-
u našem vrtiću su učili klince da ispruži ruku ispred sebe sa otvorenim dlanom i glasno vikne "ne!" čim netko krene agresivno prema njima. To se ispostavlio nevjerojatno efikasno jer nravno daj e klince lakše zaustaviti prije nego se razmašu u svojoj ljutnji. Osim toga taj otvoren a opet obramben stav podiže samopouzdanje onima koje se napada. Naravno ne pali uvijek, ali je jako dobro jer privuče pažnju tete, učiteljice, a nije klasično tužakanje. Meni se to sviđa.
Mislim da se djeca u samoobrani trebaju znati izmaknuti, blokirati udarce, pa i udariti da bi pobjegli ako ih netko drži ili udara. Ali to nije vraćanje iz osvete ili mržnje, pto bi i po mnei bilo ružno, nego kratki udarac i bijeg na sigurno - po tetu, učiteljicu ili roditelje.Mislim da se svi imao pravo braniti i da taj instinkt ne treba potiskivati, ali daleko sam od tog pitcanja na osvećivanje istom mjerom. Ako se može maknuti od napadača nemaš nikakav izgovor za nastavak nasilja. To pravilo vijredi i za moje klince ak okažu da su nekog udarili jer ih je on prvi. Ako su imali kamo otići i drugačije to riješiti i nisu bili prisiljeni se braniti, ne pali ima izgovor
Vidi se da sam trenirala borilačke vještine LOL
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma