Stranica 18 od 45 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, i mujica je dosao trolati sa svojim "znanjem". ajde ako stvarno nemas kaj pametno napisati daj se bar suzdrzi, stvarno je degutantno da zene koje su to prozivjele moraju citati tvoje podcjenjivacke postove. osim toga nikad neces prozivjeti tako nesto, pa stvarno nema smisla da nas nerviras tako bezveze.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, odgovor--ne jer im se dopada, nego jer su doveli do toga pa onda izvlace situaciju. sigurna sam da nitko ne radi takve gadarije iz zabave, nego iz neznanja. ali i neznanju se moze doskociti, razmisljanjem svojim mozgom i nekakvom edukacijom koja trenutno nije zastupljena u porodnistvu. samo to treba htjeti, tu je problem.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno sa se stvari ne mogu rijesiti s prevrtanjem rodilje kad je kompletnoj pretrpanoj predradjaoni prokinut vodenjak na viziti. Stvarno mislis da je to bilo potrebno? Da smo bas sve imale potrebu za tim? Nekima se tijeli prilagodilo i preuzelo, a nekima bas i ne pa su rotirali i izvlacili kako su znali i umjeli.

@ mujica
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 16.08.2011. at 23:59

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mujica, nisu samo primarci nemarni i puni neznanja

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    1..... ali mislim da ne znaju puno o fiziologiji
    2.......zasto ja imam puknuce cerviksa i ogroman sav od epiziotomije? kad mi to nije trebalo? itd....
    1... nego tko zna o fiziologiji poroda ako ne oni?????? Nemoj misliti da Odent zna više od bilo kojega od njiih.
    2....... jesi li sigurna da bi porod prošao sigurno bez epiziotomije? ili misliš da je epiziotomija napravljena jer to baš veseli ginekologe?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, nedavno sam cula pricu kako su svim rodiljama radili klistir jednoj za drugom, a samo jedan wc. jedna (ili vise) zena su pocele kenjati u hodniku. oh, kako dostojanstvano. podsjeca me na one price iz logora.

a klistir po who-u spada u zastarjelu i potencijalno stetnu praksu. pitam se samo zasto se kod nas jos provodi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, odgovor--ne jer im se dopada, nego jer su doveli do toga pa onda izvlace situaciju. sigurna sam da nitko ne radi takve gadarije iz zabave, nego iz neznanja. ali i neznanju se moze doskociti, razmisljanjem svojim mozgom i nekakvom edukacijom koja trenutno nije zastupljena u porodnistvu. samo to treba htjeti, tu je problem.
    A koju ti to edukaciju imaš, koju oni nemaju?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mujica, nisu samo primarci nemarni i puni neznanja
    da, vidim.

sreća da ih ima tko podučiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hahaha mujice, s tobom je saljivo "razgovarati". pretpostavljam da odent zna malkice vise jer je u zivotu actually vidio fizioloski porod, za razliku od ogromne vecine ob/gynova kod nas.

a cuj, ako je jednako velika beba prosla istim putem bez pucanja, cak usprkos savu od epi.. matematiku mozes obaviti i sam. ne mislim da ih to veseli, ali mislim da su ignorantni na cinjenicu da zbog najobicnije rutine ja sam imam ogroman oziljak na mom "svetom mjestu"

napravi si ti rupu sa skarama iz zabave izmedu pimpeka i anusa pa mi se javi kad ti zaraste da razmijenimo recepte

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rodilište s jednim WC-om?

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ajme mujice...šteta pa ne možeš o porodu znati više od žene. baš šteta. inače bi te neki mogli ozbiljno shvatiti.

ali...kad smo mi u hr naj...i kad sve najbolje znamo...kad se kod nas sve najbolje radi...što malo ne prosvijetlimo austrijanke, talijanke, britanke...i ine tanke...nek i njima bude naj kao i nama. što će li im zaboga kuće za porode? što će li im pkk? što će li im išta od toga? nemaju one pojma.
    ja mislim da su one u nekoj gadnoj zabludi. netko im je mozak isprao, pa sad pokušava i nama.
    vrijeme je da se tome stane na kraj. pa neće netko valjda ginekolozima govoriti kako se rađa? jedna žena npr? strašno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A koju ti to edukaciju imaš, koju oni nemaju?
    nemam ja edukaciju, osim ove 3 iz potpisa i znatizelje pa sam puno citala. ali ima gdje se moze covjek educirat, kad bi htio.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mujice zašto ti onda nisi, kod poroda kojima si prisustvovao, išao preuzeti aktivnu ulogu naljeganjem na trbuh da pomogneš djetetu da izađe van, nego si lijepo pustio da žena odradi svoje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kaj se ti n.grace cudis, nisi bila u merkuru? mislis da izmisljam, da natjeram vodu na svoj mlin

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hahaha mujice, s tobom je saljivo "razgovarati". pretpostavljam da odent zna malkice vise jer je u zivotu actually vidio fizioloski porod, za razliku od ogromne vecine ob/gynova kod nas.

a cuj, ako je jednako velika beba prosla istim putem bez pucanja, cak usprkos savu od epi.. matematiku mozes obaviti i sam. ne mislim da ih to veseli, ali mislim da su ignorantni na cinjenicu da zbog najobicnije rutine ja sam imam ogroman oziljak na mom "svetom mjestu"

napravi si ti rupu sa skarama iz zabave izmedu pimpeka i anusa pa mi se javi kad ti zaraste da razmijenimo recepte
    mikka, i ja imam ožiljak na "svetom mjestu", a moja frendica koja nije dobila epi je popucala od-do, kako si mujici savjetovala da učini. Pa me sad zanima, što je bolje od toga dvoje?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a kaj se ti n.grace cudis, nisi bila u merkuru? mislis da izmisljam, da natjeram vodu na svoj mlin
    Ne, nisam bila u Merkuru, niti mislim da izmišljaš.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da matematika nije tako jednostavna kako ju ti prikazuješ.

a ginekologiju sam učio i ja i poznato mi je (iako se slabo sjećam) što je fiziološki porod, jer je to upravo ono što se uči u školi.
    ali se dodatno i uči kako spriječiti komplikacije u slučaju potrebe, a tu spada i epiziotomija i ne vjerujem da ju je netko napravio ako nije bila potrebna.

a ako ju je uradio nepotrebno, to ne znači da "ginekolozi nemaju pojma o fiziološkom porodu", već znači da je tvoj porodničar u tome pogriješio.

ali to nikad nećemo znati. Ti misliš da znaš da nije trebalo, jer si uvjerena da nikad ne treba i zadovoljava te jednostavna matematika.

Ali ja misllim da to nije tako jednostavno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da biram, uvijek bi izabrala spontano pucanje nego sakacenje skarama. ali odabrala bi i da ne radam lezecki i da mi ne navijaju "broji do 10 i tiskaj" pa bi vjerojatno izbjegla pucanje, ili barem raspucavanje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujice zašto ti onda nisi, kod poroda kojima si prisustvovao, išao preuzeti aktivnu ulogu naljeganjem na trbuh da pomogneš djetetu da izađe van, nego si lijepo pustio da žena odradi svoje?
    jer nije trebalo, nisam stigao i bilo me strah intervenirati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno da mislis, ti si musko.

medica je stvorena da se rastegne i pusti bebu van. sakacenje je neka druga prica

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da nisi mozda ginekologiju ucio iz drazancica, vrlo fizioloski, imam ju doma
    Posljednje uređivanje od mikka : 17.08.2011. at 00:16

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da su one u nekoj gadnoj zabludi. netko im je mozak isprao, pa sad pokušava i nama.
    .
    a koliko li tih austrijanki, talijanki itd... rađa kod kuće, u kućama za porode itd?
    1%?
    2%?
    I kakvi to superljudi asistiraju porodima kod kuće i u kućama za porode?
    Pio ćemu se razlikuju od babica i doktora u bolnicama?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni bi bilo drago da je većinu porodničara strah intervenirati ako vide da ne treba...što na žalost nije tako.

ti ćeš naravno uvijek imati bolji pogled na svoje kolege nego npr. ja...i teško ti je zamisliti da neko neke stvari radi namjerno. ali radi. provjereno.
    i ne razumijem kako mogu živjeti s time.
    previše krivoga je prešlo u rutinu, nažalost.
    meni je samo žao što nisam neke stvari snimila...što je sve izgovorio dr A. na mom porodu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da nisi mozda ginekologiju ucio iz drazancica, vrlo fizioloski, imam ju doma
    ne sjećam se. ali opstetriciju iz pschyrembela.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da biram, uvijek bi izabrala spontano pucanje nego sakacenje skarama.
    Mene su sasvim pristojno "osakatili", a frendica je jezivo prošla sa spontanim pucanjem, rekla bih da je to relativno. Obje u polusjedećem položaju.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a koliko li tih austrijanki, talijanki itd... rađa kod kuće, u kućama za porode itd?
    1%?
    2%?
    I kakvi to superljudi asistiraju porodima kod kuće i u kućama za porode?
    Pio ćemu se razlikuju od babica i doktora u bolnicama?
    razlikuju se samo u tome što su se potrudili shvatiti porod.
    ja nisam tražila super ženu da mi asitira na porodu. to je obična primalja koju ne bole križa kad kažeš da bi rodila na stolici npr....i koja ima bazen u autu, dok ga u hr imaju koliko, 2 rodilišta?
    razlikuje se u potpunosti njihov pritup ženi i porodu samom. meni takav pristup odgovara.

a ti postoci meni niu bitni...vjerovatno radi malih postotaka neće ukinuti mogućnost izbora mjesta rađanja.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    ako mislite da ste napisale nešto pametno i iza čega možete stajat, pročitajte dva puta prije nego pošaljete da svi pročitaju!
    Zbog ovakvih komentara u zadnje vrijeme uopće nemam želje pisati na temama.
    Zanima me ovo što si napisala trebaju samo oni koji se ne slažu s tobom ili...? Pretpostavljam da i sama slijediš svoj savjet?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a šta da je nešto pošlo po zlu? Da dijete nije moglo van iz bilo kojega od bezbroj mogućih razloga????

ne bih mogao ovdje spominjati svoj "uspjeh"...... i baš zato što znam kako je to panično se moliti sve da prođe dobro ne bih nikome preporučio da "vjeruje svom tijelu" i upusti se u avanturu bez stručnjaka u blizini

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ne sjećam se. ali opstetriciju iz pschyrembela.
    mujice , e jesi...

brz si ( u reakcijama, naravno )

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bih mogao ovdje spominjati svoj "uspjeh"...... i baš zato što znam kako je to panično se moliti sve da prođe dobro ne bih nikome preporučio da "vjeruje svom tijelu" i upusti se u avanturu bez stručnjaka u blizini
    apsolutno se slažem

ali bi bilo dobro da su stručnjaci u blizini, ali, pogotovo oni koji vole bušiti vodenjake i lijegati na trbuh, na distanci ako nisu potrebni

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, i mujica je dosao trolati sa svojim "znanjem". ajde ako stvarno nemas kaj pametno napisati daj se bar suzdrzi, stvarno je degutantno da zene koje su to prozivjele moraju citati tvoje podcjenjivacke postove. osim toga nikad neces prozivjeti tako nesto, pa stvarno nema smisla da nas nerviras tako bezveze.
    koji bezobrazan post!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    mujice , e jesi...

brz si ( u reakcijama, naravno )
    Nisam ja "spor"

Samo sam pristojan. (za sada)

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ajme ja ću malo trolat. Bode me u oči i već sam htjela kometirati. Sad ću.

Manuela. zaista pripazi malo na č i ć jer sve što pišeš čini se neozbiljnim kad nije napisano točno tj. pismeno.
    Bez uvrede.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    razlikuju se samo u tome što su se potrudili shvatiti porod.
    Shvaćam ja porod i te kako. I teoretski i praktično.

Baš zato pišem ovako kako pišem.

Meni je roditi dijete najbolja stvar u životu. (Ne porod, nego roditi dijete.)

Molim vas da ne uopćavate sve liječnike. U većini su stručni i pažljivi. Da mi je znati koja od vas što pljujete po njima neće do kraja života posjetiti liječnika. Ustvari, znam- nijedna. Dvije negacije, tko li će skužiti te rečenice?

Dogovoreno je da nećemo spominjati pravopisne greške, zar ne? Na temi: Kultura komunikacije na forumu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 17.08.2011. at 00:43

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme ja ću malo trolat. Bode me u oči i već sam htjela kometirati. Sad ću.

Manuela. zaista pripazi malo na č i ć jer sve što pišeš čini se neozbiljnim kad nije napisano točno tj. pismeno.
    Bez uvrede.
    Meni puno više utječe na ozbiljnost posta sadržaj nego pravopisne pogreške. Smatram da je diskreditirati ili omalovažiti nečije postove zbog pravopisnih pogrešaka prilično nisko. Kao psovanje. U nedostatku argumenata, hajd'mo nekoga ili opsovati ili mu reći "ne znaš pisati".

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mujica je dečko...jesam li ja to dobro shvatila...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Samo sam pristojan.
    Uvijek si pristojan. I ne pišeš neprovjerene činjenice, a niti rekla-kazala. Što je jako bitno na edukativnom forumu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    mujica je dečko...jesam li ja to dobro shvatila...
    dječarac

I ti lijepo pišeš beti i sviđa mi se što ovdje pišeš i na koji način to iznosiš
    Posljednje uređivanje od mujica : 17.08.2011. at 00:59

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U većini su stručni i pažljivi. Da mi je znati koja od vas što pljujete po njima neće do kraja života posjetiti liječnika. Ustvari, znam- nijedna. Dvije negacije, tko li će skužiti te rečenice?

Dogovoreno je da nećemo spominjati pravopisne greške, zar ne? Na temi: Kultura komunikacije na forumu.
    A ti hodočastiš po doktorskim ordinacijama pa znaš da su u većini slučajeva stručni i pažljivi.

Ja se zaista trudim tebe razumijeti i pažljivo čitam što pišeš, ali ne razumijem uopće što ti želiš reći.

A hvala Bogu doktora je puno pa oni što mi se ne sviđaju kod njih više ne idem, uvijek ima drugi (važi za sve liječnike), tako sam promijenila i ginićku, jer mi se ova prošla što mi je radila uzv svaka tri tjedna i što me pilala pustim pipkanjem i pretragama nije sviđala.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dječarac
    ...aha, dobro sam onda skužila.
    Onda ću ja što se tiče tebe ostati postrani, neću ti ništa komentirati, jer ono što ti znaš je teorija, ja teoriju poslušam, ali praksu cijenim, a kako ti nemaš prakse u rađanju, ne mogu ti zamjeriti.
    Nemoj se ljutiti ili shvatiti moj post napadački ili nešto slično, ali ti ne znaš ni kako je pi.... s njom, a kamoli rađati, o sjeckanju neću ni govoriti...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majko mila Pepita, pročitaš li ti svoj post prije nego ga pošalješ?
    imaš opciju "idi na napredno" koristi je

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

majko mila Pepita, pročitaš li ti svoj post prije nego ga pošalješ?
    imaš opciju "idi na napredno" koristi je
    Na što točno misliš, da ti pojasnim...

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni puno više utječe na ozbiljnost posta sadržaj nego pravopisne pogreške. Smatram da je diskreditirati ili omalovažiti nečije postove zbog pravopisnih pogrešaka prilično nisko. Kao psovanje. U nedostatku argumenata, hajd'mo nekoga ili opsovati ili mu reći "ne znaš pisati".
    Hvala što frustracije nabijene na ovom thredu iskaljavaš na mome komentaru. Fulao si u potpunosti.
    Uopće nisam ulazila u sadržaj Manuelinog posta (koji su upitni ali ne komentira mi se to) iz nezainteresiranosti da ulazim u raspravu. Naime nije mi do uzrujavanja prevelikog jer imam rodit za 3 tjedna. Temu pratim i interesira me, ne komentiram i ne argumentiram. Moj je komntar išao na račun pravopisa jer općenito primjećujem nepismenost.

Uvijek i zauvijek ću kometirati č i ć na postovima. imam neku toleranciju al onda ju se probije pa skomentiram. Često se ljudi i okrenu oko sebe pa pokušavaju paziti na to. Shvate da je to bitno.

Ja također nisam prva koja to komentira, i nije bilo zlonamjerno. Ali sam prva koju se proziva.

Totalo oftopičarimo. I sad ćeš mi naravno ići odgovarati u opet napadačkom ili bahatom tonu ili ćeš iz ovoga pročitati zlonamjernost kao i iz prvog posta koji mi je upućen. Meni je glupo da se sad ovo tu nastavlja kad nije tema.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    A ti hodočastiš po doktorskim ordinacijama pa znaš da su u većini slučajeva stručni i pažljivi.

Ja se zaista trudim tebe razumijeti i pažljivo čitam što pišeš, ali ne razumijem uopće što ti želiš reći.
    Ja ne hodočastim baš nikuda. Samo sam imala prilike upoznati ih dovoljno.

I znam da ne razumiješ. Nismo na istoj valnoj duljini.

Kako se ja trudim biti pristojna, mogu li dobiti zvjezdicu za to.

Čini li se i vama da mi odosmo od teme u bespuća....?

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nisam čitala temu. Puno je toga. Idem vidit. U redu, ako je to pravilo foruma, šta se tu može, moram pregrist.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala što frustracije nabijene na ovom thredu iskaljavaš na mome komentaru. Fulao si u potpunosti.
    .
    A moj je komentar načelan. Uopće se ne odnosi na voje argumente niti na tvoj odnos prema onome što ona piše.

Jednostavno smatram da je pozivanje na pravopisne greške nešto što je potpuno besmisleno u diskusiji ove vrste i iskoristio sam tvoj post da to napišem. Vidio sam da je i ranije netko prigovorio njezinim greškama u korištenju č i ć, a taj netko je to koristio kao argument za omalovažavanje njezinih postova.
    Posljednje uređivanje od mujica : 17.08.2011. at 01:19

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nismo i tako je normalno da se ne možemo razumijeti, ali se možemo poštivati, što nadam se do sada jesmo i više nego dovoljno i drago mi je, jer vjerujem da ćemo se jednom sresti na nekoj temi gdje ćemo se slagati pa bi bilo šteta da ponesemo ružne uspomene.
    Ja se ne trudim biti pristojna, ja to jesam pa zaista do sada nisam osjetila potrebu da se pretjerano suzdržavam i tražim zvjezdice za to.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Shvaćam ja porod i te kako. I teoretski i praktično.

Baš zato pišem ovako kako pišem.

Meni je roditi dijete najbolja stvar u životu. (Ne porod, nego roditi dijete.)

Molim vas da ne uopćavate sve liječnike. U većini su stručni i pažljivi. Da mi je znati koja od vas što pljujete po njima neće do kraja života posjetiti liječnika. Ustvari, znam- nijedna. Dvije negacije, tko li će skužiti te rečenice?

može par pitanja?
    da li ti misliš da je u hr zaista super situacija u rodilištima?
    da li misliš da nešto treba mijenjati? ako da, što?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •