Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Što obući bebi od 2 tjedna

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Što obući bebi od 2 tjedna

Moja bebačica sutra ima 2 tjedna. Uopće nisam pametna što da joj oblačim po kući, a što vani. Izlazimo ujutro oko 10 dok još nije prevruće, a u kući je relativno toplo kad se uvuce sva ova sparina iz vana. U čemu da je stavim spavati po noći?
    Nisam našla ovu temu, pa ako postoji, slobodno me uputite!
    Hvala

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bodi ili bodi-benkica kratkih rukava i neke tanke pamučne hlačice. Mislim da joj ne treba ništa više. Eventualno čarapice, pa može onda i samo pelena, bodi i čarapice.
    Po noći isto tako, možda one hlačice sa stopicama i bodi kratkih rukava.
    Moja malena ima 7 mj. i tako je oblačim, znam da je tvoja mrvica dosta manja, ali vručine su i jednoj i drugoj. Uvijek gledaj da su joj stopala topla i ok je. A možeš je rashladiti tuširanjem mlakom vodom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni se čini da je ona još premala za imati gole ručice i nožice, prvi mjesec vole kad im odjeće pokriva kožu, pa ovako nešto, tanko:

http://www.4mybaby.biz/presta/produc...id_product=107

Ili bez rukava, a ispod bodić kratkih ili dugih:

http://b2c.baby-center.si/webclassif...entClassID=619

Ako još voli biti zamotana, ja sam zamotavala samo u tetru:

http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=578

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo danas dva tjedna - u kući je obučen u bodi dugih rukava i tanke hlačice (duge, ako su bez stopala onda ima čarapice), ja nikako još ne bih razgolitila ruke i noge jer oni još teško održavaju svoju tjelesnu toplinu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    ja nikako još ne bih razgolitila ruke i noge jer oni još teško održavaju svoju tjelesnu toplinu.
    X

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ok, možda sam ipak izgubila iz vida da je to ipak beba od dva tjedna... Onda bodić ili još bolje bodi-benkica(mini je bila idealna za oblaćenje tako male bebice, bodi mi je gnjavaža tad bio) dugih rukava i dolje hlačice sa stopicama.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, možda sam ipak izgubila iz vida da je to ipak beba od dva tjedna... Onda bodić ili još bolje bodi-benkica(mini je bila idealna za oblaćenje tako male bebice, bodi mi je gnjavaža tad bio) dugih rukava i dolje hlačice sa stopicama.
    Hvala curke!
    Ovako je i oblačim.
    A kratke rukave ćemo sačekati još bar jedan tjedan!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Na tečaju su nam rekli da bebu obavezno treba iznijeti iz rodilišta u dugoj robici i pokriti laganom dekom i tako je nastaviti oblačiti barem mjesec dana. S obzirom na ove vrućine, za koje su rekli da se nastavljaju do sredine rujna (a moj bebač će sigurno tada već biti vani), nisam pametna jel mu više šteti da je gole kože ili da je u dugom na +35??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam svoju drugu curku, iznjela iz rodilišta 21.08. Sestra joj je ibukla bodi kratkih rukava, kratke hlačice i končane tanke čarapice...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 23.08.2011. at 21:31

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Novorođenče, znači prva 4 tjedna ne voli imati golu kožu.

To ćeš i sama odmah vidjeti, plaču to jače što ih više skidaš. Tetra pelena položena na trbuščić smanji taj plač, jer im se učini da su obučeni. Obožavaju biti zamotani, naročito kad su pospani.

I vole toplu prostoriju jer nemaju još razvijen termoregulacijski "mehanizam".

Beba će ti sama pokazati kako joj je ugodno, ali prvi mjesec je to mrvica nježna kao pjenica i tako s njima treba. Bez brige, začas će očvrsnuti i moći ćete i modnu reviju izvoditi.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 23.08.2011. at 21:44

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja pak mislim da po ovim nesnosnim vručinama ne treba djetetu oblačiti dugo, moj je rođen po takvom vremenu u buio je u bodiju bez rukava i peleni, samo kada je spavao prekrila sam ga tetrom, a pretošljavanje bebe je jako opasno,a baš da će se nazimiti sada...
    Jedino ako klimatizirate prostorije u kojima boravite onda eventualno tanke hlačice.
    A u šetnju isto samo peko pelenu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Novorođenče, znači prva 4 tjedna ne voli imati golu kožu.

To ćeš i sama odmah vidjeti, plaču to jače što ih više skidaš. Tetra pelena položena na trbuščić smanji taj plač, jer im se učini da su obučeni. Obožavaju biti zamotani, naročito kad su pospani.
    Kod nas to nije slucaj, bio je uzasno nervozan i placljiv dok ga nisam skinula skroz, potpuno golog, tetru sam mu samo stavila medu noge da me ne popiski i odmah se smirio, pojeo i zaspao kao beba. Zadnih par dana je tako, samo u platnenim pelenama, tek kasnije, oko 5-6 popodne, ako idemo van, pokrijem ga tetrom. U bodiju bez rukava bude ujutro, vec u 11 ga skidam jer nemam klimu u stanu, jos k tome sam na katu i bas bude vruce, on se sav jadan oznoji. Spava u bodiju kratkih rukava ovih par vrucih noci i pokrivam ga tankom dekicom. Vodim se instinktom a i drugo mi je dijete pa nisam toliki panicar oko oblacenja kao s prvim.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da, moj ne voli tople prostorije, nema sanse da odspava preko dana u stanu, samo vani na balkonu u kolicima, jasno u hladu, i onda ga tetrom pokrijem.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje na plus 35 sigurno ne bi bilo u dugom, niti pokriveno.
    zara je rođena usred užasno vrućeg ljeta, po kući je bila uglavnom samo u peleni, a vani u peleni i bodiju s kratkim rukavima

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Znači može se u kratko, mislila sam da ti sestre uopće ne žele obući u kratki bodi. Nemamo klimu ni u autu ni doma, a na katu je stvarno pakao ovih dana... Ponijeti ću onda i jedno i dugo pa ćemo vidjeti. Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kaj misliš da ti ne budu dale dijete ako ne doneseš duge rukave?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Tko zna! Možda te pošalju doma po duge ili ti kažu da ostaneš joj jedan dan...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj isto ne podnosi toplinu. Otpočetka sam se vodila s tim da ga oblačim onako kako sebe oblačim, a onda sam ga još i dodatno razgolitila jer je bio jako nemiran čak i kad je bio obučen samo u bodić, kamoli u nešto više. Po tome je na tatu, taj je u kratkim rukavima po cičoj zimi, dok se ja pokrivam i po najvećim vrućinama

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moje dijete je rođeno u lipnju, u rodilištu je bila u bodiću dugih rukava, čak se ne sjećam više je li imala čarapice, donosili su ih u jastucima ali smo svi odmah vadili bebe van.
    Od trećeg dana, kad smo došli doma, oblačila sam je samo u bodi kratkih rukava, a uskoro i bez rukava, a dodala bih čarapice i tanki ručnik ili tetru ako bi bili vani predvečer, jse je bilo užasno vruće. Tako smo proveli cijelo ljeto. Dok je spavala pokrila bih je tetrom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Znači može se u kratko, mislila sam da ti sestre uopće ne žele obući u kratki bodi. Nemamo klimu ni u autu ni doma, a na katu je stvarno pakao ovih dana... Ponijeti ću onda i jedno i dugo pa ćemo vidjeti. Hvala!
    ne može sestra umjesto roditelja odlučiti što će dijete obući kad ide van iz bolnice, može eventualno sugerirati nešto u dobroj namjeri, a na kraju krajeva, da ga ne želi obući ona, obući ćeš ga ti i gotovo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam je li ovo sa termoregulacijom važno kada je vani temperatura viša od one u majčinu trbuhu (tjelesne temperature)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam je li ovo sa termoregulacijom važno kada je vani temperatura viša od one u majčinu trbuhu (tjelesne temperature)
    Zar je vani temperatura viša od 37? Mislim da po takvoj temp nitko ne bi novorođenče nosio van. U kući je ipak niža.

Što se tiče termoregulacije (prepisujem iz knjige) golo novorođenče sve do vanjske temp od 29 stupnjeva, troši vlastitu energiju za stvaranje topline. Tek kad mu je blizu gole kože 29, energiju troši samo za rast.

Najbolje im je na oko 32 stupnja, ali u hladu naravno. Direktno sunce nije za njih. To je fiziologija novorođenčeta, samo u prva 4 tjedna života.

Ovo pišem za golu bebu, svaki sloj odjeće smanjuje potrebnu temp. oko bebe.

Kad je jako vruće kao sad treba jako lagana odjeća, najbolje bez pelena sa najlonom, i prekrit tankom tetrom. Ako je beba nemirna zbog vrućine treba ju ovlažiti krpicom i zatim lagano hladiti lepezom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam se referirala na izlazak van, nekako sam zamislila da je to pitanje

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pa ovih dana i jesu takve temperature, a mi još nemamo klimu u autu tako da je sigurno 40 stupnjeva unutra, strah me da mi bebica ne prokuha od bolnice do doma...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    moje dijete je rođeno u lipnju, u rodilištu je bila u bodiću dugih rukava, čak se ne sjećam više je li imala čarapice, donosili su ih u jastucima ali smo svi odmah vadili bebe van.
    Od trećeg dana, kad smo došli doma, oblačila sam je samo u bodi kratkih rukava, a uskoro i bez rukava, a dodala bih čarapice i tanki ručnik ili tetru ako bi bili vani predvečer, jse je bilo užasno vruće. Tako smo proveli cijelo ljeto. Dok je spavala pokrila bih je tetrom.
    Evo i kod nas isto kao i kod pomikakice, rođeni su isti dan, iste godine i da, bilo je užasno vruče.
    Patronažna je rekla da je body kratki rukavbolji izbor od bez rukava, zbog osjetljive kože bebe na pregibima, pa kao kratki rukav ipak upija znoj, sprečava trenje,...
    To mi je bilo recimo logično.
    Mada, bratov mali, rođen mrvicu prije mojeg (isti mjesec, ista godina), bio je stalno u bodyju bez rukava i bez čarapa, ali on je nekako bila "vruča" beba, stalno se znojio.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Rivendell, to je stvarno za razmišljati.
    Ali, koliko se sjećam nije ti ove dane termin, a poslije prvog neće biti toliko vruće. Pitaj nekog pedijatra može li beba izdržati put u tako vrućem autu. Petnaestak minuta ne bi smetalo, ali sat-dva, ne znam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije li dovoljno opipati bebu, ruke, noge, prsa, da se vidi jel bebi dovoljno toplo? Mom je to sve toplo sredinom dana iako je samo u peleni, kasnije popodne nogice budu mlacne pa ga pokrijem tetrom cijelog, do vrata.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Beti, nadam se jer sam neki dan čitala da se vrućine nastavljaju do sredine rujna... Baš sam se sad čula sa sestrom da ona dođe po mene u bolnicu, jer ipak ima klimu u autu. Ako budemo u Zg ok, ali ako budemo uspjeli u Rijeku kakav je bio plan... Mislim da ću ipak prihvatit njenu ponudu.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jutros sam se išla najaviti do patronažne, pa sam je pitala. Ona kaže dugi rukavi bez obzira na vrućinu, preporuča benkicu i neke duge hlače.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, i po mom iskustvu zadovoljniji su u dugom , a tankom. Svi tri su mi rođeni u toplom dijelu godine, a jedno usred ljeta, 31.7. , tako da imam iskustva (a i nešto znanja).

Teško je po toplini kože novorođenčeta odrediti kako je njemu. Radi se o tome da troše hranu na ugrijavanje, a ne na rast i razvoj. Ali, opet ne smije im biti pretoplo, nikako. I koža je još silno tanka zato je treba zaštititi od vanjskih utjecaja. Ipak je benkica daleko čišća od zraka.

Ali, ponavljam, to je samo za prva oko 4 tjedna, poslije oni ojačaju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako je benkica čistija od zraka?
    pa gdje je ta benkica stajala, u vakuumu?
    neće s novorođenčetom šetati sabiralištima otpada.

ako govorimo o termičkoj samoregulaciji, kako ona ne funkcionira zimi, tako ni ljeti.
    kako se bebe ne mogu zagrijati, tako se ne mogu ni rashladiti.

vidjet ćeš i u rodilištu kako ti dijete reagira, pa ćeš se prema tome ravnati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa, ispeglana je na visokoj temperaturi. Meni je nekako uvijek odjeća zaštita od okoline. Tako je osjećam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobro, možda kod onih koji peglaju
    ali onda tu opeglanu benkicu staviš na policu, u ladicu, torbu... pa ta ista benkica prođe iz ruku u ruke...
    muž, sestra prva, sestra druga... pa se odloži negdje na nešto
    ali, sve je to nevažno, pa nećemo djecu čuvati pod staklenim zvonom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oslo bez odgovarajuceg citata
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 26.08.2011. at 14:44

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa gdje je ta benkica stajala, u vakuumu?
    neće s novorođenčetom šetati sabiralištima otpada.

ako govorimo o termičkoj samoregulaciji, kako ona ne funkcionira zimi, tako ni ljeti.
    kako se bebe ne mogu zagrijati, tako se ne mogu ni rashladiti.

vidjet ćeš i u rodilištu kako ti dijete reagira, pa ćeš se prema tome ravnati.
    strasno, nemam rijeci xD

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što ti je strašno, stray?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja je od rodenja u potkosulji ili majici kratkih rukava, bez icega na nogama, i po danu i po noci isto, nekad i gola. spava cesto na meni i ne smeta joj sto se sva oznoji (meni doduse smeta ), u autu upalimo klimu, eventualno ju pokrijem repom slinga. putovali smo s njezina 3 tjedna u bg a i inace je stalno u autu (klimatiziranom, ali ne previse jer ja ne volim velike temperaturne razlike).

meni se kosi s religijskim uvjerenjima da dijete na ovoj vrucini oblacim u ista dugih rukava. carape ne dolaze u obzir. cak ni kape. izlazimo po svim vremenskim (ne)prilikama. oblacim joj i tu majcicu samo da se ne znoji i da ne bude skliska. i stalno ju nosim jer nemam kolica.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mikka, ja sam samo napisala kako treba s novorođenčetom s obzirom na njegovu fiziologiju.
    Nisam rekla da mame trebaju to i poslušati. Ionako roditelji rade po svojoj odluci.

Ni meni nije jasno što je to strašno stray_cat.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    meni se kosi s religijskim uvjerenjima da dijete na ovoj vrucini oblacim u ista dugih rukava. carape ne dolaze u obzir. cak ni kape. izlazimo po svim vremenskim (ne)prilikama. oblacim joj i tu majcicu samo da se ne znoji i da ne bude skliska. i stalno ju nosim jer nemam kolica.
    također
    osim - kolica smo imali ali ih nije prihvaćala

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Jutros sam se išla najaviti do patronažne, pa sam je pitala. Ona kaže dugi rukavi bez obzira na vrućinu, preporuča benkicu i neke duge hlače.
    To je vjerojatno jedna od onih patronažnih koje preporučaju dudice, bočice i ostale gluposti.
    Moj je mali rođen 9.8. i stalno je bio u bodiću bez rukava. I bosih nožica (na sveopče zgražanje baba u parku). Tada sam pitala pedicu u rodilištu i rekla je oblačiti bebu isto kao i sebe + pokriti pelenom ako spava (a i to otpada na +38)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što ti je strašno, stray?
    pa pocela si se razgovarati kao ja

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ali, sve je to nevažno, pa nećemo djecu čuvati pod staklenim zvonom
    Ne, djecu ne, ali novorođenče definitivno- da, KAO pod staklenim zvonom i vrlo polako to zvono otvarati.

Imamo četiri tjedna da se ta mrva navikne da se iz uronjenosti u vodu, u udobnosti , mraku i tišini maternice, prilagodi na zrak, svjetlost, buku, i sve ono što mu tijelo mora raditi da bi živjelo i raslo.

I vlada ima pravo na prilagodbu ( i to 100 dana) pa moramo i tim malenima dati bar tih 28 dana da se priviknu, polako na sve.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nemajka, moj je sa 10 dana isao samnom setat psa

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam nemajka, moj je sa 10 dana isao samnom setat psa
    Moj je s 10 dana isao samnom na svadbu i bio tamo do 11 navecer! Ja sam veca nemajka!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, ne znam onda kak su moji dobili po kilu u prvih mjesec dana. da nisu trošili hranu na vlastito grijanje umjesto na rast, dobili bi valjda po dvije kile? :mrgrin:

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    hm, ne znam onda kak su moji dobili po kilu u prvih mjesec dana. da nisu trošili hranu na vlastito grijanje umjesto na rast, dobili bi valjda po dvije kile? :mrgrin:
    Eto mi sad! Zato ja i pisem na temi o premalom prirastu tezine! Dijete mi se smrzava do granice neuhranjenosti!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Samo se vi smijte, ali prije toga pročitajte i nešto u knjigama o novorođenčetu.

Svako doba nosi svoje. Ne treba ići sa 10 dana na svadbu, niti sa 15 godina se udati, itd. Ali, nema veze, tko želi će razmisliti, tko ne, neće.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, Beti, stalno mi preporučaš da čitam!
    K`vragu, pa i pisala sam knjigu o novorođenčadi; što još trebam napraviti da bih ti dokazala da nisi samo ti educirana.

Jako dobro znam da djeci treba vremena da se prilagode na vanjski svijet koji je svjetliji, suši, hladniji... od uvjeta kakvi su bili u maternici.
    Ali onda, nemoj mi pričati kako nema veze što se rađaju s reflektorima uperenima u facu.
    O kakvoj prilagodbi tu govorimo?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

po ovoj vrućini ni u ludilu ne bih djetetu oblačila dugo
    naravno da nećeš s novorođenčetom izaći na zvizdana, niko o tome ne priča
    ja bih svakako bodi bez ili najdalje s kratkim rukavićima i to je to

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

apricot, nisam na tebe mislila. Nego na one koje se izruguju tome da novorođenče treba biti samo novorođenče.

A reflektori, neposjećivanje prvi mjesec, gole nožice i svašta nešto, sve je to posebna tema. Sada nemam vremena jer me prijateljice čekaju na kavu. No, bilo bi lijepo imati neku temu o razlikama između novorođenčeta i dojenčeta.

A razlike su znatne, zar ne?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •