Da li se tvoje dijete žali da ga neki agresivac stalno napada ili zašto bi uopće govorila, odnosno učila dijete, da ako ga netko tuče da onda vrati. Ne znam, moj klinac ima" kratki fitilj" i brzo plane, u vrtiću nije nikome ostao dužan i kad bi mu netko smetao on bi brzo sve riješio na svoj način. Meni se to nimalo ne sviđa što je takav i ja bih voljela da ima "duži fitilj", da se makne... učimo i radimo puno na tome. U školi do sada nije bilo nikakvih problema i molim te Bože da tako i ostane. Svaki put ostanem šokirana kada čujem od roditelja "vrati mu". Znam da svatko voli svoje dijete i nitko ne želi da mu neko drugo dijete tuče njegovo ili nedaj Bože gize... Tu bi trebalo voditi računa o dobi djeteta. Mala djeca (češće ona koja se slabije verbalno izražavaju) jednostavno tako komuniciraju i brane sebe, a nama to izgleda užasno, što svako i jest ako je svakodnevno, ali tu bi trebale urgirati odrasle osobe, a ne da učimo malo dijete da treba vratit udarac ako ga netko prvi fizički napadne. Mislim da je bolje svoje mirno i miroljubivo dijete naučiti da se makne od takvog djeteta i da nauči prepoznati situaciju kada bi mogao biti napadnut te da tada pobjegne i potraži pomoć odrasle osobe. To je moje mišljenje, treba djetetu dati do znanja da to što se on maknuo ili popustio, da tada nije pobijedio ovaj mali agresivac ili da je ono tužibaba, nego je dijete mudro postupio i zaštitilo sebe i na taj način upravo ono pobijedilo agresivca, ali kažem sve ovisi o dobi djeteta. Protiv toga sam da se djecu uči "Vrati mu"!!!!