Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: kako prepoznati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

što znači dobro poznavati? koliko je to zapravo istina? koliko možemo uopće nekoga poznavati ili misliti da poznajemo?
    slažem se da je paranoja loša i kontraproduktivna. strah paralizira. oprez je poželjan.
    ali koliko možemo biti sigurni da su ljudi koji nas okružuju upravo ono za što se izdaju?
    i ja poznajem trenere mog djeteta, skoro svakodnevno smo u kontaktu, s jednim samo susjedi itd...

ne radi se o tome da ja te ljude gledam pod povećalom, pratim hoće li negdje izbiti neki sumnjivi znak.
    živim prilično normalno, i tako izvana i izgledam .
    dijete ima široku paletu ljudi s kojima je u interakciji, malih i malo većih.
    dosta je samostalna, provodi vrijeme u vani u igri, itd.itd.

ja ne govorim da mene moja promišljanja koče u svakodnevnom, normalnom življenju ili da koče moje dijete.
    ne prenosim joj nikakve strahove ni tjeskobe. zna da postoje zličesti ljudi, zna da ne smije vjerovati svakome,
    zna što su nedopušteni dodiri i da mora otići uvijek ako se osjeća nelagodno kraj nekoga.
    zna da treba mami i tati reći ako je nešto muči, ako je netko na bilo koji način uznemirava.

ova tema je namjerno postavljena na filozofski jer joj je smisao više i bila filozofiranje o fenomenu
    u kojem se normalan i drag obiteljski prijatelj transformira u zvijer
    a nije da toga nema. nije da se to dešava samo tamo negdje iza 7 brda.
    to jest stvarnost i sigurna sam da je prisutno oko nas...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    što znači dobro poznavati? koliko je to zapravo istina? koliko možemo uopće nekoga poznavati ili misliti da poznajemo?
    slažem se da je paranoja loša i kontraproduktivna. strah paralizira. oprez je poželjan.
    ali koliko možemo biti sigurni da su ljudi koji nas okružuju upravo ono za što se izdaju?
    ...
    ja bi ponovila ova pitanja u kontekstu toga sto veliki broj pedofila zapravo napada djecu iz blize okoline, clanove obitelji, susjede - rekla bi većina: "dobro smo ga poznavali".

Ne živim u strahu od pedofila ali nije da mi se nije desilo da sam opreznije gledala na dijete kada bi mi se ucilino da je neki odrasli "preljubazan prema njemu"...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    zna što su nedopušteni dodiri i da mora otići uvijek ako se osjeća nelagodno kraj nekoga.
    zna da treba mami i tati reći ako je nešto muči, ako je netko na bilo koji način uznemirava

...
    moja prevencija je uglavnom svedena na ovo, pričamo o svemu, o različitim situacijama i ljudima na koje djeca mogu naići, čisto da im to stoji negdje u primozgu ako zatreba. I da obavezno sve, SVE,nama ispričaju.Osobito tajne, one loše, ako ih bude.

Ipak, većinu vremena ne posvećujem ni razmišljanju o drugim ljudima niti analiziranju istih. Uglavnom je i moje ponašanje, pa tako i djece, otvoreno i neopterećeno strahovima, brijem da je to odbijajući faktor za nešto loše, tj. čak ni ne brijem ništa, jednostavno ne upadnem u pedofilsku paranoju u koju nas svako malo mediji uvuku.
    Djeca idu spavati kod drugih, oni dolaze k nama, pričam s njima, dobijem opširno izvješće, nikad ništa sumnjivo nije bilo...

čini mi se da bi se neki alarm upalio da je bilo potrebno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •