je to lažna utjeha. Ja mogu moliti samo da im Bog otvori um i omekša srce da shvate kako je ono što rade pogrešno.

Mislim, vi ne osporavate mogućnost da je nešto pogrešno a nešto ispravno ili?

A mi ne slavimo imendane uopče. Rođendan obilježimo nekim malo finijim ručkom i posebno zahvalimo Bogu da toj osobi, eventualno imamo kolač ali dalje od toga ne idemo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da ne. Ako i uzmem da je Biblija stvarno riječ Božja (i da ništa ne fali i da ništa nije viška) onda ipak veći dio Starog zavjeta shvaćam kao priču kojom starozavjetni pisci pokušavaju Božju riječ približiti čitaocima onog vremena.
    Pa i Isus je govorio u prispodobama da bi ga njegovi slušatelji bolje razumjeli. Tako da Knjiga postanka ne gubi na značaju ako ju se ne shvati doslovno.
    A da je Novi zavjet ipak donio neke novotarije u odnosu na Stari, je. Pa u Starom su kamenovali preljubnice. Što je Isus napravio nego donio neke nove zakone?
    Posvećujte se da budete sveti! TÓa ja sam Jahve, Bog vaš. 9 "Tko god prokune svoga oca i svoju majku, neka se smakne. Jer je oca svoga i majku svoju prokleo, neka njegova krv padne na nj. 10 Čovjek koji počini preljub sa ženom svoga susjeda neka se kazni smrću - i preljubnik i preljubnica.
    Ovo sigurno nije Isusovo učenje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A da je Novi zavjet ipak donio neke novotarije u odnosu na Stari, je. Pa u Starom su kamenovali preljubnice. Što je Isus napravio nego donio neke nove zakone?
    Da i zakone, ali ne samo zakone nego prije svega novi zavjet/savez - novi odnos između Boga i čovjeka, temeljen na Božjoj ljubavi iskazanoj u Njegovom utjelovljenju i otkupljenju čovjeka. Za razliku od starozavjetne vjere pravila Novi zavjet donosi samo jednu zapovijed - ljubav. Novi zavjet ne znači odbacivanje Starog zavjeta, ali ga nadrasta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji samo jedan Bog. Ili smo sad otišli toliko daleko da vjerujemo da se Bog promjenio?
    I ja vjerujem da Bog kažnjava, da postoji Pakao i da je koketiranje crkve (bilo koje) i svijeta grešno i da je takva crkva prokleta.
    nije se bog promijenio, već ljudi
    i ja duboko vjerujem da bog nikad, ali zaista nikad nije mrzio niti kažnjavao, već su ljudi zloupotrebljavali boga kako bi sebi pribavili moć

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    nije se bog promijenio, već ljudi
    i ja duboko vjerujem da bog nikad, ali zaista nikad nije mrzio niti kažnjavao, već su ljudi zloupotrebljavali boga kako bi sebi pribavili moć
    A što je s Hitlerom? Jel on u Raju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •