Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je prvo upalo u oči to što je već drugi dan odvela dijete na pregled u bolnicu.Zašto? Ako ne vjeruje liječnicima i bolnici, zašto odvesti dijete u bolnicu? Da li je bolesno, da li se bojala da ga je ugrozila svojim postupkom?

Novinar je napisao da se nadala dobiti potvrdu pedijatra da može dijete upisati. Pa, to je glupi razlog. Za to ne mora ići odmah drugi dan, tek je rodila. Sve koje ste rodile: da li biste išle nakon 24 sata u bolnicu s bebom da je beba dobro.
    Pa bih ako idem zbog potvrde. Pa neću nakon mjesec dana ići tražiti potvrdu da sam rodila Mislim, kako bi tek reagirali da dođem s djetetom starim mjesec dana i tražim da potvrde da sam rodila? potvrdu treba ishodovati što je moguće prije nakon poroda, zato i je išla tada kad je išla.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa bih ako idem zbog potvrde. Pa neću nakon mjesec dana ići tražiti potvrdu da sam rodila Mislim, kako bi tek reagirali da dođem s djetetom starim mjesec dana i tražim da potvrde da sam rodila? potvrdu treba ishodovati što je moguće prije nakon poroda, zato i je išla tada kad je išla.
    Zar žene koje rode kod kuće već sljedeći dan idu kod pedijatra na pregled? Ne trebaju čekati mjesec dana, ali već sljedeći dan?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Zar žene koje rode kod kuće već sljedeći dan idu kod pedijatra na pregled? Ne trebaju čekati mjesec dana, ali već sljedeći dan?
    Kad rodis u rodilistu, unutar prva 24 sata, dijete pregleda pedijatar.
    Zasto bi bilo cudno da zena koja rodi kod kuce zeli da pedijatar inicijalni pregled napravi u prvim danima po rodjenju?
    Pregled s mjesec dana je u stvari drugi (ili cak i treci, jer ped pregledava dijete i prilikom otpusta iz rodilista).

Takodjer, prilikom tog pregleda, roditelji dobiju i potvrdu da se radi o novorodjencetu i ta im potvrda moze (u nekim gradovima) posluziti kao dio dokumentacije za prijavu djeteta, ako naletis na normalnog zaposlenika u maticnom uredu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Kad rodis u rodilistu, unutar prva 24 sata, dijete pregleda pedijatar.
    Zasto bi bilo cudno da zena koja rodi kod kuce zeli da pedijatar inicijalni pregled napravi u prvim danima po rodjenju?
    Pitam zbog toga što sam u nekom tekstu na portalu pročitala da ne treba žuriti s pregledom djeteta rođenog kod kuće ako je sve u redu. A proceduru u rodilištu znam.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    X

A meni je osobno malo neukusno to da su uvijek majke koje su izgubile dijete te koje otimaju tuđu djecu. Kao jedna od tih mislim da bi oni koji se razbacuju takvim izjavama mogli biti malo obzirniji a ne koristiti ih da bi potpalili raspravu na forumu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •