Pokazuje rezultate 1 do 50 od 140

Tema: da li treba uciti decu da vrate udarac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što kad vaše dijete vrati udarac pa dobije još jači...netko bi trebao prestati, zar ne?

Smatrate li da je onaj koji je prestao sa fizičkim obračunom slabić?

Koje su alternative?
    - zauzimanje odlučnog stava
    - biti glasan je sasvim prikladno
    - reći odraslima je sasvim u redu
    - izmaknit se, stavit neki predmet ispred sebe u obranu također je u redu
    -

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Što kad vaše dijete vrati udarac pa dobije još jači...netko bi trebao prestati, zar ne?

Smatrate li da je onaj koji je prestao sa fizičkim obračunom slabić?

Koje su alternative?
    - zauzimanje odlučnog stava
    - biti glasan je sasvim prikladno
    - reći odraslima je sasvim u redu
    - izmaknit se, stavit neki predmet ispred sebe u obranu također je u redu
    -
    ova varijanta mi se najvise dopada. Kao i ona sa ispruzenom rukicom i vikanjem "ne".

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eris, meni je mučno u želucu nakon čitanja tvog posta.
    sve je to lijepo i naravno da ću učiti svoje dijete, ako te netko udari pokušaj riješiti mirnim putem, reci odraslima, vikni ne
    ali ako je maltretiranje ozbiljno, itekako ću joj reći da udari - i to što jače može
    jer sam i sama bila u takvim situacijama, i znam da to pali, trpjela sam svašta ali jednom kad sam bila pritisnuta uza zid razvalila sam šakom napadača u lice i da vidite kako je prestao, skupa sa svojim pomoćnicima, smrdljivim kukavicama
    žao mi je što to nisam radila puno češće, vjerujte, a nije meni bilo najgore, bilo je i puno gorih zlostavljanja
    odrasli nisu prisutni cijelo vrijeme, i nikako ne bih htjela da mi dijete duže vremena mora trpjeti takvo zlostavljanje

da je haharica onda bih više pazila da zaštitim drugu djecu od nje bude li potrebno
    ali nije, vrlo je mirno, plašljivo dijete i mislim da će vrlo vjerojatno biti takvih situacija

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    eris, meni je mučno u želucu nakon čitanja tvog posta.
    sve je to lijepo i naravno da ću učiti svoje dijete, ako te netko udari pokušaj riješiti mirnim putem, reci odraslima, vikni ne
    ali ako je maltretiranje ozbiljno, itekako ću joj reći da udari - i to što jače može

odrasli nisu prisutni cijelo vrijeme, i nikako ne bih htjela da mi dijete duže vremena mora trpjeti takvo zlostavljanje
    Upravo tako.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    .....
    da je haharica onda bih više pazila da zaštitim drugu djecu od nje bude li potrebno
    ali nije, vrlo je mirno, plašljivo dijete i mislim da će vrlo vjerojatno biti takvih situacija
    slažem se s ovim, i sa svim ostalim u tvom postu, s tom razlikom da smo MM i ja od početka suglasni - ako te tko udari, uzvraćaj odmah, nikakve cile-mile, nikakvi pregovori, tužakanja. Nemam ja vremena ni volje svoje dijete voditi kod psihologa zbog tuđih pogrešaka u odgoju i dječjeg nasilništva.

Moram naglasiti i bitnu stvar - puno je teže roditeljima dječaka, oni su stalno u izazovima, ja imam izuzetno mirne curice koje ne upadaju ni u kakve konflikte, ali od starta znaju naš stav da kao takve, miroljubive, ne smiju niti u začecima dozvoliti da se bilo tko na njima "trenira", inače će nastradati.

Od kad su se rodile, sve provode u razgovorima i "pregovorima", i toga im ne fali, a mi smo skužili da se nečiji agresivni pokušaji moraju sasjeći odamh, u korijenu, inače se upleteš u paukovu mrežu.

(ovo što sam napisala, još nisu imale priliku testirati, srećom), nadam se ni da neće

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja učim da pokušava riješiti probleme na miroljubiv način.
    da predloži tom djetetu da se lijepo druže, da razgovaraju o tome kako riješiti problem, da se izjasni kako se nju ne smije tući.
    da će u slučaju da ne prestane, reći roditeljima, učiteljici.

ukoliko nasilnik ponovi radnju i uzme je na pik- ima se braniti kako zna
    jučer su imali neku zadaću u kojoj je postavljeno pitanje što ne voliš raditi - ona je napisala- Tući se
    malo moje nježno

inače, vezano za temu , kad sam bila klinka jedan me susjed moje dobi inače divljak, toliko znao gnjaviti i napadati da sam stalno dolazila kući
    uplakana. mama je stalno ponavljala da se maknem, da ga ignoriram, blablabla. tata mi je rekao da drugi put uzmem kamen i gađam. da ne smijem bježati od takvih.
    ja poslušala, srećom prošlo bez većih posljedica, ali više nikad u mene nije ni pogledao, a kamoli me dotakao.
    sad, da li je opravdan ovakav savjet, ne znam ali djelotvoran se pokazao, mada sam osobno protiv vraćanja udaraca i nastavljanja i produbljivanja takvog ponašanja. sve to u praksi.
    da mi netko dijete sustavno maltretira i da ima od ikog ikakve traume- mislim da bi pokušala na lijepo, a ako ne bi upalilo vjerojatno bi cnn izvještavao

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    inače, vezano za temu , kad sam bila klinka jedan me susjed moje dobi inače divljak, toliko znao gnjaviti i napadati da sam stalno dolazila kući
    uplakana. mama je stalno ponavljala da se maknem, da ga ignoriram, blablabla. tata mi je rekao da drugi put uzmem kamen i gađam. da ne smijem bježati od takvih.
    ja poslušala, srećom prošlo bez većih posljedica, ali više nikad u mene nije ni pogledao, a kamoli me dotakao.
    sad, da li je opravdan ovakav savjet, ne znam ali djelotvoran se pokazao, mada sam osobno protiv vraćanja udaraca i nastavljanja i produbljivanja takvog ponašanja. sve to u praksi.
    da mi netko dijete sustavno maltretira i da ima od ikog ikakve traume- mislim da bi pokušala na lijepo, a ako ne bi upalilo vjerojatno bi cnn izvještavao
    evo baš tako,
    slažem se da bi u idealnom slučaju roditelji i odgajatelji morali rješavati slučajeve nasilja među djecom
    bilo bi krasno da je idealno, ali jbg kad nije - baš mi je pričala susjeda kako su njenu curu maltretirali u vrtiću gdje mi sad mala ide i kako je teta samo pokušavala zataškati stvar
    također je krug morao biti prekinut uzvraćanjem nasilja
    U mom slučaju, jedini krug koji sam prekinula je kad sam uzvratila žestokim udarcem
    nisam bila proglašena izazivačem nereda (@Zdenka) premda sam odmah sve ispričala školskom pedagogu, niti se taj kojem sam odvalila vilicu ikome žalio, stvar je jednostavno tu stala
    ostali krugovi nasilja su trajali dok nismo odrasli, a ja sam cijelo djetinjstvo zaobilazila i izbjegavala jedan lijepi broj problematične djece

bude li trebalo, naravno, prvo ću pokušati ljepo, s roditeljima i nastavnicima, ali ne bih da se to predugo razvlači

i mislim da prečesto očekujemo od djece da se ponašaju kao odrasli, a oni to nisu

Recimo, Zdenka, ti govoriš o ozbiljnom nasilju a ja više o mnogo malih slučajeva koji se ponavljaju svakodnevno i koje većinom nisi ni mogao nekom prijaviti ali brate skupi se toga previše kad samo uzmičeš
    sjećam se samo jednog slučaja kad sam ozbiljno tražila od mame da ode do susjeda i razgovara s njima jer su me njihova djeca počela ozbiljnije maltretirati, mama nije htjela, bilo joj je valjda neugodno, to se malo primirilo kad je nekim većim dečkima na autobusnoj stanici dodijalo to gledati svaki dan pa su namlatili zlostavljače onako pro bono
    što sam bila sretna taj dan, još se toga sjećam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •